Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Gübre ve Yem’e 4

Gübre ve Yem’e 4 Ay Zam Yok

Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Nisan ayı sonuna kadar gübre ile yem fiyatlarına zam yapılmaması kararı çıktı. Bu konudaki açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gübre ve yem fiyatlarını Nisan sonuna kadar sabitlediklerini duyurdu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin, bazı kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13’e varan, karma yemde de yüzde 5’e varan indirim yapılacağı da açıklandı. Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte, gübre ve yeme seçimlere kadar zam olmayacağının açıklanması, çiftçileri bu süreçte rahatlatacak.

MEB’de yeni süreç uzak değil

Açık Liseye Girişte Komisyon…

Milli Eğitim Bakanlığı, açık liselere girişlerin hızını düşürme adına yeni önlemler alıyor. Edinilen bilgiye göre, yakında bu konuda bir komisyon oluşturulacak.

Üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, vakitlerini genişletip, okulun verdiği performans ve proje ödevlerinden, sözlü sınavlardan muaf olduğu açık liselere geçiş yapmaya devam ediyor. Bu geçişler son hız devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı, örgün eğitimdeki öğrenci sayısının düşmemesi için de harekete geçiyor. Yapılacak yeni uygulama ile beraber, okullarda açık liseye geçiş için komisyon kurulacağı, komisyon onayı olmadan açık liseye geçişlerin artık mümkün olmayacağı ifade ediliyor.

Hatay’da TOKİ Kura Çekimi 2 Ocak Günü

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) ilimizde yaptıracağı konutlarla ilgili kura çekimi, yeni yılın ilk mesai günü yapılıyor. Hatay’daki TOKİ kura çekimi, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü, Antakya Spor Salonu’nda yapılacak.

TOKİ’den yapılan resmi açıklama şöyle:

“250 Bin Sosyal Konut Kampanyası kapsamında, Hatay merkezde 1100 Adet Konut Projesi’nin hak sahibi belirleme kura töreni, 2 Ocak 2023 saat 10:00’da Antakya Spor Salonu’nda düzenlenecektir. Ayrıca www.toki.tv adresinden ve TOKİ resmi YouTube hesabından canlı olarak yayınlanacaktır.”

Afet Farkındalık Eğitimi Bugün

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce (TOBB) düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi bugün yapılıyor. Antakya Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 14.00’ten itibaren başlamak üzere, üyelere yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verilecek. Katılmak isteyenler, eğitimi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin web sitesinden izleyebilecekler.

Kumlu-Çukobirlik’e Hırsız Girdi

Elektronik Aletler, Resmi Belgeler Çalındı

İlimiz Kumlu ilçesinde, kısa adı Çukobirlik olan, Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği binasına, gece kimsenin olmadığı bir sırada giren hırsızlar, elektronik eşyaları ve bazı resmi evrakları çaldı. Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı, akşam saatlerinde, kapının zorlandığının belirlenmesi sonrası anlaşıldı. Yapılan araştırmaya göre, Çukobirlik Kumlu Şubesi’nden televizyon, yazıcı, kamera kayıt cihazı ile bazı resmi belgeler çalındı. Olay üzerine, polis, parmak izi araştırması yaptı. Olay, aydınlatılmaya çalışılıyor.

Hassa’da kaza

2 Yaralı…

İlimiz Hassa ilçesinde bir otomobil ve motosikletin çarpışmasıyla yaşanan trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Hassa’nın Eğribucak Mahallesi’nde yaşandı. İlçeye bağlı Aktepe Mahallesi’ne doğru seyreden Ferhat Morcallı yönetimindeki 16 YC 452 plakalı otomobil, ara sokağa dönmek isterken, arkadan gelen İsmail Gümüş’ün kullandığı 31 U 2338 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Kaza sonrası, otomobil ile motosiklet bahçeye savruldu Yaralanan, 16.YC.452 plakalı otomobil sürücüsü Ferhat Morcallı ve motosiklet sürücüsü İsmail Gümüş, Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı

Dörtyol’da kaza

1 Yaralı…

Dörtyol ilçesinde, otobanda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Otomobilde sıkışan sürücüyü kurtarmak için sağlık ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, kaza, TEM otoyolu üzeri Dörtyol Karakese Köprüsü mevkiinde meydana geldi. İskenderun istikametinden Adana yönüne gitmekte olan 31 AHP 027 plakalı, Polat R.’nin (46) kullandığı otomobil, iddiaya göre, önünde seyreden tırdan yola düşen metal parçasına hızla çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, takla atarak metrelerce sürüklendi, ardından da köprünün beton bariyerlerine çarparak durabildi. Kazanın haber verilmesi üzerine, olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücüyü kurtarmak için 112 Acil sağlık ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

Uzun uğraşlar sonucu ağır yaralı olarak kurtarılan otomobilin sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından ambulansla devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

OGM Üyeleri 2 Ocak’ta İşbaşı Yapıyor

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) çalışanlarının 2 Ocak’ta işbaşı yapma talebinin olumlu sonuçlandığını bildirdi. Yapılan görüşmeler neticesinde, bütün işçilerin 2 Ocak 2023 Pazartesi gününden itibaren işbaşı yapacakları duyuruldu.

EYT bu hafta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını bildirdi.

Kovid-19 detayı

Elon Musk’ın 10. ifşaatında, şirketin (Twitter), ABD hükümetinin söylemleriyle çelişen bilgileri sansürleyerek, hükümetle aynı fikirde olmayan doktor ve uzmanları itibarsızlaştırarak Kovid-19 salgınına ilişkin tartışmalara müdahale ettiği ortaya çıktı.

Salgın riski mi?

Çin’de Kovid-19 politikasındaki yön değişikliğinin ardından kontrol tedbirlerinin gevşetilmesiyle, ülkede salgın tablosu giderek ağırlaşıyor.

THY hedefi

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2023’te 88 milyon yolcu taşımayı ve uçuş ağlarına 6 yeni rota eklemeyi planladıklarını belirtti.

Göç İdaresine

Personel alımı

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatına, yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 100 il göç uzman yardımcısı alınacak. Başvurular, 30 Aralık ile 9 Ocak tarihleri arasında “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresinden yapılacak.

Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin taleplerinin ele alındığını belirterek, “Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık, 7 Ocak’tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek” ifadesini kullandı.

Sahte içki uyarısı

İstanbul, Ankara, Mersin, Malatya ve Hatay’da gerçekleştirilen operasyonlarda tonlarca sahte içki ele geçirildi, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

PTT hizmeti

PTT, “Doğadaki Ortak Yaşam” konulu anma pulu ve ilk gün zarfını tedavüle sundu. PTT’den bildirilen bir diğer habere göre de şirket, “Enerji Tasarrufu Günü” konulu özel gün zarfını da tedavüle sundu.

Suriye’nin kuzeyi

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 12 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Emsal karar

İstanbul’da bir kadının, boşanma aşamasında olduğu eşine, düğünde takılan; her biri 25 gram olan 19 bilezik, 1 set, 24 çeyrek altın, 2 tam altın, tanesi 30 gramdan oluşan 2 bilezik ve nakit parayı alma talebiyle açtığı davanın reddine karar verildi.

Gübre fiyatları

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, gübrelerde yüzde 13’e varan indirim yapılmasını son derece olumlu bulduklarını belirterek, “Nisan ayına kadar fiyatların sabitlenmesi, üreticilerimizin rahatlamasını sağlayacaktır” dedi.

TÜİK verisi

TÜİK, Ekim 2021 ile Nisan 2022 dönemine yönelik, “Bina ve Konut Nitelikleri Araştırması-2021″i gerçekleştirdi. Buna göre, Türkiye’de hane halklarının yüzde 60,7’si kendisine ait konutta ikamet ediyor.

YÖK’ten inceleme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle üniversite hakkında inceleme başlattı.

Bakanlık bildirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde ilk defa “Araç İçi Uyuşturucu Kullanımının Engellenmesi Uygulaması”nın gerçekleştirildiğini bildirdi.

DSİ’nin Makine Parkı

DSİ: “DSİ makine parkımızda iş makinesi sayımız 2 bin 529’a, 652 olan damperli kamyon sayımız 712’ye, 626 olan paletli ekskavatör sayımız ise 726’ya yükselmiştir. Araçların bugünkü değeri, 700 milyon liranın üzerindedir.”

Mobilya Sektörü

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, mobilya sektörünün Kovid-19 salgını döneminde bile ihracatla büyüdüğünü belirterek, “Sektör, bu yılın 11’inci ayı itibariyle 7,5 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirdi” dedi.

TİM hedefi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “İhracatımızı 2 yıl içinde en az 300 milyar dolara çıkarmayı, uzun vadede ise Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına sokmayı hedefliyoruz” dedi.

OSB desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “Bu sene, 16 yeni OSB kuruldu. Bu bir rekordur. Yine Yatırım Programı’nda yer alan OSB projelerine, bu sene 2 milyar liraya yakın harcama yaptık. Bu da bir başka rekor.”

Personel alımı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 20 savunma sanayii uzman yardımcısı alacak. Adaylar, başvurularını, 16-27 Ocak 2023 tarihlerinde Başkanlığın internet sitesindeki sınav başvuru ekranında tanımlı bilgileri eksiksiz doldurarak ve istenen belgeleri 27 Ocak mesai bitimine kadar sisteme yükleyerek yapacak.

Sektörün talebi

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, süt üreticilerinin, 2023’te koruyucu tedbirler alınmasını istediğini söyledi.

Petrol ithalatı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, Ekim’de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,04 azalarak 4 milyon 203 bin 519 ton oldu.

105 bin 688 lira

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da yer alan idari para cezasının 2023 yılında uygulanacak alt sınırı, 2022 yılı yeniden değerleme oranı esas alınarak 105 bin 688 lira olarak belirlendi.

Okullaşma oranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşma oranına değinerek, “Türkiye tarihinde ilk kez kız çocuklarının okullaşma oranı, erkek çocuklarını geçti” dedi.

Her ay 81 ilden

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Öğrenci Kurultayı ile ilgili hazırlığımız vardı. Bu hazırlığı, bu yarışmayla birleştirelim, her ay 81 ilden lise öğrencilerimizi Ankara’ya getirelim, kültürel, sanatsal etkinliklerle buluşturalım.”

Devlet hastanelerinde

Engellilere özel merkez

Sağlık Bakanlığı’nca, zihinsel veya bedensel engeli bulunan ya da özel gereksinime ihtiyacı olan kişiler, devlet hastanelerinde açılacak “Engelli Diş Tedavi Merkezleri”nde tedavilerini yaptırabilecek.

Bankacılık sektörü

Bankacılık sektöründe, Merkez Bankası’nın makroihtiyati önlemleri sonrasında ivme kazanan TL mevduat oranı artışı, 16 Aralık itibariyle yüzde 50 hedefini yakaladı. Sektörde şimdi gözler, Cuma günü açıklanacak Para ve Kur Politikası metnine çevrildi.

Üreticilerden talep:

TMO harekete geçsin

Bu yıl mısır üretiminde yaklaşık 7 milyon ton ile Cumhuriyet rekoru kırılması beklenirken, ikinci ürün eken çiftçiler, düşen fiyatlardan dolayı zarar etme noktasına geldi. Sektör temsilcileri, TMO’nun mısır alımında devreye girmesini istedi.