Kısa Kısa Haberler

Erdoğan Hatay’a Gelebilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kesinleşmeyen Hatay ziyaretini, yeni yılın ilk ayında gerçekleştireceği konuşuluyor. AKP çevrelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemelen 21 Ocak tarihinde Hatay’a gelebileceği ve bazı temel atma ile açılışlara katılabileceği konuşuluyor. Okul Kantin Kirasına Yıllık Artış %25 Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan düzenlemeyle, okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerinde 11 […]

Erdoğan Hatay’a Gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kesinleşmeyen Hatay ziyaretini, yeni yılın ilk ayında gerçekleştireceği konuşuluyor. AKP çevrelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemelen 21 Ocak tarihinde Hatay’a gelebileceği ve bazı temel atma ile açılışlara katılabileceği konuşuluyor.

Okul Kantin Kirasına Yıllık Artış %25

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan düzenlemeyle, okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerinde 11 Eylül 2023’e kadar yapılacak kira artışı, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’i oranında uygulanacak. MEB Genelgesi’ne göre, okul kantinlerindeki kira artışı %25’in üzerinde olmayacak.

Antakya’da İntihar!
Bir genç, sinirlendiği bir yemek firmasının kuryesini silahla yaraladı, ardından intihar ederek yaşamına kıydı.

Cumartesi günü, Antakya ilçe merkezinde sinirlerine hakim olamayan bir genç, bir anlık öfkeyle canına kıydı, 1 kişiyi de yaraladı.
Edinilen bilgiye göre, bir yemek firmasına yemek siparişi veren Tarık Tur adlı 25 yaşlarındaki genç, siparişinin iptal edildiğini öğrenmesi üzerine işletmeye,
Olay soruşturuluyor

CHP’de İstifa Günü

Milletvekili aday adayı olacakların, bugün en geç 17.00’ye kadar istifa etmesi gerekiyor.

CHP’de Milletvekili aday adayı olacak il ve ilçe başkanlarıyla ilgili istifa süreci bugün sona eriyor. CHP Genel Merkezi, 22 Kasım tarihinde il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede, Milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini, 5 Aralık-26 Aralık tarihleri arasında Genel Sekreterliğe iletmelerini istedi.

CHP Genel Merkezi’nin il ve ilçe başkanlarına istifa zorunluğu getiren genelgesine göre, bugün, istifada son gün.

AKP’de Seçim Tarihi Çalışması
30 Nisan, 14 Mayıs Ya da 18 Haziran

AK Parti, 2023 yılının Haziran ayında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleriyle ilgili takvimi netleştirmek için çalışmaları hızlandırdı. Edinilen bilgilere göre, gerçekleştirilen Adalet Kalkınma Partisi MYK toplantısında, seçim hazırlıkları üzerine detaylı bir çalışma yapıldı. 30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinin ele alındığı toplantıda, her ihtimal değerlendirilerek taslak bir takvim oluşturuldu. AKP’deki toplantıda, seçimin ikinci tura kalma ihtimaline karşı, özellikle 30 Nisan tarihi üzerinde durulduğu bilgisi var.

Erdoğan Hatay’a Gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kesinleşmeyen Hatay ziyaretini, yeni yılın ilk ayında gerçekleştireceği konuşuluyor. AKP çevrelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemelen 21 Ocak tarihinde Hatay’a gelebileceği ve bazı temel atma ile açılışlara katılabileceği konuşuluyor.

Tören İptal…

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (BŞB) Antakya Serinyol ile Arsuz Madenli’yi birbirine bağlayacak yolun yapımı ile ilgili bugün düzenlenmesi öngörülen temel atma töreni, ileri bir tarihe ertelendi. Büyükşehir yetkilileri, meteoroloji tahminlerine göre yağışlı havanın devam edecek olması nedeniyle, temel atma törenini 30 Aralık Cuma gününe erteledi.
Hatay BŞB açıklamasında şöyle denildi:
“Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek iki dev projenin temel atma törenleri, öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Serinyol-Madenli arası yol yapım temel atma töreni 30 Aralık Cuma günü saat 11.00’da ve aynı gün saat 14.30’da ise Yeni Sebze Hali’nin temel atma töreni yapılacaktır.”

400 ve üzeri oyla
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü teklifine ilişkin olarak, “Çok net söylüyoruz; değişiklik, 400 ve üzeri bir oyla kabul edildiği zaman halk oylamasına gitmeyeceğiz” dedi.

Karadeniz gazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi (bugün), bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız” dedi.

Erken evlilikler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: “Erken yaşta zorla evliliğe kadınlar açısından baktığımızda; eğitim süresinin kısalması, istihdama katılımda zorlukların yaşanması, maalesef kendini geliştirme, sosyal, ekonomik hayata katılım ve beraberinde bir şiddet döngüsünü de getiriyor.”

MEB’den açıklama
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, “Şu anda yeni atamalarla ilgili yeni bir değerlendirmemiz, talebimiz yok” ifadesini kullandığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

USOM verisi
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, vatandaşların verilerini ele geçirerek satan siber saldırganlara ait sistemlerin, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla çökertildiğini belirtti.

3 bin 982 terörist
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu yılın başından itibaren, yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 3 bin 982 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Emsal karar
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, garanti süresi içinde birden fazla kez aynı arızayı veren, ücretsiz onarım yapılmasına rağmen sorunu yaklaşık 2,5 ayda giderilen aracın, iadesi ve bedelinin yasal faiziyle alıcıya ödenmesine hükmetti.

Yol vermeyenler
İstanbul Maltepe’de ambulansa kasıtlı olarak yol vermeyen sürücüye idari para cezası uygulanmasını değerlendiren hukukçular, hastanın hayatının tehlikeye girmesi durumunda, “ölüme sebebiyet vermek” suçlarının da gündeme gelebileceğini kaydetti.

EYT’de yaş sınırı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “(EYT’de yaş sınırı) Bütün bu çalışma bittikten sonra, toplam tabloyu gördükten sonra onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı konusunda henüz karar verilmedi” dedi.

MEB Projesi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Oku-Yorum, Yazı-Yorum projesiyle, öğrencilerde bilişsel becerilerin yanı sıra sosyal ve duygusal becerilerin kazandırılması ve eleştirel okuma yetisine sahip genç yazarların yetiştirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Bakan mesajı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerdeki terör soruşturmalarına ilişkin olarak, “Devlet asla terör örgütlerinin belediyelere sızmasına müsamaha göstermeyecektir” dedi.

OKUL KANTİN KİRASINA YILLIK ARTIŞ %25
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan düzenlemeyle, okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerinde 11 Eylül 2023’e kadar yapılacak kira artışı, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’i oranında uygulanacak. MEB Genelgesi’ne göre, okul kantinlerindeki kira artışı %25’in üzerinde olmayacak.

Sınır verisi
Bakanlık faaliyetlerini içeren “Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı” düzenleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1 Ocak’tan itibaren hudutlarda 256 bin 199 kişinin geçişi engellendiğini söyledi.

Denizlerimiz için
Uyanma zamanı

UNDP Türkiye’nin “Hatay için İklim Eylemi” projesi kapsamında, “kirlilikle mücadele” konusunda farkındalık yaratmak için Hatay Samandağ’da dalış gerçekleştiren Şahika Ercümen, “Yakında okyanuslarda balıktan çok plastik olacak” dedi.

Konya buluşması
Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları, Konya’da düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması” programında bir araya geldi, gündem ve seçimler değerlendirildi.


Esnafın da gündemi
EYT düzenlemesi

TESK: “Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili yapılacak düzenlemelere esnaf ve sanatkarımız da dahil edilerek, esnafımızın emekli olmasının önü açılmalı.”

Yatırım araçları
Bu hafta yatırım araçlarından borsa, altın ve dolar kazandırdı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 4,61 kazançla tamamladı.

Bakan açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: “En çok sorulan soru, ‘Prim gün sayım şu kadar eksik, bunu borçlanabilir miyim? 8 Eylül 1999’dan önce işe girmemişsen ne kadar borçlanırsan borçlan olmaz. Mevcut yasamızda olan haklar devam edecek.”

Yerli gazla ısınacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Seneye, evlerimizde çaylarımızı yerli gazımızla demleyecek, evlerimizi yerli gazımızla ısıtacağız inşallah” dedi.

Asgari eleştirisi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Uzun vadede yoksulluk sınırı baz alınarak belirlenmesi gereken asgari ücrete yapılan bu artış, insanların yaralarına merhem olmayacak” dedi.

Exit mobile version