Kısa kısa haberler

TBB gelirinin %50’den fazlası CHP’li Belediyelerden Kaynak: AKP-MHP’li Belediyelere CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) imkanlarının belediyeler arasında eşit ve adil dağıtılmadığını öne sürdü. Milletvekili Suzan Şahin şöyle dedi: “Türkiye Belediyeler Birliği’nin gelirinin yarısından fazlasını CHP’li Belediyeler sağlarken, kaynakların büyük kısmının AKP’li Belediyelere ve diğer kamu kurumlarına aktarılması, AKP’nin CHP’yi seçen halkı […]

TBB gelirinin %50’den fazlası CHP’li Belediyelerden

Kaynak: AKP-MHP’li Belediyelere

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) imkanlarının belediyeler arasında eşit ve adil dağıtılmadığını öne sürdü. Milletvekili Suzan Şahin şöyle dedi:

“Türkiye Belediyeler Birliği’nin gelirinin yarısından fazlasını CHP’li Belediyeler sağlarken, kaynakların büyük kısmının AKP’li Belediyelere ve diğer kamu kurumlarına aktarılması, AKP’nin CHP’yi seçen halkı cezalandırmasıdır.”

Payas’ın yeni Kaymakamı

Kürşad Karaca

İlimiz Payas ilçesinin yeni Kaymakamı, Kürşad Karaca oldu. Yeni Kaymakam Karaca, 10 yıllık görev süresi içinde; Çankırı-Atkaracalar, Yozgat-Yenifakılı, Tunceli-Ovacık ile Erzincan-Tercan Kaymakamlığı yaptı. Payas’ın yeni Kaymakamı Kürşad Karaca görevine başlarken, eski Kaymakam Abdulkadir Duran ise Şehitkamil’e atandı.

Diyanete 6200 Personel Alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığına 6200 personel alınıyor. Sözlü sınavla Din Görevlisi, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatip ile Müezzin alımı için başvurular 26 Aralık’ta (dün) başladı, 6 Ocak 2023’e kadar sürecek. Alımda, 700 kadın Kur’an kursu öğreticisi, 600 hafız kadın, 4600 imam hatip ile 300 müezzin kayyım alınacak.

Bakan Bilgin:

Kapsayıcı yapacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sayısının Aralık başında 1 milyon 900 bin olduğunu, yapılacak çalışmada yaş aralığı olup olmayacağının henüz netleşmediğini bildirdi.

1468 sürekli işçi

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alacağını duyurdu. Adaylar, başvurularını, 26-30 Aralık tarihleri arasında Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresinden yapabilecek.

SPK’dan uyarı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), internet, sosyal medya ve dijital platformlar aracılığıyla bazı sektör yatırımlarının finansmanına ilişkin usulsüz para toplama çalışmalarına karşı uyarıda bulundu.

10 yılda 8 bin 523

Tarım yatırımlarına, 10 yılda 8 bin 523 teşvik belgesi! Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin, “Bunların sabit yatırım tutarı, 157 milyar 761 milyon lira olarak öngörüldü. Toplamda 193 bin 627 istihdam sağlanması bekleniyor” dedi.

Tarımsal destekleme

Tarım ve Orman Bakanlığı, 96 milyon 411 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

Tohum ihracatı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Türkiye, 132 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 14 bin 490’ı tescilli, 1668’i ise üretim izinli olmak üzere, toplam 16 bin 158 çeşidi kayıt altına aldık” dedi.

TÜİK hazırladı

TÜİK’in, sürdürülebilir kalkınma göstergelerinin daha etkin, görselliği güçlü ve kullanıcı odaklı internet tabanlı bir platformda yayımlanması amacıyla hazırladığı “Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri Web Portalı” açıldı.

249 sözleşmeli

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, 249 sözleşmeli orman mühendisi istihdam edecek. Adaylar, 15-25 Ocak 2023 tarihlerinde “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresi üzerinden e-Devlet şifreleriyle başvuru yapabilecekler.

Başvurular başladı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası için son başvuru tarihi 15 Ocak 2023, World Drone Cup için son başvuru tarihi ise 1 Şubat 2023 olarak açıklandı.

BİLSEM’e destek

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bugüne kadar, Türkiye geneline yaygın 379 Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’nin (BİLSEM) 54’ünde mekatronik ve yapay zeka atölyeleri kurduk” dedi.

ÖSYM 2022 Sınavları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca, Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı ile Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı hafta sonu yapıldı.

Gidilmeyen randevular

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranının son 1 ayda yüzde 21 olduğu bildirildi. Bunun, muayene ihtiyacı olan hastaların hekime erişiminde engel oluşturduğuna dikkat çekildi.

Yani aşı çalışması

Hataylı Bilim İnsanı Uğur Şahin’in CEO’su olduğu BioNTech’ten yapılan açıklamada, Kovid-19 aşısını üretmek için kullanılan mRNA teknolojisiyle sıtma aşısının geliştirmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

81 ilde açılıyor

Sağlık Bakanlığı, 2023 itibariyle 81 ilde açılacak Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezleri’yle (ÇÖZGEM), özel gereksinimli bireyler ve ailelerine tanıdan tedaviye ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri tek çatı altında sunacak.

Emekli ve İşçi

Memur ve emekli başta olmak üzere, milyonlarca çalışanı etkileyecek olan Aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte, 4 aylık enflasyon farkı hesaplanacak ve memurların alacağı zam oranı netleşecek.

İller bazında

2021 itibariyle kişi başı gelirde ilk sırada 17 bin 89 dolarla Kocaeli, son sırada 2 bin 988 dolarla Ağrı yer aldı. Bu süreçte Zonguldak ve Mardin atak yaparken Sinop, Tokat, Ordu ve Yozgat ekonomileri küçüldü.

Bakan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçi sendikalarının, yeni asgari ücretin tespitiyle ilgili görüşmelerde “8 bin liranın çok üzerine çıkmayın” talebinde bulunduklarını açıkladı. Bilgin, EYT düzenlemesinin ise 1999 yılı sonrasını kapsamayacağını belirtti.

1-2 hafta içerisinde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, EYT ile ilgili, “Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu, söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız” dedi.

Uygulamaya geçiyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacaklarını bildirdi.

KKTC’de seçimler

KKTC’de yapılan yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre CTP 7, UBP 6, bağımsızlar 3, DP ve TDP ise 1’er belediye başkanlığı kazandı.

Uzmanlar uyarıyor

“Sosyal medya, tüketimin ifşa edildiği alandır. Tüketim nesneleri üzerinden, insanlar arasında sembolik sınırlar çiziliyor. İnsanların ne kadar iyi tüketebildiğini gösterdiği bu ortamda, yoksullar kendilerini ister istemez dışlanmış hissediyor.”

7 bin hekim

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş: “İstifa edip özel sektöre geçmiş, istifa edip özel muayenehane açan ve istifa edip yurt dışına giden hekim gruplarımız vardı. Şimdi, istifa sonrası dönüş için Bakanlık ilana çıktı ve 7 bin hekim arkadaşımız kamuya dönmekle alakalı başvuru yaptı.”

2023 Yatırım Yılı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, “2023’te önceliğimiz, sanayiyle birlikte güçlü yatırım konusu olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılını, rüzgar sanayisi için yatırım yılı ilan ediyoruz” dedi.

17 bölgede 1500 kadın

TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji birlikteliğinde, 2017 yılında, “Evde Okullu Olduk” projesiyle 0-6 yaş grubu çocukların gelişimi konusunda 15 bölgede 800 kadına ulaşıldı. ‘Sağlık’ olarak belirlenen 2018 yılının temasında “Önce Sağlık” projesiyle 17 bölgede 1.500 kadına sağlık eğitimi verildi.

120 bine yakın

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bu yana sınır dışı edilen 119 bin 817 düzensiz göçmen ile ülke tarihindeki en yüksek sınır dışı sayısına ulaşıldığını bildirdi.

İsmet İnönü, 49 yıl…

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı, İkinci Cumhurbaşkanı, asker ve devlet adamı İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 49 yıl geçti.

HAK-İŞ açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret süreciyle ilgili, “TÜRK-İŞ, masadan kalkmasaydı, rakam belki de daha yüksek olabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

TÜİK açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “2021 Bina ve Konut Nitelikleri Araştırması”nın sonuçlarıyla ilk kez yayınlanacak olan “ülke içi göç etme” nedeni bilgilerini içeren “İç Göç İstatistikleri”ni gelecek hafta kamuoyuyla paylaşacak.

31 Aralık’ta son

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle e-Devlet üzerinden ücretsiz yapılabilen gelecek yıla ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık 2022’de son bulacak.

Borsa İstanbul

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Dr. Ekrem Arıkan, yılbaşından bu yana borsa ile tanışan 1 milyon 200 bin yatırımcının ortalama portföy büyüklüğünün 100 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Exit mobile version