Kısa Kısa Haberler

MKÜ RESİM BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ ALIMIÖn kayıtlar bugün başlıyor… Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne (MKÜ) bağlı Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’ne Resim İş Öğretmenliği öğrenci alımı ile ilgili takvim işliyor. Üniversite Senatosu tarafından, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için uygulanacak “Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavı”, 31 Ağustos’ta yapılacak. Ön kayıtlar ise 22-26 Ağustos’ta gerçekleşecek. Diğer […]

MKÜ RESİM BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ ALIMI
Ön kayıtlar bugün başlıyor…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne (MKÜ) bağlı Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’ne Resim İş Öğretmenliği öğrenci alımı ile ilgili takvim işliyor. Üniversite Senatosu tarafından, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için uygulanacak “Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavı”, 31 Ağustos’ta yapılacak. Ön kayıtlar ise 22-26 Ağustos’ta gerçekleşecek. Diğer bir deyimle, ön kayıtlar, bugünden itibaren yapılabilecek.
MKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim Öğretmenliği Sınavı 31 Ağustos’ta yapılırken, sonuçlar, 2 Eylül’de açıklanacak ve kesin kayıtlar da 5-6 Eylül tarihlerindi gerçekleştirilecek. Kesin kayıt sonrası boşluk olması durumunda ise yedekler 7 Eylül’de belirlenecek. Kesin kayıt yaptıracakların isimleri ile kayıtları da 8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ankara’ya tarım mesajı

TOBB Başkanından…

Erzurum’daki Arabuluculuk ve Er-Opa Projesi’nin açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendi kendine yeten, diğer topluluklara tarım ve hayvancılıkta yetebilecek ülkelerin, dünyanın gelecekteki liderleri olacağını belirtti.

Schengen vizesi…

Sıkıntılar zorluyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Vize başvurularında yaşanan sıkıntılar, seyahat acentelerimizin üzerlerindeki yükün daha da artmasına yol açmıştır” dedi.

Tarımsal kalkınmada

Organize atak çalışması

Türkiye’de, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleriyle (TDİOSB), tarımsal kalkınma ve gıda arz güvenliğinin sağlanması adına kritik adımlar atılıyor.

Borsa 3.000 barajını

Bilançolarla aştı…

Uzun yıllar borsanın lokomotifi konumundaki banka hisselerinin, yılın ilk yarısındaki rekor karlılıklarıyla suskunluğunu bozarak yeniden dümene geçmesiyle BIST 100 endeksi rekor üzerine rekor kırıyor.

Kapsama alındı

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında 5 bin lirayı aşanlar, Vergi Usul Kanunu ile uyumlu hale getirilerek tarhiyat öncesi uzlaşma kapsamına alındı.

Borç yapılandırması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın, “sıfır faizli ve uzun vadeli” yeni bir yapılandırma istediğini bildirdi.

TCMB politikası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) ticari kredi faizlerini TCMB’nin faizlerine yaklaştırmak için uygulamaya aldığı makro ihtiyati tedbirler, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Borsa İstanbul

Cuma kapanış

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,01 kazançla 3.020,20 puandan tamamlayarak, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 3.051,83 puana taşıdı.

Üreticiye destek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçilere verdikleri desteklerde sadeleştirmeye gideceklerini, ayni olarak verecekleri mazot, gübre ve yem desteğinden çiftçilerin verilecek kartlar aracılığıyla yararlanabileceklerini bildirdi.

Yabancı yatırım

Hazine ve Maliye Bakanı, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiğini bildirdi.

TOBB verisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, temmuz ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Temmuzda kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,9, kapanan şirket sayısı yüzde 53,7 artış gösterdi.

Tarım sigortası

Bu yıl, 1 Ocak-17 Ağustos döneminde 1 milyon 925 bin 361 tarım sigortası poliçesi düzenlenerek, 2,7 milyar lira devlet sigorta prim desteği sağlandı ve üreticilere 1,3 milyar lira hasar tazminatı ödemesi yapıldı.

Hedef yıllık 100 ton

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ayşen Esen, “Çalışmalar kapsamında 12 yılda yaklaşık 120 ton altın toplandı. Hedefimiz bunu yıllık 100 tona çıkarabilmek” dedi.

Hesaplara aktarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından, tarımsal destek ödemelerine ilişkin yaptığı paylaşımda, 96 milyon 780 bin 711 liralık tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını söyledi.

En çok BAE’ye

Temmuz ayında en çok mücevher ihracatı yapılan ülke, 72 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri olurken, bu ülkeyi 47 milyon dolarlık ihracatla Amerika Birleşik Devletleri, 42 milyon dolarlık ihracatla Hong Kong izledi.

Üretimi de arttı

Tüketimi de…

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen, çoğunlukla turşu yapımında ve salatalarda kullanılan sirkenin Kovid-19 salgınıyla birlikte temizlik ürünü olarak da tüketimi arttı.

Yeni pasaportlar

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce, 25 Ağustos’ta üretimine başlanacak yerli pasaportların; holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özelliklerle, dünyanın en güvenli pasaportu olacağı bildirildi.

14 bin 601 kişi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157 hattına gelen acil durum ihbarları sayesinde, bugüne kadar 14 bin 601 kişinin hayatı kurtarıldı.

Bakanlık açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınların ve Roman vatandaşların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması için bu yıl 71 yeni Aile Destek Merkezi (ADEM) ve 12 yeni Sosyal Destek Merkezi (SODAM) açacaklarını bildirdi.

Haftanın bir günü

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022’den itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı.

MEB çalışması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugüne kadar 520 tane atıl durumda olan köy okulunu Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürdüklerini belirterek, 12 Eylül’e kadar sayıyı bine çıkaracaklarını kaydetti.

750 bin dolar hibe

Küresel Afet Risk Azaltma ve İyileştirme Fonu’ndan, Kamu Binalarında Sismik Dayanıklılık ve Enerji Verimliliği Projesi’nin teknik yardım bileşeninde kullanılmak üzere Dünya Bankası aracılığıyla 750 bin dolar hibe sağlandı.

Suriye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ile ileri seviyede adımları temin etmemiz gerek. Bu adımları atarak, İslam dünyasının komşularımızla olan bu bölgesinde birçok oyunu biz bozarız” dedi.

Başvurular başladı

Türk Telekom’un girişimci kadınlara dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama konularında eğitim fırsatı sunduğu ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesinin mentorluk ve hibe başvuru dönemi başladı.

Eylül’de satışta

Peugeot tarihinin en kapsamlı ürün serisi olan 300 Serisi’nin en son üyesi yeni Peugeot 308, modern ve şık tasarımıyla eylül ayında ülkemiz yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Bakanlık sitesi

Tüketiciler için

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, sağlıklı beslenmeye katkı için hazırladığı “TürKopm” internet sitesinden, ülkede üretilip tüketime sunulan, işlenmiş-işlenmemiş tarımsal ürünlere ait çeşitli bilgiler veriliyor.

Güneydoğu turu

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında 18-30 yaş arası gençler için uygulamaya konulan ücretsiz konaklama imkanından faydalanan öğrenciler, Gaziantep ve Şanlıurfa’yı gezdi.

773’ü Boğaziçili

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren, aralarında eşit ağırlık puan türü birincisi Selin Aşıkiraz’ın da bulunduğu ilk 1000 öğrenciden 773’ü Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşti.

Ücret adaletsizliği

Sağlık Bakanlığınca başlatılan “Beyaz Reform” kapsamındaki yeni düzenlemelerle performans sistemi kaldırılırken, farklı hastanelerde aynı işi yapan hekimler arasında mahsuplaşma uygulamasından kaynaklı ücret adaletsizliklerine de son verildi.

6’lı masada ilk tur

6 muhalefet partisinin lideri, ilk turun son toplantısını bugün yapacak. Liderlerin ilk turun son toplantısında, adaylık konusundaki görüşlerini, partilerinin tavrını dile getirmeleri bekleniyor.

Maaş promosyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü, teşkilat mensuplarının maaş promosyonuyla ilgili iddialara yönelik, “Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb. alımı gibi farklı bir alanda kullanımı asla söz konusu değildir” dedi.

Adaylık, hakkı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının henüz belirlenmemesiyle ilgili sorulan soruya cevap verirken, “Adaylık, Kılıçdaroğlu’nun hakkı” dedi.

CHP eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Erdoğan’ın Suriye konusundaki açıklamalarını eleştirerek, “Yakında geliyor: Kardeşim Esad… Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi” dedi.

Exit mobile version