Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Tarımsal Arazide GES Yeri

Tarımsal Arazide GES Yeri %1 Oranında

Yeni düzenlemelerle, tarımsal sulama amacıyla tarım arazilerinin %1’ine kadar GES (Güneş Enerjisi Sistemi) kurulabilecek. Tarımsal sulamada GES (Güneş Enerjisi Sistemi) kurulumunda, Ziraat Bankası vasıtasıyla 8 yıl vade imkanı, ayrıca kredi kullanmak istemeyen çiftçilere de %50 hibe desteği sağlanacağı duyuruldu. Tarımsal sulama amaçlı lisanssız GES (Güneş Enerjisi Sistemi) ile üretim yapacak çiftçilerin ihtiyaç fazlası elektriğine satış imkanı getirileceği de kaydedildi.

Ankara’da Gastronomi Günleri

Bugün Başlıyor

Ankara’da “Hatay Gastronomi Günleri” düzenleniyor. Etkinlikler, bugün başlıyor. 25-29 Mart tarihleri arasında Ankara Altınpark’ta yapılacak olan Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’ne yoğun bir katılım bekleniyor.

Motorine Yine Zam!

Litrede 1,37 TL…

Benzin ve motorinde dünkü zammın ardından, motorine bu sabahtan itibaren geçerli olmak üzere, 1 lira 37 kuruş daha zam yapılacak. Zamla birlikte, motorinin litre fiyatı yeniden 24 lira seviyesine gelecek. Çarşamba akşamından itibaren geçerli olmak üzere, litre fiyatı benzinde 1 lira 68 kuruş, motorinde 1 lira 59 kuruş zamlanmıştı.

MKÜ’de YBÜ Hemşireliği Kursu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı belli oldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından, 23.05.2022 – 01.07.2022 tarihleri arasında, Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı düzenlenecek. Bahse konu sertifikalı eğitim programının başvuruları 21.03.2022 – 04.04.2022 tarihleri arasında alınacak olup, başvuru yapmak isteyen katılımcılar, Program Sorumlusu  Keriman Aytekin Kanadlı ile iletişime geçebilecekler.

O Müdür Görevden Alındı

Bursa ili Osmangazi ilçesinde bir ortaokul müdürünün okul öğretmenlerine yazdığı yazıda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturulacaklarıyla ilgili genelgesi üzerine, Milli Eğitim, o müdürü görevden aldı. Okul Müdürü Haydar Akın’ın, Milli Eğitim yönetimince okul müdürlüğü görevinden alındığı öğrenildi.

TCMB Rezervleri

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Geliştirdiğimiz proaktif rezerv yönetim stratejimizi son aylarda çeşitlendirdik. Aynı kararlılıkla rezervlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakanlık denetimi

Şeker Fabrikalarına

Ticaret Bakanlığı, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını belirterek, hem tacir ve esnafı, hem de tüketicileri koruma adına bütün tedbirlerin kararlılıkla alınmaya devam edildiğini bildirdi.

Vizyona giriyor

Bu hafta Kenneth Branagh’ın yönettiği, 7 dalda Oscar’a aday gösterilen Belfast sinemaseverlerle buluşuyor. Filmin başrollerinde Jamie Dornan, Caitriona Balfe, Judi Dench ve Jude Hill oynuyor.

Muhsin Yazıcıoğlu

Helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin ana soruşturma sürerken, arama kurtarma çalışmalarındaki ihmalle ilgili 3 dava sonuçlandı.

Ankara cevabı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, The Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan ve Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini Ukrayna’ya göndermesini öneren makaleiçin, “Bu fikir hiçbir şekilde gerçekçi değil” dedi.

Beklentiler olumlu

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre, iş arayan adaylar, gelecek çeyrekte güçlü bir istihdam ortamıyla karşılaşabilir.

Su Fakiri olmak!

Su Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Ahmet Öztopal, Türkiye’nin, her geçen gün su fakiri bir ülke olmaya doğru ilerlediğini söyledi.

Finansal destek

Ziraat Bankası’ndan akaryakıt sektörüne özel avantaj paketi… Firma ve bayiler, kendilerine uygun olan modeli tercih edebilecekleri uygulama kapsamında, yüzde 0,79’a varan avantajlı fiyatlama koşullarından yararlanabilecek.

Girişimci kadınlara

Paraf’tan üreten kadınlara özel kredi kartı… Halkbank, yeni ürünüyle girişimcilerin finansman erişimini kolaylaştırmayı ve bu yöndeki imkanları çeşitlendirmeyi hedefliyor.

SGK harcaması

Kanser tedavisinde Sağlık Uygulama Tebliği’nin eki listelerdeki işlemlerde ilave ücreti kaldıran ve 822 kanser ilacının bedelini karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu, kanser tedavisi için geçen yıl 10 milyar lira harcadı.

Diyanet Akademisi

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen bazı faaliyetler, bundan sonra, yeni kurulacak Diyanet Akademisi bünyesinde yapılacak.

Toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde, yaklaşık 65 bin dekarlık alanda ayçiçeği tohumu ekiliyor.

Gübre fiyatları

Rusya-Ukrayna savaşıyla rekor seviyelere yükselen gübre fiyatları, çiftçilerin maliyetini artırırken gıda fiyatlarında yükselişe neden oluyor.

YÖK açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör kadrolarına yapılacak iç atamaları, 2022 yılı için belirlenen toplam 6 bin atama sınırından istisna tuttu.

TDV başvuruları

Türkiye Diyanet Vakfı’nın, yurt dışından gelen öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunduğu uluslararası burs programlarına, 102 ülkeden 7 bin 825 öğrenci başvuruda bulundu.

Türk Şoförler

Rus Sınırında

Savaş nedeniyle Rusya sınırında oluşan TIR kuyruğu, Türk şoförler için çileye dönüştü. 28 gündür bölgede yaşam mücadelesi verilirken, yaşadığı strese dayanamayan 40 yaşındaki bir Türk sürücünün kalp krizi geçirerek vefat ettiği öğrenildi.

Meclis gündemi

AK Parti, TBMM gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirmeye hazırlanıyor. 23 maddelik torba yasada; evim mağdurları, çevre teklifleri ve muhtar maaşlarının artırılması gibi düzenlemeler yer alıyor.

Ruble ile ticaret

Devreye girmeli

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayicilerin, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle ödeme araçları noktasında sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, “Rublenin etkin şekilde kullanılabileceği sistemin devreye girmesi büyük önem taşıyor” dedi.

TİM’den Eylem Planı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Sürdürülebilirlik Eylem Planları kapsamında, tarım ve hayvancılık sektörleri için 10 ana başlık altında belirlenen eylem planını açıkladı.

Mahkumların başvurusu

Türkiye’nin değişik cezaevlerinde yatan bin 809 mahkum, 2017-2022 yılları arasında dışarıdan istedikleri gazete veya dergilerin çeşitli nüshalarının kendilerine verilmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Mahkeme, bütün başvuruları toplu olarak inceleyerek karar verdi.

İşsizlik geriledi

TÜİK’in açıkladığı istatistiklere göre; 2021’de işsizlik yüzde 12, istihdam oranı yüzde 45,2 ve genç işsizliği yüzde 22,6 oldu. İstihdamda, kuzey ve kuzeydoğu bölgeleri başı çekerken, güneydoğu sonda yer aldı.

Seçim Kanunu

Seçim Kanunu teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Teklife göre, seçimlerde yüzde 10 olarak uygulanan ülke seçim barajı yüzde 7’ye indiriliyor.

Aşı Tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,30, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,06 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 146 milyon 618 bin 996 doza yükseldi.

Şeker kotası

Türkiye şeker sektöründe 2022-2023 pazarlama yılı için kotalar belirlenirken A kotasında miktar 2 milyon 750 bin ton oldu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

PTT Akıllı Esnaf

PTT Akıllı Esnaf sanal POS hizmeti, işyerinden veya sosyal medya üzerinden satış yapan esnaflara, özel linkle ödeme seçeneğiyle kolaylık sağlıyor.

Bakanın mesajı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Adımlar atıyoruz, ama bir tereddüde gerek yok. Türkiye’nin tedarik zincirinde herhangi bir problem yaşanmıyor” dedi.

Kırsal kalkınma

Avrupa Birliği, Türkiye’deki tarım ve kırsal kalkınma programlarına, 2027 yılına kadar toplam 430 Milyon Avro’luk destek sağlayacak.

Esnafın çağrısı

TESK: “ESİB – Sigorta ve Risk Yönetimi Bilincini Güçlendirme Eğitimlerine, https://www.ifhaber.com/esib-egitimi/ adresinden kayıt yaptırarak katılmak mümkün.”

Mali sorumluluk

AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Spor Yasası Teklifi hazır. 2’si geçici olmak üzere, 62 maddeden oluşan teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Sorunlar masada

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi buluşmasında, bitkisel ve hayvansal üretimde üreticilerin önem ve öncelik arz eden sorunları konuşuldu.

Ayçiçek Yağı için

Koya hazırlığı var

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmek istediklerini söyledi.