Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Valilik, sınır bölgesindeki ekim

Valilik, sınır bölgesindeki ekim yasağının sürdüğünü duyurdu
Hatay Valiliği, 18 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan bir duyuruyla, ilimiz ile Suriye arasındaki sınır bölgesinde 1’inci ve 2’nci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde sınırın 200 metre yasağı ile ilgili uygulamanın devam etmekte olduğunu bildirdi.
Valiliğin bu konudaki duyurusu şöyle:
“Bu kapsamda Kanun Hükmünde Kararnamede verilen yetkiye istinaden, 1’inci ve 2’nci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerine ekimi yasaklanan mısır ve ayçiçeği gibi tarım ürünlerinin yanında sınır emniyetini zafiyete uğratan zeytin, incir, ceviz gibi tarım ürünü veren ağaçlarında ekimi yasaklanmış olup yasak halen devam etmektedir.
Sınır ilçe Kaymakamlıkları tarafından, ekimi yasaklanan tarım ürünlerinin 1’inci ve 2’nci derece askeri yasak bölge içerisinde bulunan tüm arazi sahiplerine tebliğ edilmiştir.
1’inci ve 2’nci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde, yukarıda anılan kanun hükümleri ile Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği hükümlerinin uygulaması devam etmektedir.
Genelge ve emre aykırı ekim yapanlar hakkında Hatay Valiliği İmza Yetkileri Yönergesi’nin 11 ‘nci maddesinin (m) fıkrası çerçevesinde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi gereği, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci Maddesi hükümleri çerçevesinde idari para cezası uygulanmaktadır.”

Emeklilere ikramiye ödemesi
16-17 Ağustos’ta
Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri 16 ile 17 Ağustos günleri yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasına göre, SSK ile BAĞ-KUR emeklilerine ödeme 16 Ağustos Çarşamba, Emekli Sandığı emeklilerine de ödemeleri 17 Ağustos Perşembe günleri yapılacak.

Dörtyol’da denizde boğularak ölüm
Dörtyol ilçesi Dörttaş sahilinde serinlemek üzere denize giren bir kişi boğularak öldü. Ahmet Kurt adlı 54 yaşlarındaki kişinin, yüzdüğü sırada su üzerinde çırpınmaya başladığını gören çevredekilerin müdahalesi ile sudan çıkarıldığı ve çağrılan ambulansla hastanede tedaviye alındığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi.

Anadolu Liselerine 58.000 Kontenjan
Öğrenciler tarafından tercih edilmeyen
38 Meslek ve İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı
Anadolu Lisesine dönüştürüldü.
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandığında, yaklaşık 90 bin öğrenci herhangi bir okul türüne yerleşemedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin açıkta kalmaması için ek kontenjanlar yayımladı. MEB, ülke genelindeki Anadolu Lisesine kontenjan artışı yaptı ve 58.000 yeni kontenjan oluşturdu. Bu arada tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, ilk nakil dönemi kapsamındaki tercihlerini 6 Ağustos Pazartesi’den itibaren yapmaya başladı. Tercih işlemleri 10 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu arada, liselere yerleştirmede nakil işleminde adaylar 3 yerine 5 okul tercih edebilecek.

Kaymakamın acılı günü
Babası Vefat Etti
Dörtyol eski Kaymakamı Hayri Sandıkçı, baba acısı yaşadı. Kaymakam Hayri Sandıkçı’nın babası Kasım Sandıkçı vefat etti. Kaymakam babası Kasım Sandıkçı, Antalya ili Kaş ilçesi Sütleğen-Arma Mahallesi’nden kaldırılıp toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

MKÜ’lü Arucan’ın acılı günü
Babası Vefat Etti
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kamile Arucan, baba acısı yaşadı. Kamile Arucan’ın babası Necat Elveren vefat etti. Baba Necat Elveren’in cenazesi geçtiğimiz hafta sonunda Cumartesi günü Antakya Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Öğretmenlerde mazeret atama başvuruları sona erdi:
Tercih 10-15 Ağustos’ta
Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılı yaz tatili kadrolu Öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu yanı sıra diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvuruları sürecinin dün itibariyle tamamlandığını bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu Öğretmenlerin il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 17 Ağustos tarihinde yapılacak. Başvurular ise 1-7 Ağustos tarihlerinde yapıldı ve dün sona erdi. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm öğretmenlere tebliğen bu konudaki duyuruları kendi internet sitesinde yayınladı.
Süreçle ilgili bilgiler şöyle:
Başvuru: 1- 7 Ağustos (Dün bitti)
Tercih Süreci: 10-15 Ağustos 2018
Atamalar: 17 Ağustos 2018
İlişik Kesme: 28 Ağustos 2018’den sonra

Hatay’daki ilk TÜBİTAK Bilim Şenliği 5-6 Ekim’de:
Bilimin Işığında Yükselme
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında desteklenen İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği, 5-6 Ekim tarihlerinde İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) yürütücülüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile hazırlanan; İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ha-tay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Büyük-şehir Belediyesi ve Hatay Bilim ve Sanat Merkezlerinin destekleri ile gerçekleştirilecek olan Proje, ilimizde düzenlenen ilk 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği olacak.
TÜBİTAK’ın ilimizdeki bu ilk bilimsel projesiyle ilgili olarak Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şu bilgi verildi:
“Projemiz, her yaş grubundan katılımcının, temel astronomi kavramları ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanmasını sağlayacak çok sayıda etkinlik, atölye, sergi, simülasyon, uzay küresi, yarışma, müzik dinletisi, bilimsel söyleşinin yanı sıra gökyüzü gözlemlerinden oluşmaktadır. Bu sayede, katılımcılarda bilimsel merak ve farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.
Türkiye’nin uzay bilimleri ve teknoloji alanında söz sahibi bir konuma gelebilmesine katkı sunmayı hedefleyen İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği Projesi, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında görevli alan uzmanlarının birikimlerini geniş halk kitleleriyle paylaşmalarına ortam sağlamaktadır. Ayrıca projede, atölye çalışmalarıyla destek verecek olan, hem Hatay ilinden hem de Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan çok sayıda saygın öğretmen, üniversite öğrencisi ve gönüllü yer almaktadır.
Bilimin ışığında hep birlikte yükselmek için, ilgi duyan herkesi, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleşecek Teknouzay Bilim Şenliği’ne katılmaya davet ediyoruz.”

Defne’de Internet Güncellemesi
Defne Belediyesi’nde dün tüm birimlerde internet dayalı işlemler, önceden yapılan duyuru kapsamında sekteye uğradı. Sistem güncellemesi sebebiyle, dün Defne Belediyesi resmi web sitesi üzerinden, hizmet binalarından ve tahsilat veznelerinden sistemsel bir işlem yapılamadı. Defne Belediyesi Yönetimi, önceden duyuru ile ilçe halkını bilgilendirdi ve anlayıştan ötürü de teşekkür etti.

Biyosidal Eğitimi 15-17 Ağustos’ta
Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan haşere ve vektör mücadelesinde biyosidal ürün kullanarak zararlılar ile mücadele etmek isteyenlere yönelik eğitim düzenlendi.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü duyurusunda, Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 27. Maddesi kapsamında Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi’nce 15-16-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında ‘Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi’ yapılacağı kaydedildi.

Sözleşmeli Öğretmenlere:
Sağlık Mazareti Tayin Hakkı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatı ile beraber, Sözleşmeli Öğretmenler de sağlık özrüne bağlı atama isteminde bulunabilecek. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında Sözleşmeli Öğretmen olarak görev yapanların sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talepleri; pozisyonunun bulunduğu ildeki devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri halinde yerine getirilebilecek.

Sözleşmeli Öğretmenlere:
Sağlık Mazareti Tayin Hakkı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatı ile beraber, Sözleşmeli Öğretmenler de sağlık özrüne bağlı atama isteminde bulunabilecek. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında Sözleşmeli Öğretmen olarak görev yapanların sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talepleri; pozisyonunun bulunduğu ildeki devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri halinde yerine getirilebilecek.

YÖK kararıyla…
Üniversitelere Öğretim Elemanı Alımı Durdu
Yüksek Öğretim Kurulu, üniversitelere öğretim elemanı alımını bir süredir durdurmuş durumda.
YÖK sitesinde bu konuyla ilgili en son eleman alımı ilanı geçtiğimiz ay yapılmıştı.
Paylaşılan bir görüşe göre, Yükseköğretim Kurulu’nun üniversitelere kadro izni vermesine yönelik yetkisinin yürürlükten kaldırıldığı, Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak yeni bir düzenlemeye kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın üniversitelere öğretim elemanı kadro izni vermesinin mümkün olmadığı, üniversiteler izin alamadığı sürece de, “kanun hükmünde kararname çıkmadan önce izinli durumda bulunan öğretim elemanı kadrolar haricinde” yükseköğretim kurumlarının tek bir kadro bile ilan etmeleri mümkün olmadığı gerçeği var.
Bu arada, işsiz olup halen akademisyenlik hayali kuran genç mezunlar, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadro ilanlarının ne zaman açılacağı ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu’ndan açıklama bekliyor.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekesi ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları kapsamında enerji kesintisi uyguluyor.
İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Altınözü İlçesi Hacıpaşa Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Altınözü İlçesi Altınkaya, Kazancık ve Karsu Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi Şükrü Balcı Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Maşuklu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Maşuklu Mahallsine 9:00-13:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Anayazı Mahallesine 9:00-12:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 4, 28, 147, Namık Kemal, Konarlı ve Hacı Bektaş-ı Veli Sokaklarına 8:30-16:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük Mah. 3, 6, 7, 8, 9 ve İsmet İnönü (Mustafa Kemal) Sokaklara 9:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Madenli Mahç Kenan Evren, Kıssa, Çelik, Güzel, Karaçay, Zeytin, Cabir ve Fatih Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Issume Mahallesi 38, 39, 40 ve 43 Sokaklara 9:00-12:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Toygarlı Mah. 5 ve 3. Sokaklara 8:30-16:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi 5 Nolu Çıkmaz, Kurban Yurdu, Edikli, Dr Bahadır Amaç, Erzurumlu, Dokuz, Değirmen, Dedetoksoy, Cumhuriyet, Şht Jandarma Er Ercan Edik ve Çelebi Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Demrek Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Akbez Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Cırtıman Mah. 9:30-17:30 saatleri arası,
Payas İlçesi Kürtül Mah. 5 Nolu, 4 Nolu, 3 Nolu, 2 Nolu, Meriç, Mareşal Fevzi Çakmak ve Onur Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Beşaslan Mahahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Cemal Gürsel Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Tekebaşı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Olgunlar Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekesi ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uyguluyor.
Yarın ilimizdeki kesinti programı şöyle:
Altınözü İlçesi Altınkaya, Kazancık ve Karsu Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Karlısu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Maşuklu Mahallesine 9:00-13:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Maşuklu Mahallesine 13:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Arpagedik Mahallesi Okul Sokağa 10:00-18:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Çetillik Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Madenli Mahallesi Profesör Doktor İskender Sayek (Çankaya) Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Güzelyayla Mahallesi ile Derebahçe Mahallesi Güzelyayla ve Çardak Sokaklara 10:00-18:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Bakras Mahallesine 9:00-17:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Toygarlı Mahallesi 5 ve 3. Sokaklara 8:30-16:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mah. Cumhuriyet Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yukarıburnaz Mahallesi Yukarıburnaz Sokak, Turunçlu Mahallesiz Turunçlu Sokak ve Aşağıburnaz Mahallesi Aşağıburnaz Sokağa 9:00-12:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Demrek Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Akbez Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Yeni ve Gündüz Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arası,
Payas İlçesi Kürtül Mahallesi Nergiz, Gizem, Gül, Atatürk, Akasya ve Yalçın Sokakları ile İstiklal Mahallesi Güven, Okul ve Müge Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Beşaslan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yaylıca Mahallesi 5. Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Teke-başı Mah, Set Yolu Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Olgunlar Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.