Kısa kısa haberler

Hatay’da Doktor Eyleminde 4 Basın Açıklaması Türk Tabipler Birliği’nin bugün 81 İl’de düzenleyeceği mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik taleplerini içeren basın açıklamalarından 4’ü, bugün ilimizde gerçekleşiyor. Hatay Tabipler Odası ile Dişhekimleri Odası ve Hatay SES Şubesi, bugünkü eylemlerle ilgili basın açıklaması takvimini şöyle duyurdu: Saat 10.00 Samandağ Devlet Hastanesi önü Saat 11.00 Defne-Armutlu ASM önü Saat 12.30 […]

Hatay’da Doktor Eyleminde 4 Basın Açıklaması

Türk Tabipler Birliği’nin bugün 81 İl’de düzenleyeceği mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik taleplerini içeren basın açıklamalarından 4’ü, bugün ilimizde gerçekleşiyor.

Hatay Tabipler Odası ile Dişhekimleri Odası ve Hatay SES Şubesi, bugünkü eylemlerle ilgili basın açıklaması takvimini şöyle duyurdu:

Saat 10.00 Samandağ Devlet Hastanesi önü

Saat 11.00 Defne-Armutlu ASM önü

Saat 12.30 Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü

Saat 12.30 İskenderun Devlet Hastanesi önü

Sağlık Müdürlüğü uyarısı:

Sağlık Koşulları, Kovid’in Ağır Geçmesine Neden Olabilir!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, kişilerin sağlık durumunun, yakalandıkları koronairüsü ağır geçirmelerine neden olabileceğini duyurdu.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün uyarı niteliğindeki duyurusu şöyle:

“Virüsün, hızlı yayılan, hastalığın daha hafif seyretmesine yol açan varyantıyla mücadele ediyoruz. Bu durum, sizi ihmalkarlığa sevk etmemeli. Sağlık şartları, Kovid-19’u ağır geçirmesine neden olacak insanlar var. Tedbirli olalım. Yaşlı, genç hatırlatma dozu aşılarımızı yaptıralım.”

Samandağ’da “Isparta Vakası” gibi bir gelişme:
24 SAATTİR ENERJİ YOK…

İlimiz Samandağ ilçe merkezinde, belli bir bölgenin yaklaşık 24 saatten beri elektrik enerjisi alamadığı bildirildi. Atatürk Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve çevresinde yeraltı yüksek gerilim kablolarından meydana geldiği belirtilen arıza nedeniyle, bölgeye elektrik enerjisi verilemiyor.
Samandağ’da bölge halkı, Isparta ilimizde yaşanan 4 günlük kesintinin başlarına gelecekmişçesine tedirginlik duyduklarını kaydederek, yetkilileri göreve davet ediyor.

BELEN EMNİYET GÖREVLİSİ
CEMİL KAPLAN VEFAT ETTİ

Belen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Cemil Kaplan, ani şekilde vefat etti. Antakya Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli, Orman Muhafaza Memuru Turgut Kaplan’ın oğlu olan, Belen Emniyet Müdürlüğü çalışanı Cemil Kaplan vefat etti.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

HBB’den Bir Günde İki Eğitim

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), hayvanların yaşam hakkına katkı sunma amacıyla, iki eğitim birden düzenleyecek. HBB, ev ve süs hayvanı satan kişiler ile yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenler için aynı günde iki farklı eğitim verecek. Eğitimler, 22 Şubat Salı günü saat 10.00’da, Antakya HATMEK toplantı salonunda yapılacak.

Eğitimlerde yer almak isteyen vatandaşlar, 1 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisiyle, eğitim öncesi kayıt yaptırabilecekler. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre ev hayvanı satan kişilerin, bu hayvanların bakımı ve korunması hakkında eğitime katılıp sertifika almasını zorunluğu olduğunu hatırlatan HBB yetkilileri, eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verileceğini duyurdu.

MKÜ’de Türkçe Sertifikası 17 Şubat’ta

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) Türkçe Sertifika verilecek. Yapılan duyuruda, 17 Şubat günkü etkinlik için katılım başvurusunun en geç 16 Şubat akşamına kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı.


MOTORİN’E ZAM

Litrede 70-90 krş arası

Akaryakıtta zamların önü alınamıyor. Dövizdeki yükselişle birlikte, anormal yükselişler yapılan akaryakıtta, döviz kuru düşmesine rağmen zamlı tarifelerin ise önü alınamıyor. Bu sabahtan itibaren motorine litrede 70 ile 90 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Bugün sona eriyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), sanayi tesislerine uygulanan doğal gaz kısıntısının bugün saat 08.00 itibariyle sona ereceğini duyurdu.

Bakanlık açıkladı

Sağlık Bakanlığı, vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa olduğunu bildirdi.

Vali yerine Vekili

Elektrik kesintileriyle gündemde olan Isparta kentinin Valisi Ömer Seymenoğlu’nun geçici olarak görevden alındığı bildirildi. Görev değişikliği sebebinin, Seymenoğlu’nun kovid-19’a yakalanması olduğu belirtiliyor.

İstihdam Programı

Kadınların dijital alanlardaki gelişimini desteklemek ve iş gücüne katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Dijital Benim İşim’ projesinde üçüncü istihdam programı da tamamlandı.

TOBB 70 yaşında

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “70 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yurtların kapasitesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı yurtlarda internet kotasını iki katına çıkardıklarını açıkladı.

Erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlere destek amacıyla ücretsiz sunulan Şubat ayı yardımcı kaynak paketini yayımladı.

Sevgililer Günü’nde

5 milyon gül satışı

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, sektörün, Sevgililer Günü için hazırlıklarını tamamladığını belirterek, 14 Şubat’ta yaklaşık 5 milyon gül satışı beklediklerini bildirdi.

Sağlık Müdürlüğü uyarısı:

Bahçeli’nin desteği

Erdoğan’ın adaylığına

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı’dır ve tekrar aday olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmamaktadır” dedi.

15 Bin Öğretmen de

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, iki haftalık tatilinin ardından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başlarken, 31 Ocak’ta ataması yapılan 15 bin yeni öğretmen de atandıkları okullarda görevlerine başladı.

Hileli boşanmalar

Mercek altında…

SGK, hileli boşanma ve anlaşmalı evlilikleri takibe aldı. Boşandığı eşiyle fiilen yaşadığı belirlenen kişinin aylığı kesilecek, ödenen para faiziyle geri alınacak.

Tanesi 20 liraya

Bursa’nın İznik ilçesinde, Ziraat Mühendisi Mustafa Kutay Ası, serada yetiştirip kış ortasında hasadını yaptığı erikleri dünyanın dört köşesine ihraç ediyor. Eriğin tanesi 20 liradan satılıyor.

Eylem sonuç verdi

Motokuryelerin son günlerde ücret artışları ve özlük hakları noktasında yaptığı eylemler sonrası, kargo ve posta sektörüne yönelik regülasyonlar yapmakla yetkili olan BTK, şirketlere yönelik yeni yaptırımlarda bulunmak üzere harekete geçti.

Bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “(Doğal gaz desteği) Vatandaşımızın yaşadığı yere göre, yıllık 450 ila 1150 lira arasında değişen bir ısınma desteği bu. Ödemelerimizi, Mart ve Ekim aylarında olmak üzere, 2 taksitle yapacağız” dedi.

33 daimi işçi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne, 33 daimi işçi alımı yapılacak. İlanlar, İŞKUR’un “https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx” internet adresinde yayımlanacak.

Savunma Bakanı da

Korona’ya yakalandı

Milli Savunma Bakanı Hulus Akar, Twitter hesabındaki paylaşımında, “Kovid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Çok şükür sağlık durumum iyi olup gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Suriye sınırı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sınırları yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, aralarında terör örgütleri FETÖ, PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarının da olduğu 18 kişinin yakalandığını duyurdu.

Bakanlık tedbiri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Türkiye Ulusal İklim Portalı’yla 81 ilimizin tamamında, tüm doğal alanlar ve şehir merkezlerinde iklim uyarı sistemleri kuracağız.”

Aşı Tablosu

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,60, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,62 olarak kayıtlara geçti.

Hatay’da vaka sayısı

İki katına çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın 22-28 Ocak verilerine göre 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul’da 889,58, Ankara’da 1003,30, İzmir’de 961,57 oldu. Hatay ise geçen haftaya göre artış yaşadı ve oranı da 230.03 oldu.

Market fiyatları

“Markette en fazla fiyat artışı yüzde 91,32 ile sivri biberde görüldü” diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Markette fiyat düşüşü ise yüzde 19,48 ile en fazla kuru soğanda görüldü.”

Yerli Aşı uygulaması

Kovid-19’la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanmasına 30 Aralık 2021’de şehir hastanelerinden başlanan TURKOVAC’ın yapıldığı hastane sayısı her geçen gün artıyor.

Ödemeler zamlandı

Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte; yaşlı aylığı 828 liradan 1084 liraya, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 liradan 865 liraya yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 liradan 1298 liraya yükseldi.

MHP 53 yaşında

Alparslan Türkeş liderliğinde, 1969’da Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulan MHP, 53 yaşına girdi.

Zamlar geri alınsın

Esnafın elektrik faturalarının altından kalkamadığını vurgulayan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı” dedi.

Vali’den Öğrencilere

Hatay Valisi Rahmi Doğan: “2021-2022 eğitim-öğretim yılının 2. döneminin öğretmenlerimize, velilerimize ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir dönem olmasını temenni ediyorum.”

Exit mobile version