Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

OSB’de iş kazası 1

OSB’de iş kazası

1 Ölü

Antakya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Üzerine boru düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçinin 34 yaşındaki Sezer Kırmızı olduğu, Serinyol’da ikamet ettiği, evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Motorin’de İndirim

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte, benzin ve motorin fiyatlarındaki değişkenlik sürerken, motorinde indirim geldi. 2 Şubat Perşembe gününden geçerli olmak üzere, motorine litre başına 1 lira 2 kuruş indirim geldi.

Hatayspor-Kasımpaşa Maçı Biletleri Satışa Çıktı

Maraton-Kale arkası 31 TL…

Hatayspor’un hafta sonunda sahasında oynayacağı Kasımpaşa maçı biletleri satışa çıktı.

Kasımpaşa maç biletleri satış fiyatları şöyle:

VIP D-E-F: 300 TL

VIP A-B-C-G-H-I: 200 TL

Kuzey-Güney Kale Arkası Alt Tribün: 31 TL

Maraton Alt Tribün: 31 TL

Misafir Tribün: 40 TL

Kulüp duyurusunda, biletlerin, www.passolig.com.tr adresinden veya Antakya Atatürk Caddesi’ndeki Hatayspor Store’dan satın alınabileceği kaydedildi.

Turizm hedefi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, turizm gelirleri hedeflerine ilişkin olarak, “Türkiye Yüzyılı kapsamında 2028 yılı hedefimiz 90 milyon turist, 100 milyar dolar gelirdir” ifadelerini kullandı.

521 milyar liraya

Yapılandırma imkanı

TBMM’de görüşmeleri devam eden kamuya olan borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifiyle, vergi dairelerince 43,5 milyar lira, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca da 47,8 milyar lira tahsilat yapılması bekleniyor.

Rekabet soruşturması

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren 10 teşebbüs hakkında soruşturma açıldı.

Ticaret açığı

Dış ticaret açığı, Aralık 2022’de yıllık bazda yüzde 42 artışla 9 milyar 701 milyon dolara çıktı. İhracatın ithalatı karşılama oranı Aralık 2021’de yüzde 76,5 iken geçen ay yüzde 70,3 olarak kayıtlara geçti.

Barış Manço Evi

Kadıköy Belediyesi’nin, Manço Ailesi ve Halkbank’ın desteğiyle müze haline getirdiği evde; Manço’nun gitarı, plakları, özel eşyaları, aksesuarları, giysileri, takıları, kendi çalışması tablolar ve orijinal konser afişleri yer alıyor.

TRT zamanı

TRT’den yapılan açıklamaya göre, birçok alanda özel yapımları izleyiciyle buluşturan TRT 2’de, Şubat ayında her gün 21.30’da farklı bir film orijinal dilinde izleyiciyle buluşacak.

Dokunulmazlıklar

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu bünyesinde oluşturulan Hazırlık Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüş bildirdi.

2023 Yılı BİLSEM

Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğretmen alımı amacıyla hazırlanan “2023 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu” yayımlandı, kontenjanlar açıklandı.

TDV’nin burs desteği

Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) 17 ilde burs desteği sağladığı 1599 öğrenciye yönelik “2023 Yarıyıl Kampı” başladı.

Hatay’a komşu İdlib

Suriye’nin İdlib ilinde bulunan diyaliz merkezleri, azalan destekler yüzünden faaliyetlerini durdurma noktasına gelirken, mağdur olan yüzlerce diyalize bağlı böbrek hastası, kendi imkanlarıyla tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor.

EYT teklifi

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifi, bugün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak. Düzenlemeyle, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek.

Fuar buluşması

Hannover Messe Fuarı, bu yıl “Endüstriyel Dönüşüm-Fark Yaratan Teknoloji” temasıyla, 17-21 Nisan 2023 tarihleri arasında 4 bini aşkın katılımcı firmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sanayici sıkıntılı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kredilerde sorunların yaşandığını belirterek, “Öz sermayesi zayıf, yatırım teşviki alamayan ve ihracat yapmayan şirketlerin çarklarını döndürmesini güçleştiriyor” dedi.

Kartlar da artıyor

Borçlar da…

BKM Kartlı Ödeme Verileri Raporu’na göre, kredi kartı sayısı 2022 yılında 2021’e göre yüzde 19 artışla 99,5 milyon oldu. Banka kartı sayısı ise yüzde 13 artarak 168,9 milyon olurken, ön ödemeli kart sayısı yüzde 25 artarak 71,6 milyona ulaştı.

Orta gelirliler

Aylık taksit tutarının ödeme gücünü aşması ve düşük gösterilen fiyatlarla yetersiz kalan kredi miktarı, yeni konut kampanyasında talebi sınırlıyor.

Schengen vizesi

Dijitalleşiyor…

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekilleri, Schengen vizesi başvurularının dijital ortamda yapılabilmesine yönelik raporu kabul etti.

Turizm hedefinde rötar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2019’da belirlediği 2023 Turizm hedefleri pandemi nedeniyle şaştı. Bakanlık, 2023 için öngördüğü 75 milyon turist ve 65 milyar dolar turizm geliri hedeflerini, 56 milyar dolar gelir, 60 milyon turist olarak revize etti.

Emsal karar

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, küçükbaş hayvan sürüsünü önlem almadan kara yoluna çıkaran çobanın, yaşanan 2 ayrı trafik kazası sonucu 2 kişinin ölümünden sorumlu tutulması gerektiğine hükmederek, hakkındaki beraat kararını bozdu.

Anagold’dan yatırım

Bugüne kadar Doğu Anadolu Bölgesi’ne 1 milyar 750 milyon dolar yatırım yapan Anagold Madencilik, kısa ve orta vadede 300 milyon dolar, uzun vadede ise 1 milyar dolarlık yatırım daha yapmayı planlıyor.

Üretici fiyatları

“Ocak ayında markette 42 ürünün 36’sında fiyat artışı, 6’sında ise fiyat azalışı görüldü” diyen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 79,8 ile patlıcan oldu.”

Adaylık tartışması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, adaylık tartışmaları konusunda, “Erdoğan, Anayasa’ya göre üçüncü kez aday olamazsın. Bu, çok açık ve nettir. Adaylığın meşru değildir” dedi.

Seçim mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğl: “Cumhuriyet tarihinde altı lider bir araya gelip, 2 bin 300’ün üzerinde var olan sorunlara tek tek çözüm üretiyorsa, oy birliği ile yapıyorsa Türkiye’nin geleceği aydınlıktır.”

TBMM gündemi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “EYT düzenlemesinde, prim günüyle ilgili 5975’e kadar kademelendirme var. Bu, yeni bir mağduriyet” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise “EYT’de yaş sınırı kaldırıldı ancak bu kez prim gün sayısıyla ilgili sorun var” ifadesini kullandı.

Hazine verisi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KİT, kamu sermayeli bankalar ve diğer kuruluşlardan elde edilen vergi dışı normal gelir verilerini açıkladı. Buna göre, Hazine’nin 2020 vergi dışı normal gelirleri 62,7 milyar lira oldu.

Ek süre imkanı

İhracat taahhüt hesabı henüz kapatılmamış dahilde işleme izin belgelerine, 6 ay içinde Ticaret Bakanlığı’na müracaatta bulunulması kaydıyla, belgenin orijinal süresinin yarısını geçmemek üzere ilave süre verilecek.

700 bin işçi

TÜRK-İŞ, kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne ilişkin talepleri neticelendirmek için bugün toplanacak.

ÇKS kaydı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇKS kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibariyle e-Devlet üzerinden başvuru imkanı getirilmişti. Ayrıca İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine de bizzat başvuru yapılabiliyor.

Turizm verisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesinde yer alan duyuruya göre, yabancı ziyaretçi sayısında 2022’de, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 80,33 artış oldu. 2022’de, bir önceki yıla oranla yüzde 71,07 artışla 51 milyon 387 bin 513 ziyaretçi Türkiye’de ağırlandı.

Esnafın beklentisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sanayiye ve toptan elektrik fiyatlarına gelen indirimin esnafa da yansıtılması gerektiğini belirtti.

2022 fuar verisi

En fazla ziyaretçi, 6 milyon 522 bin 470 kişi ile kitap, süreli yayın alanındaki fuarlarda görüldü. Arkasından; 3 milyon 725 bin 946 ziyaretçiyle tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri alanındaki fuarlar geldi.