Kısa Kısa Haberler

ALF’nin “Bu Pazar seçim olsa?” araştırması sonucu: MİLLET İTTİFAKI: %42,9 CUMHUR İTTİFAKI: %34,4 ALF Araştırma Şirketi, 20-24 Ekim tarihleri arasında 41 İl’de 4100 kişiye, ‘Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ diye sordu. ALF Araştırma’nın anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın %9’a yakın puan üzerinde oy alıyor. Ankette, 411 kişiye, “Bu Pazar milletvekili […]

ALF’nin “Bu Pazar seçim olsa?” araştırması sonucu:

MİLLET İTTİFAKI: %42,9

CUMHUR İTTİFAKI: %34,4

ALF Araştırma Şirketi, 20-24 Ekim tarihleri arasında 41 İl’de 4100 kişiye, ‘Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ diye sordu. ALF Araştırma’nın anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın %9’a yakın puan üzerinde oy alıyor.

Ankette, 411 kişiye, “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusu da soruldu. Araştırma, “yüz yüze” yöntemiyle gerçekleştirildi.

İşte, oy oranları ve sonuçları:

CHP: %28,4

AKP: %28,2

İYİ Parti: %14,5

HDP: %9,1

Mhp: %6,2

Zafer Partisi: %2,3

Gelecek Partisi: %2,1

DEVA: %2

TDP: %1,8

BTP: %1,7

Memleket :%1,7

Yeniden Refah: %1

Diğerleri: %1

Sözleşmeli besicilik

Et ve Süt Kurumu (ESK), mevcut besi işletmelerinin atıl kapasitelerini üretime kazandıracak, verimliliği artıracak ve kırmızı et üretiminde sürdürülebilirliği sağlayacak sözleşmeli besicilik uygulama esaslarını belirledi.

Tarımsal veri

Türkiye’de bu yıl, geçen yıla kıyasla tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin üretiminde yüzde 14,3, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 3,8 artış olacağı, sebze üretiminin ise aynı seviyede kalacağı öngörüldü.

Yüzde 107,01 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin H-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), Eylül’de, aylık bazda yüzde 2,55, yıllık bazda yüzde 107,01 artış gösterdi.

10 yılda 17 kat

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, “5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığında, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha yüksek” ifadelerini kullandı.

Altın Rezervleri

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre, 21 Ekim itibariyle altın rezervleri 1 milyar 4 milyon dolar azalarak, 39 milyar 855 milyon dolardan 38 milyar 851 milyon dolara geriledi.

Bankacılık sektörü

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 21 milyar 914 milyon lira artarak 6 trilyon 909 milyar 540 milyon liraya yükseldi.

Fon büyüklüğü

Portföy yönetim şirketlerinin yönettiği fon büyüklüğü, Eylül sonu itibariyle, son bir yılda yüzde 116 artarak 1 trilyon 41 milyar TL oldu.

THY uçuşları

Türk Hava Yolları (THY), daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak’ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı’na İstanbul’dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.

Esnaf memnun

Kredi destek paketine işaret eden, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemiden yeni çıkan ve nakit sıkıntısı yaşayan esnaf ve sanatkarın finansman sorunun çözüldüğünü söyledi.

İzmir’e götürülecek

İskenderun Körfezi’nde 11 Mart’ta fırtına nedeniyle karaya oturan Gabon bayraklı “Moraz” isimli yük gemisinin su alan makine dairesinde yürütülen kaynak ve su tahliye işlemleri tamamlandı.

Aile hekimi başına

Düşen kişi sayısı

Sağlık Bakanlığı’nca, birinci basamakta hizmet veren aile hekimlerinin, bulaşıcı olmayan hastalıklar başta olmak üzere, tarama ve teşhis süreçlerinde sorumlulukları artırılacak ve aile hekimi başına düşen nüfus 2 bin 700 kişiye düşürülecek.

9 aylık döneminde

Türkiye, yılın 9 aylık döneminde 40 milyon 246 bin 899 ziyaretçi ağırladı, toplam 35 milyar 28 milyon 540 bin dolar turizm geliri elde etti.

Çelik Sektörü

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, “Özellikle Rusya-Ukrayna krizi sonrasında Baltık ülkelerinden Türk çelik sektörüne olan talebin arttığını görüyoruz” dedi.

Bakanlığa alım

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına, sözlü sınav sonucuna göre 65 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek.

Hatay da dahil…

Resmi Gazete’de

İstanbul, Mersin ve Hatay’da bazı doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilirken, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yaşlılar için 2023’te

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yıl sonuna kadar, 7 yatılı bakım kuruluşu ve 5 gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezini hizmete açacaklarını bildirdi.

Bakanlık çalışması

Çocuk adalet sistemi, önleyici, onarıcı ve geliştirici mekanizmalar doğrultusunda risk takibini içeren bir yapıya kavuşturulacak, yeni sistemde çocuklara özgü uzlaştırma usulleri geliştirilecek.

17 madde daha

TBMM Genel Kurulu’nda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin birinci bölümünde yer alan 17 madde daha kabul edildi.

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı, alkol, tütün ve uyuşturucu gibi bağımlılıklarla mücadele kapsamında, hedef kitle tarafından kullanılan sosyal ağ platformları, internet siteleri ve videoların içerisine “uyarı” pencereleri yerleştirecek.

Tabipler Birliği

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın görevden alınması için davaname hazırladı. Dava talebinde, Merkez Konseyi Başkanlığı üyelerinin de görevlerine son verilmesi istendi.

Araçlara alkol kilidi

Trafikte güvenliğin artırılması amacıyla yeni nesil güvenlik sistemlerine ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma kapsamında, araçlara ‘alkol kilidi’ geliyor!

Türk İş verisi

Ekim’de, 7 bin 245 TL olan açlık sınırı 7 bin 425 TL’ye yükseldi. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı, aynı ayda 23 bin 599’dan 24 bin 186 TL’ye çıktı. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 9 bin 706 TL’ye ulaştı.

TOBB verisi

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı %6,8 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %18,4 oranında artmış olup kurulan kooperatif sayısı %11,6 azaldı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında %16,0 kapanan kooperatif sayısında %11,3 artış olup kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %0,6 azalış gerçekleşti.

Ziraat Odaları uyardı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Ürün fiyatlarını baskılayarak enflasyonu düşüremeyiz. Üretici fiyatlarını baskılama yanlış bir politika aracı seçimidir.”

Exit mobile version