Kısa kısa haberler

MKÜ’ye personel alımında Yedekler Çağrıldı Hatay MKÜ’ye, özellikle Araştırma Hastanesi bünyesinde çalıştırılmak üzere alımı öngörülen personel için oluşan boş kontenjanlar için yedeklere çağrı yapıldı. 14 Nisan 2022 tarihli personel alımı duyurusunda, 4.kez yedeklere “göreve çağrı” tebliği yapıldı. MKÜ duyurusunda, “Sözleşmeli pozisyona yerleştirilmeye hak kazanan adayların, 30/09/2022 tarihi mesai bitimine kadar, talep edilen belgelerle birlikte, Hatay […]

MKÜ’ye personel alımında

Yedekler Çağrıldı

Hatay MKÜ’ye, özellikle Araştırma Hastanesi bünyesinde çalıştırılmak üzere alımı öngörülen personel için oluşan boş kontenjanlar için yedeklere çağrı yapıldı.

14 Nisan 2022 tarihli personel alımı duyurusunda, 4.kez yedeklere “göreve çağrı” tebliği yapıldı. MKÜ duyurusunda, “Sözleşmeli pozisyona yerleştirilmeye hak kazanan adayların, 30/09/2022 tarihi mesai bitimine kadar, talep edilen belgelerle birlikte, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na şahsen başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adaylar, süresi içerisinde müracaat etmemesi halinde haklarını kaybetmiş olacaklardır. Bu durumda, sıradaki yedek adaylar web sayfamızdan bilgilendirilecektir.”

Alım için çağrılan yedeklerle ilgili branşlar şunlar:

– Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Erkek)

– Sağlık Teknikeri (Tıbbi Dok.ve Sekreterlik)

– Teknisyen (Elektrik-Elektronik)

– Sağlık Teknikeri (Radyoloji)

Protokol Töreni Bugün

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) ile Global Aviation Services (Gasi Global) şirketi arasında “Aday Personel Eğitimi ve İşe Yerleştirme” İşbirliği Protokolü imzalanacak. BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katılacağı protokol imza töreni ve basın toplantısı, bugün saat 09.30’da Antakya EXPO alanı A Blok’ta yapılacak.

MKÜ-Pedagojik Formasyonda

Yedek Kayıtları…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) Pedagojik Formasyon Eğitimi 3. yedek kayıt başvuruları, 15 Eylül Perşembe günü akşam saat 17.00 itibariyle tamamlandı. Yedek kayıtlar sonrası, branşlara göre boş kalan öğrenci sayısı kadar (6 aday) aday, mezuniyet ortalamaları dikkate alınarak ve ilan edilen kontenjanlara göre belirlendi ve kurumun internet sitesinde ilan edildi. Dördüncü yedek listeden kayıt hakkı kazananlar ise 16 Eylül 2022 Cuma günü saat 17:00’ye kadar, MKÜ Eğitim Fakültesi 4. katta kayıtlarını yaptırdı. Bu arada,19 Eylül Pazartesi günü ders programları ilan edildi

Teorik dersler, Cumartesi günü saat 08:15’te başlayacak ve tüm gün devam edecek. Öğretmenlik Uygulaması dersinin ise hafta içi bir günde, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullarda haftada 6 saat olarak yapılacağı kaydedilirken, teorik dersler 14 hafta, öğretmenlik uygulaması dersi ise 12 hafta sürecek. Pedagojik formasyonla ilgili duyuruda ayrıca, “Teorik derslerde %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Öğretmenlik uygulaması dersinde ise devamsızlık ve muafiyet hakkı bulunmamakta olup, staj okulları önümüzdeki hafta ilan edilecek. Muafiyet listeleri de önümüzdeki hafta ilan edilecek” denildi.

EYT sorunu…

En geç Aralık’ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununun çok sorulan ve merak edilen bir konu olduğunu belirterek, “O sorunun da çözümünün en geç Aralık ayında Meclis’e intikal ettirileceğini buradan tekrar ifade etmek isterim” dedi.

Okullarda denetim

Eğitim öğretim döneminin ilk haftasında, ülke genelinde eş zamanlı olarak 5 gün boyunca okul servis aracı denetimi yapıldı.

KPSS heyecanı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), 31 Temmuz 2022’de düzenlenen ve iptal edilen 2022-KPSS Lisans oturumlarının ilki, Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu dün gerçekleşti. ÖSYM takvimine göre, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür sınav sonuçları, 21 Ekim’de açıklanacak.

Yeni hatlar

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi, yeni dönemde Ankara’dan 12 Aralık 2022-20 Mart 2023, Kars’tan 14 Aralık 2022-22 Mart 2023 döneminde seferlerini gerçekleştirecek.

Kariyer fırsatı

18-29 yaş arası üniversiteli veya mezun gençlere 450 saatlik eğitim ve kariyer hızlandırma fırsatları sunan Oyun ve Uygulama Akademisi’ne başvurular 16 Ekim’e kadar sürecek.

AFAD gönüllüsü

Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesi kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler, Sakarya’da AFAD tarafından eğitim ve tatbikattan geçirilerek olası afet durumlarına hazırlanıyor.

1600’e ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), köy okullarının yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan köy yaşam merkezlerinin sayısının 4 ayda 1600’e ulaştığını bildirdi.

Esnaf iflasta

CHP Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu yılın ilk 8 ayında 81 ilde toplam iflas eden esnaf sayısı 74 bin 581 olarak kayıtlara geçti” dedi.

Konut fiyatları

Konut fiyatlarında rekor serisi sürüyor. Konut fiyatları Temmuz’da aylık bazda yüzde 8, yıllık bazda yüzde 174 artış gösterdi. Fiyatlardaki reel artış yüzde 52,6 oldu.

Doğalgaz ve tahıl

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı ikili görüşmenin ardından, Türkiye’ye sevk edilen Rus gazının yüzde 25’inin Rus rublesi ile ödeneceğini açıkladı.

126 servis aracı

Okulların ilk haftasında eş zamanlı olarak 5 gün boyunca yapılan ülke genelindeki uygulamalarda 51 bin 870 servis aracı denetlendi. Denetimlerde 126 servis aracı trafikten men edildi.

Emsal karar

Yargıtay, kendisinden talep edilmesine rağmen eski sevgilisinin fotoğraflarını sosyal medyadan silmeyen kişiyi suçlu buldu.

Esnafın talebini

TESK dile getirdi

“Bugünkü ekonomik koşullarda, hiçbir esnafımız aracını yenileyemez oldu. 2015’te olduğu gibi, ticari araçlar için yeniden bir defaya mahsus ÖTV indirimi getirilmeli.”

Üretici fiyatları

Ağustos ayında üreticide fiyatı en fazla düşen ürün, yüzde 55,2 ile sivri biber oldu. Sivri biberdeki fiyat düşüşünü yüzde 51,9 ile limon, yüzde 51 ile domates, yüzde 24,9 ile patates, yüzde 24,2 ile kabak, yüzde 12,9 ile patlıcan, yüzde 10,3 ile salatalık, yüzde 10,2 ile kuru soğan izledi.

Kürt oyları

Uzmanlara göre, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kazanabilmesi için Kürtlerin oyu önemli. HDP’siz kurulan bazı denklemlere ise partiden “denemesi bedava ama faturası yüklü olur” tepkisi var.

Türkiye rozeti

Altılı masada adaylık tartışmaları sürerken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde parti rozeti yerine Türkiye rozeti takmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programlarda da parti logosu kullanılmıyor.

İstihdam etkisi

Uzmanlara göre finansal açıdan erişilebilir görülen sosyal konut projesinin kısa vadede kira ve konut fiyatlarında hissedilebilir etkisi olmayacak, ancak istihdamda ve ilgili sektörlerde bir canlılık oluşacak.

Sıfır Otomobilde

Yeni dönem başladı

Ticaret Bakanlığı’nın sıfır otomobillerin satışına ilk tescil tarihinden itibaren “6 ay ve 6 bin kilometre” koşulu getiren düzenlemesi yürürlüğe girdi. Araç ticareti yapanlar, aldıkları sıfır otomobilleri satabilmek için alımdan sonra 6 ay beklemek ve 6 bin kilometre yol yapmak zorunda olacaklar.

Basın özgürlüğü

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye’nin AB müzakereleri ile başlayan demokratikleşme sürecinde, basın özgürlüğü alanında önemli bir fırsatı kaçırdığını söyledi.

AYM’ye başvuru

Kürt medyasının çalışanlarına Haziran ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanan 16 gazetecinin avukatları, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Avukatlar, “tutuklamanın hukuka aykırı” olduğu iddiasıyla başvuru yaptı.

12 Ekim’de görüşme

AKPM İzleme Komitesi, eş raportörler Howell ve Cilevics’in hazırladığı rapora dayalı olarak hazırlanan karar taslağını kabul etti. “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı sisteminin demokratik kurumları ciddi biçimde zayıflattığı” tespitini içeren rapor, 12 Ekim’de görüşülecek.

Milyonerlerimiz

Henley & Partners’a göre, Türkiye’de yaşayan dolar milyoneri sayısı 29 bin 400, multimilyoner sayısı bin 470 ve 100 milyon dolar ve üzerinde varlığı olan kişi sayısı 84.

Dış borç

TCMB, Temmuz ayı sonu itibariyle özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcunun 7 milyar dolar azalarak 162 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Exit mobile version