Kısa kısa haberler

Böyle Vefasızlık! Hatay BŞB Park işçisi, çalışırken rahatsızlandı, öldü, cenazesine kimse katılmadı! Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Arsuz- Karaağaç Park Bahçeler Birimi’nde çalışan işçi Hüseyin Köklü, görevi sırasında aşırı sıcaktan rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede can verdi. Cenazesine Büyükşehir’den katılan yetkili olmadığı öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre,12 Temmuz Perşembe günü Karaağaç 75.Yıl Parkı’nda çalıştığı sırada, Hüseyin Köklü […]

Böyle Vefasızlık!
Hatay BŞB Park işçisi, çalışırken rahatsızlandı, öldü, cenazesine kimse katılmadı!
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Arsuz- Karaağaç Park Bahçeler Birimi’nde çalışan işçi Hüseyin Köklü, görevi sırasında aşırı sıcaktan rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede can verdi. Cenazesine Büyükşehir’den katılan yetkili olmadığı öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre,12 Temmuz Perşembe günü Karaağaç 75.Yıl Parkı’nda çalıştığı sırada, Hüseyin Köklü adlı işçinin aşırı sıcaktan aort damarı patladı ve kaldırıldığı hastanede hemen ameliyat edildi. Elde edilen bilgilere göre, park işçisi Hüseyin Köklü, Pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede öldü, cenazesi de önceki gün saat 10 da kaldırıldı, toprağa verildi.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, BŞB Park işçisi Hüseyin Köklü’nün cenaze törenine Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen hiçbir yetkili katılmadı, CHP’nin hiçbir yetkilisi de cenaze töreninde yoktu. İki çocuk babası olan Hüseyin Köklü’nün cenaze törenine bu ilgisizlik eleştirildi.

Yakma Resim Cumartesi Günü…
Hatay’ın kurtuluş bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerden “Ahşap üzerine yakma resim sanatı” Cumartesi günü yapılıyor.
Yakma resim sanatının iki ustası Zeynep Gülbol ile Naim Gülbol çifti, 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da köprübaşında yeteneklerini sergileyecekler.

OHAL bugün kalkıyor
Yeni yasal düzenlemelerle gözaltı süreleri düşüyor
Türkiye’de, yaklaşık 2 yıldır yürürlükte olan Olağanüstü Hal uygulaması bugün kalkıyor. Bu arada, OHAL yokluğunda, ülkenin güvenlik ve asayişi noktasında alınması gerekli önlemlerle ilgili de yasa düzenlemeler de yapılıyor. TBMM’ye 16 Temmuz itibariyle sevk edilen kanun teklifinde, OHAL sonrası dönemdeki gözaltı süreleri de düzenlendi. Yapılan düzenlemeye göre, terör suçlarında, 3 yıl süreyle gözaltı süresi 4 gün olarak uygulanacak. Bu süre iki defa uzatılabilecek. Ancak uzatma kararı savcının teklifi üzerine, kişi dinlenilmek suretiyle hakim tarafından verilecek.
-KANUN TEKLİFİ-
MADDE 11- 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’na aşağıdaki geçici madde eklenmiştir:
GEÇİCİ MADDE 19- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, üç yıl süreyle; 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümü’nde tanımlanan suçlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar veya örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar bakımından, gözaltı süresi; yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren kırk sekiz saati, toplu olarak işlenen suçlarda dört günü geçemez. Delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması nedeniyle gözaltı süresi, birinci cümlede belirtilen sürelerle bağlı kalmak kaydıyla, en fazla iki defa uzatılabilir. Gözaltı süresinin uzatılmasına ilişkin karar, Cumhuriyet savcısının istemi üzerine yakalanan kişi dinlenilmek suretiyle hakim tarafından verilir. Yakalama emri üzerine yakalanan kişi hakkında da bu bent hükümleri uygulanır.

Kaymakam Olma Kriterleri
Hükümetin yayınladığı kanun hükmünde kararname ile birlikte, 4 yılık fakültelerden birçok branş mezununa Kaymakamlık başvurusu hakkı tanınıyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan 4 nolu kararnamede, “Sosyoloji, Mühendislik ve Tarih mezunlarının” “Kaymakam” olarak istihdam edilebilmesine yönelik düzenleme yapıldı.
Bu kararnameyle, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin İçişleri Bakanlığı bölümüne müstakil yeni bir madde eklendi.
Eklenen madde şu:
g) 274’üncü maddeden sonra gelmek üzere, aşağıdaki madde eklenmiştir.
“Kaymakam adayları… MADDE 274/A- Kaymakam adaylarının 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununda belirtilen şartlar yanında, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, SOSYOLOJİ, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından yönetmelikle düzenlenir.”

Emeklilere zam farkı
Ödemeler Bugün Başlıyor
Milyonlarca emekli zamlı maaşlarına kavuşuyor.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödemeler dün başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyona göre yüzde 9,17 zam yapıldı.
Memur emeklilerine ise 177 ile 1092 lira arasında zam farkı yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyona göre yüzde 9.17 zam yapıldı. Memur emeklilerinin Temmuz zammı ise enflasyon farkıyla birlikte yüzde 8.65 oldu.
SSK emeklileri, dünden başlayıp 26 Temmuz’a kadar, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaşlarını alacak. Maaşlarını aybaşında alan memur emeklilerine ise önümüzdeki günlerde zam farkı yatırılacak. Memur emeklilerinde Zam farkı 177 ile bin 92 lira arasında olacak.

AK Partili Vekillerden esnaf ziyareti …
AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik ile Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay’ın tarihi dokusuyla bütünleşmiş tarihi turistik mekânlarda bulunan esnafları ziyaret etti.
AK Partili vekiller ile Başkan Kimyeci, esnafı teker teker ziyaret etti, sohbet ederek hal hatırları-nı sordu. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, ziyaretin ardından esnafa hayırlı işler, bol kazançlar dileğinde bulundu.

10’u 3 kişi bildi
On Numara oyununun 832. hafta çekilişi yapıldı. Kazandıran numaralar 3, 5, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 21, 24, 34, 37, 41, 46, 51, 56, 57, 63, 66 ve 67 olarak belirlendi. On Numara oyununun bu haftaki çekilişinde 10 bilen 3 kişi 104 bin 402 lira 35’er kuruş ikramiye kazandı.

MKÜ Malzeme alım ihalesi
30 Temmuz’da
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Yüksekokulu’na ihtiyacı olan malzemelerin alımı için açılan ihale 30 Temmuz 2018’de yapılıyor. İhale duyurusunda; 32 Kalem Eğitim Amaçlı Laboratuvar Malzemeleri ( I. Kısım Eğitim Amaçlı Maket alımı 5 kalem, II. Kısım Eğitim Amaçlı Dalış Malzemeleri Alımı 13 kalem, III. Kısım Eğitim Amaçlı Dağcılık Malzemeleri Alımı 14 kalem) için ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir” deniliyor.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ait ihale 30 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da yapılıyor.

3 Cezaevine Personel Alımı
Sözlü Sınav 10 Eylül’de…
Hatay, İskenderun ve Kırıkhan’da bulunan ceza infaz kurumlarında çalışmak üzere istihdam edilecek İnfaz ve Koruma Memurluğu için Komisyon Başkanlığı’nca 29 Haziran 2018 tarihinde yapılan boy kilo ölçüm sonuçları ile bütün unvanların (İnfaz ve Koruma Memuru, Şoför, Makine Teknisyeni, Sağlık Memuru, Elektrik Teknisyeni, Kaloriferci) sözlü sınav tarihlerine ilişkin listeler Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı internet sitesinde yayınlandı. İnternet sitesindeki duyurunun ilan manşetinde olduğu ve başkaca bir tebliğde bulunulmayacağının altı çizilirken, “Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların, isimlerinin karşısında belirtilen tarih ve saatte (10 Eylül 2018) kimlik belgeleri ile birlikte Hatay Adliyesi’nde hazır bulunmaları gerektiği, belirtilen tarih ve saatlerde sözlü sınava gelmeyenlerin mazeretlerinin kabul edilmeyeceği hususları ihtaren tebliğ olunur” denildi.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor. İlimizde yarınki kesinti program şöyle:
Altınözü İlçesi Büyükburç Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Çetillik Mah. 10:00-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 4, 28, 147, Namık Kemal ve Hacı Bektaş-ı Veli Sokaklarına 8:30-16:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Madenli Mahallesi Profesör Doktor İskender Sayek ve Zilli Çayı Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Güzelyayla Mahallesi ile Derebahçe Mahallesi Güzelyayla ve Çardak Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Toygarlı Mahallesi Güler ve 10. Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesi 106. ve Seyhan Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Özerli Mahallesi 743 Nolu, 3 Nolu Deniz Yolu, Öğme İş, Selvi, Deniz, 4. Deniz Yolu ve Öğme İş Site Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Başlamış Mahallesi Başlamış Sokağa 8:30-16:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Şükrüpaşa Mahallesi Çelik, İbrahim Emiroğlu, Köleli ve Mahmutlu Mahalleleri ile Başlamış Mahallesi İçmeler Sokak, Bahçelievler Mahallesi 9., İsmet Sökmen, 1., Çetin Çavuş, Kara Ali, İbrahim Emiroğlu, Çelen, Köleli, Değirmenler, Orhan Gazi, Küçük Mahmutlu, Hacı Osman ve Halil Eser Sokaklarına 9:30-17:30 saatleri arası,
Hassa İlçesi Demrek Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi İsmet İnönü Mahallesi Şahintepesi Mevki Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Menderes, Gazi ve Alparslan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Beşaslan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Çakı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Şenköy Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Feci kazadan yaralı kurtuldu hastanede yaşamını yitirdi …
Antakya’da önceki gün gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında yaralı kurtulan Eşref Yetmez, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere hayatını kaybetti. İl Jandarma Komutanlığı kavşağında Eşref Yetmez yönetimindeki 31 RM 252 plakalı otomobil, S. U.’nun kullandığı 31 RAF 31 plakalı otomobille çarpıştı. Yaklaşık 80 metre savrulan ve hurdaya dönen otomobilden yaralı olarak kurtarılan Eşref Yetmez, kaldırıldığı özel hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Yetmez’in cenazesinin Reyhanlı Mezarlık Kompleksinde gözyaşları arasında toprağa verildiği bildirildi.

Exit mobile version