Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Ümit Özdağ Hatay’a Geliyor

Ümit Özdağ Hatay’a Geliyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hafta başında ilimize geliyor. Özdağ’ın, Partisinin Başkanlık Divanı üyeleriyle Antakya’da toplantı gerçekleştireceği, daha sonra esnaf ziyareti yapacağı ve Cilvegözü sınır kapısına gideceği öğrenildi.

Hatay Akademi Orkestrası Konseri
Bugün Sümerler Amfi Tiyatroda

Hatay Akademi Orkestrası, bugün ilimiz Defne ilçesi Sümerler Mahallesindeki Amfi Tiyatro’da yapılıyor.
Hatay Senfoni Orkestrası Kültür ve Sanat Derneği’nin çalışmalarını yaptığı, Avrupa Birliği Projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından desteklenen “Hatay Akademi Orkestrası Konseri”, 25 Haziran Cumartesi günü (bugün) saat 19.30’da Sümerler Amfi Tiyatro’da müzikseverleri bekliyor. Konser, 120 kişilik senfoni kadrosuyla, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı organizasyonlardan biri olacak.

Toplu Konut Kredilerinde Değer Oranı Değişti

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, aldığı kararla, 9 Haziran 2022 tarihinde, Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Tedbirler kapsamında BDDK web sitesinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, konut kredilerinde kredi değer oranını, 1. ve 2. el konutlar için tutar bazlı farklılaştırdı.

Karar kapsamında, Enerji Sınıfı 1 A olan 1. el konutlar için kredi değer oranı;

– Konut değeri 2 milyon TL’nin altında olan konutlar için %90,

– Konut değeri 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında olan konutlar için %70,

– Konut değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan konutlar için azami 3,5 milyon TL oldu.

HATDEF Kongresi Bugün

Kısa adı HATDEF olan, Hatay Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Federasyonu’nun Olağan Genel Kurulu 25 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılıyor. HATDEF Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu, bugünkü kongre için davetlerini yaparken, “Hatay’ımızın özelliğini, güzelliğini, mozaiğini özünde taşıyan Federasyon’un kongresine Hatay halkımızı bekliyoruz” dedi.

HATDEF Kongresi, bugün HESOB binasında saat 10.00’da yapılıyor.

ATSO da katıldı

TOBB TIR Komitesi, video konferans yoluyla düzenledi.​ Toplantıda, firmaların TIR Sistemine giriş başvuruları değerlendirildi, TIR Sisteminde aktif olan firmaların karıştığı çeşitli ihlallere ilişkin gündem maddeleri karara bağlandı.

Ankara liste başı!

Türkiye İsraf Önleme Vakfı’nın hazırladığı “israf karnesine” göre, Türkiye’nin 2021’de israf ettiği kaynak 1 trilyon lirayı geçiyor. Vakfın kurucusu AKP eski milletvekili Prof. Aziz Akgül’e göre israfı önlemek için Cumhurbaşkanlığından başlayarak devletin her noktasındaki harcama kalemleri sorgulanmalı.

Yanan alan

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran’da başlayan orman yangınını söndürmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Yangının zarar boyutu ise korkutucu! Şu ana kadar 3 bin 417 hektarlık alan zarar gördü.

Çocuklar ve Suç

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in paylaştığı rakamlara göre, Türkiye’de geçen yıl 224 bin 300 çocuk suça sürüklendi.

Buğday fiyatı

Mart ayında Rusya-Ukrayna savaşının tedarik sorunlarını gündeme getirmesi ve yükselen enerji fiyatlarının etkisiyle uluslararası piyasalarda rekorlar kıran ve 13,63 dolarla tarihi zirvesini gören buğday fiyatı, 10 doların altına geriledi.

Gümrük trafiği

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince son günlerde gerçekleştirilen operasyonlarda, klarnet kamışından gitar teline, cilt temizleme cihazlarından insan saçına, tespihten tıraş bıçağına kadar çeşitli ticari kaçak eşyalar ele geçirildi.

60 lira civarında

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık küçükbaş hayvan arzında sıkıntı olmadığını belirterek, “Kurbanlık küçükbaş hayvanlarda canlı baskül kilogram fiyatı ortalama 60 lira bandında seyrediyor” dedi.

Başvurular başladı

ALES başvuruları, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla bireysel olarak “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından 4 Temmuz’a kadar alınacak.

Bütçe verisi

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na bağlı genel bütçe gelir tahmini toplam 1 trilyon 80 milyar 515 milyon 421 bin lira artırılacak.

Turkish Cargo’dan 3 yeni hizmet daha

İş süreçlerine en iyi şekilde entegre edilerek hayata geçirilen “TK SMART”, “TK PREMIUM” ve “TK URGENT” ile uygun maliyet avantajı, esneklik, ayrıcalık ve yüksek hızlı gönderim imkanı sağlanıyor.

Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan cuma hutbesinde, “Kurbanlık hayvan kesilmeksizin bedelini infak etmek suretiyle kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz” uyarısı yapıldı.

Teröristlere ait

Hatay’ın Payas ilçesi Amanos Dağları kırsalında PKK’lı teröristlerin kullandığı iki sığınak ve bir depoda, 20 kilogram el yapımı patlayıcı ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Hibe destekleri 56 İl’den proje

Sabancı Vakfı Hibe Programı’na bu yıl, Türkiye’nin 56 ilinden 303 proje başvurusu yapıldı. Hibe programı kapsamında bu yıl ilk kez ‘iklim değişikliği ile mücadele’ alanında başvuru yapan bir proje de desteklenmeye hak kazandı.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” kampanyasını başlattıkları zaman tüm kütüphanelerdeki kitap sayısının 28 milyon, şu anda ise 70 milyon olduğunu belirtti.

Çalışma şartları da

Beklenti ve sorunlar da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21 Haziran Salı günü, Türkiye’nin farklı illerindeki hastanelerde ve sağlık kurumlarında farklı branşlarda görev yapan 58 hekimle bir araya geldi, sorunlar masaya yatırıldı.

Senaryo Yarışması

Ensar Vakfı çatısı altındaki İstanbul Tasarım Merkezi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Kısa Film Yarışması ve Animasyon Senaryo Yarışması’na başvurular başladı.

GES’lere talep

Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) sonuçları açıklandı. GES’lere, 83 bin 816 yatırımcıdan toplam 6,6 milyar lira talep geldi.

Haziran’da geriledi

İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranı, Haziran ayında 0,4 puanlık düşüşle 77,6 puan seviyesine indi. En büyük düşüş ise yaklaşık 2 puanlık düşüşle dayanıklı tüketim malları kategorisinde yaşandı.

CHP Lideri mesajı

Altılı Masa adına

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Altı lider de kararlıyız. Onlara adaleti de güzelliği de kadın erkek eşitliğini de öğreteceğiz. Onlara; herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı nasıl gösterilirmiş onu da göstereceğiz.”

MEB kararı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nca, Çıtır Çıtır Felsefe serisinde yer alan 7 kitap muzır ilan edildi.

Ziraat Odaları

Kurbanlık talebi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatlarını değerlendirdiği açıklamasında, “Et ve Süt Kurumu, bayram sonrasında elde kalan hayvanları uygun bir fiyata almalıdır” dedi.

Maske şartı yeniden

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde son bir hafta içinde toplam Kovid-19 vaka sayısı 310’dan 859’a çıktı. Yüzde 177’lik artış sonrası kapalı alanlar ve toplu etkinliklere maske şartı getirildi.

Varyantlar riskli mi?

Yeni koronavirüs vakaları Avrupa’da yükselişe geçerken uzmanlar, Türkiye için de uyarıda bulunuyor. Buna göre, panik havası oluşturacak bir durum yok. Ancak vakalarda artış gözleniyor.

Orman Yangınları

Marmaris’te Salı günü çıkan orman yangını henüz söndürülemedi. Gözaltındaki bir şüpheli, yangını üç ayrı noktaya sigara izmariti atarak çıkardığını itiraf etti.

Karar Temmuz’da

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine dair kararın iptali istemiyle açılan davanın son duruşması Danıştay’da görüldü. Karar Temmuz ayında açıklanacak.

İhaleye çıkarılacak

Ankara, Nevşehir, Amasya, Muş, Çorum, Edirne, Tekirdağ, Aydın, Denizli ve Afyonkarahisar’da bulunan maden sahalarını ara ya da uç ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartı ile ihale edecek.

Dezenformasyon Yasası

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “Dezenformasyon Yasası” görüşmelerinin ertelenmesi ile ilgili olarak, “Muhalefetle yalnızca ertelemede anlaştık. Başka görüşler ortaya çıkarsa dikkate alınır” dedi.

Yargı Paketi

Kamuoyunda “6. Yargı Paketi” olarak bilinen “Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Ek bütçeye onay

Kanun teklifiyle, genel bütçe kapsamındaki idarelerin bütçe tertiplerine 817 milyar 271 milyon 632 bin lira, özel bütçeli idarelerin bütçe tertiplerine 63 milyar 203 milyon 143 bin lira olmak üzere toplam 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklenecek.

İthalat şartı geldi

DİR kapsamında tarım ürünlerine ilişkin düzenlemeleri içeren genelgede köklü bir değişiklik yapılarak, aralarında ayçiçeği yağı, margarin, hayvan yemi ve kristal şekerin de bulunduğu 16 tarım ürününe ‘önce ithalat’ şartı getirildi.

Vatandaşlık bedeli

Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık bedeli 400 bin dolara çıkarken, satışlarda hafif düşüş yaşandığı kaydediliyor. Diğer taraftan, Rusya gibi yeni pazarların devreye girmesiyle, satışların yükselmesi ve daha nitelikli yatırımcı grubunun gelmesi bekleniyor.

Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz.”

BDDK düzenlemesi

10 milyon lira üzeri değere sahip konutlar için artık konut kredisi alınamayacak. 5-10 milyon lira arası için 2,5 milyon liralık kredi kullanılabilecek.

TCDD ihaleleri

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün mal ve hizmet alım ihalelerinde ek fiyat farkı verilebilmesine imkan tanındı.

Kamu işçileri için

Ek ödeme zamanı

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu. Devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 4 Temmuz’da, ikinci yarısı ise 16 Aralık’ta yapılacak.