Kısa Kısa Haberler

Mehmet Tekin’in acı günü EŞİ VEFAT ETTİ Araştırmacı-Yazar, Kültür ve Turizm eski İl Müdürü Mehmet Tekin, eş acısı yaşadı. Mehmet Tekin’in bir süredir tedavi görmekte olan eşi Semra Tekin, hayatını kaybetti. ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler. ATSO’da “Müdür Ataması” yöntemiyle hile iddiası! Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO), seçime 3 gün kala, […]

Mehmet Tekin’in acı günü

EŞİ VEFAT ETTİ

Araştırmacı-Yazar, Kültür ve Turizm eski İl Müdürü Mehmet Tekin, eş acısı yaşadı. Mehmet Tekin’in bir süredir tedavi görmekte olan eşi Semra Tekin, hayatını kaybetti.

ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

ATSO’da “Müdür Ataması” yöntemiyle hile iddiası!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO), seçime 3 gün kala, bazı şirketlere müdür ataması yapılarak, iş insanlarının bilgisi dışında oy kullanımının sağlanacağı ve bunun için de evrak hazırlandığı iddiaları var. ATSO üyeleri, iş insanlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, bilgileri dışında ATSO’dan evrak hazırlanabileceği ve uyanık olmaları gerektiği çağrısında bulundu.

THY’den Öğretmenlere %20 İndirim

Türk Hava Yolları (THY), yurtiçi uçuşlarda öğretmenler ile aile bireylerine %20 indirim uygulaması başlattı.

THY açıklamasına göre, 3 Kasım 2022-20 Nisan 2023 tarihleri arasında; öğretmenler, öğretim üyeleri ve birlikte seyahat ettikleri eş ve çocukları, yurt içi uçuşlarda geçerli %20 indirimle Türk Hava Yolları ile uçuş yapabilecekler. Bilet alımları dün başladı.

AYM’ye başvuracağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM’de grubu olan siyasi partilere Hazine yardımı yapılmasını adaletsiz bulduklarını belirterek, HDP’ye Hazine’den yardım yapılmaması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerindeki kira artışını, 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldıklarını söyledi.

MÜSİAD EXPO

MÜSİAD EXPO, dünyanın dört bir yanından iş insanlarını, 2-5 Kasım’da TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirecek.

5 milyondan fazla

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Geçerli başvuru sayısı, 5 milyon 135 bin 324. Projemize en çok gençlerimiz ilgi gösterdi. 2 milyon 30 bin 277 gencimizin başvurusu var” ifadesini kullandı.

Kent Tarımı Projesi’nde

Yol haritası belli oldu

Kent tarımı uygulamasının hayata geçirilmesi amacıyla üç yıllık eylem planı hazırlanırken, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de olduğu 14 ilde başlatılacak proje kapsamında destekler, krediler ve kurslar sunulması hedefleniyor.

19 binden fazla

Trakya Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Türkiye’de ileri derece böbrek yetersizliği yaşayan19 binden fazla hastanın nakil beklediğini söyledi.

Üreticilere çağrı

2023 yılı üretim sezonu için, Bitkisel Ürün Sigortası başvuruları, bugünden itibaren üye sigorta şirketlerinin yetkili acenteleri aracılığıyla yapılabiliyor.

Esnaf memnun

Kantin kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılması kararı için konuşan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Alınan bu kararla birlikte, 20 bin kantinci esnafımız rahat bir nefes alacak ve daha iyi hizmet sunacak” dedi.

İstifa etti

Aslı Baykal, “Gördüğüm lüzum üzerine, CHP’den istifa ettim” dedi. Baykal, başka bir partiye katılıp katılmayacağına ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Bütçenin %40,4’ü

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2023 yılı bütçesinin, geçtiğimiz yıla göre yüzde 106,9 artışla 133,7 milyar lira olarak teklif edildiğini belirterek, “Bu yıl tarımsal desteklemeler bütçemizin yüzde 40,4’ünü oluşturmaktadır” dedi.

Yüzde 30 artıyor

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, akciğer kanserlerinin yaklaşık yüzde 90’ı tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı sonucunda oluşurken, pasif olarak sigara dumanına maruz kalan kişilerde de akciğer kanseri gelişme riski yüzde 20-30 artıyor.

Daralma sürüyor

İSO İmalat PMI, Ekim’de 46.4’e gerileyerek, pandemiden bu yana en düşük seviyeye geldi. Endeks, 8 aydır, eşik değer olan 50’nin altında.

400 dolara kadar!

Rusya’nın anlaşmadan çekilmesi, tahıl ürünleri fiyatlarına ortalama %5 artışla yansıdı. Rusya dahil hiçbir ülkenin sürecin uzamasına sıcak bakmadığını söyleyen sektör temsilcileri, sürecin uzaması halinde, buğdayın tonunun 400 dolar seviyelerini görebileceğini söylediler.

37 ürünün 31’inde

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ekim ayında üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 253 ile maydanozda görüldüğünü belirterek, markette 37 ürünün 31’inde fiyat artışı, 6’sında ise fiyat azalışı olduğunu bildirdi.

%6,8 artış oldu

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı %6,8, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %18,4 oranında artarken, kurulan kooperatif sayısı %11,6 azaldı.

TZOB verisi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ekim ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 253 ile maydanozda görüldüğünü söyledi.

Şekere zam

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), şeker fiyatlarına yüzde 8 zam yaptı. Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre, Türkşeker’in 50 kilogramlık şeker çuval fiyatı 750 TL’den yüzde 8 zamla 810 TL seviyesine çıktı.

Satışa kondu

TMSF, Alfemo Mobilya’yı satışa çıkardı. 552 milyon TL muhammen bedelle satışa sunulan Alfemo Mobilya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’ne 29 Kasım’a kadar teklif verilebilecek.

Yoksulluk sınırı 24185 TL

Açlık sınırı ise 7425 TL

Türk İş’in raporunda, “Enflasyon kadar ücret zammı, var olan sefaletin sürmesi anlamındadır. Yetersiz ücret geliri karşısında devam eden fiyat artışları, hayatı pahalılığını dayanılmaz noktalara taşıdı” ifadeleri yer aldı.

Yüzde 99 arttı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, Eylül’de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99 artarak 8 milyar 852 milyon 7 bin dolara yükseldi.

Program verisi

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan bilgilere göre, dolar/TL’nin 2022’yi ortalama 16,6, 2023’ü 21,51 lira seviyesinde tamamlaması bekleniyor. 7 ayda 85 milyar lira harcanan KKM için ise 25 milyar TL daha ayrıldı.

Maden kazası

Amasra’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin ön bilirkişi raporunda, metan drenajı uygulamasının hayata geçirilmiş olması halinde, kazanın önlenebileceği belirtildi.

En çok Türkiye’de

Avrupa Birliği’nin (AB)Avrupa’daki orman yangınları ile ilgili bugün kamuoyu ile paylaştığı son rapor Türkiye’de 2021 yaz aylarında meydana gelen orman yangının yol açtığı felaketi gözler önüne serdi. Rapora göre 2021’de en çok yanan alan, Türkiye’de!

Laikçilerden çektik!

Saadet Partisi’nin sekizinci olağan büyük kongresinde, Temel Karamollaoğlu, 1200 delegenin 1050’sinin oyunu alarak üçüncü kez genel başkanlığa seçildi. Karamollaoğlu’nun kongrede yaptığı konuşmada, “Laiklikten değil sözde sözde laikçilerden çektik” sözleri dikkat çekti.

Kredi desteği istedi

Türkiye’nin ilk “yerli” otomobil markası olarak sunulan Togg’un Bursa’daki Gemlik fabrikasında üretilen ilk araç, Cumartesi günü üretim bandından indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kamu ve özel banka yöneticileri Togg’un satılabilmesi için ellerini taşın altına koymalı” dedi.

Exit mobile version