Kısa kısa haberler

Expo Alanlarında İki Konser Yarın Arsuz, Cuma Antakya’da EXPO 2021 Hatay alanları, iki konsere ev sahipliği yapacak. EXPO alanları, Feridun Düzağaç ve Yeni Türkü’nün vereceği konserlerle renklenmeye hazır. Yeni Türkü, yılların eskitemediği şarkılarını, 21 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00’de, Arsuz’daki EXPO alanında seslendirecek. Türk Rock Müziğinin güçlü ismi Feridun Düzağaç ise 22 Nisan Cuma akşamı […]

Expo Alanlarında İki Konser

Yarın Arsuz, Cuma Antakya’da

EXPO 2021 Hatay alanları, iki konsere ev sahipliği yapacak. EXPO alanları, Feridun Düzağaç ve Yeni Türkü’nün vereceği konserlerle renklenmeye hazır.

Yeni Türkü, yılların eskitemediği şarkılarını, 21 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00’de, Arsuz’daki EXPO alanında seslendirecek. Türk Rock Müziğinin güçlü ismi Feridun Düzağaç ise 22 Nisan Cuma akşamı saat 21.00’de, Antakya’daki EXPO Amfi Tiyatro’da Hataylılarla buluşacak.

Emekliye Bayram İkramiyesi Ödemesi

28-29 Nisan’da

Emeklilere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesi, 28-29 Nisan’da ödenecek. İkramiye tutarına zam yapılmış değil. Ancak her an yapılabileceği belirtiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şunları söyledi:

“Bayram ikramiyeleri zammı konusunda henüz bir kararımız yok. Buna göre, şu an için bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek. Zam konusu her zaman değerlendirilebilir, ama ben, şu an mevcut durumu söylüyorum. İki bayramda, bu ödemelerin maliyeti 25 milyar lira.”

Defne’de yarın Narkotik Polisleri Eğitim Semineri var

Uyuşturucu ve kades uygulaması…

Defne ilçesinde yarın, annelere, babalara ve gençlere yönelik, uyuşturucu kullanımı konusunda uyarıcı ve bilgilendirici nitelikte bir toplantı düzenleniyor. Yarınki bilgilendirme toplantısı, Defne ilçesi Akdeniz Mahallesi’ndeki Defne Evi’nde yapılıyor. Herkese açık toplantı, saat 14.00’te.

Akdeniz Mahallesi Muhtarlığı duyurusu şöyle:

“Değerli Mahallelim… 21.04.2022 Perşembe günü saat 14:00’te, Narkotik Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ve KADES (Kadına Destek Uygulaması) konularında, Akdeniz Defne Evi’nde mahalle bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Herkes davetlidir. Lütfen katılım sağlayalım.”

Buzağı Destek Başvurusu Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, buzağı desteği ile ilgili başvuru sürecinin başladığını bildirdi.

Bakanlık duyurusunda şöyle denildi:

“2021 Yılı 2.dönem buzağı destekleme başvuruları başlamış olup, başvuru yapmak isteyen üreticilerimizin, İlçe Tarım Müdürlüğünden kestirecekleri buzağı destekleme makbuzu ile Birliğimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Son başvuru tarihi 10 Haziran 2022’dir. 1. dönemde başvurusu olan üreticilerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur.”

Şüphe Çekti, Durduruldu…

Araç, Müze Gibi Kaçak Tarihi Eserle Dolu!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tarihi eser kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 17 Nisan Pazar günü Dörtyol Şehirlerarası Otogar içerisinde durumundan şüphelenilerek durdurulan Ö.D.’nin yapılan üst aramasında, adeta müze gibi, kaçak tarihi eserler ele geçirildi.

Ele geçirilenler şunlar:

▪️1 adet Tabanca

▪️2 adet Şarjör

▪️5 adet Fişek

Şahsın yanında bulunan çantada ise tarihi eser olduğu değerlendirilen, Roma, Bizans ve Arkaik Dönemine ait;

▪️397 adet Sikke,

▪️32 adet Metal Obje,

▪️4 adet Yüzük ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, Ö.D. adlı şahsa 2863 ve 6136 SKM suçundan işlem yapıldı.

Orman yangınında sabotaj olasılığı

Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

İlimiz Dörtyol Amanoslar’da önceki gece yarısı çıkan orman yangını olayı ile ilgili, sabotaj olasılığı üzerine yakalanan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Dörtyol’a bağlı Konaklı Mahallesi’nde Pazar gece yarısından sonra ormanlık alanda çıkan orman yangınında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan O.K. ve M.K. adlı şüpheliler, Jandarma’daki işlemlerin ardından, ‘kasten orman yangınına sebep olmak’ suçundan sevk edildikleri Dörtyol Adliyesi’nde tutuklandılar.

Hatay, Konut Satışında 18.İl

İlimiz Hatay, konut satışı sayısı bakımından Türkiye’nin en önde gelen illeri arasında 18.sırada bulunuyor. Türkiye’de konut satış sayısının en yüksek olduğu 35 il sırasıyla şunlar:

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Kocaeli, Tekirdağ, Gaziantep, Aydın, Konya, Balıkesir, Kayseri, Şanlıurfa, Adana, Sakarya, Samsun, Hatay, Manisa, Denizli, Eskişehir, Muğla, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Yalova, Trabzon, Malatya, Ordu, Elazığ, Çanakkale, Afyonkarahisar, Mardin, Erzurum, Çorum, Kütahya.

Bakan Açıkladı

Orman Yangınına Müdahale 13.Dakikada Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Dörtyol’da saat 01.22 sıralarında başlayan yangına saat 01.35 itibariyle ilk müdahalenin gerçekleştiğini söyledi. Bakan Kirişçi, 13 dakika içinde orman yangınına müdahale ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“Yangına 1 uçak, 40 arazöz ve 4 dozer sevk edildi. Yangına müdahalede 205 personelimiz görev aldı. Yangın, şu an itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir durum söz konusu değil.”

Yangına ilk müdahalenin, yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgeden yapılması talimatını verdiğini ifade eden Kirişçi, bu doğrultuda, yerleşim yerlerinde herhangi bir zarar ziyan olmadığını söyledi. Yangın nedeniyle belli bir yeşil alanın ve içindeki canlıların kaybedildiğini dile getiren Bakan Kirişçi, yanan alanın ise çok büyük olmadığını sözlerine ekledi.

Samandağlı Genç Kanser Kurbanı

Samandağlı, henüz çok genç yaşta olan bir kişi, yakalandığı amansız hastalığın esiri olarak yaşamdan koptu.

Samandağ-Çiğdede Mahallesi sakini olan, Yaşar Yılmaz’ın oğlu Derviş Uğur Yılmaz, yaşam mücadelesini kaybetti ve dün gözyaşları arasında, saat 11.00’de Çiğdede Mezarlığı’nda defnedildi.

ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Kaymakamlık İzin Vermedi

SCP açıklaması Parti binasında

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin’in, bugün ilimizin Suriye sınırında yapmayı tasarladığı basın açıklaması, güvenlik nedeniyle gerçekleşemiyor.

Parti İl Başkanı Behzat Can’ın açıklaması şöyle:

“20 Nisan Çarşamba günü Yayladağı sınır kapısında ‘sınır kapıları açılsın’ konulu basın açıklaması, güvenlik sebebiyle, Genel Başkanımız Mehmet Bedri Gültekin’in katılımıyla, Sosyalist Cumhuriyet Partisi Hatay İl Başkanlığında yapılacaktır.”

Ayçiçek yağı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye ile Rusya ve Ukrayna arasındaki tarımsal ticaretin devam ettiğini belirterek, “Mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri, bize, dış ticaretteki fiyatının %25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar” dedi.

AYM kararı

Anayasa Mahkemesi’nin, parmak izi kararında, “Biyometrik verilerin kaydedilmesi yöntemiyle personel takip sistemi uygulanabilmesi için kanunlarda düzenlenmeyen hallerde kişinin açık rızasının mevcut olması gerektiği vurgulanmalıdır” dedi.

İmza sirküsü yerine

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: “İmza sirküsü yerine artık sicil tasdiknamesi yeterli sayılacak. Bu uygulamayla taşımacılarımız, imza sirküsü için artık ücret ödemeyecek ve bürokrasi de bu yolla azalacak.”

Kuponla ekmek!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “AK Partili belediyeler, vatandaşa indirimli ekmek alsınlar diye özel kupon bastırıp dağıtıyor. Milyonlarca vatandaş, bir kuru ekmeğe muhtaç hale getirildi” dedi.

Simide tescil

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) başvurusu sonucu “Eskişehir Simidi”, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret olarak tescillendi. Antakya Simidi için de beklenti, bu haberle beraber gündemde!

‘Yeşil’ finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’ye Yeşil Ekonomi Finansman Fonu kapsamında 500 milyon avro finansman sağlayacak.

İki yılın ardından 23 Nisan kutlamaları

Okullarda, Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır çevrim içi etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl yüz yüze etkinliklerle, coşkuyla kutlanacak.

TBMM Dosyaları Dokunulmazlıklar için

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da arasında bulunduğu 10 Milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Devlet korumasında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca, Devlet Korumasındaki Çocuklar için Rol Model Projesi’yle, geçen ay itibariyle 58 bin 761 çocuk, kültürel ve sosyal etkinliklere olan ilgilerini artırmak için rol model olabilecek 3 bin 540 kişi ile biraya geldi.

MEB çalışması

Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçen Çevre ve İklim Değişikliği Dersi, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 veya 8. sınıflarda, haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli okutulacak.

Esnafın beklentisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletimiz piyasa koşullarını baz alarak yeni paketler sunmalı.”

ÖTV düzenlemesi

Bazı cep telefonlarının vergi tutarlarında değişikliğe gidildi. Matrahı 640-1500 lira arasındaki telefonlarda 113-265 lira, matrahı 1500-3 bin lira aralığında olanlarda 177-377 lira indirim olması bekleniyor.

81 İl’de çalışma

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye genelinde, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Konut fiyat endeksi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Şubat 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Buna göre, konut fiyat endeksi Şubat’ta yüzde 13,5 arttı.

Dolandırıcı uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (SİBERAY), vatandaşları “HGS işlemleri” görünümüyle iletilen sahte linklerle dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı.

e-Devlet üzerinden

Rekabet Kurumu’ndan, uzlaşma başvurularının e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kabul edilmeye başlandığı bildirildi.

Cezaevleri şartları

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce, yabancı kaynaklı basın kuruluşunda yayımlanan “Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele iddiaları” başlıklı haberin, manipülatif, karalayıcı ve algı oluşturmaya yönelik olduğu bildirildi.

37 bin 770 kişi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Biraz önce, ülkemizden 2022 yılı haccına gidecek olan hacı adaylarımızın kotası, kontenjanı belli oldu. 2022 yılı haccına ülkemizden 37 bin 770 kardeşimiz gidecek” dedi.

Bilim Kurulu’ndan Salgına dair toplantı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koç: “Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu’nda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız.”

TZOB uyardı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: “Üretici her yıl fiyata göre ekim yapıyor, fazla üretim yapınca fiyatlar düşüyor. Ürün elde kalıyor. Gelecek sene bu ürünü ekmiyor fiyatlar yükseliyor. Fırsatçılara ve stokçulara gün doğuyor.”

TL zorunluluğu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları, menkul kıymet satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüğünün TL cinsinden yapılması zorunlu oldu.

Hatay için Sarı Kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporunda 43 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan illerde toz taşınımı, kuvvetli sağanak ve rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Exit mobile version