Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Enflasyon Korkutuyor Yıllık %73,5

Enflasyon Korkutuyor

Yıllık %73,5

TÜİK’e göre Mayıs’ta fiyatlar % 2,9 arttı, yıllık enflasyon % 73,5 oldu. ENAG’a göre ise yıllık enflasyon % 160,76!

Geride kalan Mayıs ayında, tüketici fiyat endeksi yıllık % 73,5, aylık ise % 2,98 arttı. Bağımsız enflasyon araştırma kuruluşu ENAG’a göre ise Türkiye’de Mayıs aylı enflasyonu % 5,46, yıllık enflasyon ise % 160,76 oldu.

TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında, bir önceki aya göre %2,98, bir önceki yılın Aralık ayına göre % 35,64, bir önceki yılın aynı ayına göre % 73,50 ve on iki aylık ortalamalara göre % 39,33 artış gerçekleşti. Yıllık en düşük artış % 19,81 ile haberleşme ana grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar ise sırasıyla % 27,48 ile eğitim, %29,80 ile giyim ve ayakkabı ve % 37,74 ile sağlık oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla % 107,62 ile ulaştırma, % 91,63 ile gıda ve alkolsüz içecekler, % 82,08 ile ev eşyası oldu.

Markette Sağlık Malzemesi Satışına Eleştiri

İlimizde, sağlık alanında ürün satışı yapan bir medikalcı, marketlerde de bu ürün satışlarının başlamasını büyük üzüntüyle izlediğini kaydetti ve şiddetle eleştirdi.

Hasan Ateş adlı hemşerimizin sitemkar paylaşımı şöyle:

“Market desteğine son verin! Mahalle esnafını öldürdünüz, zücaciyeyi öldürdünüz, kırtasiyeyi öldürdünüz! Marketler, bir tek sağlık sektörüne girmemişti, onun da yolunu açtınız!”

ErgiN’in acılı günü

Dayısı Vefat Etti

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in dayısı Abdi Batmaz, vefat etti. Merhumun cenazesi, dün Cuma Namazından önce, saat 10.15’te Antakya Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılarak şehir mezarlığında defnedildi.

ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Hatay BŞB’de Yaz Kursları

Antakya, İskenderun ve Payas’ta

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde yaz kursları başlatıyor. Açılacak kurslar; Resim, Satranç, Gitar, Zeka Oyunları ve Kil Atölyeleri olarak duyuruldu. Yapılan açıklamada, kursların Antakya, İskenderun ve Payas’ta açılacağı kaydedildi ve şöyle denildi:

“Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız İşbirliği Protokolü çerçevesinde, çocuklar için yaz dönemi kurs kayıtlarımız başlamıştır. Kayıt için gerekli evraklar, kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesidir.”

3 milyar lira olacak

Üst fonlara taahhüt edilecek toplam kaynak tutarı, 30 Haziran 2022-30 Haziran 2027 döneminde, kur farkları hariç 3 milyar lira olarak belirlendi.

Hibe tahsisi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bireysel Modern Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi kapsamında, 300 milyon liralık hibe desteğini çiftçilere tahsis etti.

Mayıs İhracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi firmaların Mayıs ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artarak 868 milyon 768 bin dolar oldu.

Yasalaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Mevduat arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 43,4 milyar lira artarak 6 trilyon 844,7 milyar liraya yükseldi.

TCMB rezervleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Mayıs haftasında, bir önceki haftaya göre 2 milyar 636 milyon dolar artarak 102 milyar 897 milyon dolara yükseldi.

Kamu Denetçiliği

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara ilişkin fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin, yüksek kira talepleri konusunda kuruma çok sayıda başvuru yapıldığını bildirdi.

İhracatçı sayısı

Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının açıklandığı toplantıda konuşan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Mayıs’ta, 1.485’i ilk kez olmak üzere, 43 bin 289 firmanın ihracat yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanından

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte, yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Sene sonuna kadar, 100 milyon yardımcı kaynağı teslim ediyoruz” dedi.

Sahipsiz köpekler

Başıboş Köpek Sorunu Platformu Sözcüsü Avukat Devrim Koçak, Türkiye’de köpek sürülerinin, saldıran sahipsiz köpeklerin nerede olduğunun tespit edildiği ve istatistiğinin tutulduğu “Havrita.com” isimli internet sitesinin açıldığını söyledi.

Resmi Gazete’de

Terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması için yapılan başvuruların sonuçlandırılma süresinin 1 yıl daha uzatılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hatay ve diğer iller

Suriye üzerinden gelen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok ilde etkisini gösteren toz taşınımı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Emsal karar

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, ücretli otoyoldan ihlalli geçiş yapan sürücünün, geçiş ücreti ile bunun 4 katı tutarında para cezası yönünden sorumlu olduğuna karar verdi.

Sıfır Atık Projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Projesi’yle, atıklardan 30 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı, 3 milyon ton sera gazı salınımını önlendi ve 265 milyon ağaç kurtarıldı.

Seçim güvenliği

Adalet Bakanı Bekir Bakan Bozdağ, “Seçim güvenliği konusunda, Türkiye’de ne bugün, ne dün hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Seçimde kim ki ‘Herhangi bir parti hile yaptı, yapıyor.’ diyorsa, ya seçim mevzuatını bilmiyordur ya seçim uygulamalarını bilmiyordur” dedi.

Göç riski var

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “‘Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız Kampanyası” doğrultusunda, 1 Haziran’da 100 bin biriket evin tanıtımını yaptık. Bunu da yapmak zorundayız. Çünkü göçe hazır 6 milyon insan söz konusu” dedi.

Tarımsal destekte Ödemeler başladı

Bakanlık açıklamasında verilen bilgilere göre, söz konusu tutar, hububat-baklagil ve dane mısır desteğinde 114 milyon 134 bin 801 lira, hayvan gen kaynakları desteğinde 596 bin 475 lira ve düve alım desteğinde 392 bin lira olarak belirlendi.

TÜİK’e eleştiri

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TÜİK’e göre ülkede her şeye zam gelirken adeta bir tek enflasyona zam gelmiyor” dedi.

Resmi Gazete’de

İnternet ortamında yayımlanan ilanlara yönelik Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemenin, spekülatif emlak ilanlarını frenlemesi bekleniyor.

Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mayıs ayı enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, “Açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Müşteriye özel

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi’ne (KAD-SİS) dahil olan ilk özel bankalardan biri olan Akbank, müşterilerinin gram, çeyrek, bilezik gibi fiziki altınlarını kuyumcular üzerinden hesaplarına aktarmalarını sağlıyor.

Vatandaşa destek Bakanlık üzerinden

Yeni düzenlemeyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, afet riski altındaki yapılardan anlaşmayla tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine kira yardımı yapılabilecek, bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği verilebilecek.

Bir ayda çözüm

Adalet Bakanlığının teknik çalışmalarını yürüttüğü kanun değişikliğinin TBMM’de yasalaşmasıyla, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dava şartı haline getirilecek, uyuşmazlıklar, en fazla bir ayda çözüme kavuşturulacak.

Çocuklar sinemaya

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesiyle, temel eğitim çağında ve daha önce sinemaya gitmeyen bir milyon öğrenci sinemayla buluşturulacak.

YUMBİR talebi: Maliyetler araştırılsın

Rekabet Kurulu’nun, yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren 17 teşebbüs hakkında açtığı soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Yumurta Üreticileri Birliği: “Asıl araştırılması gereken konu, maliyetler!”

Arsaya talep arttı

Konut fiyatlarındaki yükselişle birlikte, arsa ve araziye olan talep, bir önceki yıla göre yüzde 29,6 arttı. Arsalara olan ilgi, fiyatların yükselmesine neden oldu.

Davutoğlu tepkili

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösteren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Siz, kendinizi kandırmaya devam edin! Az kaldı! Sandık gelecek, bu aziz millet size gereken cevabı verecek” dedi.