Kısa kısa haberler

BİK Genel Müdürü Duran, Bakan Yardımcısı oldu Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Cumhurbaşkanlığı tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığına getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname, Resmi Gazete’de yayınlandı ve BİK Genel Müdürlüğü görevini yürüten Rıdvan Duran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak atandı. Okullarda Ara Tatil Okullarda ikinci sömestr […]

BİK Genel Müdürü Duran,

Bakan Yardımcısı oldu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Cumhurbaşkanlığı tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığına getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname, Resmi Gazete’de yayınlandı ve BİK Genel Müdürlüğü görevini yürüten Rıdvan Duran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Okullarda Ara Tatil

Okullarda ikinci sömestr ara tatili başladı. Öğrenciler, dün okul çıkışı 9 günlük tatile girdi. 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı eğitime başlayan öğrenciler, birinci dönem ara tatillerini 15-19 Kasım 2021’de yaptı. Ara tatilin ardından yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp, 4 Şubat 2022 Cuma tamamlandı. Öğrenciler, 11-15 Nisan’daki ikinci ara tatil öncesi son derslerini dün tamamladı. İkinci dönem, 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

Hatay’a “Temiz Hava Eylem Planı”

Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması Projesi olan CityAir kapsamında, Türkiye’de, aralarından Hatay’ın da bulunduğu 31 İl’in temiz hava eylem planları güncellendi.

2030 yılına kadar, Türkiye’ye 2.2 Milyar Avro’luk çevre desteği yapılacak.

Toplam 36 ay devam eden proje çerçevesinde elde edilen teknik bulgu ve sonuçların kamuoyu ile paylaşıldığı toplantıda, aralarında ilimiz Hatay’ın da yer aldığı 31 İl’in temiz hava eylem planları, elde edilen teknik verilerle güncellendi.

CityAir Projesi, 31 İl’deki emisyon envanteri, modelleme çalışmaları, azaltım önlemleri ve kamuoyu farkındalığı olmak üzere, dört ana başlıkta yürütüldü.

Projede yer alan iller şunlar:

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye, Amasya, Çorum, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Kayseri, Konya, Nevşehir ve Niğde.

Berber ve Kuaförler Odası yeni Başkanı da

Teksöz’ün Yanında

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin iki ay sonra yapılması beklenen seçimlerinde, Berberler ve Kuaförler Odası’nın yeni seçilen başkan ve yönetimi, mevcut Başkan Kadir Teksöz’den yana tavır alacağını duyurdu.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mahmut Ayrancı, yaptığı açıklamada, “Yakında yapılacak HESOB seçimlerinde, esnafın babası Abdulkadir Teksöz ile birlikte hareket edeceğiz. Allah yolunu açık etsin” dedi.

İnce Hatay’a Geliyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hatay’a geliyor. İnce’nin, bugün Antakya’da, Partisinin il örgüt binasının açılışını yapacağı öğrenildi.

İHD Çalıştayı Bugün

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi, “İnsan Hakları Mücadelesinde Yeni Yöntem Arayışları ve Yeniden Yapılanma” adı altında bugün bir çalıştay düzenliyor.

İHD Hatay Şubesi’nin bugün saat 14.00’te dernek binasında başlayacağı duyurulan çalıştayında program konuları ana başlıklar halinde şöyle:

15:00 – Güncel Politik Durum

15.10- İhd’nin Güncel Durumu

16:30 – İnsan Hakları Mücadelesinde Çalışma Kültürü ve İlkeleri

18:00 – Gün Sonu

Kocaelili Simitçinin Yardım Eli Hatay’a Uzandı

Suriyeli Ailelere 250 Gıda Kolisi Gönderdi

Kocaeli’de simit satarak geçimini temin eden ve bölgede “Simitçi Erkan olarak bilinen hayırsever Erhan Ayhan, ilimiz Yayladağı ilçesindeki Suriyeli mültecilere 251 Ramazan kolisi gönderdi. Yayladağı’na gelen simitçi Erkan Ayhan, “Kocaeli’de simitçilik yapıyorum. Simit satarak kazandığım paralarla, eş ve dostlarımızdan gelen yardımlarla yine Suriye sınırına geldim. Bu defa 15 Temmuz darbe girişimi Şehitleri anısına 251 koli Ramazan kolisi dağıttım. Rabbim, tüm hayırseverlerden razı olsun” dedi.

Simitçi Erkan Ayhan, daha önce de topladığı 2 bin parça giysiyi Suriyeli yetimlere dağıtmıştı.

Baro Paneli İskenderun’da

Kripto Paralar, Bilişim Suçları

Hatay Barosu, üyesi Avukatlara bilgi tazeleme amacıyla eğitim seminerlerini sürdürürken, bugün İskenderun ilçesinde bölge Avukatları için “Kripto Para ile Bilişim Suçları” konularında bir sunum yapılmasını sağlayacak.

İskenderun Adliyesi’nde bugün saat 10.00’da başlayacağı duyurulan etkinliğin panelistleri; Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu, Av. Müge Çetin, Prof. Dr. Yener Ünver ve Av. İsmail Topaloğlu olacak.

Samandağlı Gurbetçi S.Arabistan’da Kalp Kiriznden Öldü

Suudi Arabistan’da çalışan Hatay-Samandağlı hemşerimiz İsmail Zinet, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acı haberi alınan İsmail Zinet, özellikle hayır kurumlarına bağışlarıyla bilinen bir kişiydi.

ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, Ailesine sabır diler.

Meteoroloji uyardı

Yağış, Soğuk Hava Geliyor

Meteoroloji, ilimizi de kapsayan bölgemizde, hava sıcaklığında hissedilir bir soğuma ve yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji tahmini şöyle:

“Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış tahmin edilmektedir. Yağışların, Hatay kuzey kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağış alan yerlerde 1 -3 derece azalması beklenmektedir. Hatay kıyı kesimleri ve Mersin (Anamur-Silifke) batı kıyılarında kuvvetli yer yer de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.”

60 Uzman Yardımcısı

Rekabet Kurumu, 60 uzman yardımcısı alacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek. Yazılı sınav 29 Mayıs Pazar günü Ankara’da yapılacak. Başvurular, 11 Nisan-11 Mayıs arası.

İhracatçılar memnun

Ukrayna ile savaştan dolayı çok sayıda ülke ile ticareti durma noktasına gelen Rusya, daha önce ithalatını durduğu 7 Türk tarım ürününün üzerindeki yasağı kaldırdı. Kabak, patlıcan, nar, biber, üzüm, greyfurt ve portakal da Rus pazarına engelsiz olarak girecek.

Öğretmenlere haklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Avrupa’da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren, zorunlu ders saatini de en düşük tutan ülkedir” dedi.

Tüzel kişilere

Döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümü konusunda yurt içi yerleşik tüzel kişilere zaman kıstası getirildi.

Metan gazı emisyonu

Bilim insanları, küresel ısınmaya sebep olan metan gazı yoğunluğunun üst üste ikinci yıl en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Uzman erbaş alımı

Jandarma Genel Komutanlığına, 250 lojistik alt branşlı sözleşmeli uzman erbaş temin edilecek. Başvurular, 8-24 Nisan tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.

Bakanlık ataması

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Bakan Yardımcıları değişti. Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 10 bin sürekli işçi alımının yapıldığını açıkladı.

Altın rezervleri

TCMB tarafından, 1 Nisan itibariyle, Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Söz konusu dönemde altın rezervleri, 295 milyon dolar azalarak 42 milyar 399 milyon dolardan 42 milyar 104 milyon dolara geriledi.

Hukuk devleti mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin hukuk devleti anlayışının güçlendirilmesi ve yargı mensuplarının liyakatinin arttırılması, adaletin tecelli etmesinin yargı mensuplarının vazifesi olduğunu belirtti.

Atık toplayıcılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atık toplayıcılarının daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.

İçeriye alınmadı

Randevu talebine geri dönüş yapılmadığını belirterek Et ve Süt Kurumu’na giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı. CHP lideri, daha önce de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) alınmamıştı.

İptal davası

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, cinayet davasının Suudi Arabistan’a devri kararı için iptal davası açtı.

Yıl sonu beklentisi

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Mart dönemi sonuçlarına göre, yıl sonu TÜFE beklentisi 46,44’e yükseldi. Bir önceki anket döneminde beklenti, yüzde 40,47 olarak gerçekleşmişti. Dolar/TL ise beklenti, bir önceki anket dönemine göre 16,68’den 16,85’e çıktı.

Torba Teklif

Ekonomi torba teklifine, AK Parti ve MHP’nin ortak önergesiyle, müteahhitlere fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenleme de eklendi.

Yönetmelikte değişiklik

Hayvan hastalıkları tazminat yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; kuduz, sığırların nodüler ekzantemi, scrapie, sığırların süngerimsi beyin (BSE) hastalıkları, tazminat ödenecek hastalıklar arasından çıkartıldı.

Exit mobile version