Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

6 Yıl 3 ay

6 Yıl 3 ay hapis cezası var…

FETÖ’cü Evinde Yakalandı

Hatay Jandarması, hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası olan FETÖ üyesini evinde yakaladı. Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nın Dedektifleri, Jandarma Suç Araştırma Timlerinin (JASAT) yaptığı çalışmalar neticesinde, hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” (FETÖ) suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis kararı bulunan İ.K. isimli şahıs, Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından 7 Aralık Çarşamba günü, Antakya ilçesinde bulunan ikamet adresinde yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan. İ.K., 8 Aralık Perşembe günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

9 ASM’ye Doktor Ataması

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, kurum içinden olmak üzere, Aile Sağlık Merkezlerinde ihtiyaç olan yerlere doktor ataması yaptı.

Dünkü komisyon toplantısında doktor ataması yapılan yerler şunlar:

-Antakya 7 Nolu ASM

-İskenderun Cezaevi

-Hassa 2 nolu ASM’ye

-Hassa 2 nolu ASM’ye

-Hassa-Aktepe ASM’ye

-Payas 5 nolu ASML’ye

-Payas 5 Ndlu ASM’ye

-Reyhanlı 5 nolu ASM’ye

Hande Yener Antakya Konseri Bugün

Pop müziği sanatçısı Hande Yener, bugün Antakya’da bir konser veriyor. Hande Yener konseri, 10 Aralık Cumartesi günü (Bugün) saat 20.00’de Antakya Anemon Otel’de. Hande Yener, bugünkü Antakya konserine oğlu DJ Çağrı Kulaçoglu ile birlikte çıkacak.

İnsan Hakları Günü’nde

 İHD’den Mesaj Var

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi, bugün, günün anlam ve önemine uygun bir mesaj vermek istiyor. İHD Yönetici ve üyeleri, bugün saat 13.30’da köprübaşında yapacakları basın açıklamasıyla, ülkemizdeki ve dünyadaki insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik görüşlerini açıklayacak.

BARO Semineri Bugün

Eşler Arası Mal Tasfiyesi…

Hatay Barosu girişimiyle, bugün, meslek mensubu Avukatlara yönelik olarak, konusu “Eşler Arası Mal Rejimi Tasfiyesi” olan bir eğitim semineri düzenleniyor. Hatay Barosu’nun, Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içinde düzenleyeceği etkinlik, bugün saat 09.30’da, çevre yolu üzerindeki Doğa Koleji salonunda yapılıyor. Av. Sibel Günay moderatörlüğündeki Hatay Barosu etkinliği eğitim seminerinde sunumu, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6.Hukuk Dairesi üyesi Emin Erol yapacak.

Çiğ Süt Destekleri Yatırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ süt destek ödemelerinin dün akşam itibariyle hesaplara yatırıldığını bildirdi. Bakanlığın, ödemeler yapılmadan önceki duyurusu şöyle:

“2022 Yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları çiğ süt destekleme ödemeleri, TCKN/VKN ayrımı olmaksızın, 09.12.2022 tarihinden itibaren saat 18.00’da ve tek seferde üreticilerimizin hesaplarına aktarılacaktır.”

Açık Öğretim Lisesi

Kayıt Yenilemesi

Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 14 Ekim tarihinde son ermişti. Ancak 14.10.2022 tarihinden sonra cezaevinden çıkmış ve kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrenciler için yeni bir kayıt yenileme hakkı verildi. Buna göre, son 2 ayda cezaevinden çıkmış olanlar için 20 Aralık 2022 tarihi öğlen saat 12.00’a kadar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü’ne müracaat edilmesi halinde gerekli işlemleri yapılacak ve 2022-1 dönemi sınavlarına katılım sağlanabilecek.

Emek-Aksaray Mahallelerinde bekleyiş sürüyor

Kentsel Dönüşüm İhalesi 14 Aralık’ta

Antakya’da yapımı yıllardır ertelenen, Emek ve Aksaray Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm İhalesi, önümüzdeki hafta yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, geride bıraktığımız Eylül ayında yapılması tasarlanan kentsel dönüşüm ihalesi, bazı eksikler yüzünden 14 Aralık tarihine ertelendi.

14 Aralık’ta yapılması öngörülen Emek ve Aksaray Mahalleleri Kentsel Dönüşüm İhalesi’nin yapılmaması ya da bu konuda bir olumsuzluk yaşanması durumunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “davetiye yöntemi” ile ihaleyi gerçekleştireceği kaydedildi.

İddianame hazır

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarı davasında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Şüpheliler 22 Mayıs tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Başörtüsü konusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), “başörtüsüne anayasal güvence” getirilen ve ailenin yeniden tanımlandığı anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı’na sunacak.

Turizm sektörü

2019’da gerçekleşen 45 milyon turist, 34,5 milyar dolar gelir toplamını bu yılın 9 ayında aşan turizm sektörü, 2022’yi 50 milyon turist ve 44 milyar dolar gelirle kapatmayı hedefliyor.

Vergi adaleti

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak: “Anayasamızın 73. Maddesi gereğince yapılması gereken, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasıdır.”

İnternet üzerinden

Ödemelere dikkat

Bilişim uzmanları, internet siteleri üzerinden yapılan ödemelerde, kullanıcıları, kopyalanmış sitelere karşı uyarıyor.

Yargıtay kararı

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, “adam ol” sözünü hakaret kabul ederek mahkumiyete hükmeden yerel mahkemenin kararını bozdu.

TCMB hizmeti

TCMB, FAST için önemli bir katman servis olan ve dolandırıcılık başta olmak üzere yasa dışı kullanım tespitlerinde hızlı bilgi ve belge aktarımı sağlayan Güvenlik Katmanlama Servisi’ni hizmete sundu.

Müfettiş atandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 yaşında çocuğun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin olarak, “Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, bir baş müfettiş görevlendirdi, görevine de başladı” dedi.

Sonuçlar açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenen, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2022-ALES/3) sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına, “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden erişebilecek.

Suriyeli işgücü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Suriyelilerin iş gücü piyasasına entegrasyonunda, mesleki eğitim merkezlerini ve mesleki eğitimi çok önemli bir enstrüman olarak kullanıyoruz.”

Vizyonda

Kardeşler arasındaki miras hikayesinin anlatıldığı “Her Şey Dahil” filmi, komedi meraklılarını bekliyor.

Gürgen Öz, Gonca Vuslateri, Kaan Yılmaz ve Hakan Bilgin’in başrollerini paylaştığı “Her Şey Dahil”, komedi meraklılarını sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

İthalat konusunda

TMO suçlaması

TMO’nun deposu olmasa bile, gerektiğinde mobil alım yaptığını, depolarının tamamının dolu olduğunu kaydeden TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, ancak sanayicinin kalite sebebiyle ithal buğdaya rağbet etmesi sonucu ithalat yaptıklarının söyledi.

Yatırım hedefi

Tatil.com’u, 600 bin otele ulaşılabilecek portala dönüştürmeyi planlayan CRM, otel zinciri kurmaya hazırlanıyor. Bünyesindeki call center ile 100 otele de hizmet veren grubun bu yıl turizmdeki ciro hedefi ise 1,5 milyar TL.

Çelikte damping

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, “AB ve ABD bize karşı nasıl koruma tedbirleri uyguluyorsa, biz de bu şekilde dampingli fiyatlarla Türkiye’ye gelen ülkelere karşı bu soruşturmaları süratle sonuçlandırmalıyız” dedi.

Altılı Masa

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “31 Mart’ta Parti olarak fedakarlık yaptık, ama masa kurulduktan sonra ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ diyerekde bir haktan feragat ettim. Bir tek adayla gitmeliyiz” dedi.

1 Milyonu aştı

Türkiye İş Bankası’nın günlük finansal ihtiyaçlarını kolay bir deneyimle karşılamak isteyenlere yönelik hayata geçirdiği yeni uygulaması Nays’ın kullanıcı sayısı 1 milyonu aştı.

Kovid verisi

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Gribin yaygın olması, Kovid-19’un yayılmasını engelliyor. Kovid-19, artık mevsimsel virüs haline geldi. Her sene kış döneminde karşı karşıya kalacağız” dedi.

Esnaf memnun

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “1 Ocak 2023’ten itibaren zorunlu trafik sigortasında dinamik basamak sistemi ile fiyat kademelerine iki basamak daha eklenmesi sevindirici.”

Dış ticaret açığı

2022 için yılın başında 51,8 milyar dolar olarak hedeflenen dış ticaret açığı, ilk on bir ayda 100 milyar dolar sınırına dayandı.

2023 hedefi

2023-2025 Orta Vadeli Program’da, 2023 yılı için 265 milyar dolar ihracat, 345 milyar dolar ithalat ve 80 milyar dolar dış ticaret açığı hedefleniyor.

Milli gelire katkı

TÜİK, İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH), 2021 verilerini yayımladı. Buna göre İstanbul, il düzeyinde GSYH’ya hem en yüksek katkı sağlayan il hem de en büyük pay alan il oldu.

Nitelikli işçi alımı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), yer üstü işyerlerinde daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere toplam 34 nitelikli eleman alımı yapacak. Zonguldak İş Kurumu’nca, 12 Aralık – 16 Aralık tarihleri arasında 5 günlük ilana çıkılacak.

Üretici sıkıntılı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Üreticimiz, ürettiği ürünlerin tüketici fiyatlarını gördüğünde şaşkınlığa uğruyor. Üretenin değil, aracıların daha fazla kazandığını görünce de üretimden soğuyor.”