Kısa Kısa Haberler

BENZİNE YİNE ZAM!Dün litrede 1,68 TL, Bugün 1,03 TL… Bu sabahtan itibaren, benzine litrede 1,03 TL zam geliyor. Dün sabah itibariyle de benzine litrede 1,68 TL zam yapılmıştı. Dün sabah ve bu gece yarısından itibaren olmak üzere, 2 günde benzin fiyatı litrede 2 lira 71 kuruşa yükseldi. Benzinde 2 günlük zam oranı % 13 oldu. […]

BENZİNE YİNE ZAM!
Dün litrede 1,68 TL, Bugün 1,03 TL…

Bu sabahtan itibaren, benzine litrede 1,03 TL zam geliyor. Dün sabah itibariyle de benzine litrede 1,68 TL zam yapılmıştı. Dün sabah ve bu gece yarısından itibaren olmak üzere, 2 günde benzin fiyatı litrede 2 lira 71 kuruşa yükseldi. Benzinde 2 günlük zam oranı % 13 oldu.

Hatay Valiliği ihale açtı
SURİYE İGAB’DE 200 ÖNÜM ARAZİ DÜZLEŞMESİ ile ALTYAPI İŞİ

Türkiye, Suriye’nin İGAB adıyla bilinen İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde 500 briket ev yanı sıra, bölgeye ‘araziyi düzleme ve altyapı hizmetleri’ götürüyor. Hatay Valiliği İl Afet ve Acil Durum Harcama Komisyon Başkanlığı sorumluluğu altında yapılacak olan, Suriye İGAB bölgesi 200 dönüm araziye zemin iyileştirme dolgu malzemesi (kırmataş) serilmesi ve nakliyesi, 500 adet briket evin pis su-temiz su su hattı yapılması ve fosseptik bağlantılarının yapılması işi, pazarlık usulü ve birim fiyat esası ile ihale edilecek. AFAD Hatay İl Müdürlüğü uhdesindeki ihale için teklif alınacak.

Hatay BŞB girişimi bugün Antakya EXPO alanında
ALEYNA TİLKİ KONSERİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, bugün, pop müzik şarkıcısı Aleyna Tilki’yi konser vermek üzere Antakya’ya getirtiyor. Aleyna Tilki Antakya Konseri, 19 Mayıs Perşembe günü. Aynı gün, Arsuz-EXPO alanında da Buray konseri var.
Büyükşehir’in bu konudaki duyurusu şöyle:
“19 Mayıs coşkusu Expo’da yaşanacak. Türk pop müziğinin son dönemdeki 2 sevilen yıldızı, Aleyna Tilki ve Buray, EXPO’da sevenleriyle buluşacak. 19 Mayıs Perşembe, Antakya EXPO Alanı Amfi Tiyatro’da saat 21.00’de Aleyna Tilki, Arsuz EXPO Alanı Meydan Sahnesi’nde saat 21.00’de ise Buray konseri olacak.”

ANTAKYA LEZZET FESTİVALİ
YARIN BAŞLIYOR

Hatay Valiliği himayelerinde, Antakya Belediyesi ev sahipliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından “Antakya Lezzet Festivali” düzenleniyor. Üç gün sürmesi beklenen etkinlik yarın başlıyor. Yapılan duyurularda; 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde Antakya Vali Ürgen Parkı’nda organize edilen Antakya Lezzet Festivali’ne tüm halkın davetli olduğu kaydedildi.

Sınır güvenliği

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Sınırlarımız boyunca oluşturmayı planladığımız güvenli bölgenin büyük kısmını tamamladık” dedi.

2021 bilançosu

Türkiye’de geçen yıl meydana gelen trafik kazası sayısı, 2020 yılına göre yüzde 20,59 artarak 1 milyon 186 bin 353 olarak gerçekleşti. Trafik kazaları sonucu 5 bin 362 kişi öldü, 274 bin 615 kişi yaralandı.

YUVAM hesapları

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesapları kapsamında, uzaktan kimlik tespiti yoluyla müşteri kabulüne imkan sağlandı.

Bakanlık uyardı

Ticaret Bakanlığı, tatil planları yapmaya başlayan vatandaşları, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Hak ihlali sayıldı

Anayasa Mahkemesi, Prof. Dr. Canan Karatay’a, televizyon programlarındaki şeker yükleme testine ilişkin tıbbi içerikli açıklamaları nedeniyle “15 gün geçici olarak meslekten alıkoyma cezası” verilmesini, ifade özgürlüğünün ihlali saydı.

TZOB çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Türkiye’nin acil olarak tarım istatistiklerini güncellemesi gerekir. Bu çalışmaya, Ziraat Odaları olarak katkı vermeye hazırız” dedi.

Kamu ihaleleri

Kamu ihalelerinde elektronik ihale yönteminin kullanımı zorunlu hale getirildi. 3 Ekim’den sonra tüm açık ihaleler ile kanunun ilgili maddeleri gereğince pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihaleler de e-ihale yöntemi ile yapılacak.

Liman verisi

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı, Nisan’da, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 1 milyon 67 bin 295 TEU, yük miktarı ise yüzde 0,6 azalarak 45 milyon 228 bin 212 ton oldu.

YÖK açıklaması

Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği Raporu’na göre, yükseköğretim kurumuna yerleşenlerin yarısını, Marmara (% 31,1) ve İç Anadolu (% 20,6) bölgelerindeki bir yükseköğretim kurumuna yerleşenler oluşturdu.

Anaokulu desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında, sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde 3-5 yaş aralığındaki çocukların anaokulu ücretlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca karşılanmasını içeren bir protokol imzalandı.

19 Mayıs’a özel

TRT, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında hazırladığı özel içerikleri, tüm kanallarından izleyici ve dinleyicileriyle paylaşacak.

Akşener eleştirisi

“Anadolu, artık o eski Anadolu değil” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Çünkü artık hiç kimse, dertlerinden kafasını kaldıramıyor. Çünkü artık insanımız, güne nasıl başladığını değil, günü nasıl bitireceğini düşünüyor” dedi.

Kovid-19’a yakalandı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kovid-19’a yakalandı. Büyükerşen, “Genel sağlık durumum gayet iyi. En kısa sürede yine aranızda olmak dileğiyle” açıklaması yaptı.

TİM’de seçim var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığı için hareketli günler yaşanıyor. Adaylığını açıklayan ilk isim Ahmet Güleç olurken, mevcut başkan İsmail Gülle’nin bu seçimde aday olamayacağı bildirildi.

Buğday taban fiyatı

En az 8 lira olmalı!

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, ilk hasadına bu ay Adana’da başlanacak buğdayla ilgili TMO’nun açıklayacağı fiyatın, tüccarın alım fiyatında belirleyici olacağını dile getirdi.

Yapılandırma talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Sıkıntıda olan esnafımıza, özellikle sosyal güvenlik primlerinde tekrar bir yapılandırma imkânı tanınmalı.”

Kovid-19 uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı bölgelerde Kovid-19’un arttığına dikkati çekerek, virüsün ne şekilde mutasyona uğradığını anlamanın giderek zorlaşmasından endişe duyduğunu belirtti.

Başvurular sürüyor

Toyota’nın, çocukların hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla düzenlediği “Hayalimdeki Araba” resim yarışmasına başvurular devam ediyor.

Bakanlık paylaşımı

“Temel Stratejimiz: Gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş” ifadeleriyle bir video paylaşan İçişleri Bakanlığı, “Düzensiz göçmen sayısı, geçen yıl 163 bine geriledi” bilgisini verdi.

Rüzgara yatırım

WindEurope tarafından hazırlanan “Finansman ve Yatırım Trendleri 2021” raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye’nin rüzgar enerji yatırımları, geçen yıl sonunda 1 Milyar Avro’ya ulaştı.

Konut satışları

Türkiye genelinde geçen ay gerçekleşen konut satışlarında, 133 bin 58 adetle, tüm zamanların en yüksek Nisan ayı rakamı görüldü.

Arapça Tweet

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arapça tweet paylaşımına ilişkin, “Türkiye’de en fazla yatırım yapan ülke Hollanda, Almanya. Kimse buna bir şey demezken, Arap ülkeleri yaptığında, ‘Türkiye’ye neden Arap yatırımcı geliyor?’ diye eleştiriliyor. Bu, faşizmdir” dedi.

Davet, öğrencilere…

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 81 ilde öğrencilerini bekliyor. Başvurular, 31 Mayıs’a kadar, “www.deneyap.gov.tr” internet adresi üzerinden ücretsiz şekilde yapılabilecek.

Aşı Tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı % 85,47, birinci doz aşı yapılanların oranı % 93,17 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 650 bin 166 doza yükseldi.

Esnafa eğitim

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Esnafımız, https://www.ifhaber.com/esib-egitimi/ linkten kayıt oluşturarak ücretsiz ve uluslararası katılım belgeli bu eğitim fırsatını kaçırmamalı.”

Üretici hedefi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hedefimiz 100 milyar dolar hasılası olan, 50 milyar dolar ihracat yapan ve çiftçisinin refahını sağlamış bir tarım sektörü olmalıdır” dedi.

Hatay’a da lazım

İzmir’in Konak ilçesindeki 2 bin 500 yıllık Smyrna Antik Kenti Agorası’nın Roma dönemindeki halini yansıtan metaverse içeriği, gelecek ay ziyaretçilerle buluşacak.

Exit mobile version