Kısa kısa haberler

ERZİN’DE SAHİLE VURAN ERKEK CESEDİ Erzin ilçesi sahilinde, deniz kıyısında, vücudunun çeşitli yerleri çürümüş halde başsız bir ceset bulundu.Önceki gün Erzin’de, Burnaz sahiline oltayla balık avlamak için giden balıkçılar, kıyıda ceset olduğunu fark ederek Jandarma ekiplerine haber verdi. Deniz kıyısında bulunan ceset üzerinde yapılan ilk tespitte, başının olmadığı, ayak ve bedeninin çürümüş olduğu belirlendi.Erzin sahilinde […]

ERZİN’DE SAHİLE VURAN ERKEK CESEDİ

Erzin ilçesi sahilinde, deniz kıyısında, vücudunun çeşitli yerleri çürümüş halde başsız bir ceset bulundu.
Önceki gün Erzin’de, Burnaz sahiline oltayla balık avlamak için giden balıkçılar, kıyıda ceset olduğunu fark ederek Jandarma ekiplerine haber verdi. Deniz kıyısında bulunan ceset üzerinde yapılan ilk tespitte, başının olmadığı, ayak ve bedeninin çürümüş olduğu belirlendi.
Erzin sahilinde bulunan ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, yetkili birimler, cesedin kime ait olduğunu saptamaya çalışıyor.

MKÜ, GAYRİMENKUL KİRALIYOR
İHALE 25 NİSAN’DA

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), bünyesindeki gayrimenkulleri kiralamak üzere, ihaleye çıkıyor. 25 Nisan günü yapılacağı duyurulan ihalede, aralarında ATM’ler, banka şubesi ve kantinlerin de bulunduğu, sayıları yaklaşık 15 civarındaki gayrimenkulün kiralaması, açık arttırma usulü yapılacak.

Sanayi üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Sanayi üretimi, Şubat’ta aylık bazda yüzde 4,4, yıllık bazda yüzde 13,3 artış gösterdi.

Yüzde 6,2 artış

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin perakende satış endekslerini açıkladı. Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artış kaydetti.

MÜSİAD’a Osmanlı mirası

Zimem Defteri uygulaması

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “İhtiyaç sahibi kardeşlerimize Zimem Defteri geleneğiyle el uzatıyor, MÜSİAD Ailesi’ni, onların hayır dualarıyla daha da büyütüyoruz” dedi.

Aşı Tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,39, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,11 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 235 bin 102 doza yükseldi.

Muhsin Yazıcıoğlu

Kahramanmaraş’ta 13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin, Yazıcıoğlu Ailesinin Avukatı, araştırmaların detaylandırılmasını talep etti.

78 şehre yayıldı

Güneş enerjisinde 8 bin megavatı aşan kapasite, Türkiye’nin 78 iline yayıldı. Türkiye’nin mevcut elektrik kurulu gücü 100 bin 334 megavata, güneş enerjisinin elektrik kurulu gücündeki payı da yüzde 8’e ulaştı.

Hasat mutlu etti

Türkiye’nin turp üretiminin yüzde 80’inin gerçekleştirildiği Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, hasadı tamamlanan turp, rekoltesi ve fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdü.

162 bin 51 işletme

Türkiye’de geçen yıl 162 bin 51 işletme, ilk kez e-ticaret faaliyetinde bulundu. Aracı hizmet sağlayıcılar üzerinden alışveriş yapanların yüzde 52’sini erkekler oluştururken, vatandaşların yüzde 70’i mobil uygulamalardan alışveriş yaptı.

Bankaların tercihi

Bankacılık sektörü, düşük karbonlu ekonomiye geçişi desteklemek amacıyla, yenilenebilir ve çevre dostu yeşil enerji projelerinin kredi portföylerindeki payını artırıyor.

Sokak hayvanları için

Kısırlaştırma formülü

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği, sahipsiz köpek sorununu çözüme kavuşturacak tek yöntemin kısırlaştırma olduğunu belirterek, “Kısırlaştırma olmadan bu sorun çözülmez. Bu, devlet politikası olmak zorunda” dedi.

Aynı sahnedeler

Semavi üç din ve altı farklı mezhebe mensup kişilerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu’nun koristi Hamza Şahin ve kızı Aslıhan Türkü Şahin, farklı dillerde şarkı, türkü ve ilahiyi aynı sahnede birlikte seslendiriyor.

Yarışma başvuruları

18 Nisan’da başlıyor

Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği işbirliğinde yapılan “Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması”nda toplam 81 bin TL tutarında ödül verilecek.

Emekli maaşları

ING Türkiye, emekli maaşını bankaya taşıyanlara maaş tutarına göre 2 bin 750 TL’ye varan ek koşulsuz nakit promosyon sunarken, 5 emekli arkadaşını daha ING’li yapanlara, ek olarak 1.250 TL’ye varan promosyon imkanı tanıyor.

İkinci el pazarı

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “İkinci el pazarı yaz yaklaşırken, bayram yaklaşırken hızlanır. Mesela bu ay bir hızlanma olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Hac ve Umre

Acenteler, Suudi Arabistan’ın Türkiye’yi Kovid-19 “kırmızı listesi”nden çıkararak hac-umre ziyaretlerine açmasını memnuniyetle karşıladı.

2053 ‘yol’ haritası

Türkiye’de, 2053’e kadar kara yolu hizmet düzeyinin en üst seviyeye çıkarılarak; kesintisiz ve konforlu ulaşımın tesis edilmesi, bölünmüş yol ağının 38 bin 60, otoyol ağının da 8 bin 325 kilometreye yükseltilmesi planlanıyor.

Bakan açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluğa ilişkin olarak, “Hem yalan yanlış haberlerle piyasada fiyatların artmasına neden olan kişilerle ilgili hem de bile isteye stokçuluk yapanlarla ilgili cezayı artıracağız” dedi.

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi ustaları, “On bir ayın sultanı” Ramazan’da yoğun mesai harcıyor. Hatay ve diğer kentlerdeki taş fırınlarda pişirilen Ramazan pideleri, yapımında kullanılan ekşi maya sayesinde daha geç bayatlıyor.

Uyutularak tedavi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Dt. Mehmet Askar, çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülen “dişçi korkusu”nun alışılabileceğini, ancak bu durumla başa çıkamayanları “uyutarak” tedavi ettiklerini bildirdi.

12 Punto 2022

TRT tarafından bu yıl 4. kez düzenlenecek Türkiye’nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu “12 Punto 2022″de finale kalanlar belli oldu.

Üreticinin de…

Esnafın da…

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her geçen gün artan enflasyonun düşmesi için yapılması gerekenin, nakliyeci esnafı için ticari akaryakıt, üretici için ucuz akaryakıt ve gübre verilmesi olduğunu söyledi.

Zam eleştirisi

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Üreticimizin kullandığı mazot fiyatı, son bir yılda yüzde 249 oranında arttı. Tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için çiftçimizin kullandığı mazottan vergi alınmamalıdır.”

Bayram ikramiyesi

Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda iki kez verilen emeklilerin bayram ikramiyesindeki artış için gözler kabine toplantısına çevrildi.

Bahçeli tespiti:

‘Pahalılık geçici!’

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı hepsi gelip geçicidir. Dün böyleydi, bugün de böyledir, yarın da akıbet aynı olacaktır” dedi.

İnşaat sektörü

TÜİK verilerine göre, İnşaat Maliyet Endeksi yıllık yüzde 90,27 artarken, malzeme endeksindeki artış yüzde 113 oldu. Sektör yetkilileri, bu artışların piyasada çok daha yüksek olduğu görüşünde.

Yem Soruşturması

Rekabet Kurulu’nun 2021’de başlattığı yem üretimi ve satışı yapan teşebbüslere yönelik anlaşma-uyumlu eylem kapsamında açtığı soruşturmada, sözlü savunma aşamasına gelindi.

Yeni KOBİ tanımı

Daha fazla işletmenin KOBİ sınıfına dahil edilmesi için yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço üst limitinin 125 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarılması, KGF teminatlı kredilerde tıkanıklığa yol açtı.

Hayat pahalılığı

Marketleri de vurdu

Gıda ve gıda dışı ürünlerindeki aşırı fiyat artışları tüketiciyi zorlarken, birçok market zincirinde sepet hacminin yüzde 40 civarında düştüğü tahmin ediliyor.

Exit mobile version