Kısa Kısa Haberler

İHD’de Barış Nöbeti İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi’nde bugün “Barış Nöbeti” uygulaması başlatılıyor. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile tutuklu gazetecilere destek amacıyla, “Özgürlük Şiarı” adı altında, bugün İHD Hatay şubesinde, 14.00 ile 18.00 saatleri arasında barış nöbeti tutulacak. Hafta Sonu Güneşli Meteoroloji, ilmimizde, hafta […]

İHD’de Barış Nöbeti

İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi’nde bugün “Barış Nöbeti” uygulaması başlatılıyor. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile tutuklu gazetecilere destek amacıyla, “Özgürlük Şiarı” adı altında, bugün İHD Hatay şubesinde, 14.00 ile 18.00 saatleri arasında barış nöbeti tutulacak.

Hafta Sonu Güneşli

Meteoroloji, ilmimizde, hafta sonu havanın güneşli ve sıcaklığın da mevsim normallerinin üzerinde olacağını duyurdu. Meteoroloji tahminine göre, bugün ve yarın ilimiz genelinde hava güneşli, yer yer parçalı bulutlu, hava sıcaklığı ise en yüksek 26, en düşük 10 derece olacak. Hatay’da, 7 Kasım Pazartesi gününden itibaren ise 4 gün süreyle yağışlı hava kütlesi hakim olacak.

İHD yeni yerine taşındı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi, yeni bir binaya taşındı. Edinilen bilgiye göre, daha önce Saray Caddesi civarında faaliyet gösteren İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi yeni yeri, “Antakya-Havuzlar Mahallesi, Hastane Caddesi, Cemalettin Tınaztepe O.O.” karşısındaki Abdulhay Apartmanı oldu.

Yasalaştı

2023 seçimleri öncesi bir anlamda “mali sicil temizliği” yolunu da açacak nitelikteki torba yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Zirve yaptı

Bloomberg HT’nin haberine göre Türkiye’de tüketici enflasyonu yıllık bazda yükselişini 17. aya taşıdı ve 1998’den beri en yüksek seviyeye çıktı. Enflasyon böylece 24 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Susurluk, 26 yıl oldu!

3 Kasım unutulmadı…

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, 1996 yılında, bundan 26 yıl önce meydana gelen ve bugün halen tartışılmaya devam eden bir trafik kazası, Türkiye’nin yakın tarihi açısından dönüm noktası kabul ediliyor.

6’lı mı 7’li mi?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatını imzalayan muhalefet partisi liderlerinin oluşturduğu “Altılı Masa”ya katılmak istediklerini açıkladı.

Bakanlık çalışması

Türkiye’de ürün güvenliğine ilişkin oluşturulan yeni kurallar, Ticaret Bakanlığı tarafından faaliyete alınan “Türkiye Ürün Kuralları Veri Tabanı” aracılığıyla iktisadi işletmeciler ve tüketicilere duyurulmaya başlandı.

Balıkçılara denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı, deniz ve iç sulardaki av sahalarında gerçekleştirdiği izleme ve denetimler sonucunda bu yılın ilk 6 ayında 1329 aykırı durum tespit ederken, ilgililer hakkında 5 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Emsal karar

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, eski eşi Ayşe Tuba Arslan’ı satırla öldüren Yalçın Özalpay’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapsin istinaf tarafından “haksız tahrik” indirimi uygulanarak 24 yıla düşürülmesi kararını bozdu.

Jandarma verisi

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, yasa dışı bahis ile müstehcen içerikli paylaşım yapıldığını tespit ettiği 679 internet sitesine erişimin engellenmesini sağladı.

Hatay dahil 4 şehirde

İçişleri Bakanlığı’nca, Amanoslar bölgesinde 1216 personelin katılımıyla, Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik operasyonu başlatıldı.

Deprem sonrası

İçişleri Bakanı Soylu, merkez üssü İzmir’in Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 20 binada çatlaklar bulunduğunu, yaralanan 3 kişinin tedavi gördüğünü, 1’inin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Madencilik gerçeği

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Barış, Türkiye’de teknik olarak havalandırmaya önem verilmediğini söyledi.

TCMB verisi

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu’na göre, Ekim’de tüketici yıllık enflasyonu enerji ve alkol-tütün-altın hariç tüm alt gruplarda yükselirken, söz konusu yükselişe en belirgin katkı 1,32 puanla gıda grubundan geldi.

BTK araştırması

BTK tarafından yapılan bir saha araştırması, 15-16 yaş grubundaki çocuklardan yüzde 23’ünün genel ahlaka aykırı, müstehcen mesajlar aldığını gösterirken, internette “siber zorbalığa” şahit olan çocukların oranının yüzde 52,2’yi bulduğunu ortaya koydu.

AKP’den 81 İl’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yazılı açıklamasında, AR-GE ve Eğitim Başkanlığı’nca düzenlenecek Teşkilat Akademisi eğitimlerinin, 81 ilde üç kademe il ve ilçe yönetimlerini kapsayacağını belirtti.

Sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2022 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2. dönem yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Sınırın ötesindeki

Yorgun yaşamlar

Suriye’de yaşanan iç savaşın çatışmaları içinde babasını kaybeden 10 yaşındaki Meryem Ahmed, göç ettiği Afrin ilçesinde sınıfa çevirdiği çadırında akranlarına okuma yazma öğretiyor.

YÖK çalışması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, rekabet gücü yüksek, bilimsel çalışmalarda temayüz eden üniversiteleri, “Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler” olarak ayrı bir grup altında desteklemeye karar verdiklerini bildirdi.

WhatsApp hizmeti

Meta, WhatsApp uygulamasında bugünden itibaren “Gruplara” ek olarak, kullanıcılara ve grup yöneticilerine daha fazla kontrol imkanı tanıyan “Topluluklar” özelliğinin kullanıma sunulduğunu duyurdu.

HealthTürkiye

Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında, Sağlık Bakanlığın’ın ilgili kamu şirketi Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) tarafından geliştirilen sağlık hizmetleri markası “HealthTürkiye”nin tanıtımı yapıldı.

%90’ın üzerine çıktı

Prof. Dr. Emin Kürekçi, “Lösemi, en sık 2-6 yaş arasında görülüyor. Günümüzde modern tedavi yöntemleri, kemoterapilerle yüzde 90’ın üzerinde tedavi şansı bulunuyor” dedi.

Gıda etkisi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ekim’de yıllık tüketici enflasyonundaki artışa en belirgin katkının gıda grubundan geldiğini belirtti.

İşveren kaygısı

EYT kapsamına giren çalışanlara haklarının eksiksiz verilmesi konusunda hassasiyetlerini dile getiren iş dünyası temsilcileri, düzenleme yapılırken işverenin kaygılarının da dikkate alınmasını istiyor.

Mobilya sektörü

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) verilerine göre geçen yılı 4.3 milyar dolarlık ihracatla kapatan mobilyacılar, 2022 yılını 5 milyar dolar ihracat geliri ve 10 milyar dolarlık üretim kapasitesiyle bitirecek.

Ziyaretçi çok ama…

Eldeki gelir düşük!

Türkiye ve Yunanistan’da elde edilen turizm gelirindeki artış ziyaretçi sayısındaki artıştan daha düşük iken İspanya’da tersine bir durum var. İspanya’da elde edilen turizm gelirindeki artış oranı gelen ziyaretçi sayısındaki artış oranından daha yüksek.

Cezalar yükseldi

Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte 2023 yılının trafik cezaları belli oldu. En yüksek ceza, 20 bin 977 lirayla, uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullanmaya kesilecek.

Grip ve Kovid-19

ABD’li ilaç üreticisi Pfizer, Alman ortağı Biontech şirketiyle, hem koronavirüs hem de grip için tek bir aşı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Gözler açıklamada

Kasım enflasyonu 5 Aralık, Aralık enflasyonu ise 3 Ocak’ta açıklanacak. Memur, memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kesin zam oranları, bu tarihlerde açıklanan rakamların sonunda belli olacak.

Exit mobile version