Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

A.Fitnat Hanım Caddesi Trafiğe

A.Fitnat Hanım Caddesi Trafiğe Kapalı

Antakya ilçesine bağlı General Şükrü Kanatlı Mahallesi, Ayşe Fitnat Hanım Caddesi (eski stadyum önü), dün ve bugün kapalı. HATSU bağlantı çalışmaları nedeniyle, 24-25 Mayıs tarihleri (dün ile bugün) arasında Ayşe Fitnat Hanım Caddesi’nin araç trafiğine kapalı olacağı duyuruldu. HATSU, çalışmalar nedeniyle, sürücülerin uyarıya göre hareket etmeleri konusunda duyuruda bulundu.

Hatay’da Masa Tenisi Turnuvası

Masa Tenisi Hatay İl Temsilciliği’nin 2022 yılı faaliyet programında yer alan, Kuruluşlar Arası Masa Tenisi İl Şampiyonası Müsabakaları 2-3-4 Haziran 2022 tarihlerinde yapılıyor. Masa tenisi yarışmaları, Antakya’da Uydukent yolu üzeri, yeni stadyum yanında oluşturulan Yeni Hatay Merkez Spor Salonu’nda (Antakya Merkez Spor Salonu) yapılacak.

ATSO, küçük işletmelere faizsiz kredi desteği istedi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ilgili kurumlara birer yazı yazarak, küçük ve orta işletmelerin girdikleri nakit sıkıntısı nedeniyle, 100 bin ile 200 bin lira arasında faizsiz kredi ile desteklenmelerini istedi.

ATSO’nun; Hazine Bakanı Nurettin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile KOSGEB Başkanlığı’na yazdığı, küçük esnafa ve tüccara faizsiz kredi desteği ile ilgili paylaşımı şöyle:

“İç piyasada nakit akışının gitgide daralması, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Odamız, bu konuda girişimlerini hızlandırarak, KOSGEB tarafından üyelerimize, borç durumuna bakılmaksızın 100-200 Bin TL arasında faizsiz destek vermesi için T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, TOBB | Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB İletişim Merkezi nezdinde girişimlerde bulunmuştur.”

Motosiklet Pazarı Alıcılarla yükseliyor

Sıfır otomobile erişimin giderek zorlaşması ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın yanı sıra özellikle üst segment motosikletlerin yatırım aracı olarak öne çıkması talepteki bu artışta etkili oldu.

Konut fiyatları

Türkiye’de konut fiyatları, Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 110 artış kaydetti. Aynı dönemde reel artış ise yüzde 29,7 olarak açıklandı.

Buğday fiyatı

Hasadın başlamasına sayılı günler kala üreticinin gözü kulağı TMO’nun alım fiyatında. TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, çiftçinin önceki yıl olduğu gibi mağdur olmaması için TMO’nun piyasa şartlarına göre fiyat açıklamasını istedi.

EXPO etkinliği

‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla yola çıkan EXPO’21 Hatay’da, ‘Sağlık İçin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler’ alt teması kapsamında, Kantaron Yağı Hazırlama Atölyesi düzenlendi.

Hatay’da yetkiliyiz

Memur Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, “Birinci ve yetkili sendika olma durumumuzu bir kez daha perçinledik” dedi, “Yetki Eğitim Bir Sen’de diye ekledi.

İSTE Konferansı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), “İnsan Tanıma Yöntemlerinin Bilimsel Arka Planı” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın konuğu; insan tanıma yöntemleri uzmanı, araştırmacı yazar ve adli belge inceleme uzmanı Dr. Murat Kaplan oldu.

2022-KPSS

Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans’ın (2022-KPSS Lisans) genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi, öğretmenlik alan bilgisi oturumu başvuruları, 24 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde alınacak.

Zengin daha zengin

İngiliz uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, gıda ve enerji alanında faaliyetleri olan milyarderlerin, son iki yılda servetlerini toplam 453 milyar dolar artırdığını bildirdi.

Banka karları

Türkiye’de faaliyette bulunan katılım finans kurumları, ilk çeyrekte 4,9 milyar lira kâr elde ederken, ekonomiye 435 milyar liranın üzerinde destek sağladı.

Bakanların gündemi

Artan kira fiyatları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artış oranlarına ilişkin düzenleme için dün bir araya geldi.

Trafik kalabalık

Trafiğe Nisan ayında 118 bin 974 aracın kaydı yapıldı, 3 bin 279 aracın trafikten kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam araç sayısı Nisan’da 115 bin 695 adet arttı.

3 Şehit var

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi.

Komutanlar Sınırda

Pençe Kilit Operasyonu’nda, teröristlerin saldırısında 3 askerin şehit olmasının ardından, bölgedeki operasyonların devam ettiği ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da beraberinde komutanlarla sınır hattına gittiği öğrenildi.

OGM’nin hava filosu

Yangın sezonuna hazır

Orman yangınlarıyla mücadelede görev alacak hava filosu için yapılan ihaleler sonucu Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) teslim edilen 9 helikopter ve 1 uçak göreve başladı.

En başarı iller

Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporuna göre, başarı sırası ortalaması en yüksek il Ankara’yı, sırasıyla Eskişehir, Kırşehir, Denizli ve Bursa izledi.

Danıştay kararı

Danıştay 10. Dairesi, Dogo Argentino cinsi köpeklerin “tehlike arz eden hayvanlar” listesinden çıkarılmasını isteyen federasyonun talebini, dava açma ehliyetinin bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.

TCDD yolcuları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilen bölgesel trenler, yılın ilk 4 ayında 3,5 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.

Bahçeli resti

Son dönem NATO merkezli yaşanan genişleme tartışmalarına değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “NATO’dan ayrılmak bile, alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır” dedi.

“Etik hacker”lığa Meslek standardı

Kötü niyetli hackerlardan önce, sistemlerdeki güvenlik açıklarını fark edip, siber güvenliğin güçlendirmesini sağlayan “Beyaz şapkalı” hackerlar olarak da bilinen Etik Hacker mesleğinin ulusal meslek standardı Resmi Gazete’de yayımladı.

LGS tavsiyesi

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Eşici, “Sakın bir soruda takılıp, 10-15 dakika harcamayın. Bu tür sorularla inatlaşmayın” dedi.

Altın fiyatları

Yurt içinde dolar/TL’deki yükselişin desteklediği altın fiyatları, küresel piyasalardaki dalgalı seyre rağmen yukarı yönlü. 950 lirayı aşan gram altın, 965 liraya kadar tırmandı.

Gıda fiyatları

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi çalışmasına göre, Türkiye’de, önceki aylarda da oldukça yüksek oranlarda artan temel gıda fiyatları, Mayıs’ta yüzde 9,2 oranında arttı.

Esnaf ‘taksit’ diyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Mobilya, beyaz eşya gibi temel ürünlerde uygulanan kredi kartı taksit sayısının 9’a düşürülmesi piyasaya şartlarına göre alım gücünü karşılamıyor.”

Askerlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize, bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz” dedi.

Göç ediyorlar

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Hakyemez, “Küresel ısınma, böceklerin göç etmesine ve sayılarının artmasına neden oluyor” dedi.

Kovid Aşı tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,48, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,18 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 687 bin 693 doza yükseldi.

Bakanlık ilanı

Sağlık Bakanlığı’nın “2022 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına tabip, diş tabibi ve eczacı atanacak.

Emtia sertifikaları

SPK tarafından yapılan düzenlemeyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ihraç edilen emtia sertifikaları, Takasbank tarafından teminat olarak kabul edilebilecek.

TBMM’ye sunuldu

Müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren “Çevre Kanunu ve ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığına sunuldu.

Gıda enflasyonu

Gıda enflasyonu, dünyanın en büyük sorunlarından biri haline geldi. Gübre, enerji, ambalaj gibi maliyetlerin ve tahıl fiyatlarının artması, yılın ilk üç ayında G20 içinde en çok Türkiye ve Arjantin’de hissedildi.

Çeliğe iyi haber

Hindistan, çelik üretiminde maliyetlerin artmasını gerekçe göstererek, kendi iç piyasasındaki fiyatları düşürmek amacıyla çelik ürünleri ihracatında vergi getirdi. Bu karar, Türk çeliğinin de önünü açtı.

SGK’ya transfer

Devlet bütçesinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na iki ayda 65 milyar 610 milyon TL düzeyinde kaynak sağlandı. Toplam transferler, bir önceki yıla göre yüzde 60,46 oranında artış gösterdi.

Yatırımcı bekliyor

Kovid-19 pandemisiyle birlikte başlayan süreçte artan maliyetler ve finansmana erişimdeki zorluklar nedeniyle işletmeler yatırımlarını askıya alıyor. Arazisi olan sanayici bile yatırımını askıya alıyor.