Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Samandağ’da aynı pastaneden pasta

Samandağ’da aynı pastaneden pasta yiyen

12 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Samandağ ilçesinde, aynı pastaneden pasta yedikleri belirlenen 12 kişi zehirlenince, soluğu hastanelerde aldı.
Samandağ’da, hafta sonunda yedikleri pasta sonrası yaşadıkları halsizlik ve kusma şikayetleri nedeniyle, 12 kişi, ilçedeki devlet ile özel hastanelere yatırıldı, mideleri yıkandı, bir süre gözetim altında tutulduktan sonra da taburcu edildi.
Samandağ Kaymakamlığı, gelişme üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü eliyle incelenmek üzere pastanedeki pastalardan numune aldı.

SELİM NEVZAT ŞAHİN A.L. AÇILIŞI YARIN

Antakyalı Hayırsever Ersin Şahin ile Annesi Sevsen Şahin’in vefat eden aile büyüğü Nevzat Şahin tarafından yaptırılan, merhum çocuklarının adını taşıyan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin yenilenen binası için açılış töreni düzenleniyor. Defne-Sümerler Mahallesi’nde, yıkılan Fatih Ortaokulu bahçesine yaptırılan yeni okulun açılışı, bugün saat 18.00’de, Vali Rahmi Doğan’ın da katılımıyla yapılıyor.

MEDENİYETLER KOROSU KONSERİ GİRNE’DE

Antakya Medeniyetler Korosu, Perşembe akşamı KKTC’ye giderek Girne’de bir konser verecek. Antakya Medeniyetler Korosu konseriyle ilgili olarak, “Hatay Deniz Otobüslerimizin KKTC’ye seferlerine başlaması dolayısıyla, Medeniyetler Korosu, Girne Belediyesi organizasyonunda bir konser veriyor. 2012’de Nobel Adayı olan koromuzun konserine davetlisiniz” paylaşımı yapıldı.

KIRIKHAN’DA POMPALI SALDIRI
1 YARALI
Kırıkhan’da bir eve yapılan baskında, pompalı tüfekle bir kişi yaralandı. Olay, Kırıkhan ilçesi Barbaros Mahallesi’nde yaşandı. 17. Sokak’taki bir evden silah sesleri gelmesi üzerine, olay yerine Polis ve ambulans sevk edildi. Pompalı tüfekle ateş açılması sonucu yaralandığı belirlenen Gökhan Şahin (25), ambulansla Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, saldırı sorası kaçan şüpheliyi tespite ve bulmaya çalışıyor.

EXPO GİRİŞ-BİTİŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ
Hata
y Büyükşehir Belediyesi, EXPO alanı ziyaret saatlerini değiştirdi.
Hatay BŞB mesajı şöyle:
“Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte artmaya başlayan hava sıcaklıklarının olumsuz sonuçlar doğurmaması için EXPO açılış ve kapanış saatlerimiz 14.00-24.00 ola-rak yeniden belirlenmiştir.”

ASILSIZ BOMBA İHBARI
Antakya’da dün, bir sağlık kuruluşu bahçesinde bomba alarmı korkusu yaşandı. Asılsız ihbar, bölgedeki insanları da tedirgin etti. Antakya Akasya Mahallesi’ndeki Eğitim Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olarak bilinen eski Antakya Devlet Hastanesi önünde bırakılan çantanın bomba olabileceği olasılığı üzerine, polis, çevrede önlem aldı. Polis tarafından uzaktan fünye ile patlatılınca, çantanın içinde bomba olmadığı anlaşıldı ve bölgedeki şaşkın, korku içindeki yurttaşlar da rahat bir enfes aldı.

HATSU 2021 BÜTÇE AÇIĞI
153 MİLYON TL

Hatay Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nün, geride kalan 2021 yılı içerisinde bütçe açığı 153 Milyon Lira oldu. HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, kurumun 2021’de 510 Milyon Lira gelir elde ederken, giderinin ise 663 Milyar Lirayı bulduğunu, bu durumda gelir bütçesinde gerçekleşmenin % 110, gider bütçesinde de % 83 olduğunu bildirdi.

Buğdayda rekor

Dünyanın ikinci büyük buğday üreticisi Hindistan’ın geçen hafta buğday ihracatına yasak getirmesi sonrası artışa geçen buğday fiyatları, rekor kırdı. Avrupa Emtia ve Endeks Borsası Euronext’te bir ton buğday 435 Euro’ya alıcı buldu.

10 ton su kapasiteli

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları kapsamında hava gücü filosunu, ABD’den getirilen “Chinook” tipi helikopterlerle güçlendiriyor.

Üretici memnun

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Hatay’da hasadı devam eden soğan, verimiyle üreticisini mutlu etti.

Emlak sektörü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faizli konut kredisi verileceğini açıklamasıyla birlikte, emlak sektöründe fiyat artışı olması tartışma yarattı. Muhalefet partileri, inşaat sektörüne rant sağlanacağı, ancak emekçileri ev sahibi yapacak bir düzenleme olmadığı eleştirisinde bulunuyor.

6 milyonu geçiyor

İnşaatın etkilediği yan sektör sayısı 250’yi bulurken, müşavirlikten demire, betondan mobilyaya kadar uzanan bu sektörlerin istihdamı 6 milyonu aşıyor.

Bütçe verisi

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı. Buna göre, bütçe gelirleri Nisan’da 164 milyar 114 milyon lira, bütçe giderleri 214 milyar 281 milyon lira olarak hesaplandı.

320 ilçeye daha

Doğal gaz dağıtımına, 2022-2026 döneminde 50 milyar lira yatırım yapılması ve 320 yeni ilçeye gaz arzı sağlanması planlanıyor.

İhracatı artıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Türkiye’nin, kekik, defne ve haşhaşta dünyanın en önemli ihracatçı ülkelerinden biri haline geldiğini ifade etti.

GİB açıklaması

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bandrollü ürünlere yönelik geçen yıl 60 bin 710 denetim yaparken, bu kapsamda denetlenen alkol ve tütün ürünü sayısı 19 milyon 779 bin 197 olarak belirlendi.

Mart’ta yükseldi

İhracat birim değer endeksi, Mart’ta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,7, ithalat birim değer endeksi yüzde 33,7 arttı.

İş gücü istatistiği

Türkiye’de işsizlik oranı, 2022’nin birinci çeyreğinde, geçen yılın son çeyreğine göre 0,1 puanlık artışla yüzde 11,4 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı da 3 milyon 845 bin kişiye yükseldi.

Yüzde 6,5 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, Mart’ta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artış gösterdi.

Cari açık

Cari işlemler hesabı Mart’ta, 5 milyar 554 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 24 milyar 223 milyon dolar oldu.

Yaz okulu açılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İlk kez bu yaz itibariyle, Bilim Sanat Merkezlerinde, sadece Bilim Sanat Merkezine seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi.

Orman Yangınları

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Yangınlara karşı hava ve kara gücümüzü daha da güçlendiriyoruz. 39 olan helikopter sayımızı 55’e, uçak sayımızı 3’ten 20’ye, İHA sayımızı 4’ten 8’e yükselttik” dedi.

İŞKUR çalışması

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş gücü piyasasının durumunu tespit etmek, işverenlerin beklentilerini belirlemek ve gelecek projeksiyonunu oluşturmak için İş Gücü Piyasası Araştırması için çalışmalara başladı.

Genç nüfusta

İşsizlik oranı

2022 yılı ilk çeyrek işsizlik verilerine göre, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki çeyreğe göre 0,3 puanlık azalış ile yüzde 21,1 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 18,5, kadınlarda ise yüzde 26,0 olarak tahmin edildi.

Personel alınacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu’na 15 sözleşmeli büro personeli, 5 sözleşmeli şoför ve 7 sözleşmeli hizmetli alımı yapılacak. Adaylar, başvuruya ilişkin detaylara kurumun internet sayfasından ulaşabilecek.

“tek tık” ile…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), hem resmi internet sayfasında dijital olarak hem de kitap halinde basılı yayımlanan örgün eğitim istatistikleri, yeni yazılım ile daha kolay ulaşılabilir hale getirildi.

Aşı Tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı % 85,47, birinci doz aşı yapılanların oranı % 93,17 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 625 bin 535 doza yükseldi.

Borsa İstanbul

Yabancı yatırımcının, hisse senedi piyasasından aralıksız çıkışı sürüyor. QNB Finansbank hariç olmak üzere, yabancının Türkiye hisse piyasasında toplam 23,4 milyar dolar varlığı kaldı.

Bakanlık çalışması

Maliye, KDV tevkifat iadelerinde, “alıcıların tevkif ettikleri KDV’leri vergi dairelerine ödemiş olmaları şartı”nı artık aramayacak.

İthal buğday

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hindistan’dan buğday ithal edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık, Türkiye’nin, dünya un ihracatında birinci, makarna ihracatında ise ikinci sırada olduğunu duyurdu.

148 maden sahası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), 148 maden sahasını aramalara açmak üzere ihale yapacak.

Enflasyon etkisi

Son aylarda hızla artan enflasyonla beraber, esnaf, sokaktaki ekonomik hareketin de ciddi oranda etkilendiğini belirtiyor. Buna göre, artan girdi maliyetleri işletme süreçlerini zorlarken düşen alım gücü ile birlikte vatandaşın alışveriş alışkanlıkları da zorunlu olarak değişiyor.

Esnafın talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “4 Ekim 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı verilmeli.”

EYT mitingi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu tarafından, İstanbul Maltepe’de “Varız, biriz, buradayız” sloganıyla düzenlenen mitinge, İstanbul ve çevre illerden çok sayıda kişi katıldı.

Mobilya İhracatı

Türkiye mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatı, bu ayda yüzde 33,9’luk artışla, 778 milyon 148 bin doları buldu.