Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ Soruşturması:
7 İL’DEN 17 KİŞİ GÖZALTINDA
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, aralarında Hatay’ın da olduğu 7 İl’de toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük bölümü güvenlik görevlisi.
Edinilen bilgiye göre, örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock’u kullandıkları belirlenen, meslekten çıkarılan bir İlçe Emniyet Müdürü ve eski polislerin yanı sıra, halen görevli Emniyet mensuplarının da aralarında bulunduğu 7 İl’den toplam 17 kişi gözaltına alındı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması ile İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince haklarında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik Hatay, Osmaniye, Mersin, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş ve Sivas’taki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gözaltına alınanlar arasında, Halay Emniyeti TEM Müdürlüğü ile İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan meslekten de ihraç edilen Cengiz Başer’in de yer aldığı belirtiliyor.

Hatay’da FETÖ Operasyonu
3 İMAM’A GÖZALTI
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması çerçevesinde, ilimiz merkezli olmak üzere 3 İl’de gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi de aranıyor. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Hatay Polisi, TSK içindeki FETÖ imamlarına yönelik olarak Hatay, Ankara ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonların ardından 3 kişi gözaltına alındı ve ilimize getirildi.

AAKD’de açılış bugün
KÜTÜPHANE ve AYDINLANMA Evİ
Aalen Antakya Kültür Derneği’nce Dernek bünyesinde oluşturulan “Kütüphane” ile “Aydınlama Evi” bugün açılıyor. AAKD Başkanı Mehmet Karasu, temin ettikleri çok sayıda kitabın yer aldığı zengin bir kütüphane ile Aydınlama Evi oluşturduklarını, açılışı da bugün saat 16.00’da yapacaklarını duyurdu.
Karasu, devamla, “Kuruluş yıldönümümüz anısına açacağımız Kütüphane ile Aydınlanma Evi açılışına tüm kültür-sanat ve edebiyat dostlarını bekliyoruz” dedi.
AAKD bünyesinde oluşturulan ve Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler zincirinin Antakya halkası olan “Gülsüm Cengiz Kütüphanesi” ile “Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi”nin açılışı saat 16.00’da.

Hatay’da 10 ASM’ye Doktor
ATAMA 3 ŞUBAT’TA
Hatay İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, önümüzdeki hafta sonunda, ilimizin değişik ilçelerindeki 10 Aile Sağlık Merkezine ihtiyaç olan doktor atamalarını gerçekleştirecek.
Hatay Halk Sağlığı’nda, kıdem ve puan esasına göre çekilecek kura sonrası görevlendirilecek olan doktorların görev alacakları boş ASM’ler şunlar:
Arsuz Gözcüler ASM
Belen İssume ASM
Dörtyol Çaylı ASM
Erzin 2 Nolu ASM
İskenderun 3 Nolu ASM
İskenderun 8 Nolu ASM
İskenderun 16 Nolu ASM
Kırıkhan 1 nolu ASM
Kırıkhan 3 nolu ASM
Reyhanlı 6 nolu ASM
Hatay’da 10 ASM’ye doktor atamaları 3 Şubat Cuma günü saat 15.00’te yapılıyor.

HBB’DEN ŞEHİTLİKLERE ÇİÇEKLENDİRME
Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, mezarlıkları yakışır hale getirmek amacıyla, Antakya ve Kırıkhan Şehitliği’nde mevsimlik çiçeklendirme çalışmaları gerçekleştirdi.
Kış aylarında yıpranan ve bakımsız kalan şehitlikleri mevsimlik çiçeklerle süsleyen ekipler, bakım çalışmaları kapsamında ağaçları da budadı.
Antakya ve Kırıkhan ilçelerinde ikamet eden vatandaşlar, şehitlerimizin mezarlıklarında temizlik, bakım ve çiçeklendirme çalışmaları dolayısıyla Büyükşehir yönetimine teşekkür etti.

Dr.KASSAB Ruhuna Kur’an Hatmi
PAZAR GÜNÜ
Geçtiğimiz yıl Samandağ-Antakya yolunda seyrederken otomobilinin köprüye uçması sonucu hayatını kaybeden Antakyalı Doktor Ali Ulvi Kassab ruhuna hafta sonunda Kur’an Hatmi okunacak.
Ailesi, Kur’an Hatmi’nin 29 Ocak Pazar günü saat 11.00’de şehir meralığındaki mezarı başında okunacağını, tüm dost ve sevenlerin davetli olduğunu duyurdu.

DUDU’dan SAVAŞ’a EXPO Teşekkürü
Hatay ilimizi, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapma imkanına kavuşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür geldi.
Konuya dair bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Medeniyetler Bahçesi temasıyla Hatay’ın Expo 2021 başvurusunun kabul edilmesini sağlayan Belediye Başkanımız Doç.r. Lütfü Savaş’ı tebrik ederim” dedi.

BAHADIR AİLESİ ACILI
Reyhanlı Belediye eski başkanlarından, bir dönem Ulaştırma Şube Müdürlüğü de yapan MHP eski İlçe Başkanı Bülent BAHADIR’ın abisi, Hacı Ahmet BAHADIR, hakkın rahmetine kavuştu.
Merhumun cenazesi, dün saat 11.00’de Reyhanlı Çarşı Camisi’nden kaldırılarak ilçe asri mezarlığına defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Hassa Sulama Birliği 1 personel alacak
Hassa Sulama Birliği’ne, duyuru yayınlamak suretiyle 1 işçi alımı yapılacak. Talep şartlarına göre durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde İl Müdürlüğü internet adresi üzerinden başvuru yapabilecekler.
Başvurular, 2 Şubat tarihine kadar yapılabilirken, kura çekimi ise 08.02.2017 Çarşamba günü saat 14.00’da, Hassa Sulama Birliği Başkanlığı binasında ve noter huzurunda yapılacak.

Bugün Enerji Verilemeyecek Yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., bugün ilimizde kesinti uygulamasını sürdürüyor. Ekiplerin, şehir şebekesi ile trafolardaki çalışmaları dolayısıyla bugün kesinti programı şöyle olacak:
Defne İlçesi; Harbiye ve Gümüşgöze Mahallelerine 10:00-15:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Sarıseki Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi; Gülcihan Mahallesine 8:30-17:30 saatleri arası,
İskenderun İlçesi; Yenişehir Mahallesi 23 Sokağa 8:30-10:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi; Kurtuluş Mahallesi Şehit Pamir Caddesine 10:00-12:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi; Muradiye Mahallesi Şehit Piyade Onbaşı Semir Say Caddesine 9:00-18:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi; Çabala, Kızılçat, Aşağıpulluyazı ve Yukarıpulluyazı Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Pazar Günü Enerji Verilemeyecek Yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş.’nin sürdürülebilir enerji için, şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle hafta sonunda enerji kesintisi uygulanıyor. Hatay ilimizde, 28 Ocak Pazar günkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi; Anayazı, Üçgedik, Akhisar, Alazi ve Alahan Mahalleleri ile Şark Tuğla,
Antakya Meslek Yüksek Okulu ve Yetişen Kauçuk’a 9:00-12:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi; Gazi, Kışla Saray, Bağrıyanık, Havuzlar, Şirince, Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Kuyulu, Dutdibi, Fevzi Çakmak, Kocaabdi, Kardeşler ve Zenginler Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Sümerler, Armutlu, Elektrik ve Akdeniz Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi; Cemal Gürsel Mahallesine 2:00-4:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi; Hürriyet Mahallesine 9:00-17:30 saatleri arası,
İskenderun İlçesi; Barboros Mahallesine 9:00-17:30 saatleri arası,
İskenderun İlçesi; Pirireis Mahallesi Yavuz Sultan Selim ve İsmet İnönü Caddelerine 9:00-17:30 saatleri arası
Arsuz İlçesi Madenli Mahallesine 8:30-17:30 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

SAMANDAĞ’DA YENİ YOLLAR
Samandağ Belediyesi’nin ilçede yol yapım çalışmaları sürüyor.
Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamaya göre:
“Çiğdede Mahallesi 196. Sokak’ta, Cumhuriyet, Küçük Karaçay ve Meydan Mahallesi’nde parke kaplama çalışması, Kurt Deresi ve Değirmenbaşı Mahallelerinde menfez çalışması devam ediyor. Atatürk Mahallesi 70. Sokakta ise ara yolu dolgu tesviye çalışması yapılıyor.

Emeklilere farkları yatırıldı
Emekli Sandığı hükümlerine göre; emekli, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların maaşlarına ait Ocak 2017 zam farkları, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek ödendi.
Emekli Sandığı Kanunu’nun mülga hükümlerine göre; emekli, malul, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.096.822 kişinin, 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT Şubelerine gönderilerek ödemeleri dün yapıldı.

Samandağ Belediyesi girişimiyle 2 kültürel etkinlik:
4 ve 12 ŞUBAT’TA
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğündeki sanatsal çalışmalar halkla buluşuyor.
Samandağ Belediyesi’nin bu çerçevedeki girişimiyle, Şeh Bedrettin Destanı adlı tiyatro oyunu 4 Şubat Cumartesi ve Yuva adlı tiyatro oyunu ise 12 Şubat Pazar günü Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’nda saat 20.00’de sahnelenecek.

Dörtyol’da Kaza: 4 YARALI
Dörtyol’da bir otomobilin devrilmesi sonrasında 4 kişi yaralandı. Kaza, direksiyon hakimiyetini kaybeden aracın karşıdan gelen araçla çarpışmasıyla yaşandı.
Yaralamalı kaza, Dörtyol ilçesi Kuzuculu Mahallesi-Çardak Caddesi yolunda meydana geldi. 31 YD 448 plakalı araç ile 31 Z 4238 plakalı aracın karıştığı kazada, 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

YÖK’ten İngilizce Sınav
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, mevcut Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) yanında fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler ile sağlık alanlarında, adayların yeterliliğini belirlemeye yönelik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı düzenleyeceklerini bildirdi.

KHK’ler ile 1061 okul kapatıldı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye’de 8 bin 18 özel okulun 1 milyon 153 bin öğrencisi olduğunu belirti. Son bir yılda 1021 özel okulun açıldığını kaydeden Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile irtibatı olduğunu belirlenen 1060 okulun kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatıldığını söyledi.