Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da 1 Milyon 41

Hatay’da 1 Milyon 41 Bin Seçmen
24 Haziran seçimlerinde ilimiz Hatay ili genelinde 1 milyon 41 bin seçmen sandıklara gidip oyunu kullanacak. Hatay ilçeleri içinde en fazla seçmen Antakya, en az seçmen ise Kumlu’da bulunuyor. Hatay İl Seçim Kurulu’nun belirlediği Hatay’daki seçmen sayıları ilçelere göre şöyle sıralanıyor:
İlçelere Göre Seçmen:
Antakya : 236 bin 374
İskenderun : 171 bin 301
Defne : 104 bin 137
Dörtyol : 82 bin 689
Samandağ : 80 bin 101
Kırıkhan : 73 bin 575
Arsuz : 60 bin 827
Reyhanlı : 54 bin 641
Hassa : 36 bin 231
Altınözü : 35 bin 942
Erzin : 28 bin 605
Payas : 27 bin 355
Belen : 23 bin 018
Yayladağı : 18 bin190
Kumlu : 8 bin 090

Ertem’den Bayram Mesajı
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, bir mesajla İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. CHP’li Vekil Birol Ertem’in mesajı şöyle:
“Toplumsal birlik ve beraberliğin sağlandığı, sevgi ve saygı içinde insani ilişkilerin güçlendiği bayramları-mız; kardeşlik-dostluk bağlarının canlanmasına, kırgınlık ve dargınlıkların unutulmasına vesile olan müstesna günlerdir. Bayramların özünde hoşgörü, dayanışma, barış ve mutluluk vardır.
Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde sosyal yardımlaşma ve dayanış-manın gerekliliğini unutmayarak paylaşım içerisinde olmalıyız. Yaşamımızı zenginleşti-ren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.
Bu vesileyle Ramazan Bayramı’nın ülkemize sağlık, huzur, mutluluk getirmesini temenni eder; yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, olmadığı bir ülke ve dünya dileğiyle Tüm İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.”

Savaş’tan Ramazan Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Savaş’ın mesajı şöyle:
“On bir ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlarımızla buluşarak gönül birliğimizi pekiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının maneviyatını hakkıyla yaşadığımız bu ulvi günleri Ramazan Bayramı ile taçlandıracağız. Bayramlar, insanların birbiriyle kucaklaşmasına vesile olan ziyadesiyle anlamlı günlerdir. Kardeşlik ve barış iklimini derinden hissettiğimiz bugünlerde değerlerimizi yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın mutluluğunu birlik beraberlik içerisinde yaşarız. Sevdiklerimizle buluşmamıza vesile olan Ramazan Bayramı’nın, herkese hayırlı olmasını içtenlikle diler, başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarım.”

Kimyeci’den Bayram Mesajı
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, bir mesajla İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Başkan Kimyeci’nin mesajı şöyle:
“Mübarek Ramazan ayı boyunca, hemşerilerimizin yanında olmanın, iftar sofralarını paylaşmanın, ihtiyaç sahibi insanlarımıza el uzatmanın, sevinçlerini ve acılarını paylaşmanın manevi hazzını ve duygularını birlikte yaşadık. Bizi birbirimize yakınlaştıran, aile ve akrabalık bağlarının daha da pekiştiği, sevgimizin, kardeşlik ve dostluk bağlarımızın daha da güçlendiği bir Ramazan Bayramı’na daha hep birlikte erişmenin huzur iklimini ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir.
Bu duygu ve düşüncelerle; birlik, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendiren bayram coşkusunun size, ailenize, sevdiklerinize, şehrimize, ülkemize, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Ortodoks Mesajı
Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Ortodoks Kilisesi adına yayınlanan mesaj şöyle:
“Yüz yıllardan beri aynı Allah’a ibadet eden, çan sesinin ezan sesine, ezan sesinin hazzan sesine karıştığı müstesna şehirlerden birisinde yasamanın hazzını duymaktayız. Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı dünyamızda kökeni, inancı ve felsefi görüşü ne olursa olsun, insanların kardeşçe yaşaması, gelenek ve göreneklerini paylaşması, huzurun ve barışın egemen olması en büyük dileğimizdir. Bu temenniler ile Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar, en kötü günün Bayram tadında olmasını diliyorum.”

CHP Samandağ Yönetiminden Başsağlığı
CHP Samandağ İlçe Başkanlığı adına bir mesajla Eczacı Maruf Cilli’nin ölümünden duyulan üzüntü dile getirildi. CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı imzalı mesaj şöyle:
“Parti üyemiz, Parti büyüğümüz Eczacı Maruf Cilli, hakkın rahmetine kavuşmuştur. CHP Ailesi adına kendisine Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı dileriz. Nur içinde uyu Maruf abi. Işıklar yoldaşın olsun.”

Antakya Belediyesi işçisine ikramiyesini ödedi
Antakya Belediyesi, belediye işçi personeline toplu iş sözleşmesinden kaynaklı özendirme ikramiyelerini dağıttı. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 124 işçi personeline ikramiye ödemesinde bulunduklarını bildirdi.

Kırıkhanlı Kıbrıs Gazisi vefat etti
Kırıkhanlı Kıbrıs Gazisi Necati Yavuz Yılmaz vefat etti. Vefat eden Kıbrıs Gazisi Necati Yavuz Yılmaz’ın, MHP Kırıkhan İlçe Başkanı Erhan Yavuz Yılmaz’ın babası olduğu öğrenildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

AVM’lerden karara tepki
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, AVM’lerin dini bayramların ilk gününde kapalı olacak olmasına anlam veremediklerini belirterek, Ramazan ve Kurban bayramındaki birer günlük kapalı kalmanın sektöre toplam zararının 4,5 milyar TL olduğunu söyledi.

Madencide ruhsat güvencesi endişesi
Birbirine bitişik veya yakın maden sahalarının maden bölgesi olarak ilan edilerek maden sahaları içindeki ruhsatların birleştirilmesini öngören düzenleme, sektörde ruhsat güvencesi endişesi yarattı.

Amatör spora ‘vergi iadesi’ müjdesi
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da aralarında olduğu Türki-ye’deki kulüplerce, sporcu ücretleri üzerinden öde-nen gelir vergisi tutarları, amatör spor dallarında kullanılmak üzere ilgili işverene iade edilecek.

Bayram yağışlı geçecek
Ramazan Bayramı’nda, güneydoğu kesimleri dışında ülkenin büyük bölümünün yağışlı sistemin etkisinde kalacağı ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.