Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hataylı Basketbolcu Milli Takımda

Hataylı Basketbolcu Milli Takımda

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Sporcusu Mina Berber, Milli Takım’a seçildi. Konuya ilişkin Kulüp açıklamasında, “U-16 Kadın Basketbol Takımı oyuncumuz Mina Berber, Milli Takım aday kadrosuna seçildi” denildi.

Motorinde İndirim, LPG’ye Zam!

3 Şubat Cuma (bugün) sabah itibariyle motorinde indirim, LPG’de ise fiyat artışı bekleniyor. Bu sabahtan itibaren motorinde litrede 65 kuruş indirim olurken, yine bu sabah itibariyle LPG’ye 1,07 TL zam geliyor.

Halen motorinin litre fiyatı 22.25 lira, benzinin litresi ise ortalama 21.15 TL’den satılıyor.

ÇKS Güncellemeleri Zamanı

1-28 Şubat Arası…

Tarım Bakanlığı uygulaması olarak, çiftçi kayıt sistemi uygulamasının bu ay içinde olacağı hatırlatıldı. Bu konudaki duyuru şöyle:

“2022-2023 yılı üretim dönemine ait ÇKS ürün güncelleme işlemleri, 1-28 Şubat tarihleri arasında, E-Devlet Kapısı üzerinden veya İlçe Müdürlükleri tarafından yapılabilecektir.”

Hırsızlıktan 17 yıla hükümlüydü

Yakalandı, Şimdi Cezaevinde…

Reyhanlı’da, hakkında 17 yıl 22 günlük hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, hırsızlık suçundan toplam 17 yıl 22 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Y.O.T., 31.01.2023 tarihinde Reyhanlı’da yakalandı. Y.O.T. adlı kişi, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

EYT’de sona geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin, bu konuda çok kapsamlı çalışma yürütüldüğüne ve artık sona gelindiğine dikkati çekti.

Ayakkabı sektörü

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, “Yabancı müşteriyi kaybetmemek ve enflasyonla mücadeleye katkı sunmak için fiyatların yüzde 10 aşağıya çekilmesi konusunda tavsiye karar aldık” dedi.

Beklenti Anketi

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, Ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,66 artmasını bekliyor.

Hatay için de

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kuraklıkla mücadelede en önemli mekanizma olarak, illerin kendi dinamiklerine ve özel koşullarına uygun kuru ve sulu tarım alanları için “il kuraklık eylem planları” oluşturulacak.

Üreticilere çağrı

Son gün 28 Şubat

ÇKS ürün güncelleme işlemleri, 1 Şubat’tan itibaren ilk kez e-Devlet Kapısından yapılabilecek. Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecek.

Patent başvuruları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 1994 yılından bu yana, ilk kez Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) yapılan yerli patent başvurularının yabancı patent başvurularını geçtiğinin altını çizdi.

TarımCebimde

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “TarımCebimde” mobil uygulamasını ilk 1 ayda 100 bini aşkın kullanıcı, mobil cihazlara indirerek kullanmaya başladı.

Çin’de yeni varyant

Çin sağlık yetkilileri, Kovid-19’un Omicron varyantının dünyada hızla yayılan, bulaşıcılığı ve bağışıklığa direnci yüksek “Orthrus” alt varyantının yakından takip edildiğini bildirdi.

Bakanlık uyarısı

Sağlık Bakanlığı’nca, halk arasında “beta” olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilişkin, hasta kişilerin antibiyotik tedavisinin 24’üncü saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerektiği bildirildi.

Borsa İstanbul

Halka arzlarda bireysel yatırımcıların yeterli pay alamadığı algısı üzerine, SPK harekete geçti. Buna göre, bireysel yatırımcıların ilk halka arzlarda daha fazla pay almasına imkân verilecek.

Asgari ücret

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Işın Çelebi, asgari ücrette Mart ayında bir artış daha beklediğini kaydederek, “Tahminime göre, Mart’ta 10 bin TL seviyesine çıkarılacak” ifadesini kullandı.

Stokçuluk mu?

Tarım makinaları pazarında fiyatlar sürekli artıyor. İddialara göre, artan fiyatlar yüzünden stokçular türedi. Tarım makinalarını alıp bekleyen stokçular, bir süre sonra yüksek fiyatla elden çıkarıyor.

Bankacılık verisi

Bankalar, 4. çeyrek bilançolarını açıklamaya başladı. Geçtiğimiz yılı yüzde 366,4 artışla 433,5 milyar lira rekor kâr ile kapatan bankaların aktif büyüklükleri de yüzde 55,7 artışla 14,3 trilyon liraya ulaştı.

KOBİ kredileri

Sayıları 3,5 milyona yaklaşan ve ülke ekonomisinin adeta omurgasını oluşturan küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) bankacılık sektörünce açılan kredilerin hacmi 2022 sonu itibariyle 2 trilyon lirayı aştı.

ÖTV indirimi

Alım gücünün bir hayli azaldığı son dönemlerde gözler, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimine çevrildi. Tüketiciler, merakla beklediği “ÖTV indirimi 2023 yılında uygulanacak mı?” sorusu için net bir cevap arıyor.

Üretici-market…

Fark yüzde 248!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak’ta üretici ile market arasında en fazla fiyat farkının yüzde 248,4 ile elmada görüldüğünü söyledi. Bayraktar, markette 42 ürünün fiyatının arttığını kaydetti.

EYT maliyeti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemesi için 2023 bütçesine yönelik çok sıkı tedbirler aldıklarını belirterek, “EYT’nin bütçeye maliyetini bu yıl için 255 milyar lira olarak hesapladık” dedi.

Mobilya Fuarı

İstanbul Mobilya Fuarı tamamlandı. Yoğun katılımın gerçekleştiği fuar hakkında açıklamalarda bulunan CVK Mobilya Şirketler Grubu Genel Müdürü Fatih Çevik, Türk mobilya sektörünün 2023’teki hedefinin 6 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

3. kez seçildi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı’na Zühtü Arslan, yeniden seçildi. Arslan, 2015 ve 2019’un ardından başkanlığa 3. kez seçilmiş oldu.

CHP’den açıklama

Şehir hastaneleri için

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “Bizim ortak metnimizde ‘Şehir hastanelerini kapatacağız’ diye bir ibare yoktur. Açılmış olan hastaneler elbette hizmete devam edecek” dedi.

Antep fıstığında

Fiyatlar durmuyor

Antep fıstığının fiyatı, bir ayda yüzde 30 artışla 450 liradan 600 liraya yükseldi. Fiyat artışı nedeniyle, baklava fiyatları da olumsuz etkileniyor.

Borçta da lider

KPMG’nin finansal raporlardan yaptığı analize göre, Fenerbahçe hem hasılatta hem de borçta lider olurken, negatif öz sermayede ise Beşiktaş başı çekiyor.

Umut 2024’e kaldı

Son aylarda yaşanan daralma nedeniyle 2022’yi hedeflerin altında kapatan Türk limancılık sektöründe yeniden yükseliş umudu 2024’e kaldı. TÜRKLİM Başkanı Aydın Erdemir, tüm olumsuzluklara rağmen, küreselden hızlı büyüdüklerine dikkat çekti.

Genç nüfusun talebi

Ağır vasıta ehliyetine

Yük, yolcu ve tehlikeli madde taşımacılığı eğitimleri ve sertifikalarına başvuruların eğitim düzeyi artarken, yaş ortalaması düştü.

Yeniden CHP üyesi

CHP’den geçen Haziran’da istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yeniden Partiye katıldığı bildirildi.

Fiyatları azalan

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Markette fiyatı en fazla azalan ürün yüzde 43,4 ile lahana oldu. Lahanadaki fiyat düşüşünü yüzde 11,7 ile pırasa, yüzde 2,4 ile maydanoz, yüzde 1,4 ile ayçiçek yağı izledi.”

Ocak verisi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “En yüksek Ocak ayı ihracat değerine ulaştık. Ocak ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar oldu” dedi.

Üreticiye tavsiye

Tarla Bitkileri Profesörü, Prof. Dr. İsmet Başer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği dönemlerde, çiftçilerin, kuraklığa hassas bitkileri ekmekten, gereksiz toprak işlemeden, erken ekimden ve aşırı azotlu gübrelemeden kaçınması gerektiğini belirtti.

Çelik sektörü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, bu yılın sektör açısından 2022’ye kıyasla daha iyi bir yıl olmasını beklediklerini söyledi.

MEB’den takip

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların eğitim giderlerinin dışında “sosyal etkinlik” ve “genel gider” kalemleri altında ücret talep etmesine dair veli şikayetlerini değerlendirmeye aldı.