Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Defne Belediyesi 8 Mart

Defne Belediyesi 8 Mart Etkinliği Panel Yarın…
Defne Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu bir panel düzenliyor. Yarın saat 10.00’da, Akdeniz Mahallesi Akdeniz Defne Evi’nde gerçekleşecek olan paneli ADD Hatay Şube Başkanı Doç. Dr Kezban Kuran sunacak.
Yarınki panele bölgedeki tüm kadınların davetli olduğu kaydedilirken, etkinlik kapsamında; Cumhuriyet kazanımında kadınların yeri ve öneminin anlatılıp, kadın haklarından kadının toplumdaki konumuna kadar çeşitli konularda bilgilerin aktarılması ve Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratılması amaçlanıyor.
Konuya dair kısa bir açıklama yapan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Böylesi anlamlı bir günde, Kadınlar Günü’ne farklı bir çerçeveden bakıp önemli bilgilerin sunulacağı ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu panelimize, başta kadınlarımız olmak üzere tüm halkımız davetlidir” dedi.

Film Oyuncuları Antakya’da
Star TV’de yayınlanan ve yayınlanacak olan “Nefes nefese” ile “Uzun Zaman Önce” dizileri için ilimizde çekimler yapılıyor.
Edinilen bilgiye göre, filmin bazı oyuncuları ilimizde bulunuyor. Bu arada film çekimlerinde bulunmak isteyen 50 yaş üzeri kadın ve erkeklerin başvuruda bulunabileceği duyuruldu. Duyuruya göre, ilgileneneler, bir adet fotoğraf ile birlikte Yatırım İzleme Başkanlığı çaprazındaki EFEM AJANS’a başvuruda bulunabilecekler. Ayrıntılı bilginin ise “05050036131” nolu telefonla edinilebileceği kaydedildi.

Deprem Sempozyumu Bugün
4 Deprem Bilimcisi Hatay’da…
Bugün Antakya’da ‘Deprem Sempozyumu’ düzenleniyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda saat 09.30’da başlayacağı duyurulan ‘Hatay Deprem Sempozyumu’na katılacak konuşmacılar şunlar:
İnş. Müh. Prof. Dr. Yasin Farhan,
Jeoloji Müh. Prof. Dr. Hasan Sözbilir,
Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık
Jeofizik Müh.Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu

Çinçin Bugün Samandağ’da
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, yaklaşan Kongre öncesi seçim gezilerini sürdürüyor. Hikmet Çinçin, bugün Samandağ’da olacak. Hikmet Çinçin ve ekibinin bugünkü Samandağ buluşması saat 18.30’da Truva Otel’de yapılıyor.

Yayladağı Belediyesi etkinliği
Şiir Yarışması
Yayladağı Belediyesi, konusu “Malazgirt’ten Afrin’e, Mehmetçiğimiz ve Şehitleri-miz” olan bir şiir yarışması düzenliyor. Ödüllü yarışma için şiirler Yayladağı Bele-diyesi’ne gönderilecek. Bu ayın sonunda düzenleneceği belirtilen yarışmada ödüller şöyle olacak:
1’inciye 2500 TL
2’nciye 2000 TL
3’üncüye 1500 TL
Mansiyon 1000 TL

Vali Utku Acun O.O. Kantini Kiralık:
İhale 12 Mart’ta
Antakya’daki ilköğretim kurumlarından, Esenlik Mahallesi’ndeki Vali Utku Acun Ortaokulu kantini kiralanıyor. Kiralama, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacak. Vali Utku Acun Ortaokulu kantini yıllık kira bedeli 12.000 TL şeklinde belirlendi. Okulda 589 öğrenci öğrenim görüyor. Kira ihalesi, 12 Mart günü Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde saat 14.30’da yapılıyor.

Yrd. Doçentlik resmen kalktı:
Karar Resmi Gazetede
Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 7100 sayılı Kanun’unla beraber; yardımcı doçentlik, doçentlik, uzman, okutman, eğitim öğretim planlamacısı ve araştırma görevlisi unvanlarında değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile yardımcı doçentlik resmen kalkmış oldu.
YÖK Yasası’ndaki değişiklikler şöyle:
“Yardımcı Doçentlik unvanı ‘Doktor Öğretim Üyesi’ olarak değiştirilmiştir. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda yer alan Okutman ve Öğretim Yardımcısı tanımları kaldırılmıştır. ‘Okutman’, ‘Uzman’ ve ‘Eğitim Öğretim Planlamacısı’ kadro unvanları ‘Öğretim Görevlisi’ olarak değiştirilmiştir. Doçent unvanı, ‘Üniversitelerarası Kurul tarafından verilen doçentlik akademik unvanına sahip kişidir’ şeklinde tanımlanmıştır. Tanımda daha önce yer alan ‘Doçentlik sınavını başarmış’ olmak ibaresi kaldırılmıştır. ÜAK, Doçentlik başvurularında ilgili bilim veya sanat alanında jüriler oluşturup, adayların yayın ve çalışmalarını YÖK tarafından belirlenen esas ve usuller kapsamında değerlendirip, yeterli yayın ve çalışmaya sahip olan adaylara doçentlik unvanı verecektir. Üniversitelerarası Kurul bünyesinde 11 kişilik bir Yönetim Kurulu oluşturuldu. Yönetim Kurulu, ÜAK Başkanı’nın yanı sıra fen-mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer üye ve güzel sanatlar alanından bir üyeden oluşacak. Yardımcı Doçentliğe atama başlıklı 23. Madde, ‘Doktor Öğretim Üyesi’ olarak değiştirilmiştir. Maddede sadece daha önce yer alan, kendi bilim alanında -Türkçe’den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe’ye- 150 – 200 kelimelik bir çeviriyi kapsayan yabancı dil sınavını başarmak şartı kaldırılmıştır. Yine, Yardımcı Doçentler 2 veya 3 yıllık sürelerle en çok 12 yılığına atanabilirken, doktor öğretim üyeleri 4 yıllığına atanabilecek ve 12 yıl sınırlaması olmayacaktır.”