Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Valilik uyarısı! Yardım toplayanlara

Valilik uyarısı!
Yardım toplayanlara itibar edilmesin
Valilik, bazı şahısların, işadamlarını ve hayırseverleri ‘Vali, Vali Yardımcısı, Özel Kalem Müdürü’ adına aradığını söyleyerek çeşitli gerekçelerle para yardımı talebinde bulunduklarını kaydederek, bu tür dolandırıcılık eylemlerine karşı vatandaşlardan uyanık olmalarını ve derhal Polis (155) veya Jandarma (156) birimine müracaat ederek bilgi vermeleri konusunda uyardı.

FETÖ soruşturması merkezi, K. Maraş…
Hatay dahil 4 İl’den 29 öğretmen’e gözaltı
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında, aralarında ilimiz Hatay’ın da bulunduğu 4 İl’de yürütülen operasyonlarda 29 şüpheli yakalandı. Kahramanmaraş merkezli Hatay, Mersin ile Adıyaman illerini kapsayan operasyonlarda toplam 29 Öğretmen gözaltına alındı. Şüpheliler K.Maraş’a götürüldü.
Gözaltına alınan öğretmenlerin, örgütün haberleşme sistemi olan ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Meclis yarın toplanıyor
Antakya Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını yarın yapıyor. Yarın saat 17.00’de, Atatürk Caddesi Mahfel Sosyal Tesisleri Nikâh Salonu’nda yapılacak toplantı gündeminde 6 madde bulunuyor.
Yarın ele alınacak maddeler şunlar:
“Teftiş Kurulu Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği ile ilgili Hukuk ve İçişleri Komisyon Raporu, hizmet alımının görüşülmesi, aracın bağış olarak alınmasının görüşülmesi, kadastro yenileme çalışmaları için bilirkişi seçilmesi, imar tadil teklifleri, imar komisyon raporu.”

3. Bölgede Zabıta Toplantısı İskenderun’da:
Eşit hizmet…
HBB 3’üncü Bölge Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2016 Yılı faaliyetleri çerçevesinde değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin önderliğinde İskenderun hizmet binasında bir araya gelen Belen, Arsuz, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin’de görevli zabıta personeli, 2016 yılı faaliyetlerinin yanı sıra, 2017 yılı içerisinde hedefledikleri çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
Değerlendirme toplantısında, kişi ayırımı gözetmeksizin her kesime eşit hizmet verilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Memur Sen Hatay’da hedef seçti
16.000 üye sayısı 17.000 olmalı…
Memur Sen, Hatay’daki üye sayısını 16.000’lerden 17.000’lere yükseltmek istiyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan, Memur Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan, “Türkiye genelindeki Memur-Sen coşkusuna, Hatay’dan 16 bin üye ile bu onurlu yolda bizde varız dedik. Genel
Merkezimizin 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine Hatay ilimizden en yüksek bir şekilde destek olacağız. 16 bin olan üye sayımızı 17 binlere taşıyacağız” dedi.
Memur Sen İl Temsilcisi Hasan Urhan, 16 Nisan referandumu ile ilgili olarak da İl Danışma Kurulu’ndaki konuşmasında şunları söyledi:
“Memur-Sen ailesi olarak, tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı 16 Nisan’da yapmış olacağız. Bu ülkenin yaşadığı travmayı, bu ülkeye yaşatılan türbülansı görmeyenler, ‘Evet’in kıymetini bilmeyenlerdir. Onun için, ‘Evet’in kıymetini bilenleri bu anlamda ter dökmeye davet ediyorum.16 Nisan referandumundan Türkiye güçlü bir şekilde çıkacaktır. Bir olacak, beraber olacak, iri olacak, diri olacağız. Bize bu gücü veren kadim medeniyet değerlerimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ihanetçilere karşı millet olarak nasıl bir olduysak 16 Nisan’da yeniden kenetleneceğiz.”

KOÇAK’ın acılı günü
KAYINVALİDESİ VEFAT ETTİ
Antakyalı Tiyatrocu-Şehir Tiyatrosu kurucusu M.Vejdi Koçak acılı bir gün yaşadı. Koçak’ın kayınvalidesi Kevkep Burgaç vefat etti. Merhumenin cenazesi, dün hastaneden alınıp saat 13.00’da Armutlu mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, Ailesine başsağlığı diler.

Bugün Enerji Verilemeyecek Yerler
İlimizde bugün 3 ilçede kısmi enerji kesintisi uygulanıyor. Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin sürdürülebilir enerji temini için çalışmaları sırasında bugün ilimizdeki kesinti programı şöyle:
Yayladağı İlçesi Şenköy Mahallesine 9:00-15:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Üzümdalı Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Dumlupınar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesine 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın Enerji Verilemeyecek Yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için çalışmaları sırasında yarın enerji kesintisi uygulanıyor. Yarın ilimizdeki kesinti programı şöyle:
“İskenderun İlçesi Denizciler Mahallesi 47 Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Yenice Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Yeşilova, Alaattin, Suvatlı ve Saçaklı Mahallelerine 7:00-8:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Avsuyu ve Apaydın Mahalleleri ile Boynuyoğun İçme Suyuna 9:00-16:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesi Atatürk Sokağa 9:00-11:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Nergizlik’e yeni hat
HATSU, Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik Mahallesi’nde kullanılan paslı boruları iptal ederek yerine sağlıklı borular döşedi.
HATSU, paslı boruların 500 metresinin 110’luk borular ile yenilendiğini ve evlerde kullanılan şebeke bağlantıları için 63’lük borular ile 200 metre yeni hat döşendiğini belirtti.

Aidatlar düşürüldü
Yeni Şirket kuruluş ve tasfiye işlemlerinin basitleştirilmesi ve maliyetlerinin azaltılması, kayıt ücreti ile yıllık aidat ve Munzam Aidatın tespiti ve Ödenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılarak yürürlüğe girdiği, buna göre 01.03.2017 tarihinden itibaren kurulacak firmaların yıl sonuna kadar kaydiye ücretlerinin belirli oranlarda düşürüldüğü açıklandı.

AVM’lerin cazibesi kalmadı
Büyükşehirlerde AVM yapılaşmalarının zirveyi gördüğünü ve ülke genelinde 377 AVM’ye ulaşıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son 10 yılda çok sayıda AVM’nin kapandığının altını çizdi ve “AVM’lerin cazibesi kalmadı” dedi.

Çalışmalar sürüyor
Belirli bir süre önce başlayan 2016 Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlık çalışmaları, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA başkanlığında toplanan kalite kurulunun yapmış olduğu toplantılarla hız kesmeden devam ediyor. Buna dair son toplantı, 21 Şubat 2017 Salı günü Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşti.

Muhtardan Teşekkür
Samandağ ilçesine bağlı Karaçay Mahallesi’nde kanalizasyon hattı olmayan noktalar için ek şebeke döşeme çalışması gerçekleştirildiğini açıklayan, Mahalle Muhtarı Nedim Yılmaz, hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade ederek, yapılan çalışmalardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekiplerine teşekkür etti.