Kısa Kısa Haberler

Ramazan İmsakiyesi BUGÜN YARIN İmsak : 03.32 03.31 Güneş : 05.12 05.12 Öğle : 12.39 12.39 İkindi : 16.27 16.27 Akşam : 19.54 19:55 Yatsı : 21.28 21.28 MKÜ-İİBF’de yeni bölüm açıldı: Maliye Bu yıl 60 öğrenci alınacak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde “Maliye Bölümü” oluşturuldu. Maliye Bölümü, yeni öğretim yılında […]

Ramazan İmsakiyesi
BUGÜN YARIN
İmsak : 03.32 03.31
Güneş : 05.12 05.12
Öğle : 12.39 12.39
İkindi : 16.27 16.27
Akşam : 19.54 19:55
Yatsı : 21.28 21.28

MKÜ-İİBF’de yeni bölüm açıldı: Maliye
Bu yıl 60 öğrenci alınacak
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde “Maliye Bölümü” oluşturuldu. Maliye Bölümü, yeni öğretim yılında eğitime başlayacak.
MKÜ’den bu konuda şu açıklama yapıldı:
“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan ve 60 öğrenci alacak olan Maliye Bölümü, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde öğrenci almaya hazırlanıyor. Kamu ve özel sektördeki birçok farklı mali pozisyonda istihdama yönelik eğitim verecek olan Fakültemizde; iktisat, işletme ve kamu yönetimi bölümleri de yer alıyor. Maliye Bölümü’nün açılmasıyla birlikte daha güçlü bir konuma yükselecek olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kaliteli bir eğitim vermek mottosuyla öğrencilerini bekliyor.”

Parti Propaganda Araçları:
Lütfen Sessizlik! LGS Adayları bugün sınava giriyor
Liselere Giriş Sınavları bugün yapılıyor. Bugün, ilimiz ve diğer tüm illerde 8.sınıf öğrencileri en iyi lisede okuyabilme adına sınava giriyor.
Liselere Giriş Sınavları bu sabah yapılıyor. Sınav, öğleye kadar sürecek.
Özellikle siyasi partilerin propaganda yaptıkları ses cihazlı seçim araçlarının bugün öğleye kadar hiçbir şekilde trafiğe çıkmaması ya da çıkar ise sesli propagandadan kaçınmaları isteniyor.

Hatay’da 861 Öğretmenin il içi yeri değişti
İlimiz genelinde görevli 861 Öğretmenin kendi isteği ile il içi görev yerleri değiştirildi. Başvuru sonrası Değerlendirme Komisyonu kararı ile Hatay’da 861 Öğretmenin görev yerleri, isteklerine ve puan durumlarına göre yerleri değiştirildi.
Öğretmenler, Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2018 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Sonuç Ekranı kanalıyla atandıkları yerleri öğrenebiliyor. Milli Eğitim yöneticileri, listenin kesin olmadığını ve taslak olarak yayınlandığını kaydederek, “Sonuçlar taslak çalışmanın sonucu olup, olası hatalı durumlarda değişiklik olabilir” hatırlatmasında bulundu.

Millet İtifakı
Sandık güvenliğinde anlaştı…
Millet İttifakı’nda, 24 Haziran öncesi sandık güvenliği ile ilgili olarak önemli bir hamle yapıldı. Ankara’da CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi temsilcilerinin katılımıyla “Sandık Güvenliği Platformu”nun kurulduğu açıklandı. Platform’da; “Sensiz Olmaz, Oyum Güvende, DİSK, KESK, Memleket Biziz, Hak ve Adalet” gibi platformlar da yer alıyor.

H.İnce’nin acılı günü
Dayısı Vefat Etti
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hüsnü İnce, dayı acısı yaşadı. Hüsnü İnce’nin dayısı vefat etti. Merhumun cenazesi, Kırıkhan Kurtuluş Mahallesi Ahıska Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Yeni Mezarlık’ta defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diler.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde yarın enerji kesintisi uygulanacak yeleşim birimleri şöyle sıralanıyor.
Dörtyol İlçesi Ocaklı Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Hürriyet Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Başlamış Mahallesi Başlamış Sokağa 9:15-16:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Çağlalık Mahalesi Çağlalık Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yaylıca, Avcılar, Çubuklu, Batıayaz, Eriklikuyu, Seldiren, Yeniköy, Çamlıyayla, Büyükoba ve Ceylandere Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arasında 3.Şahıs çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

SMMO Semineri 6 Haziran’da
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, üyelerine yönelik bir eğitim semineri düzenledi. “Vergi veDiğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması” konusunun masaya yatırılacağı eğitim çalışması 6 Haziran Çarşamba günü Oda lokalinde yerine getiriliyor. Çarşamba günkü etkinlikte, TÜRMOB Eğiticisi Halim Bursalı sunumda bulunacak.

Mehmet Çetin adlı yurttaş, BİMER’e başvurdu:
“Nato Sokak” Yerine “zeytin Dalı Sokak”
Antakya’da, Mehmet Çetin adlı duyarlı bir vatandaş, Cebrail Mahallesi’ndeki “Nato Sokak” isminin “Zeytin Dalı Sokağı” şeklinde değiştirilmesini istedi.
Duyarlı vatandaş, bunun için de BİMER adıyla bilinen Başbakanlık İletişim Merkezi’ne başvurdu.
Yaklaşık 15 gün önce BİMER’e başvuran duyarlı vatandaş Mehmet Çetin’e gelen cevabi yazıda, olayın Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin de, yasa gereği bu sorumluluk ve yetkinin 15 ilçe belediyesinde olduğu bilgisini verdiği dile getirildi.
Mehmet Çetin adlı yurttaşa gönderilen cevabı yazıda şu bilgilere yer verildi:
“15.05.2018 tarihinde yapmış olduğunuz 1800834080 sayılı başvurunuz, 31.05.2018 tarihinde Hatay Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından cevaplanmıştır. Başvuru ile Hatay ili Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi ‘Nato Sokak’ adının değiştirilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20/01/2018 tarihinde Suriye Afrin bölgesinde başlatılmış olan harekatın adı olan ‘Zeytin Dalı Sokak’ isminin verilmesi talep edilmiş olup; gerekli yazışmalar devam ederken, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7’nci Maddesi (g) Bendi gereğince Belediyemiz uhdesinde bulunan ‘adres ve numaralandırma’ işine ilişkin görev ve sorumluluklar, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.03.2018 tarih ve 88 sayılı kararlarına istinaden, ilimizde bulunan 15 İlçe Belediyesine yetki ve sorumluluklar devredildiğinden, konu ile ilgili tüm yazışmalar ilgili Antakya Belediyesi’ne gönderilmiş olduğundan, konunun İlçe Belediyesince değerlendirileceği hususunu bilgilerinize…”

Kimyeci’den LGS Adaylarına Başarı
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, bugün gerçekleştirilecek olan LGS (Liselere Giriş Sınavı) Sınavı’na katılacak olan öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin mesajı şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Giriş Sınavı (LGS), 2 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacaktır. Bu sınava katılacak tüm öğrencilerimize başarı diliyorum. Antakya Belediyesi olarak, LGS Sınavı’na katılacak olan gelir düzeyi düşük ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kurs vererek çocuklarımızı en iyi şekilde sınava girmelerine destek olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.
Belediyemizde kurs gören çocuklarımıza öğrettiğimiz en temel unsur, sınav endişesini taşımamaları. Çünkü sınava kaygıyla giren öğrencilerimiz, başarısızlık korkusu ile mücadele edemez ve sınav konsantrasyonunu yitirir. Bu doğrultuda ailelerimize büyük sorumluluk düşüyor. Yavrularımızı sınav öncesinde telkin etmeli, heyecanlarını önleyecek şekilde iletişime geçmeliyiz.
Çocuklarımız için çok önemli olduğunu bildiğim bu sınavda yavrularımıza üstün başarı diliyorum. Sevgili öğrencilere mesajım şudur ki; sınav önemlidir, ama her şey değildir. Önemli olan, yaşamda ne isteğinizi bilmek ve o yolda yürümektir. Kendinizi, bilginize, becerinize güvenerek sizin için en iyisini yapacağınıza eminim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize, günlük ve gelecek yaşantılarında lazım gelen bilgi ve becerilerin kazandırılması, çağdaş normlara uygun bir yapıya kavuşturulması, belediye olarak bizlerinde en önemli ve öncelikli görevidir. Bu kapsamda sizlerin geleceğe hazırlanmasında üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Her şey gönlünüzce olsun. Rabbim zihin açıklığı versin.
Bu duygu ve düşüncelerle LGS Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, ailelerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

SGK borcuna taksit…
Yasa Dün Yürürlüğe Girdi
Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirmiş, ancak son bir yıl içinde borçlarını ödeyememiş olan uyumlu prim borçlularının borçlarını taksitlendirerek ödeyebilmelerine ilişkin belirlenen esaslar Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğe göre, 1 Ocak’tan itibaren vadesi gelen SGK ve işsizlik sigortası primleri, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı tecil ve taksitlendirilebilecek.
Borç tutarlarına göre, tecil ve taksitlendirmede; sosyal güvenlik merkezlerince takip edilen ve 1 milyon 500 bin TL’ye kadar olan SGK alacakları için sosyal güvenlik merkezlerinin müdürü, 1.5-3 milyon TL arası alacaklar için sosyal güvenlik il müdürü yetkili olacak.
Büyükşehir Belediyesi olan iller için 4 milyon TL’yi, diğer iller için ise 3 milyon TL’yi aşan tutarların tecil ve taksitlendirme talepleri İcra Daire Başkanlığı’na gönderilmekle beraber, söz konusu borç tutarları; 3-4.5 milyon TL arasında İcra Daire Başkanı, 4.5-6 milyon TL arasında Sigorta Primleri Genel Müdürü, 6-7.5 milyon TL arasında SGK Başkanı, bu tutarın üzerinde ise SGK Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecek. -Adil Yeşildağ-

Exit mobile version