Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

1 PKK’LI TESLİM OLDU

1 PKK’LI TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı bilgisi ve koordinesinde; Muğla, Batman, Gaziantep ve Hatay Emniyet Müdürlüklerince yürütülen ikna çalışması sonucu, bir PKK’lı örgüt mensubu, güvenlik güçlerine teslim oldu. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, teslim olan teröristin, 2011’de terör örgütüne katıldığı ve Suriye’de faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Hataylı Şoför 1 aydır AÇ ve SU’suz!
Türk TIR Şoförleri 32 gündür Rusya-Gürcistan sınırında

Rusya ila Gürcistan arasındaki Viladikavkaz Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzayan kuyruklar oluşturan yüzlerce TIR’ın soruna çözüm bekleyen şoförleri, 32 gündür sınıra giden otoyol kenarında, yardım beklentisinde.
TIR şoförleri, “Burada binlerce kişiyiz, yetkililerimizden yardım talebinde bulunuyoruz. Devletimizin, soruna el koyarak bizim mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz” derken, Hataylı TIR şoförü hemşerimiz İbrahim Bingöl’ün sözleri ise çok düşündürücü:
‘Kazakistan’dan geliyorum. 1 aydır buradayız, mahsuruz. Bir aydır ne yemeğimiz, ne de suyumuz var. Burada çok mağduruz.”

Uyarı, üreticilerden…

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “2021 yılı ülke nüfusumuza göre ülkemizde kişi başına düşen yıllık 1.323 metreküptür. Yani sanıldığı gibi ülkemiz su zengini bir ülke değildir.”

Tarımsal destekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl için 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesini, ilavelerle 29 milyar liraya yükselttik” dedi.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yıl sonuna kadar, 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı hedefine doğru hızla ilerleme kat ediyoruz” dedi.

Yatırım Teşviki

Bakanlığın, Şubat 2022 dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, söz konusu ayda 617 yatırım teşvik belgesi verildi.

Son 4 gün

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde, kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL’nin üzerinde getiri elde eden mükellefler için beyanname süresi 31 Mart’ta doluyor.

Ticaret haritası

“Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Yeni Bir Karayolu Taşımacılığı İşbirliği: Beklentiler ve Olasılıklar Projesi” kapsamında hazırlanan raporlar, Avrasya bölgesindeki gelişmelerin, Türkiye’yi tedarik zincirinin merkezine yerleştirdiğini ortaya koydu.

MHP’nin hedefi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, Cumhur İttifakı’nın Anayasa’yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması, Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için olağanüstü bir mücadele azmi sergileyecektir” dedi.

MEB’den liselilere

Türkü şöleni daveti

Türkiye genelindeki 93 Sosyal Bilimler Lisesinden gelecek ay başvuruları alınacak şölenin ve ödül töreninin Haziran’da yapılması planlanıyor.

Esnafın çağrısı

Herkesin temizlik ve hijyen ürünlerine daha uygun fiyatlarda olursa ulaşabileceğine vurgu yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Hijyen ve dezenfekte ürünlerinde vergi düzenlemesi gerekli” dedi.

6 Başkanın gündemi:

Söylemde birliktelik!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde buluşacak 6 muhalefet partisi lideri, başta ekonomi olmak üzere, doğrudan vatandaşı ilgilendiren konularda söylem birlikteliğini masaya yatıracak.

Aday, Kılıçdaroğlu mu?

CHP’nin Büyük Örgüt Buluşması’nda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısının yankıları ile ittifaklar tartışıldı. Muhittin Böcek’in “Sayın Genel Başkanım, bizim gönlümüzün adayı sizsiniz” sözleri, uzun süre alkış aldı.

Sorun yaratır

İktidarın, yeni seçim kanunu teklifiyle seçim kurullarını yenileyecek olması tartışma yarattı. Hukukçu İlhan Cihaner, “Seçim hakimlerini kurayla belirlemek seçim güvenliği sorunu yaratır” dedi.

Mayın çıktı!

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e bağlandığı bölgede mayına benzer bir cisim bulunduğu açıklandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, cismin mayın olduğunun tespitinin ardından, emniyetli bir bölgeye çekildiğini söyledi.

Seçim Kanunu

AYM yolunda

AKP ve MHP’nin birlikte hazırladığı seçim mevzuatı teklifi, siyasi partiler arasında ittifak kurulmasını engelleyici hükümler içermesi nedeniyle sert tartışmalara yol açarken, CHP, seçim kurullarıyla ilgili hüküm aleyhinde Anayasa Mahkemesi’nde davacı olacaklarını açıkladı.

KKTC’ye girişlere

TURKOVAC eklendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) girişte kabul edilen Kovid-19 aşıları listesine ve AdaPass kayıt listesine TURKOVAC aşısı da eklendi.

Akaryakıt kaçakçılığı

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 5 ilde düzenlenen operasyonda, 6 akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkartıldı.

Kreş desteği

SGK’nın, AB Delegasyonu işbirliğiyle, 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen sigortalı çalışan anneleri desteklediği projeden üç yılda 18 bin anne faydalandı.

TBMM Gündemi

Stokçulara yönelik

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündeme geldi.

Anadolu kadınına

Pazarlama desteği

Trendyol, global moda platformu Asos ile işbirliği yaptı. Anadolu’da yer alan ve yüzde 45’i kadınlardan oluşan yerli üreticilerin ürettiği ürünler, dünyanın farklı ülkelerinden 30 milyon müşteriyle buluşacak.

Sıcaklık artacak

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren yurt genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkarak 5 ila 10 derece artmasının beklendiğini bildirdi.

Yıl sonuna kadar

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre, 31 Aralık 2022’de sona erecek. Yıl sonuna kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.

746 Yarışmacı

TÜBİTAK SAGE’nin Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, dünyadaki ilk roket itkili iniş yarışmasına 108 takım ve toplam 746 yarışmacı başvurdu.

En Sıcak 17. Kış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’de 2022 yılının kış mevsimi, son 52 yılın en sıcak on yedinci kış olarak kayıtlara geçti.

31 Mart son gün

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, işyerinden ise 53 bin TL’nin üzerinde getiri elde eden mükellefler için beyanname süresi 31 Mart’ta doluyor.

Elektronik tebligat

Adalet Bakanlığı’nca uygulanmaya başlanan elektronik tebligatla, bugüne kadar 1 milyar 400 milyon 998 bin 495 lira tasarruf sağlandı, 61 bin 212 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Ayçiçeği üretimi

Ayçiçeği üretim kooperatiflerinin temsilcileri, Rusya-Ukrayna Savaşı ile gündeme gelen ayçiçek yağı sıkıntısı üzerine harekete geçerek, Tarım ve Orman ile Ticaret bakanlıklarının kapısını çaldı.

Bakanlık bilgisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce (MAPEG) 344 maden sahası ihale edilecek. İhale teminatı, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20’sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

YÖK Daveti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve bilimsel faaliyetlerine devam etmek isteyen Ukraynalı akademisyenlere Türkiye’nin kapılarının açık olduğunu belirtti.

Kurumlar vergisi

AK Parti tarafından Meclis’e sunulan torba yasa teklifine göre; kurumlar vergisi finans sektöründe faaliyet gösteren şirketler için yüzde 25’e çıkarılıyor.

TESK’in talebi

“Çamaşır, bulaşık deterjanları, çocuk, hasta ve yaşlı bezi, kadın pedi, sabun, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu gibi günlük kullanımı zorunlu olan hijyen ürünlerindeki ÖTV oranı sıfırlanmalı, KDV oranı düşürülmeli.”

İşverenin nabzı

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırmasına katılan 1.030 Türk işverenin %43’ü; işe alım beklentilerinin arttığını, %32’si değişiklik olmadığını, %24’ü ise düşüş olduğunu belirtti.