Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Festival Yarın Başlıyor Hatay

Festival Yarın Başlıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın anavatana katılışının 83. Yıldönümü kapsamında düzenlediği festival etkinliklerine yarın start veriyor.
Festival etkinlikleri, 21 Temmuz Perşembe akşamı; Sünnet Şöleni, 83 Metrelik Künefe İkramı ve Folklor Gecesi ile başlayacak. Etkinlikler, Antakya EXPO alanında gerçekleşiyor. 22 Temmuz Cuma günü, Erhan Aksay Turnuvası final maçları ile Fenerbahçe ve Hatay Veteranlar Futbol Takımlarının gösteri maçı var. 23 Temmuz Cumartesi günü ise UNESCO Gastronomi Evi’nde, piyano ve keman dinletisi saat 19.00’da başlayacak.
Kutlamaların finali, 23 Temmuz Cumartesi akşamı EXPO alanında gerçekleştirilecek Volkan Konak konseri ile sonlanacak.

ADD Genel Merkez Yönetimi Hatay’a Geliyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkez Yönetim Kurulu, 23 Temmuz’da Antakya da toplanıyor. ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu, Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt’un başkanlığında Antakya’da toplanacak. Toplantı öncesi, ADD Genel Başkanı ile Yönetimi, 22 Temmuz Cuma günü saat 15.30’da bir basın toplantısı düzenleyecek. Ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ziyarette bulunulacak. ADD heyeti, 24 Temmuz Pazar günkü Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Samandağ’a geçecek.

Antakya Belediyesi “Keman-Gitar” Kursları

Başvuru Cuma Son…

Antakya Belediyesi, ücretsiz keman ve gitar kursları başlatıyor. Hafta içi iki gün, sabahçı ve öğlenci gruplar halinde düzenlenecek olan kurslar, Keman Eğitmeni Burak Parlakyiğit ve Gitar Eğitmeni Tolga Bozdemir tarafından verilecek.

Keman ve gitar kurslarına, ortaokul ve üzeri yaş gruplarından başvuru yapmak isteyen vatandaşların; kimlik fotokopisi, diploma veya öğrenci belgesiyle, 22 Temmuz Cuma gününe kadar başvuru yapabileceği belirtildi.

Emsal karar

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, durumu kötüleşen hamile hastaya acil müdahale için çağırılan doktorun, yolda hız sınırını aştığı gerekçesiyle kesilen trafik cezasının iptali için yaptığı başvurunun reddedilmesi kararını bozdu.

Gümrüklerde…

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdikleri operasyonlarla 6,7 milyar lira değerinde kaçak eşya ele geçirdi.

AR-GE’ye harcanan

Türkiye’de merkezi yönetim bütçesinden araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetleri için geçen yıl 20 milyar 249 milyon lira harcama yapılırken, bu yıl için 26 milyar 307 milyon lira başlangıç ödeneği ayrıldı.

Antakya Belediyesi etkinliği

İngilizce Kursu…

Antakya Belediyesi, asgari lise mezunu olanlara yönelik, ücretsiz “pratik İngilizce” konuşma kursları başlatıyor.

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Kurslarımızda, alanında uzman, deneyimli ve güncel bilgilere sahip eğitmenlerimizle, birinci sınıf kalitede eğitim hizmeti sunuyoruz. İngilizce kursumuzda son başvuru tarihi 22 Temmuz Cuma günü olup, dersler, hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleşecektir.”

Erhan Aksay yarı final maçı bugün

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Erhan Aksay Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nda finallere gelindi. Pazartesi günü Neva Medikal’i 2-0 yenerek adını yarı finale yazdıran Medeniyetlerspor ile dün gece oynanan Güneyler-Oto Şafak maçı galibi, bugün yarı finale çıkabilmek için mücadele edecek.

Antakya Grubu’na ait bugünkü maç, bir anlamda yarı final, hatta final sayılabilir. Zira bugünkü maçın galibi, 22 Temmuz Cuma günü saat 18.30’da, İskenderun şampiyonu 5 Temmuz Veteranlar ile karşı karşıya gelecek ve anlamlı turnuvada kupaya uzanmak için mücadele verecek.

150 bin 509 konut

Türkiye genelinde, Haziran’da 150 bin 509 konut satışı gerçekleştirildi. Haziran’da satılan konut sayısı Mayıs’a göre yüzde 22,6, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,7 artış gösterdi.

Kılavuz yayımlandı

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, http://osym.gov.tr sitesinde yayımlandı. Üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin 686 olarak belirlendi.

Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’la mücadeleye ilişkin, “Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam” dedi.

EYT için adım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT’li olarak adlandırılıyor.

Resmi Gazete’de

“Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma Koordinasyon Kurulu” kurulmasına ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kredi neyse o…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenim kredisine ilişkin olarak, “Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

Balan açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “İnsanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı günler geride kalmıştır. Bugün, 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Yabancıya satış

Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 3 bin 906 konut satışı ile İstanbul aldı. Bu ili 2 bin 534 konut satışıyla Antalya ve 428 konut satışıyla Mersin izledi.

Tahılı işleme talebi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hububat ve bakliyatçılar, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle limanlarda bekletilen tahıl ve gıda maddelerini işleyerek dünyaya ulaştırmak istiyor.

FETÖ Raporu

TBMM Başkanlığı, FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu’nun İçtüzük hükümlerine uygun olarak tüm süreçleri tamamlanmış şekilde TBMM Başkanlığı’na sunulmadığını, 2018’de yeni yasama döneminin başlamasıyla hükümsüz hale geldiğini bildirdi.

Birincinin hayali

YKS’de TYT ile YDT İngilizce Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu: “Bilgisayar mühendisliği seçmek istiyorum. Boğaziçi, Sabancı, İTÜ olabilir. Bilgisayar mühendisliğinin bir dalına yönelerek, mesleğimde olabileceğimin en iyisi olmak istiyorum” dedi.

Sağlıkta Şiddet

Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasa dışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişini engellemek için hastane kapılarında uygulanmaya başlanılan “Kapı Güvenlik Sistemleri” yaygınlaşıyor.

Sanayinin 500 büyüğü

Sanayinin devlerinde ikinci lig sonuçları belli oldu. İSO İkinci 500’ün üretimden net satışları yüzde 77,5 oranında artarak 339,2 milyar TL’ye yükseldi. Böylece serinin başladığı 1997 yılından bu yana ikinci en büyük oransal artışa imza atıldı.

Vatandaşın yükü

Ekonomi Yazarı Alaattin Aktaş: “KKM için bütçeden ödenen tutardan 85 milyon vatandaşın her birine binen yük dört ay için 436 lira, vazgeçilen vergiyle birlikte toplam yük 555 lira…”

2 milyon başvuru

Kamu kurum ve kuruluşlarına, 2021 yılında bilgi edinme amaçlı 2 milyon 6 bin 608 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yüzde 81,11’ine karşılık gelen 1 milyon 627 bin 634’üne olumlu yanıt verildi.

Cep Pazarı

Türkiye’de her yıl ortalama 11 milyon sıfır cep telefonu satılıyor. Bunun 5-6 milyonu ikinci el pazarına dönerken, yaklaşık 6 milyonu da çekmecelerde çürüyor.

Rekor kırıldı

Türkiye genelinde konut satışları, yılın ilk yarısında yüzde 31,4 artışla 726 bin adedi aşarken, tüm zamanların Ocak-Haziran dönemi rekoru kırıldı.

Beklenti Anketi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının %14’te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Salgın uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, Kovid-19’a ilişkin, “Bayramın ardından, önümüzdeki iki hafta çok kritik, ciddi artışlarla karşılaşabiliriz” dedi.

Faiz artırılmalı

Fitch Ülke Notları Direktörü Paul Gamble, Türkiye’de enflasyonu düşürmenin, ancak faiz artırımı ve Ortodoks para politikalarının izlenmesi yoluyla mümkün olacağını söyledi.

Başvuruya ret

Anayasa Mahkemesi, Kosova’daki bir üniversitenin hukuk fakültesinden mezun olan kişinin, denklik almak için yaptığı başvurunun reddedilmesiyle ilgili verdiği kararda, söz konusu ülkede 69 gün bulunduğu anlaşılan başvurucunun eğitim hakkının ihlal edilmediği sonucuna vardı.

Sona yaklaşılıyor

Hızlı, konforlu ve güvenli yolculuk imkanı sağlanacak, Antakya-Altınözü arasında yapılan 13,8 kilometrelik bölünmüş yolun birinci etabının 1 Aralık’ta tamamlanması planlanıyor.

Bankacılık sektörü

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, 8 Temmuz itibariyle, bir önceki haftaya göre 69 milyar 935 milyon lira artarak 6 trilyon 336 milyar 770 milyon liraya yükseldi.

Liman verisi

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği, 2022 yılı ilk 6 aylık dönemine ilişkin limancılık sektörü verilerini açıkladı. Buna göre, Türk limanlarında, 2022 yılının ilk yarısında % 6,6 artışla, toplamda 273 milyon ton yük elleçlendi.

İptal istemine ret

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptal istemini reddetti. Karara karşı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz hakkı bulunuyor.

EYT gündemde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, kamuoyunda “EYT” olarak bilinen “emeklilikte yaşa takılanlar”ın durumuyla ilgili bir çalışma grubu oluşturuldu.

MHP kampanyası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birlik ve beraberlik mesajı içeren, “Çağrım Sana” kampanyası başlattı. Bahçeli, başlatılan kampanyaya yönelik, partinin sosyal medya hesabından video yayımladı.