Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

İskenderun’da bir araca silahlı

İskenderun’da bir araca silahlı saldırı
1 Ölü, 4’ü Çocuk 8 Yaralı…

İskenderun’da önceki gece bir otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, 1 kişi öldü, 4’ü çocuk 8 kişi yaralandı. Olay, Çankaya Mahallesi’nde bulunan şehir mezarlığına yakın bir yerde yaşandı.
Selçuk E.’nin kullandığı 31 TZ 544 plakalı otomobil, seyir halindeyken, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tüfek ve tabancayla ateş açıldı. Saldırıda, otomobil sürücüsü Selçuk E. ve araçtaki Ebru O., Özcan E., Erdal E., Muzaffer E. ile çocuklar Bade O., Aras O. Araz O. ile Yeşim O. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Ebru O. kurtarılamayarak can verdi.
İskenderun Polisi, olayla ilgili Koray K. adlı şüpheliyi gözaltına aldı. Silahlı saldırı, soruşturuluyor.

Defne Belediyesi BİLİMEVİ İnşaatı bitmek üzere

Açılış Yakında…

Defne Belediyesi, ilçede bilimsel çalışma yapılacak bir merkez oluşturuyor. Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve yakında açılışını yapacakları Bilimevi Merkezi ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Eğitim-Öğretime destek vermek amacıyla, deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, keşfetmeye, üretmeye teşvik eden, bilgi ile bilimin kapısını aralayan Bilim Evimiz, yakında kapılarını açıyor. Ekiplerimiz, bilim yuvamızı çocuklarımızın hizmetine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya’daki doktor cinayeti sonrası

Tabipler Birliği 2 gün grev kararı aldı

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından başından vurularak öldürüldü. Yaşanan olay sonrası, Türk Tabipler Birliği, doktorlara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz’da grevde olacaklarını duyurdu.

Cezaevlerinde Açık Görüş
11-15 Temmuz arası

Adalet Bakanlığı, Kurban Bayramı dolaysıyla cezaevlerinde açık görüş uygulaması yapıyor. Kurban Bayramı Açık Görüş Genelgesi, Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi. Kurban Bayramı dolayısıyla, 11-15 Temmuz tarihlerinde cezaevlerinde açık görüş yapılacak.

Bayram Namazı 05.58’de

Yarın, Kurban Bayramı’nın ilk günü. Diyanet İşleri Başkanlığı, ilimiz Hatay için yarın sabah kılınacak Bayram Namazı saatini 05.58 olarak belirledi. İlimizde en erken bayram namazı Hassa’da 05.56’da, en geç 05.59’da Samandağ ile Yayladağı’nda kılınacak.

Kurban Kesim Yasağı Cezası 581 Tl

Belediyeler, ilçelerindeki kurban kesim yerlerini duyurdu. Yapılan açıklamalarda, kurban satış yerinde ve çevresinde kurban kesiminin yasak olduğu hatırlatılarak, “Kurban satan ve kaçak kesim yapanlara, kanun ve mevzuatın 19. Maddesi’nin 1.fıkrası ve 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi’nin 8.bendi gereği 581 TL para cezası uygulanacaktır” denildi.

MKÜ, Uluslararası organizasyonda ev sahibi…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), bu ayın sonunda önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Hatay MKÜ’den etkinlikle ilgili şu bilgi verildi:

“VIII. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi, 20-23 Temmuz tarihleri arasında, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Tayfur Sökmen Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir. Kongrenin ana teması, ‘21. Yüzyılda Göç ve Eğitim’ olarak belirlenmiştir. Kongremizde; Türkçe, İngilizce, Rusça ve diğer Türk dillerinde sunum yapılabilecektir. TURKCESS 2022’de yapılacak olan kongremizde, araştırmacıların, yüksek nitelikli akademik bir toplantıda, dünyanın farklı bölgelerinden akademisyen ve uygulayıcılar ile tanışarak, birebir irtibatla, kendi iletişim ağlarını genişletme fırsatı bulacakları bir platform sağlamaktır.”

Vatandaş Diyor ki!..

1 top A4 kağıdı 90 TL,

1 kg yoğurt 25 TL,

1ekmek 5 TL,

1 Lt mazot 30 TL

ve en düşük kira 1500 TL olduktan sonra, maaşlar 20.000 TL olsa ne yazar!

Fiş Vermeme Cezası %100 Arttı

 500 Tl’den 1000 Tl’ye…

Yeni uygulamayla beraber, alışverişte fiş-fatura vermeme cezası %100 attırılarak, 500 liradan 1000 liraya çıkarıldı. Alışveriş sırasında fiş verilmemesinin cezası, her belge için 500 liradan 1000 liraya çıkarıldı. Ayrıca bir takvim yılı içinde her bir belge çeşidine ilişkin olarak tespit edilen usulsüzlükler için kesilen ceza da 250 bin liradan 500 bin liraya yükseltiliyor.

Yeni yasaya göre, alışveriş sırasında fiş verilmemesi, alınmaması veya alışveriş tutarından farklı bir tutarda fiş veya fatura kesilmesi durumunda uygulanacak ceza, her bir belge için 500 liradan bin liraya çıkıyor. Usulsüzlük  kapsamında kesilecek özel usulsüzlük cezasının toplamı, her bir tespit için 25 lira olan ceza tutarının üst sınırı 50 bin liraya, bir takvim yılı içinde her bir belge çeşidine ilişkin olarak tespit edilen usulsüzlükler için kesilen ceza ise 250 bin liradan 500 bin liraya yükseltiliyor.

Eğitim İş, üyelerini uyardı:

İl İçi Tayinde, Elektronik Ortamda İmza Geçerli…

Hatay Eğitim İş, üyesi öğretmenlerin il içi tayin istemlerinde, eğer il dışında iseler, elektronik ortamda imza atabileceklerini duyurdu.

Eğitim İş’in, üyelerine yönelik duyurusu şöyle:

“Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısına göre, bazı okul müdürlerimizin, öğretmenlerin başvurularının ıslak imzalı ve elden teslim edilmesi gerektiği konusunda yanlış bilgilendirme yaptığı tarafımıza ulaşmıştır.

Yaptığımız görüşmeler ve 2022 İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun 8. Maddesi’ne göre, il dışında olan öğretmenlerimiz, başvurularını elektronik ortamda yaparak okullarını bilgilendirecek ve başvuru evrakını da geldiklerinde imzalayabileceklerdir. Evrakları, komisyona idareler teslim edecektir. İl dışında olup başvuru sorunu yaşayan öğretmenlerimiz bu konuda bize ulaşabilirler.”

Motorinde İndirim

Akaryakıtta indirim günü! Motorin, bu sabahtan itibaren, litrede 2 lira 10 kuruş indirimli satılacak. Türkiye’de 8 Temmuz Cuma günü, motorin grubunda 2,10 TL’lik bir indirim yapılması bekleniyor. Böylelikle, halen 26.69 TL olan motorin litre fiyatı 24,59 liradan satılacak.

Yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın görevi başında öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirdi.

Cezaevlerindeki Açık görüş istinası

“Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma” ve “hücreye koyma” şeklindeki disiplin cezaları kesinleşmiş olan ve bu cezaları infaz edilen hükümlü ve tutuklular, Kurban Bayramı’ndaki açık görüşten yararlanamayacak.

Yollardayız

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, göçmenlerle ilgili çeşitli iddialarda bulunan ve “İç savaş çıkacak” açıklaması yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kovid Vakaları

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, “Artışın ana nedeni, yeni varyantlar ve önlemlerin terk edilmesi” dedi.

İŞİD riski

Radikal selefi örgüt IŞİD’e yönelik Türkiye’de son dönemde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan yabancı uyruklu şüphelilerin sayısında dikkat çekici bir artış gözleniyor.

Başvurular başladı

Sanofi Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle, geleceğin liderlerini yetiştirmek hedefiyle hayata geçirilen Geleceğin Kadın Liderleri programının 2022 yılı başvuruları başladı.

THY kararı

Türk Hava Yolları (THY), Rusya’nın saldırıları nedeniyle Ukrayna hava sahasının sivil uçuşlara kapatılması üzerine Yekaterinburg, Minsk, Soçi, Ukrayna ve Rostov için aldığı seferleri durdurma kararını 31 Ağustos’a kadar uzattığını duyurdu.

Bütçe verisi

Ülke genelinde toplanan genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamının yüzde 1,50’si, büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 4,5’i büyükşehir ilçe belediyelerine ve yüzde 0,5’i il özel idarelerine ayrılıyor.

CHP uygulaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle her hafta Salı günü grup toplantısı yerine, bir ilde toplantı yapacağı bildirildi.

Sektörel İstihdam

Türk petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerinde milli ve yerli insan kaynağı yetiştirmek üzere yeni eğitim öğretim döneminde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde iki yeni bölüm açılacak.

Mesafeli kutlama

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, “Geçmiş pandemi dönemindeki bayramlarda olduğu gibi, bu bayramda da maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Resesyon sinyali

Küresel ekonomideki daralma ve resesyon beklentileri taşımacılığı vurdu. Pandemide tarihi rekorlar kıran küresel navlun endekslerinde düşüş hızlandı. Sektör uzmanları, yatırımcıları temkinli olmaları konusunda uyarıyor.

Çocuk ve Gençler

Birleşmiş Milletler tahminlerine göre, ülkelerin çocuk nüfus oranlarında, Afrika ülkeleri, dünya ortalamasının üstünde yer aldı. Türkiye ise Avrupa’yı geçerken, dünya ortalamasının altında kaldı.

Temmuz bereketi

E-ticaret sektörüne bayram dopingi, tatille birlikte katlanıyor. Sektör, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizm sektöründe yaratacağı etkiyle, Temmuz ayında toplam 70 milyar lirayı aşkın ciro hedefliyor.

Demir-Çelik Sektörü

Sanayi sektörleri arasında en çok ihracat yapan 5’inci sektör olan Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün ihracatı, Ocak-Haziran döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 37,6 artışla, 7,82 milyar dolara ulaştı.

Beklentiler düşük

Ticaret Bakanlığı’nın Dış Ticaret Beklenti Anketi’ne göre İhracat Beklenti Endeksi, üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 2,2 puan düştü. Anket, 3. çeyrekte ihracat ve ithalatta yönelik beklentilerin zayıfladığını ortaya koydu.

Üretim arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, bu yılın Mayıs ayında, 2021’in aynı ayına göre yüzde 11,6 artarak 199 bin 900 tona, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 1 yükselişle 1,59 milyar adede çıktı.

Avrupa riskli

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Acil Durumları Programı Yönetici Direktörü Michael Ryan, seyahatlerin ve kalabalık etkinliklerin artmasıyla, Avrupa kıtasının koronavirüs enfeksiyonlarının yeniden canlanma merkezi olduğunu belirtti.

Yönetmelik değişti

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, şehirler arası otobüs yolculuklarında uçaklarda olduğu gibi emniyet kemeri uyarısı yapılacak.

Resmi Gazete’de

2022 yılı ek bütçesi ile e-ticarete yönelik kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, E-ticaret pazar yerlerinde taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler önlenecek.

Döviz satışı

TCMB, Haziran ayında kamu iktisadi teşekküllerine (KİT) 105 milyon dolarla, son bir buçuk yılın en düşük döviz satışını gerçekleştirdi. Son 8 ayda KİT’lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar dolar oldu.

Yassı çelik için

Ticaret Bakanlığı, yürütülen damping soruşturmasının tamamlanması sonucunda, Avrupa Birliği ve Güney Kore’den sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatına dampinge karşı önlem vergisi uygulanmasına karar verdi.

EXIMBANK sorunu

Bir süredir Eximbank’tan finansmana erişimde sorun yaşandığını belirten Denizli Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu üyesi Süleyman Kocasert, “Özel bankalardan borçlanarak rekabet etmek mümkün değil! Eximbank kaynaklarına ihtiyacımız var” dedi.

Reşat altın…

104 yıl sonra

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, vatandaşların yüksek ilgisi nedeniyle ve piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına yeniden başladı.

Kefalet senetleri

Teminat olabilecek

Türkiye’de yerleşik sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefalet senetleri, menkul mal satışlarında teminat olarak alınabilecek.

Beklenti Anketi

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının Mayıs’ta 6 milyar 15 milyon dolar açık vermesini bekliyor.

Vizyona giriyor

Sinema salonlarında bu hafta, aksiyondan fantastiğe, komediden gerilime, ikisi yerli, 4 film sinemaseverlerle buluşacak. Taika Waititi’nin yönetmen koltuğuna oturduğu “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” filmi de bunlardan biri.

Ülke genelinde

İçişleri Bakanlığınca, Kurban Bayramı’nda trafik kazalarına bağlı yaralanma ve ölümleri önlemek, vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak için 81 ilde yoğun denetim gerçekleştirilecek.

Yüzde 87 arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu yılın ilk yarısında hava yolunu tercih eden yolcu sayınının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 artarak 75 milyon 259 bine yükseldiğini ifade etti.

Açık görüş zamanı

Adalet Bakanlığı tarafından, Kurban Bayramı dolayısıyla 11-15 Temmuz tarihlerinde cezaevlerinde açık görüş yapılmasına ilişkin genelge yayımlandı.

Küçükbaş ıslahı

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, küçükbaş hayvan ıslahı çalışmalarına yönelik protokol imzalandı.

Ek kaynak aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 223,7 milyon lira ek kaynak aktarıldığını bildirdi.

Adana’da Petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana’da yeni keşfedilen petrol sahalarını ziyaret ederek, benzer yapıya sahip alanlarda keşif ve üretim amaçlı çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Hacı adaylarının

Arafat yolculuğu

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan Türkiyeli hacı adaylarının Arafat’a intikalleri bugün başlıyor.

Bayram trafiği

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı’nda trafik kurallarına uyumu artırmak için “Bayram yolunda, her şey yolunda” sloganıyla farkındalık kampanyası yürütüleceğini söyledi.

Mahalli İdareler

Bu yılın ilk 6 aylık döneminde, büyükşehir belediyelerine genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı üzerinden ayrılan pay, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 100’ün üzerinde artarak 54,9 milyar lira oldu.

3 milyonu geçer

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı için 3 milyondan fazla küçükbaş kurbanlığın satılmasını beklediklerini bildirdi.