Kısa kısa haberler

Benzine Zam Litrede 1 Lira 7 Kuruş… Akaryakıtta zam uygulaması, kısa bir ara sonrası yeniden başladı. Benzinin litre fiyatı, 1 Lira 7 Kuruş zamlandı. Zamlı satış bu sabah başlıyor. Litre fiyatı dün 17 Lira 50 Kuruş olan benzin, bu sabahtan itibaren litresi 18 Lira 65 Kuruştan satılacak Esrar, Hap, Metamfetamin, Herşey Var! 2 Gözaltı… İskenderun […]

Benzine Zam

Litrede 1 Lira 7 Kuruş…

Akaryakıtta zam uygulaması, kısa bir ara sonrası yeniden başladı. Benzinin litre fiyatı, 1 Lira 7 Kuruş zamlandı. Zamlı satış bu sabah başlıyor. Litre fiyatı dün 17 Lira 50 Kuruş olan benzin, bu sabahtan itibaren litresi 18 Lira 65 Kuruştan satılacak

Esrar, Hap, Metamfetamin, Herşey Var!

2 Gözaltı…

İskenderun otoban girişinde bir araçta yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 14 Aralık Çarşamba günü Payas’ta otoban gişelerinde durdurulan 31… plakalı araçta ve araçta bulunan E.İ.K. ile M.M.C.’nin yapılan üst aramasında;

▪️11 adet captagon,

▪️1 adet sentetik ecza,

▪️2 adet payp,

▪️1 gram esrar,

▪️43 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak E.İ.K ile M.M.C adlı şüpheliler gözaltına alındı.

BAŞKA ARAÇTA DA ESRAR

İskenderun Narkotik Polisi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde durdurduğu 31… plakalı araçtan ve sürücü A.V.Ö.’nün yapılan üst aramasında 2 gram metamfetamin ele geçirildi.

Olaylarla ilgili olarak, E.İ.K. ile M.M.C. hakkında TCK 188. Madde’den adli işlem yapıldı. İki şüpheli, adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı. A.V.Ö. hakkında ise TCK 191. Madde’den adli işlem yapılarak, araç trafikten men edildi.

Araçta Uyuşturucu

2 Gözaltı…

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 15 Aralık Perşembe günü (dün) İskenderun otoban gişelerinde durdurulan 31… plakalı araçta yapılan aramada 290 gram metamfetamin ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, araçta bulunan M.K., V.G. ile S.A. hakkında, TCK 188. Madde’den adli işlem yapılarak, adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Yargı mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hiçbir makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez” dedi.

2023 yılı tarifesi

Ceza muhakemesi sırasında; Cumhuriyet Savcısı, Mahkeme Başkanı veya Hakim tarafından çağrılan tanıklara, günlük 40 ila 80 liraya kadar ücret ödenecek.

Asgari Ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleşen ikinci toplantısında ekonomik veriler konuşuldu.

Bulgur çalışması

AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan bulgurun dünyanın dört bir yanında tüketimini yaygınlaştırmak ve ihracatını artırmak amacıyla tanıtım hamlesi başlattıklarını açıkladı.

117 bin 806 konut

Türkiye genelinde, Kasım’da 117 bin 806 konut satışı gerçekleştirildi. Kasım’da satılan konut sayısı, aylık bazda yüzde 14,8, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 34,1 düştü.

Ekim’de azaldı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, Ekim’de, 2021 sonuna kıyasla 7,5 milyar dolar azalışla 160,9 milyar dolar oldu.

Ücretli çalışanlar

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, Ekim’de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, Ekim’de, Eylül ayına göre yüzde 0,5 artış gösterdi.

22-25 Aralık’ta

Bu yıl 5.si Neşet Ertaş anısına düzenlenen Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali”, 22-25 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

AKP seçim verisi

AK Parti Araştırma, Geliştirme ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen “Halihazırdaki durum, diğer partileri bir bütün olarak söyleyecek olursam, Aralık ayı itibariyle 2018 Haziran’ındaki seçim sonuçlarıyla hemen hemen aynı noktadalar” dedi.

Bakanlık verisi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2020’de 53 ilde özel eğitim anaokulu bulunmadığını belirterek, “Şu anda tüm illerimizde var ve sayıyı da 145’e çıkardık. 2023’te, sayıyı 350’ye çıkaracağız” dedi.

2023 için Kovid

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2023’te Kovid-19 salgınının küresel acil durum olmaktan çıkmasını temenni etti.

Emsal karar

Üniversite öğrencisi D.Y’nin, doktorunun önerisi üzerine yaptırdığı HPV aşısının 695 liralık ücretinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması talebi İstanbul 20. İş Mahkemesi’nce kabul edildi.

Şirketler de zorda

Türkiye’de yaşanan kira zammından şirketler de etkilendi. Merkezi semtlerde çok yükselen plaza ve ofis kiraları yüzünden, şirketler, kiraların daha uygun olduğu yerlere göç ediyor ya da ortak çalışma alanlarını kiralıyor.

İmamoğlu mesajı

YSK üyelerine hakaret etmekten ceza alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de kendisini destekleyenlere seslendi. “2023’te her şey çok güzel olacak!”

İmza Kampanyası

Çok sayıda Rus vatandaşının Ukrayna’nın Rusya’yı işgal etmesinden sonra Antalya’ya taşınması üzerine, kentte konut ve kira fiyatlarında hızlı bir yükseliş kaydedildi. Antalyalılar, yabancı ülke vatandaşlarının emlak piyasasından uzaklaştırılması için kampanya başlattı.

Dezenformasyon Yasası

Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, kısa süre önce yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nun “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” maddesi uyarınca tutuklandı.

Konut sektörü

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden konut sektörü kan kaybediyor. Konut satışları Kasım’da bir önceki aya göre yüzde 14.8, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 34.1 azalarak 117 bin 806 oldu.

E-ticarette büyüme

E-ticaret sektörünün son 10 yıllık genel büyüme trendinde bir yavaşlama olmadığını belirten Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, 2022 yıl sonunda cironun 700 milyar TL’ye ulaşacağını söyledi.

Yüzde 19 artış

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı, 2022’nin ilk 11 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 13,2 milyar dolara ulaştı. 2022 Ocak-Kasım döneminde en çok ihracat ise 1,8 milyar dolar ile Almanya’ya gerçekleşti.

Esnafa destek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, salgından etkilenen esnaf ve sanatkarların 2021 yılından önce kullandırılan kredilere ilişkin ilave faiz yükünü karşıladıklarını hatırlatarak, “Esnafın faiz yükü için 11 milyar TL ayrıldı” dedi.

10.128 TL olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek sıcak gündemi değerlendirdiği toplantıda, “Asgari ücretin, 10 bin 128 lira olmasını istiyoruz” dedi.

Meslek Lisesi

Almanya fırsatı

Almanya merkezli iş ve göç hizmetleri veren danışmanlık şirketi Avantaj AG CEO’su Dr. Ahmet Ertekin, 4 yıllık meslek lisesi mezunlarının, nitelikli insan gücü ve ara eleman konusunda hemen tüm sektörlerde çalışan sıkıntısı çeken Almanya için bir şans olduğunu söyledi.

Bütçe verisi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı Kasım ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 239,4 milyar TL, bütçe gelirleri 347,7 milyar TL ve bütçe fazlası 108,3 milyar TL oldu.

Üretici fiyatları

Tarım üretici fiyatları, bu yılın Kasım ayında yıllık yüzde 169,45’lik artışla yeni zirvesini görürken, aylık bazda ise yüzde 7 arttı.

KMH kullanımı

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, faizi yüzde 1,36’ya kadar inen kredili mevduat hesabında Ekim sonunda rekor kullanım gerçekleşti. Kişi başı ortalama kredili mevduat hesabı riski 2 bin 309 lira ile zirveye çıktı.

İlaçta güncelleme

İlaç fiyatlarında kur kaynaklı sorunun çözümü için uzun süredir çaba gösterdiklerini vurgulayan, İlaç İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Koçak, Şubat’taki güncellemenin 19 Aralık 2022’ye çekilmesi için “Hem üretici hem de hasta için iyi oldu” dedi.

Çevreciler kazandı

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu torba yasa teklifinde yer alan “zeytinliklerin madenciliğe” açılmasına ilişkin madde geri çekildi.

Exit mobile version