Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Savaş’tan Başsağlığı Mesajı Hatay

Savaş’tan Başsağlığı Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dün sabah İstanbul Sancaktepe’de bir askeri helikopterin düşmesi sonucu Şehit olan askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı. Başkan Savaş, mesajında, “Askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında düştüğünü ve askerlerimizin Şehit olduğunu acı içinde öğrendim. Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun” dedi.

Hatay Barosu “Konkordato” Semineri 1 ARALIK’TA
Konuşmacı : Av.Talih Uyar
Hatay Barosu, ekonomideki sıkıntının giderek arttığı bugünlerde, artan konkordato başvurularına ilişkin olarak üyelerine yönelik bir seminer düzenliyor. Hatay Barosu etkinliği, “Konkordato ve Hukukumuzun Temel İlkeleri” konulu seminer, 1 Aralık Cumartesi günü Antakya, Sınav Koleji salonunda veriliyor. Sunumu, Manisalı, İcra Hukuku üzerine ülkenin en uzman isimlerinden Av. Talih Uyar’ın yapacağı, moderatörlüğü de Av. İsmet Sahillioğlu’nun üstleneceği duyuruldu.

Yayladağı’nda kaza
1 ÖLÜ…
Pazar akşamı Yayladağı ilçesinde yaşanan trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Kullandığı traktöre gübre yüklediği öğrenilen Caner Taşdemir adlı gencin, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.
Kaza, Yayladağı’nın Çandır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Jandarma’nın incelemesini sürdürdüğü kazada, ölen Caner Taşdemir’in henüz 8 gün önce askerlik görevini tamamlayarak terhis olduğu öğrenildi.

AKP Hatay BŞB Adayı
Bugün Açıklanabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 41 ilin adaylarına ilişkin çalışmasını İstanbul’da sürdürürken, bugünkü TBMM grup toplantısında 20 İl Belediye Başkan Adayını açıklayacağı, bunlar içerisinde ilimiz Hatay’ın da bulunabileceği öğrenildi. Erdoğan’a, 20 il ve ilçeleri kapsayan geniş bir rapor sunuldu. Rapor sunulan iller arasında ilimiz Hatay’ın da bulunduğu, bu nedenle, bugün Hatay BŞB adayının açıklanmasının sürpriz olmayacağı kaydedildi.

1028 Şirket ‘Konkordato’ başvurusu yaptı
Konkordato başvurularının 15 Mart 2018 tarihinden itibaren başladığı ülkemizde,
8 aylık süreçte 1028 şirketin konkordato sürecine başvurduğu belirtildi. Bu konuda incelemelerde bulunan, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Bulur ve Emekli Hâkim Konkordato Komiseri Gürkan Ahmet Gençkaya’nın açıklamalarına göre, 1028 şirketin konkordato başvurusu üzerine, bugüne kadar önemli bir kısmı ret şeklinde olmak üzere, 257 tanesi karara çıkmış durumda. Konkordatonun tasdiki talebinin reddedilmesinin, daha çok kesin mühlet içinde müzakere sürecine katılan alacaklıların kanunda öngörülen çoğunlukla konkordatoyu onaylamamaları sebebine dayandığı kaydedildi.

Nehir, Meleklerin başarısını kutladı
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın Fenerbahçe’yi yenmesi üzerine bir tebrik mesajı yayınladı. Başkan Nehir, mesajında, “Fenerbahçe’yi 72-67 mağlup eden Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nı kutlarım. Başarılarının devamını dilerim” dedi.

LGS 1 Haziran’da yapılacak
Bu yılki Liselere Giriş Sınavı, Haziran ayının ilk günü yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi.
Yapılan yeni düzenleme ile beraber LGS’de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı, 50 soruluk sözel alanının süresi 75 dakika ve 40 soruluk sayısal alanının süresi de 80 dakika oldu.

İdlib’e insani yardım
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, Suriye’nin İdlib kentine 15 tır insani yardım malzemesi gönderildi. BM yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçti.

Kentsel Dönüşümde imza süreci sürüyor …
Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleriyle ıslak imzalı resmi sözleşme süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Antakya’ya yepyeni bir görünüm kazandıracak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahibi Diyap Yazar ile ıslak imzalı sözleşme imzalandı.
İmza törenine Başkan Yardımcısı Elçin Eryetli ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Tüge Gündüz eşlik etti.

Seminer bugün
Türkiye’nin ilk ve tek inovasyon ödüllü yerli propolis üreticisi BEE’O arı ürünleri markası tarafından 27 Kasım Salı günü (bugün) Antakya HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleşecek Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri herkese açık şekilde yapılacak. Seminerin başlama saati 13.00 olarak duyuruldu.

Müebbet Hapis
MİT operasyonuyla Suriye’den getirilen ve Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğu ifade edilen Yusuf Nazik için 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

AKP’de açıklama var
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bugün yapılacak Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaşacak. Hatay’ın da açıklanacak iller arasında olup olmadığı henüz net değil.

Sınav 1 Haziran’da
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

FETÖ Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 43’ü muvazzaf 48 kişi ile 3 “sivil imam” hakkında gözaltı kararı verildi.

Emniyet’ten yalanlama
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “‘Hız tespit silahı’ olarak bilinen el tipi radar cihazları bugüne kadar envanterimizde hiç yer almamış olup, personelimiz tarafından da kullanılmamaktadır” ifadesine yer verildi.

Esnaf yok oluyor!
AVM ve zincir marketlerin sadece bakkalların ekmeğini bölmediğini, neredeyse tüm esnaf ve sanatkâr meslek kollarında faaliyette bulunduklarını vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘AVM ve zincir marketler kanser hücresi gibi çoğaldıkça esnaf yok oluyor’ dedi.

BEE’O Semineri Bugün
Türkiye’nin ilk ve tek inovasyon ödüllü yerli propolis üreticisi BEE’O, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği sağlıklı yaşam seminerleri dizisine Hatay’da devam ediyor.
BEE’O, seminer dizisini Hatay’a taşıyor. Seminer, bugün HATMEK konferans salonunda gerçekleşecek.
Antakya HATMEK’te Salı günü ‘Beslenme ve Sağlıklı Yaşam’ üzerine gerçekleşecek olan Seminer’de, BEE’O Propolis Genel Müdürü/Kurucu Ortağı Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, propolisin sağlık ve beslenme açısından önemiyle ilgili katılımcıları bilgilendirecek. Seminer’in bir diğer konuşmacısı olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktoru Elif Çakır, çocuk beslenmesi ve ek gıdaya geçiş hakkında bilgi verirken, Diyetisyen Gülden Kılınç ise arı ürünlerinin sağlıklı beslenmedeki yerinden bahsedecek.
Son olarak, Psikoterapist/Pedagog Serap Melek Kılıç, yine çocuklarda beslenme rutinine dair bilgilerini paylaşacak.
Bugün 12.30 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleşecek olan seminere katılımın ücretsiz olduğu duyuruldu.
Seminerin akışı ve konuşmacıları ile saatleri şöyle:
13:00 – 13:45 Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı
Propolisin Sağlık ve Beslenme Açısından Önemi
13:45 – 14:15 Çocuk Sağ. ve Hast. Uzm. Dr. Elif Çakır
İlk Bin Gün Çocuk Beslenmesi ve Ek Gıdaya Geçiş
14:15 – 14:45 Kahve Arası
14:45 – 15:15 Diyetisyen Gülden Kılınç
Sağlıklı Beslenmede Arıcılık Ürünleri
15:15 – 15:45 Psikoterapist / Pedagog Serap Melek Kılıç
Çocuklarda Zorlanmadan Beslenme Rutini
15:45 – 16:00 Kapanış ve Teşekkür Belgesi Takdimi
16:00 – 16:15 Çekiliş Sonucu Hediyelerin Takdimi

Bugün enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek bugünkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Odabaşı Mahallesine 8:30-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Akçalı, Arpaçiflik, Arpagedik, Beyköy, Gülcihan, Kışla, Nardüzü, Karaağaç, Karahüseyinli, Arpaderesi, Kozaklı, Pirinçlik, Helvalı, Kurtbağı, Madenli, Üçgüllük, Konacık, Aşağı Kepirce, Yukarı Kepirce, Harlısu, Derekuyu, Hacıahmetli, Karagöz, Gözcüler, Çetillik, Uluçınar, Haymaseki, Avcılarsuyu, Tülek, Işıklı, Kale, Gökmeydan, Hüyük, Nergizlik ve Tatarlı Mahallelerine 0:01-1:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 40, 42, 46, 49, 53 ve Ortayol Sokaklarına 9:00-13:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Uğur Mumcu (İnönü), Şehit Bedi Acar, 526, 529, 544, 551/1ve 570/2 Sokaklarına 13:30-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mahallesi, Atatürk, Olgun, Daner, Sade, Ahmet Sade, Cocoğlu, Filikçiler, Güven, Bilgin, Cami, Ahmet Yesevi, Mevlana, Beyler, Taş, Durgun, Dağlılar ve Metin Uzun Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Büyükdere Mahallesine 0:01-1:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Leylekli Mahallesi Leylekli Sokağa 8:30-16:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Leylekli Mahallesi Baraj yolu mevkisine 8:30-16:30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Odabaşı Mahallesine 8:30-16:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Ovakent, Maraşboğazı, Paşaköy, Tahtaköprü, Uzunaliç, Serinyol, Aşağıoba, Arpahan, Zülüflühan, Anayazı, Derince, Akhisar, Üçgedik, Büyükdalyan, Hasanlı, Akçaova, Yeşilova ve Alattin Mahallelerine 0:00-6:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük, Kurtbağı ve Derekuyu Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Yıldırım Beyazıt, Kayadibi, Yunus ve Çamdede Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Ötençay, Çakallı ve Şenbük Mahallelerine 0:00-6:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mahallesi, Soylular, Say ve Siteler Sokaklarına 9:00-15:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi 15 Kasım, Akbez, Aktepe, Ardıçlı, Arpalıuşağı, Aşağıkarafakılı, Bintaş, Çay, Çınarbaşı, Dedemli, Dervişpaşa, Gazeluşağı, Girne, Hacılar, Koruhüyük, Küreci, Sapanözü, Söğüt, Tepebaşı, Tiyek, Yeni, Yeniyapan ve Yoluklar Mahallelerine 0:00-6:30 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Cırtıman Mahallesine 13:30-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Akçay ve Güzelçay Mahallelerine 9:00-10:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Başpınar, Çiloğlanhüyüğü, Gölbaşı, İçada, Muratpaşa, Kızılkaya, Özkızılkaya, Sucuköy, Torun, Adalar, Yalangoz, Demirkonak, İncirli, Abalaklı, Alibeyçağlı, Balarmudu, Bektaşlı, Ceylanlı, Çamseki, Çataltepe, Danaahmetli, Dedeçınar, Güzelce, Ilıkpınar, Kamışlar, Karaçağıl, Karaelmaslı, Karamağra, Karamankaşı, Kazkeli, Kodallı, Kurtlusoğuksu, Özsoğuksu, Söğütlüöz, Taşoluk, Topboğazı, Mimarsinan, Alaybeyli, Menderes, Alsancak, Cumhuriyet, Çankaya, Barbaros, Fatih, Bahçelievler, Kurtuluş, 408 Evler, Alparslan, Gündüz, Yeni, Karataş, Delibekirli ve Yılanlı Mahallelerine 0:00-6:30 saatleri arası,
Kumlu İlçesi Akpınar, Kaletepe ve Kırcaoğlu Mahallelerine 0:00-6:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Eğerci Mahallesine 8:30-16:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Leylekli Mahallesine 7:30-8:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Leylekli Mahallesine 16:30-17:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Leylekli Mahallesine 8:30-16:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Leylekli Mahallesi Baraj Yolu mevkisine 8:30-16:30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.