Kısa kısa haberler

Savaş; Günde 50 işsiz iş için başvuruyor Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, günde ortalama 50’ye yakın kişinin herhangi bir işte çalışabilmek için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu söyledi. Başkan Savaş, bu açıklamayı, dün Global Aviation Services Şirketi ile yaptıkları, istihdama yönelik proje kapsamındaki toplantıda açıkladı. Başkan Savaş, “Bize, günde 50 kişi iş için başvuruyor. Hatay’da, özellikle […]

Savaş; Günde 50 işsiz iş için başvuruyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, günde ortalama 50’ye yakın kişinin herhangi bir işte çalışabilmek için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu söyledi.

Başkan Savaş, bu açıklamayı, dün Global Aviation Services Şirketi ile yaptıkları, istihdama yönelik proje kapsamındaki toplantıda açıkladı. Başkan Savaş, “Bize, günde 50 kişi iş için başvuruyor. Hatay’da, özellikle gençler, Suriye savaşından sonra iş bulmada daha büyük zorluk çekmeye başladı. 3000 gencimize iş bulmak üzere, Global Aviation Services Şirketi ile başlattığımız projemiz sağlıklı bir şekilde sürüyor” dedi.

ATSO mesajı tebrikçilere:

Çiçek Yerine Nefes Bebeğe Bağış…

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na yeniden seçilen Hikmet Çinçin, kendisi ile Meclis’in yeni üyelerini kutlama amaçlı çiçek gönderenlere hitaben mesajında, çiçek yerine, SMA hastası Nefes Bebek için bağışta bulunulmasını istedi.

Hikmet Çinçin’in mesajı şöyle:

“Antakya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde, Mavi Listemiz ipi önde göğüslemiştir. Tebrik çiçekleri yerine SMA hastası Nefes Bebeğe yaşam umudu olmak, daha anlamlı olacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz. TR82 0001 0004 4696 1008 6550 04-Ziraat Bankası. Alıcı, Nilay Yeşil. Hesap, Valilik onaylıdır.”

4 Kasım TCMB verisi

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre, 4 Kasım itibariyle altın rezervleri 870 milyon dolar azalarak 39 milyar 377 milyon dolardan 38 milyar 507 milyon dolara indi.

Bakanlık verisi

Trafik kazaları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yılın 10 aylık döneminde 100 bin motorlu araca düşen ölümlü kazaların bir önceki yıla kıyasla yüzde 12,9, hayatını kaybedenlerin ise yüzde 7,6 azaldığını bildirdi.

Ekim’de arttı

Türkiye limanlarında elleçlenen yük miktarı, Ekim’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 artarak 45 milyon 883 bin ton olarak gerçekleşirken, konteyner miktarı ise yüzde 9,8 azalarak 1 milyon 2 bin TEU oldu.

Türk Yatırım Fonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Türk Yatırım Fonu’nun mümkün olan en kısa sürede hayata geçmesi faydalı olacaktır” dedi.

Ülke genelinde

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Türkiye genelinde ilk kez uygulanacak tatbikata ilişkin olarak, “SMS bildirimi, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmelerle vatandaşlarımıza ulaşacağız” dedi.

Hatırlatma dozu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kış öncesi Kovid-19 salgınında bir tırmanış yaşanabileceğini belirterek, hatırlatma dozu gelenlerin mutlaka aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

İlk yarı tatili

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 14-18 Kasım’da, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ilk ara tatilini yapacak. 12 Eylül 2022’de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023’te sona erecek.

Sözleşmeli memurlar

Kadrolu hale getirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz” ifadesini kullandı.

Çocuk İşçiler

“Onun İşi Okumak” sloganıyla çocukların eğitim hayatına kazandırılması için saha çalışmaları yürüten Yeryüzü Çocukları Derneği Başkan Yardımcısı Merve Özdenler, “Kovid-19 salgını sonrası, merdiven altı işyerlerinde çocuk işçi istismarı artışa geçti” dedi.

DSİ çalışması

DSİ Genel Müdürlüğü, 2023 sonuna kadar faaliyetteki yer altı barajı sayısını 150’ye çıkarmayı hedefliyor. Bu tesislerin işletmeye alınmasıyla yaklaşık 50 milyon metreküp su depolanacak.

Doğrudan yatırımlar

Eylülde doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler 488 milyon dolar olurken, aynı dönemde portföy yatırımlarından 3 milyar 373 milyon dolarlık net çıkış kaydedildi.

94 bin 207 tatbikat

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, 94 bin 207 tatbikat düzenlendiğini açıkladı.

61 mağdurdan

6,3 milyon lira

İstanbul merkezli 11 ilde gerçekleştirilen suç örgütüne yönelik operasyonda, siber dolandırıcıların 61 mağdur kişiden 6 milyon 297 bin 431 lira menfaat temin ettiği tespit edildi.

Cemevleri teklifi

TBMM Genel Kurulu’nda, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi.

“Katılım” çağrısı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Düzce depreminin 23. yılında 12 Kasım’da ülke genelinde yapılacak “Çök, kapan ve tutun” tatbikatına katılım çağrısında bulundu.

EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT konusunda, “Bakanlığımız, sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi, TBMM tarafından belirlenecektir” bilgisini paylaştı.

Anıtkabir’e akın

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında vatandaşlar, devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açılan Anıtkabir’i doldurdu.

Yayına başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği tarafından hayata geçirilen Okulda Diyabet Programı’nın Eğitim Platformu açıldı.

Sonuçlar açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2022-Kaymakamlık) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Kış dönemi ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış dönemi öncesinde sosyal yardım alan ailelere yaklaşık 7 milyar lira nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı.

TCMB’den duyuru

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2012–2022 Ocak-Ağustos dönemi ödemeler dengesi istatistiklerinde yapılan revizyon kapsamında, cari işlemler hesabının 26,8 milyar dolar yukarı yönlü güncellendiğini bildirdi.

Tarım Kredi alımı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) bu yıl Ekim itibariyle 10,5 milyar lira değerindeki 1,4 milyon ton ürün alımı gerçekleştirdi.

Gastronomi dünyası

Antalya’da buluşacak

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022 (GastroAntalya), 17 Kasım’da Antalya’da başlayacak.

AK Partili Yayman:

85 milyonun hedefi…

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Türkiye Yüzyılı” iddiasının, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesinin ikinci yüzyıla taşınması için büyük bir inancı, davayı temsil ettiğini ve 85 milyonun hedefi olduğunu söyledi.

MEB açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medyadaki Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın ertelendiğine yönelik paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 20 Kasım’da gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/3) giriş belgelerini erişime açtı.

EYT’li sayısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin ilk kez rakam verdi. Bilgin, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1.5 milyon kişi olduğunu söyledi.

OSB ve limanlar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri ve limanları demiryolu ağına bağlamak için yürütülen projeler kapsamında, 500 milyon dolar dış destek sağlandığını belirterek, “Bu projeleri kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.

Exit mobile version