Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Dünyanın aradığı terörist Hatay-Belen’de

Dünyanın aradığı terörist Hatay-Belen’de yakalandı
Terör örgütü DEAŞ adına çok sayıda kişiyi infaz eden terörist olarak bilinen V.A., ilimizde yakalandı.
Terörist V.A., geçtiğimiz hafta sonunda, Belen ilçesinde, jandarma ekiplerince yapılan bir operasyon sonunda yakalandı. İskenderun Adliyesi’nde nöbetçi mahkemeye çıkarılan V.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Alınan bilgiye göre, İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dünyanın her yerinde aranan DEAŞ terör örgütü üyesi V.A.’nın Suriye’den ilimize Belen ilçesine geldiğini saptadı.
DEAŞ adına çok sayıda kişiyi infaz ettiği belirlenen V.A.’nın kaldığı eve baskın yapan ekipler, teröristi bulunduğu yerde yakaladı.
Terörist V.A., İskenderun Adliyesi’nde tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Hatsu Genel Kurulu Perşembe Günü
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Genel Kurulu Kasım ayı olağan toplantısı, 8 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında toplanacak ve karara bağlamak üzere görüşülecek genel kurul gündeminde şu maddeler yer alıyor:
-2 Asil, 2 Yedek Denetçi seçiminin yapılması ve denetçilere ödenecek ücretin belirlenmesi.
-Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün “2019 Yılına ait Performans Programının” görüşülmesi, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün “2019 Yılı Gelir–Gider Bütçesi ve Bütçe Kararnamesinin” görüşülmesi, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen bazı Memur kadrolarına ait kadro değişikliği yapılması konusunun görüşülmesi.
-Mayıs ayı toplantısında Plan-Bütçe ve Altyapı Komisyonlarına havale edilen, Hatay ili sınırları içerisinde HATSU tarafından yapılan içme suyu, kanalizasyon şebekesi döşenmesi ile onarım ve bağlantı için yapılan tüm çalışmaların akabinde üst yapı kaplamasının Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin bünyesinde veya ihale kapsamında yaptırılması hususundaki önerge ile ilgili komisyon raporlarının okunarak görüşülmesi, bir sonraki toplantı gün ve saatinin belirlenmesi…

AKP’de aday adaylığı başvuruları Bugün Başlıyor
AK Parti’de, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için başvurular bugün başlıyor. Takvime göre, başkanlık için başvurular 5 ile 12 Kasım tarihleri arasında yapılırken, meclis üyeliği için ise bugün başlayacak başvurular 12 Aralık tarihine kadar devam edecek. AK Parti’de büyükşehir başkan adaylığı başvuru bedeli 10.000 TL, meclis üyeliği başvuru bedeli de 1000 TL olarak belirlendi.

Samandağ şehir içi trafikte düzenleme girişimi
Tarsuslu Market-Opet arası çift yön…
Samandağ ilçesinde kent girişi olarak adlandırılan, Tarsuslu Market’ten başlamak üzere, Opet’e kadar olan kısmın çift yönlü olması yönünde girişimde bulunuldu. Girişime sıcak bakıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, UMKE nezdinde girişimde bulunan Samandağ CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, Tarsuslu Market ile Opet arasındaki güzergahın çift yönlü olması için başvuruda bulunulduğunu, teklifin de 11-14 Kasım tarihlerinde toplanacak UMKE Genel Kurulu’nda ele alınacağını ve büyük olasılıkla olumlu karşılanacağını umduklarını bildirdi.
CHP Samandağ İlçe başkanı Av. Turgay Abacı’nın, kentte şikayet konusu olan tek yön uygulaması ile ilgili görüşleri şöyle:
“Daha önce Tarsuslu Marketten Opet’e kadar olan güzergahın çift yön olması yönünde yaptığımız yoğun girişimler sonucunda, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yönde ilçemizde bir anket yapılmış ve anket sonucunda da ezici bir çoğunlukla çift yön olması yönünde irade ortaya çıkmıştır. Bugün yapmış olduğumuz görüşmelerde, 14-15 Kasım tarihlerinde yapılacak UKM Kurul Toplantısı’nda bu kararın alınarak uygulanmak üzere acilen yürürlüğe girmesi talep edilmiştir. Talebimiz olumlu karşılanmıştır.”

Hatayspor’dan Başsağlığı Mesajı
Hatayspor Kulübü, bir mesajla, geçtiğimiz hafta sonunda oynanan Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde stadyumda kap krizi sonucu ölen taraftar için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Hatayspor Kulübü adına 2. Başkan Aydın Toksöz’ün mesajı şöyle:
“Galatasaray-Fenerbahçe derbisini izlemek üzere stada gelen Koray Şener, maç öncesi kalp krizi geçirerek vefat etti. Koray Şener’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Acının rengi olmaz.”

PHK Kongresi bu hafta Hatay’da
Türkiye’deki pratisyen hekimlerin oluşturduğu “Pratisyen Hekimler Derneği” girişimi ile bu hafta sonunda mesleğin sorunları ve geleceği masaya yatırılıyor. 21.Pratisyen Hekimlik Kongresi, 8-11 Kasım tarihlerinde ilimizde yapılıyor. Kongre çalışmaları, Harbiye Boğaziçi Grand Oteli tesislerinde 3 gün süreyle devam edecek.

Güneş Koleji Açılışı Bugün
Defne ilçesinin Samandağ yolu üzerinde oluşturulan “Özel Hatay Güneş Koleji” bugün açılıyor. Samandağ yolu 1.km’sinde oluşturulan yeni eğitim kurumu açılışı bugün saat 14.00’te gerçekleşiyor. Özel Hatay Güneş Koleji bünyesinde “Fen Lisesi, Anadolu Lise-si ile Ortaokul” kısımları bulunduğu öğrenildi.

H.Mursaloğlu İ.O. kantini kiralanacak
İhale 8 Kasım’da
Antakya’daki ilköğretim kurumlarından Haydar Mursaloğlu İlkokulu’na kantin kiralanıyor. Kantin ihalesi, 8 Kasım Perşembe günü Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacak. 1063 öğrencinin öğrenim görmekte olduğu Haydar Mursaloğlu İlkokulu kantini için yıllık kira bedeli olarak 35.000 TL isteniyor.

Nehir’in daveti 11 Kasım’a
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in dün yapmayı planladığı “Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı” etkinliği, 11 Kasım tarihine ertelendi. Geçtiğimiz Cuma günü bir açıklama yapan Mithat Nehir, “Değerli Hemşehrilerim… 4 Kasım Pazar Günü Samandağ’da gerçekleştirmeyi planladığımız birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı, Başkentte Hatay Günleri etkinliğinin aynı güne çakışması sebebiyle 11 Kasım Pazar gününe ertelenmiştir. Birlik beraberlik ve dayanışma kahvaltısı, bizlerin ev sahipliğinde 11 Kasım Pazar günü düzenlenecektir. Saygılarımla.” duyurusunda bulundu.

Akbay Ailesinin Acılı Günü
Veciha Akbay vefat etti
Antakya-Armutlu Mahallesi’nin tanınmış eski simalarından, merhum Merhum Mehmet Akbay’ın eşi; Nizamettin, Mustafa Kemal, İsmail, Yusuf, Yılmaz, Kamil, Metin, Bülent Akbay, Seval, Mürüvvet kardeşlerin Annesi Veciha Akbay vefat etti. Merhumenin cenazesi, dün saat 13:30’da İskenderun Piri Reis Mahallesi’ndeki evlerinden alınarak Antakya’ya getirildi ve Armutlu Cami’nden kaldırılarak Armutlu Mezarlığı’nda defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

ASM’lere ASE alımı
Başvurular Bugün ve Yarın
İlimizdeki Aile Sağlık Merkezlerine ‘kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknisyenleri’ olmak üzere aile sağlığı elemanı alımı için başvurular bugün yapılıyor.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, 1 adet kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru (Toplum Sağlığı Teknisyeni) ve acil tıp teknisyenlerinin Sözleşmeli Aile Sağlığı Elemanı olarak istihdam edileceği kaydedilerek şu bilgiye yer verildi:
“Başvuru dosyasının, Aile Sağlığı Elemanı olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından, 5-6 Kasım 2018 (Pazartesi ve Salı günleri) Hatay İl Sağlık Müdürlüğü binasında Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı’na elden teslim edilmesi gerekmektedir. Posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Bir Hekimin birden fazla Aile Sağlığı Elemanı ile mutabakat formu imzaladığının anlaşılması halinde, başvuru geçersiz sayılacaktır. Yerleşmeye hak kazanan personel, Komisyon kararının ilanı tarihinden en geç 15 (on beş) gün içinde göreve başlamak zorundadır.

Çocuklarda Lösemi Belirtisi
“Lösemi ile Mücadele” Haftası kutlanıyor. Uzmanlar, lösemiye karşı çocukları koruma adına alınması gerekli önlemleri anlatırken, belirtilerini de şöyle sıralıyor:
“Çocuklarda lösemi; İştahsızlık inatçı ateş, hızlı kilo kaybı, eklem ağrıları, cilt altında beklenmeyen morarmalar gibi belirtiler gösterebilir.”
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ise anne ve babalara yönelik duyurusunda, “Çocuğunuzda bu belirtiler varsa, vakit kaybetmeden doktora başvurun” çağrısı yapıyor.

Sınır ihlaline sınır dışı …
Yayladağı ilçesinde, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 16 düzensiz göçmen yakalandı. Suriye sınırında devriye görevi yapan 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler, yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan grubu tespit etti. Suriyeli oldukları belirlenen 12 kişi, güvenlik soruşturması için jandarmaya teslim edildi.
Yayladağı Jandarma Komutanlığı ekipleri de Şenköy Mahallesi kırsalında Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçtikleri belirlenen 4 kişiyi yakaladı. Düzensiz göçmenlerin işlemlerinin ardından sınır dışı edildikleri öğrenildi.

Dörtyol’da yemekler yarıştı
Dörtyol ilçesinde, bu yıl 5.’si düzenlenen İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali kapsamında “En Güzel Yemek Yarışması” düzenlendi. İçli köfte, dövme ve kömbe yapımında 20 kadın yarışmacının katıldığı etkinlikte kadınlar hünerlerini sergiledi.
Dörtyol Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin jüri üyeliği yaptığı yarışmada, dövmede Neriman Yıldırım, kömbede Nilifer Keskin, içli köftede ise Gülseren Toson birinciliği elde etti. Yarışmacılara katılımcı belgesi verilirken dereceye girenlere ödüllerini Dörtyol Belediye Başkan Yardım-cısı Yaşar Gürakan verdi.

Arsuzlu 2 Futbolcu Plaj Milli Takım’da
Arsuzlu iki sporcu, Türkiye Plaj Milli Futbol Takımı’na çağrıldı.
Plaj Futbol Milli Takım hazırlık kampına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından davet edilen Faruk Kulak ve Özcan Ceylan, bugün İstanbul’a giderek milli takım kampına katılacaklar.
İki hafta önce Antalya’da gerçekleştirilen Plaj Futbol Şampiyonası’nda forma giyen Arsuzlu iki futbolcu, Faruk ile Özcan’ın bugünden başlamak üzere 7 gün süreyle İstanbul Limak tesislerindeki milli takım kampında olacakları kaydedildi.

İskenderun’da orman yangını …
İskenderun ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yaptığı açıklamada, Denizciler Mahallesi mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 4 su tankı, 10 arazöz ve 30 söndürme ekibiyle müdahale edildiğini belirtti. Yangının yerleşim yerine yakın olduğunu ifade eden Ketmen, yaklaşık bir hektar alanın zarar gördüğü yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bedelsiz arsa temini istihdam da yaratacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığı “Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bedelsiz arsa tahsisi” uygulamasıyla, yaklaşık 200 bin kişiye ilave istihdam sağlanması mümkün olacak.