Kısa Kısa Haberler

Melike Şahin Bugün Defne’de Şarkılarıyla müzik listelerini altüst eden Melike Şahin, 6 Haziran Pazartesi akşamı (bugün) Defne Sümerler Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşuyor. Biletler, Biletix’te! Nüfus Daireleri hafta sonu açıktı Liselere Giriş Sınavları dolayısıyla, hafta sonunda Nüfus Daireleri açık kaldı. İlimizde de Antakya ve Defne ilçeleri başta olmak üzere, tüm ilçelerdeki Nüfus Daireleri Cumartesi gün […]

Melike Şahin Bugün Defne’de

Şarkılarıyla müzik listelerini altüst eden Melike Şahin, 6 Haziran Pazartesi akşamı (bugün) Defne Sümerler Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşuyor. Biletler, Biletix’te!

Nüfus Daireleri hafta sonu açıktı

Liselere Giriş Sınavları dolayısıyla, hafta sonunda Nüfus Daireleri açık kaldı. İlimizde de Antakya ve Defne ilçeleri başta olmak üzere, tüm ilçelerdeki Nüfus Daireleri Cumartesi gün boyu, Pazar günü de öğleye kadar açık tutuldu ve nüfus hüviyetini kaybedenlere yardımcı olundu.

Hatay İl Nüfus Müdürlüğü, LGS öncesi şu duyuruyu yayınladı:

“2022-Lise Giriş Sınavı için, 4 Haziran 2022 Cumartesi günü 08:00-17:00 ve 5 Haziran 2022 Pazar günü 07:00-13:30 saatleri arasında tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz açık bulundurulacaktır.”

Nazım Hikmet’çiler Kitap Okuyor

Defne ilçesinde geçtiğimiz hafta sonunda, ünlü şair Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü anısına bir grup genç açık alanda kitap okudu.

CHP Defne İlçe Gençlik Başkanı Barış Birim’in yönlendirmesiyle gerçekleşen etkinliğe, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Güzel de ziyaretiyle destek oldu, gençlere teşekkür etti.

Başkan Güzel, şöyle dedi:

“Gençlik Kolları Başkanımız Barış Birim ile birlikte, edebiyat dünyamızın usta şairi Nazım Hikmet Ran’ın ölüm yıldönümünde, Dr.Adnan Ezelsoy Sevgi Parkı’nda gençlerimizle bir araya geldik. Nazım Hikmet’in eserlerini kıymetli gençlerimize armağan ettik.”

Hatay Eski Milletvekili  Tevfik Bilal Vefat Etti

12 Eylül sonrası Hatay’dan Halkçı Parti Milletvekili seçilen Tevfik Bilal, vefat etti. Eski Vekil Bilal’in cenazesi, 6 Haziran Pazartesi günü (bugün) saat 11.00’de, Samandağ Kurtderesi Mezarlığı’nda defnedilecek.

ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

İskenderun’da esrar ve hap ele geçti

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu, uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik 4 Haziran Cumartesi günü İskenderun genelinde sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

▪️3 gram Metamfetamin,

▪️25 gram Sentetik Kannabinoid,

▪️11 adet Captagon,

▪️53 gram Esrar ele geçirildı.

Olaylarla ilgili olarak S.K., E.B., A.S. ile M.E. adlı şüpheliler gözaltına alındı.

Çiftçi, buğday için “7 TL” istiyor

Antakya Ziraat Odası Başkanı M.Muzaffer Okay, buğdayda taban fiyatının açıklanmamasının üreticiyi mağdur ettiğini kaydetti ve şu mesajı verdi:
“Buğday fiyatlarındaki belirsizliğin giderilmesi ve çiftçilerimizin mağdur olmaması adına, Sayın Cumhurbaşkanımızdan çiftçilerimizi de memnun edeceğine inandığımız 7 TL ve üzeri bir fiyat temenni ediyoruz.”

Melike Şahin Bugün Defne’de

Şarkılarıyla müzik listelerini altüst eden Melike Şahin, 6 Haziran Pazartesi akşamı (bugün) Defne Sümerler Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşuyor. Biletler, Biletix’te!

Temmuz zammı ile Ek zam gündemde

Memur ve memur emeklileri, yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları, toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa, maaş zammına yansıyor.

Görevden alındı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan görevden alınarak, yerine Muhittin Şahin atandı.

Konut müjdesi

Partisinin İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ eliyle toplam 1 milyon 100 bin konut ürettik, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Yakında, bu konuda yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız” dedi.

Fonlar uçuşta

Türkiye’de yıllık enflasyonun üzerinde getiri sağlayan fon sayısı 41 oldu. 22 fonun getirisi ise yüzde 100’ün üzerinde.

LGS yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav hafta sonunda yapıldı.

Stokçuya hapis

Kanun teklifiyle, belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak, kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişilere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Bakan’ın Mesajı

Çevreci Yatırımlara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çevreci yatırımlarla, ekonomiye yıllık 28,2 milyar dolar katkı sağladıklarını bildirdi.

Artış umut mu?

Şimdiden eridi mi?

TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon (TÜFE), Mayıs’ta aylık yüzde 2,98, yıllık yüzde 73,50 olarak gerçekleşti. Ekonomist Prof. Dr. Fatih Özatay’a göre Temmuz’daki maaş zammı erimeye başladı bile!

Meclis gündemi

Haftalık çalışmasına 7 Haziran Salı günü başlayacak Genel Kurul’da, Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek.

İlk kez ‘Türkiye’

Birleşmiş Milletler’in (BM), yabancı dillerde “Turkey” olarak kullanılan ülke adını “Türkiye” olarak değiştirmesinin ardından, İsviçre’nin Cenevre kentindeki Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) de ülke ismi ilk kez “Türkiye” şeklinde kullanıldı.

Logo yeşil oldu

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) logosu, “daha yeşil bir Türkiye” hedefine dikkati çekmek için Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası’na özel olarak yeşile çevrildi.

Güven tazeledi

Türkiye Bakkallar ve Bayiiler Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu’nun 27. Olağan Kongresi yapıldı. Seçimlere katılan delegelerin desteğini alan mevcut Başkan Bendevi Palandöken, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Gelir garantisi şart

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Türkiye’de dağ taş ekilsin isteniyorsa, üreticiye gelir garantisi verilmelidir. Bu sağlandığında, ülkede bir karış arazi boş kalmaz.”

TOBB verisi

2022’nin ilk 4 ayında, 2021’in ilk 4 ayına göre kapanan şirket sayısı %45,7 kapanan kooperatif sayısı %94,7 artarken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %6,3 azalış oldu.

Krediler hareketli

Tüketici kredilerinin trend büyümesinde, son haftalarda hızlı artış görüldü. Nisan ortasında yüzde 17,7 olan kredi büyüme hızı, 27 Mayıs itibariyle yüzde 49,7’ye yükseldi.

Kira artış oranı

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı TÜFE oranlarına göre, kira zam oranı belli oldu. Haziran 2022’de kira artış oranı yüzde 39.33 olarak açıklandı.

Karpuz-Kavun

Mevsimlik tarım işçileri, Çukurova’nın sıcağında, karpuz ve kavunları büyük bir emekle toplayarak kamyonlara yüklüyor. Mevsimlik tarım işçileri, sıcağa aldırış etmeden, hasadın bereketini tarlalardan söküm işlemini sürdürüyor.

Yenilenmiş araç

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı 2. el) satma konusunu araştırdıklarını belirterek, “Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak çalışmaları titizlikle yürütüyoruz” dedi.

Bakan umutlu

AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir sunum gerçekleştirdi. “İkinci çeyrekte ekonomi olumlu görünümünü sürdürüyor.”

Maymun Çiçeği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da maymun çiçeği şüphesi bulunan 4 kişinin test sonucunun negatif olduğunu, Türkiye’de maymun çiçeği tanısı konmuş hasta bulunmadığını bildirdi.

20 Bölge Müdürü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’nda, vekalet görevini yürüten 20 bölge müdürünün asaleten ataması yapıldı.

Ülke genelinde

İçişleri Bakanlığınca, 49 bin 616 personelin katılımıyla, ülke genelinde eş zamanlı “Türkiye Güven Huzur” uygulaması gerçekleştirildi.

57 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye geneli havalimanlarında iç hatlarda hizmet verilen yolcu sayısı 28 milyon 574 bin, dış hatlarda 28 milyon 413 bin oldu. Toplam 21 milyon 545 bin yolcu İstanbul Havalimanı’nı tercih etti” dedi.

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs’ta, bir önceki aya göre yüzde 4,9 arttı. Geçen ay yatırımcısına en fazla, yüzde 32,4 ile Fenerbahçe Futbol A.Ş. kazandırdı.

Buğday beklentisi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl buğday rekoltesi beklentilerinin 19,5 milyon ton olduğunu belirterek, “Buğdayda bu sene olumsuzluk yaşamayacağız” dedi.

Exit mobile version