Kısa Kısa Haberler

AKP’de Mülakat… Hatay mülakat komisyonunda; Çiğdem Karaaslan, Zelkif Kazdal, Zeynep Alkış, Çiğdem Goncagül ve Mustafa Özbey yer alıyor. AK Parti’de Milletvekili adaylarını belirlemek üzere mülakatlara başlandı. Dün başlayan mülakatlar 4 gün boyunca sürecek.7329 Aday adayının başvurduğu AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. AK Parti’de, temayül yoklamaları tamamlanırken, aday adaylığı başvurusunu tamamlayan adaylar arasından aday […]

AKP’de Mülakat…
Hatay mülakat komisyonunda; Çiğdem Karaaslan, Zelkif Kazdal, Zeynep Alkış, Çiğdem Goncagül ve Mustafa Özbey yer alıyor.
AK Parti’de Milletvekili adaylarını belirlemek üzere mülakatlara başlandı. Dün başlayan mülakatlar 4 gün boyunca sürecek.7329 Aday adayının başvurduğu AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. AK Parti’de, temayül yoklamaları tamamlanırken, aday adaylığı başvurusunu tamamlayan adaylar arasından aday listesine gireceklerin belirlenmesi için mülakatlar için 3 ayrı komisyon kuruldu. 14 Genel Başkan Yardımcısı başkanlığında kurulan heyet 4 gün boyunca isimleri belirlemek için yoğun olarak çalışacak.
Bu arada Ak Parti Hatay Mülakat Komisyonu da belirlendi. Hatay’dan başvuran 132 aday adayını mülakata alacak olan heyette şu isimler bulunuyor:
Çiğdem Karaaslan, Zelkif Kazdal, Zeynep Alkış, Çiğdem Goncagül, Mustafa Özbey.

FETÖ’den Hatay’da Tutuklu
6 Asker Serbest
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ilimizdeki İkinci Tabur Özel Kuvvetler Komutanlığı personelini Ankara’ya götürmek istedikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 6 Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personeli Subay, Astsubay ve Uzm. Çavuş tahliye edildi. Pazartesi günü Antakya’da Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İskenderun Kapalı Cezaevi’nden ses ve görüntü sistemi aracılığı ile katılan FETÖ sanıkları Ferdi Pelen, Onur Baykal, Yasin Uzun, Yaşar Sönmez, Volkan Akoğlu ve Çavuş Erol Balçın tahliye edildi.
Mahkeme heyeti; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın raporu, Akıncı Üssü davasında yargılananlardan benzer durumda olan bir kısım sanığın tahliye edilmeleri, tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumu göz önüne alarak, sanıkların tahliye edilip tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Duruşma Savcısı da sanıkların adli kontrolle serbest bırakılmak suretiyle yargılanmalarını talep etti.

Meclis’in 3 yeni üyesi:
Doğru, Çerçi ve İşlek…
Antakya Belediye Meclisi üyesi 3 kişinin Milletvekili aday adaylığı başvurusu nedeniyle, istifalarının ardından yerlerine yenileri alındı. Yasa gereği, istifa eden Meclis üyesinin yerine ilk yedeklerden başlamak üzere yeni üyeler alındığından, Meclis’in Milletvekili aday adaylığı için istifa eden üyeleri; Aynur Karaçete, Hikmet Hatunoğlu ile Cengiz Yıldız’ın yerine getirilen 3 yeni Meclis üyesi şunlar:
Antakya Belediye Meclisi’nin 3 yeni üyesi dünkü Meclis toplantısına katılım için davet edildi.

Vali Utku Acun İO’da Şenlik
Antakya’daki ilköğretim kurumlarından Vali Utku Acun İlkokulu’nda bahar şenliği heyecanı yaşandı.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Cerko, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında mehter takımı, semazen gösterisi, halk oyunları, çeşitli çocuk oyunları, resim sergisi açılışı, canlı müzik gibi kapsamlı bir gösteri şöleni gerçekleştirildi.
Okul Müdürü Kemal Burak Sönmez, yaptığı açıklamada, bu sene ilkini düzenledikleri bahar şenliğinden dolayı çok büyük bir heyecan duyduklarını kaydederek, “Velilerimizin ve öğrencilerimizin büyük katılımı ile bu tarz etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Bu manada emeği geçen başta öğretmenlerim olmak üzere, tüm velilerimize teşekkür ederim” dedi.

Kimyeci:
24 Haziran dönüm noktası
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, bir tv programında yaptığı konuşmada 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı.
Kimyei, konuşmasında şunlara yer verdi:
“24 Haziran seçimi, ülkemizin istikbali, istikrarı bağlamında çok önemli bir dönüm noktası. Ülkemizin bu başarısını hazmedemeyenler, bütünlüğünü bozmak isteyenler tarafından büyük senaryolar kuruldu. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi, dostlarımız tarafından sevinçle karşılanırken, düşmanlarımızı huzursuz etti.
Vatandaşlarımız yani Cumhur, bu seçimlerde hem başkanını hem de vekillerini seçecek. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde verilmesi ve uygulanabilmesi için çok önemli bir seçim olacak. Ülkemizin kalkınma, gelişme, büyüme için tüm beklentiler cevap bulmuş olacak. Cumhurbaşkanımızın şahsında, milletimizin duaları ve destekleriyle hızlı bir mesafe kat edeceğiz.”

İskenderun’da polis aracına saldırı
3 Polis Yaralı, 3 Gözaltı
İskenderun’da, Pazartesi günü, çalıntı motosiklet ihbarı üzerine verilen adrese giden polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunuldu. Üç polis memuru hafif şekilde yaralanırken, 3 şüpheli de yakalandı.
Hatay Valiliği, H.G.’ye ait ikamette çalıntı motosiklet olduğu yönündeki ihbarı değerlendirmek için görevli ekiplerin Savcılıktan arama kararı alarak adrese gittiğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:
“Adrese gidildiğinde, ekip aracına pompalı tüfekle 3 el ateş edildi. Ekip aracının arka ve ön camında olmak üzere iki mermi girişin olduğu belirlenmiş, bir polis memurunun göğüs kısmında iki adet hafif kanamalı yara olduğu, sol kolda yine aynı şekilde cam kırığı yüzünden yara olduğu, diğer polis memurunun baş kısmında hafif kanamalı yara olduğu görülmüş hayati tehlikelerinin olmadığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili yapılan ev aramasında 53 gram esrar, 88 adet captagon, 3 adet kurusıkı, 7 adet fişek, 3 adet şase numarası kazınmış motosiklet, 1 adet çalıntı kaydı olan motosiklet, çalıntı olduğu düşünülen laptop, telefon, tablet, kamera, TV ele geçirilmiş olup olayın şüphelileri M.T, A.G, O.G. isimli 3 şahıs gözaltına alınmıştır. Adli tahkikat devam etmektedir.”

13 Genç Muhasebeci başardı
Sertifika Aldı
Hatay Muhasebeciler Odası bünyesinde 2018/1 Dönem SMMM Yeterlilik Kursu’nu tamamlayıp sınava katılan ve başarılı olan 13 kişi muhasebecilik ruhsatnamesi aldı. Hatay SMMO Başkanı Tahsin Kırık’ın kutlayıp tebrik ettiği 13 yeni genç muhasebecinin isimleri şöyle:
Nidal Aydınlıoğlu, Öznur Bağdadioğlu, Yasemin Bellur, Merve Gülücü, Sadullah Kavukoğlu, Ceylan Kurt, İbrahim Kuş, İbrahim Mert, Ali Can Okur, Görkem Özarpacı, Fidan Rende, Ali Yılmaz, Ferhan Zeyfeoğlu.

Hatay’da okul öncesi ücretler belli oldu
Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi öğretimde ücretlerin tutarını belirledi. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilen duyuruya göre, Antakya ve Defne ilçesinde bağımsız ana okullarda ücret en az 60 TL, en fazla 125 TL olurken, ilkokul ve ortaokul bünyesindeki anaokullarında ise asgari 30 TL, maksimum ise 100 TL şeklinde belirlendi. Anaokulu ücretleri Antaky,a Arsuz ve Defne ilçelerinde yüksek gözlenirken, İskenderun dahil diğer ilçelerde ise bu üç ilçedeki fiyatın % 30’u tutarında oldu.

Milli Eğitimde kurum içi atama
Başvurular Bugün Başlıyor
Milli Eğitimde, 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değişikliği (eğitim öğretim hizmetleri sınıfı hariç) olmak üzere takvim belirlendi. Takvime göre il içi atama başvuruları bugün başlıyor.
Milli Eğitim’de öğretim sınıfı harici personele yönelik il içi atama takvimi şöyle:
Boş yerler ilanı: 9 Mayıs
Başvuru: 9-17 Mayıs
İl M.Eğ.Başvuru teslimi: 21 Mayıs
Komisyon Değ.:
25 Mayıs sonrası
Atamalar: Mayıs sonu

Gülen Ailesi Acılı
Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Gülen’in babası, bir dönem AKP Antakya İlçe Başkanlığı yapan Av. Emrullah Gülen’in de dedesi vefat etti. Merhum büyükbaba Gülen’in cenazesi dün öğleden sonra ikindi namazı ile Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’nde toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

TOBB seçimi Mayıs’ta
Türkiye’nin en büyük iş örgütü TOBB’un seçimli genel kurulu, planladığı gibi 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Birliğin 24 Haziran’daki erken seçimler nedeniyle kurulu erteleyebileceği iddia edilmişti.

Çiftçi fiyat bekliyor!
Hükümetin yaş çay alım fiyatını erken seçimin de etkisi ile geçen yıla göre yüzde 16 artırması, hububat üreticilerinde “yüksek fiyat” beklentisini artırdı.

Narkotik Operasyonu
İskenderun Kaymakamlığı, İlçe Emniyeti tarafından gerçekleştirilen son operasyona dair şu açıklamayı yaptı:
“Narkotik Suçlar kapsamında 27/04/2018 ile 04/05/2018 tarihleri arasında ilçemizde 5 olay meydana gelmiş olup, Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Grup Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 9 şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmıştır. Söz konusu olaylar kapsamında, Diyarbakır İli ile İskenderun İlçemiz hattında uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirilmiş olup, bu operasyon neticesinde 96,050 gr. kubar esrar maddesi, 165 kök kenevir bitkisi ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Diğer olaylarda ise toplamda 2 gr. esrar maddesi, 8 adet captagon hap, 100 kök kenevir bitkisi, 3 adet ecstasy hap, 1 gr. kenevir bitkisi tohumu ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.”

Esnaf ‘Sicil Affı’ istiyor
Esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını ön gören kanun tasarısının bu hafta içinde TBMM genel kurulunda görüşüleceğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları da mutlaka yapılandırılmalı. Bununla beraber uygulaması zorunlu olan sicil affı getirilmeli’ dedi.

Ayda 500 TL’lik genç kart
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş, yazılı açıklamayla, her genç için ‘Genç Kart’ projesiyle günlük yaşamlarına destek olma vaadinde bulundu. Aylık 500 TL yüklenecek olan kartın, ulaşım, yemek, kültür ve sosyal faaliyetlerde kullanılabileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca emekli maaşı olmayan 1 milyon yaşlıya aylık 1000 TL ödeme yapılacağı, en düşük emekli aylığının ise 3 bin liraya çıkarılacağı belirtildi.

Önemli veriler
14 Mayıs Pazartesi: 10:00/Cari İşlemler Dengesi/Mart/Önceki: – 4.15 milyar dolar

Konut kredisi iniyor
İmar barışı, KDV ve tapu avantajlarının ardından konut sektörüne bir destek de bankalardan geliyor. Başbakan Binali Yıldırım, Ziraat Bankası’nın konutta piyasanın hareketlenmesine yarayacak kampanya açıklayacağını müjdeledi. Ziraat Bankası’nın yapacağı kampanya ile beraber aylık yüzde 1.25 ile yüzde 1.35 aralığında olan faiz oranları yüzde 1’in altına indirilecek.

Dört sandalyeye 106 aday
AK Parti’de milletvekili aday adaylığına en fazla başvuru bin 388 ile İstanbul’dan yapıldı. Çıkaracağı milletvekili sayısına göre en yüksek başvuru ise, 4 adaylık için 26,5 kat fazla aday adayının yarıştığı Ağrı’dan geldi. Ağrı’da 106 aday adayı başvuru yaptı. AKP’de, Meclis’e 11 milletvekili gönderecek Hatay’dan ise 133 aday adaylığı başvurusu yapıldı.

Exit mobile version