Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Mazotta İndirim Akaryakıt sektörü

Mazotta İndirim

Akaryakıt sektörü kaynakları, bu sabahtan itibaren motorin grubunda indirim olacağını duyurdu. 15 Kasım Salı gününden geçerli olmak üzere, motorin grubunda 1,56 TL’lik bir fiyat indirimi bekleniyor.

Ortaöğretimde Kızlarda Okullaşma Oranı %94,6

Türkiye genelinde orta dereceli okullara devam eden kız çocuklarındaki oranın %94,6 gibi yüksek bir oranda olduğu belirtildi. Dün, Kırıkhan’da Fen Lisesi temeli atan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2000 yılların başında, orta öğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranı sadece yüzde 39,2’ydi. Bugün yüzde 94,66 ulaştı” açıklaması yaptı.

Anadolu Vakfı İletişim Eğitimi

Bugün Hataylı Öğretmenlerle…

Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı” Kasım ayında devam ediyor. Program, 15 Kasım’da (bugün) düzenlenecek, “Farklı Kişiliklerle İletişim” eğitimiyle de Hataylı öğretmenlerle buluşacak.

Artan ve sürekli geliştirilen konuları, güçlü eğitmen kadrosu ile hem öğretmenlerin hem de gençlerin geleceğine katkı sağlamayı amaçlayan online eğitim ve seminer programına Türkiye’deki tüm eğitimcilere katılım imkanı sunuluyor. Anadolu Vakfı “Değerli Öğretmenim” eğitimleri, 17 Kasım’da “Projelerde Takım Çalışması” eğitimleri ile devam edecek. Ayrıca 21-22-23-24-25 Kasım’da “Proje Yönetimi” ve 29 Kasım’da “Sosyal Girişimcilik” eğitimleri verilecek. Program, 2013 yılından bu yana 190 bine yakın öğretmenin hayatına değer kattı.

ATSO’da Tebrik Kabulü Bugün Başlıyor

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, seçim sonrası tebrik kabullerinin bugün başlayacağını bildirdi.

Hikmet Çinçin’in duyurusu şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinde, siz değerli üyelerimizin takdiri ve teveccühü ile Yönetim Kurulumuz ve Meclisimiz yeniden oluşmuştur.

Öncelikle tüm üyelerimize, seçime göstermiş oldukları yakın alakadan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, destekleri ile bize güç veren herkese minnetimi ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle, günümüzde zaman kavramının önemine binaen tebriklerini iletmek isteyen tüm değerli üyelerimizi ve dostlarımızı 15.11.2022 Salı günü, 16.11.2022 Çarşamba günü, 17.11.2022 Perşembe günü, 18.11.2022 Cuma günü 15:00 ile 18:00 saatleri arasında, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası teras katında (4.kat) ağırlayacağımızı bildirmek istiyorum.”

Yüzde 115 arttı

Seyahat Sitesi enuygun.com, ara tatil öncesi verileri inceleyerek, 11-13 Kasım tarihlerinde otobüs bileti satışlarının bir önceki haftaya göre yüzde 115 artış gösterdiğini açıkladı.

Net sıfır emisyon

Türkiye’nin, yıllık 10 milyar dolar yatırımla, ‘güneş, rüzgar ve depolama’ teknolojilerinde kapasitesini artırarak ve fosil yakıt tüketimini düşürerek, 2050’de net sıfır emisyona ulaşabileceği tespit edildi.

Müebbet hapis

Ankara’da eğlence mekanında çıkan tartışmada, müzisyen Onur Şener’in boynundan aldığı kırık cam bardak darbesiyle öldürülmesi olayında, 5 şüpheli için “canavarca hisle insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Adayımız belli

Adaylarının belli, kararlarının net olduğunu kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adayımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Meclis gündemi

TBMM Genel Kurulu, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki mesaisini sürdürecek.

Gastronomi Toplantısı

Dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk 4 sırada yer alan VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihleri arasında, Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını yeniden açıyor.

Tazminat davası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret içeren sözleri nedeniyle 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Anadolu’nun Nabzı

DÜNYA Gazetesi sordu, 46 ilden 304 iş insanı yanıtladı. Anadolu’nun Nabzı Anketi’nin 3. çeyrek sonuçlarına göre; iş dünyası, son çeyreğe, yüzde 43,4 ile siparişlerin azalmasının gölgesinde girdi. İş insanları, ekonomide en büyük sorununun enflasyon olduğu görüşünde.

Seyahat rotamız

Obilet Strateji Direktörü Sertaç Keleş, yurt içinde otobüs bileti alımında geçen yıla kıyasla en çok talep artışı yaşanan destinasyonların Çanakkale, Kayseri, Antalya, Samsun, Amasya ve Manisa olduğunu söyledi.

Tiyatro ve Opera

Ali Poyrazoğlu son projesi, Habanera Makamı ile Tiyatro Festivali’nde… Anılarından yola çıkarak hazırladığı, tiyatro ve operayı buluşturan bu gösteride, festivalin bu yılki Onur Ödülü’nün de sahibi Ali Poyrazoğlu’na sahnede Çiğdem Erken Kuartet eşlik edecek.

İşveren ve EYT

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, EYT düzenlemesinin çok dikkatli bir şekilde hayata geçirilmesini gerektiğini ifade etti. İşverenin EYT finansman kredisi talebi ise bu anlamda gündemde.

İnsan hakları raporu

Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türkiye’de 2021 yılında yaşanan insan hakları ihlallerini raporlaştırdı. Raporda, temel hak ve özgürlüklerin sistematik olarak ihlal edildiği vurgulandı

Tatil zamanı!

Türkiye’de ve Rusya’da okulların ara tatili yaptığı kasım ayı turizm sezonunu uzattı. Toplam 9 günlük ara tatilde Antalya, Afyon, Kapadokya ve Güneydoğu’ya olan talep arttı.

Borsa İstanbul

Yılbaşından bu yana yüzde 140 yükselen Borsa İstanbul’da hisse bazında yüksek getiriler oluştu. Parasını enflasyona karşı koruma içgüdüsüyle hareket eden tasarruf sahiplerinin hisse senetlerine olan ilgisi de her geçen gün artıyor.

Beyaz et sektörü

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, bu yılın Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 artarak 210 bin 77 tona, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 6,5 yükselişle 1 milyar 719 milyon adede çıktı.

İhracat ve İthalat

İhracat birim değer endeksi, bu yılın Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,7, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 27,4 arttı.

İki eski oyuncu

Aynı sahnede…

Tiyatro Ak’la Kara’nın yeni oyununda, Yeşilçam’ın sevilen yıldızlarından Ediz Hun ve Selma Güneri yıllar sonra ilk kez tiyatro sahnesinde bir araya gelecek. Sanatçılar, bu sefer “Muhteşem İkili” adlı romantik komedi oyunuyla tiyatroseverlerle buluşacak.

Bakan açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili olarak sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bu hafta Perşembe ve Cuma gününden itibaren soğuk havanın Marmara, Karadeniz, Güney Doğu ve Ege Bölgesi’nde kendini yeniden göstermesi bekleniyor.

Altılı masa gündemi

Parlamenter sisteme geçiş için bir araya gelen 6 muhalefet partisi, ikinci tura başlıyor. Toplantının ana gündem maddesinin, Bağımsız Türkiye Partisi’nin masaya katılım talebi olması bekleniyor.

Otomobil piyasası

Hükümetin otomobil vergilerinde matrah artırımına gidileceğini açıklamasının ardından, bu kararın otomobil fiyatlarına yansıması merak ediliyor.

EYT tablosu

Çalışan sayısı

Meclis’te bütçe sunumu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin; EYT çalışmalarına değindi, ilk kez sayı verdi. Bilgin şartları taşıyan 1,5 milyon kişi olduğunu açıkladı. Bakanın açıklamasına göre EYT’lilerin yüzde 87’si özel sektörde çalışıyor.

Yeni düzenleme

Hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL’den vazgeçiyor. 633 TL’lik bu rakam, çalışanın maaşına eklenebilecek.

Esnafın ortak mesajı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Terör örgütleri, bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi bozamayacak ve hedefine hiçbir zaman ulaşamayacaktır.”

Üretici endişeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hububat ekimi sonrası, Kasım ve Aralık aylarında yağış olmaması halinde hububatta önemli verim kayıpları yaşanabilir” dedi.

Dış ticaret haddi

Dış ticaret haddi, Eylül’de, bir önceki yılın aynı dönemine göre 17,2 puan azalarak 71,2 olarak kaydedildi. Böylelikle dış ticaret haddinde yeni rekor düşük seviye görüldü.