Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Ali Babacan Cuma Günü

Ali Babacan Cuma Günü Kırıkhan’a Geliyor

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kırıkhan İlçe Kongresi, 4 Mart Cuma günü saat 14:00’te, Kırıkhan Gülbelde Düğün Salonu’nda yapılıyor. DEVA Kırıkhan İlçe Kongresi, Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleşecek.

Cezaevlerine 7260 Personel Alınacak

Başvurular dün başladı, 17 Mart’a kadar sürecek…

Adalet Bakanlığı, 7260 Sözleşmeli Personel alacak. Başvurular, 1 Mart 2022 tarihinde başladı, 17 Mart 2022 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecek.

Cezaevlerine alınacak personel ile ilgili branş dağılımı şöyle:

İnfaz Koruma Memuru: 5016 Kişi

Büro Personeli: 141 Kişi

Hemşire: 66 Kişi

Tekniker:113 Kişi

Şoför: 90 Kişi

Aşçı: 27 Kişi

Kaloriferci: 2 Kişi

1-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek başvurularda, KPSS’nin 70 ve üzeri olması gerekiyor.

Konutlara Enerjide Kdv % 8’e Düştü

Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Konutlarda ve tarımsal sulamada elektrik tüketiminin, faturalarda % 10 KDV düşümü olması, % 10 indirim şeklinde tanımlanıyor. Meskenlerde, düşük tarife sınırı günlük 8 kilovatsaate yükseltilirken, ticarethanelerde günlük 30 kilovat, diğer bir deyimle aylık 900 kilovat saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak.

OMICRON’LA MÜCADELE İYİ
Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadelede Omicron varyantının etkisini yitirmeye başladığını duyurdu. Bakanlığın, “İyi Haber” başlığı altındaki mesajı şöyle:
“Omicron varyantının ilk görüldüğü şehirlerde, vakalar hızlı bir artış göstermiş, izleyen haftalarda sayılar düşmüştü. Şimdi aynı durumu ülke genelinde yaşıyoruz. Ancak salgın gündemden düşmeye başlasa da, virüs varlığını koruyor. Aşı konusunda ihmalkar olmamalıyız.”

Benzin, Motorinde İndirim;

LPG’YE ZAM…

Dün sabahtan itibaren geçerli olmak üzere, motorine 96 kuruş, benzine ise 23 kuruş indirim geldi. Oto gaz ise 33 kuruş zamlandı. Zamlı ve indirimli tarifeler, önceki gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde pompalara yansıdı. Yeni düzenlemeyle, benzinin litresi 16.70 TL, mazotun litresi de 16.10 TL oldu.

OCAK AYI SSK PRİM ÖDEMESİ
3 MART’A UZATILDI

Sosyal Sigortalar Kurumu işverenlerinin, birimlerinde çalıştırdıkları işçilerle ilgili 2022 yılı Ocak ayı prim ödemeleri 3 gün süreyle uzatıldı. Edinilen bilgiye göre, SSK prim ödemeleri,
3 Mart tarihine kadar yapılabilecek.
Hatay Muhasebeciler Odası da üyesi meslektaşlara duyurusunda,
“Son ödeme tarihi 28/2/2022 olan, 2022/Ocak ayına ilişkin cari ay prim borçlarının son ödeme tarihi,
3/3/2022 tarihi gün sonuna kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar yapılacak ödemeler, yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır” denildi.

AKARYAKIT FİYAT DÜZENLEMESİNE
İLGİNÇ YORUM!

BİR EL VERİRKEN, DİĞERİ ALIYOR…

Hükümetin, akaryakıt fiyatlarındaki durdurulamayan zamlarla ilgili yeni düzenlemesine ilginç bir tanımlama yapıldı. Bir okurumuz, sosyal medya hesabı üzerinden şu ilginç yorumu yaptı:
“Benzin’de ÖTV, 24-30% arası artırıldı ve artış farkına 18% KDV eklendi. Bir el verirken, öbür el alıyor. Alınan Resmi Gazete’de, verilense TV’de açıklanıyor!”

TOBB’un “KGF” Sunumu Bugün

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonu işbirliğinde, “Kredi Garanti Fonu (KGF) Yeni Destek Paketleri Bilgilendirme Semineri” düzenlenecek. Seminere katılım için önceden TOBB kurumsal başvurusu yapılması gerektiği kaydedilirken, etkinliğin, 2 Mart Çarşamba günü (bugün) saat 14.00’te düzenleneceği duyuruldu

TMMOB Etkinliği Bugün Online

 Hasar Tespit Eğitimi…

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası çevrimiçi Hasar Tespit Eğitimi, 7 Mart Pazartesi günü yapılıyor. Hatay İMO açıklamasına göre, eğitim ücretsiz olup, katılım için 2 Mart 2022 tarihine (bugün) kadar Şube’ye başvuru yapılması gerekiyor.

Üreticinin talebi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Bu yıl gıda yokluğu yaşamak istemiyorsak çiftçimizi tarımda tutmalıyız ve üretmesini sağlamalıyız.”

İhracatı Geliştirme A.Ş.

İhracatçılara özel destekler ve kefalet vermek üzere TİM ve Eximbank tarafından kurulan İhracatı Geliştirme A.Ş, dün itibariyle faaliyete geçti.

İptallerin karşılığı:

200 Milyon Dolar

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla başlayan savaşın ardından, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve Ruble’nin değer kaybetmesi, bu ülkede satın alma eğilimlerini etkiledi. Bu durum, Türkiye’nin hazır giyim ihracatını durma noktasına getirdi.

Eczacı karı azaldı

DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan TEİS Başkanı Nurten Saydan, İlaç Fiyat Kararnamesi sonrasında, eczacı karlarının azaldığını açıkladı.

İndirime eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik faturalarındaki zamlar nedeniyle, konutta KDV indiriminin anlamlı olmadığını söyledi.

Esnafın sıkıntısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “SSK’lılar 7 bin 200 prim gününü doldurup emekli olabiliyorken, esnafımızın 9 bin günü doldurması gerekiyor” dedi.

Fatura açıklaması

Elektrik faturalarındaki yeni düzenlemede Mart ayının geçiş süreci olacağını söyleyen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “İndirimin asıl etkisini nisan ayından itibaren daha rahat göreceğiz” dedi.

TOBB verisi

Ocak 2022’de kurulan toplam 11.526 şirket ve kooperatifin %87,4’ü limited şirket, %11,5’i anonim şirket, %1,1’i ise kooperatif. Şirket ve kooperatiflerin %40’ı İstanbul, %9,3’ü Ankara, %6’sı İzmir’de kuruldu.

Gündem: Montrö

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Montrö Sözleşmesi’nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi, krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız” dedi.

Elektrikte yeni tarife

EPDK, elektrikte yapılan yüzde 10’luk KDV indirimiyle, mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyat, 1 Mart itibariyle kilovatsaat başına 1 lira 26 kuruş, bu limitin üstündeki tüketim için ise 1 lira 89 kuruş olacak.

Oylama başladı

Anadolu Ajansı’nın Şubat ayı fotoğraf ve video haber oylaması başladı. Oylamalar, “photovideorate.aa.com.tr” internet adresi üzerinden 6 Mart Pazar günü 17.00’ye kadar sürecek.

Mesken aboneleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mesken abone grubunun kapsamının genişletilmesine karar verdi. Değişiklik kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

THY kararı

THY, Rusya’nın saldırıları nedeniyle Ukrayna hava sahasının sivil uçuşlara kapatılması üzerine, Ukrayna ve Moldova için alınan seferleri durdurma kararını 15 Mart’a kadar uzattı.

Meslekten ihraç

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mesut Emre ile Çorlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Çelebi’nin, FETÖ iltisakı nedeniyle meslekten ihraçlarına karar verdi.

Yüzde 18 zam

Doğal gazda, mart ayında mesken ve sanayi aboneleri için geçerli tarife sabit kaldı, elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18,3 zam yapıldı.

PTT anma pulu

PTT tarafından, tıp dünyası ve Türk musikisine katkılarından dolayı, “Alaeddin Yavaşca” konulu tek değerli anma pulu ile ilk gün zarfı tedavüle sunuldu.

Uygulama etiketlerde

Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler, hayata geçti. İndirim yapılan ürünün son 30 gün içindeki en ucuz fiyatı da etikette yazacak.

Yastık altı altın

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Altın Tasarruf Sistemi uygulamaya girdi. Yeni sistemle beraber, vatandaşın doğrudan çeyrek hesabı açmalarına başlanacak.

Fiyat Komitesi

Dün toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi’nde, Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin Türkiye’deki gıda ve enerji arz güvenliği ile enflasyon üzerinde neden olabileceği riskler değerlendirildi.

Bilim Kurulu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Omicron varyantı, Türkiye’de yaptığı pikten sonra artık çözülme periyoduna girdi diyebiliriz” dedi.

Tasarruf Sistemi

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan “Altın Tasarruf Ekosistemi Projesi”, dün itibariyle devreye alındı.

İHA seyir defteri

“MaviKanatlar” teknoloji firması tarafından, Türkiye’de ilk defa İHA’lar için tüm operasyon süreçlerinin kaydedildiği bir yönetim sistemi geliştirildi.

İlk taksit dönemi

Geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisi ile 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödeme dönemi başladı.

Yapı denetim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, “yapı denetim sistemi” kapsamında, bugüne kadar 868 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi, 488 bin binanın denetimi sürüyor.

Savunma Sanayi

Öğrencileri, savunma sanayi ile buluşturan Savunma Teknolojileri Günleri başlıyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, 2-3-4 Mart tarihlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zekat bağışları

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, 2020’de 59 milyon olan zekat bağışının, 2021’de 112 milyon liraya yükseldiğini belirtti.

AYM kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), kültür varlıklarının bedelsiz olarak müzeye tesliminin istenmesi nedeniyle, özel mülkiyetteki bir kültür varlığının tazminatsız olarak kamu mülkiyetine geçirilmesini hak ihlali saydı.

Eski Bakan için

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden, eski Bakanlardan Sadi Somuncuoğlu için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi.

Adalet Bakanlığına

301 personel alınacak

Bu kadrolar için başvurular, 1-17 Mart arasında e-Devlet üzerinden, Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım bölümünden veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresinden yapılacak.

Halk Eğitim Kursları

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022’nin ilk iki ayında, halk eğitim merkezlerinden yararlananların sayısının 1 milyon 327 bin 552’ye yükseldiğini bildirdi.