Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Savaş’tan 4 Şehit için

Savaş’tan 4 Şehit için başsağlığı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul’da bir helikopterin düşmesi sonucu Şehit düşen 4 askerimiz için bir başsağlığı mesajı yayınladı.
Başkan Savaş, mesajında, “Akşam saatlerinde, İstanbul Çekmeköy’de meydana gelen elim kazayı üzüntü içerisinde öğrendim. Kazada Şehit olan askerlerimize yüce Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türk Milletine başsağlığı dilerim” dedi.

MKÜ Araştırma Hastanesine personel alımı
2 Yedek Çağrıldı…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne alınacak personelle ilgili olarak, 23 Aralık 2018 tarihli çağrı kapsamında kazananlardan 2 kişi zamanında başvuru yapmadı.
Kurum, bu nedenle, 2 yedek isme de çağrıda bulundu. MKÜ duyurusunda, 23 Aralık 2018 tarihli sözleşmeli personel alımı ilanı 1.yedek isimleri olarak ifade edilen, Hemşire Hazal Ördek ve Laboratuvar Teknisyeni Cansel Kayraki
adli kişilere başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.
MKÜ duyurusunda, sözleşmeli pozisyona yerleştirilmeye hak kazanan “Hazal Ördek ile Cansel Kayraki” adlı kişilerin, 18 / 02 / 2019 tarihine kadar, talep edilen belgelerle birlikte Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na şahsen başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Hatay’ın Suriye sınırında deprem
Altınözü Sallandı…
Hatay’ın güneyinde, dün Suriye sınırına yakın bir bölgede deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ölçümlerine göre, dün saat 15.41’de, Hatay-Altınözü-Atayurdu merkezli, 1,7 büyüklükte olmak üzere mini ölçekte bir deprem meydana geldi. Deprem, can ya da mal kaybı oluşturmadı.

Yüzme Hakemlik Kursu
Yarın Başlıyor
Antakya’da, Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen “Yüzme Antrenör Kursu” yarın başlıyor. Yapılan duyuruda, “Yüzme hakemlik kursumuz, Hatay Büyükşehir Belediye Spor ve Yaşam Kompleksi’nde yapılacaktır. Kurs dönemi, 14-17 Şubat tarihleri arasındadır” denildi.

Kıtoğlu Konseri Yarın
Altınözü Zeytin Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi tarafından, yarın saat 13.00’te Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda konser veriliyor.
Konseri, “Nil-Cüneyt Kitoğlu” verecek. Konsere girişin ücretsiz olduğu duyuruldu.

BSM’ye 96 Öğretmen başvurdu:
2 İtiraza Kabul
Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezi Okullarında görev almak isteyen kurum içi öğretmenlerle ilgili başvuruları sonuçlandırdı. Sonuçlar, kurumun internet sitesinde duyurulurken, 3 öğretmen itirazda bulundu. İtirazlardan 2’si kabul edilirken 1’i ise süre geçtiği için reddedildi. Bilim Sanat Merkezine atama başvurularında itirazda bulunan, Payas’tan Beşir Necati Yetim ile Özlem Ünal adlı öğretmenlerin itirazları kabul edildi ve puanlarına 2’şer puan daha eklendi. Bu arada, Defne’den Aysel Günay Sakar adlı öğretmenin başvurusu ise süresinde itiraz edilmediğinden dolayı değerlendirilmedi.

Primemall’da tüketimi teşvik:
Hergün 7 kişiye kolye…
Primemall Antakya Alışveriş Merkezi, ziyaretçilerini, Sevgililer Günü’ne özel sevgi dolu bir kampanya ile karşılıyor.
Primemall Antakya Alışveriş Merkezi, yaptığı sürpriz kampanyalara bir yenisini daha ekliyor. Primemall Yönetimi; 11-15 Şubat tarihleri arasında hazır giyim, tekstil ve ayakkabı mağazalarından, toplamda günün en yüksek tutarlı alışverişini yapan her gün 7 şanslı ziyaretçisine sonsuzluk kolyesi hediye edecek. Primemall Antakya Alışveriş Merkezi, son kampanyası bağlamında, ziyaretçilerini şaşırtmaya, farklı kampanya ve etkinliklerine devam edeceğini duyurdu.

Samandağ Belediyesi-PTT İşbirliği:
Samandağ Kartpostalı…
Samandağ Belediyesi’nin girişimleriyle, PTT Hatay Başmüdürlüğü tarafından, Samandağ’ı tanıtıcı kartpostal bastırılıyor. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in öncülüğünde, Samandağ’ın tanıtılması amacıyla daha önce de posta pulu bastırılmıştı.
Samandağ kartpostalları, Samandağ Belediyesi’nin girişimleriyle, PTT Hatay Başmüdürlüğü tarafından bastırılıyor. Samandağlı Fotoğraf Sanatçısı İsmail Zubari’nin çektiği fotoğraflar, Samandağ’ı tanıtmak amacıyla kartpostala dönüşüyor. Kartpostallarda; Titus Tünel, Hz. Hızır Ziyareti, Hz. Hızır Parkı, Beşikli Mağara, Tek Kemerli Roma Köprüsü ve Samandağ ilçesini tanıtan doğa fotoğrafları kullanıldı. Bastırılan kartpostallar, Samandağ’ın tanıtımı için özel günlerde vatandaşlarla buluşacak.
Yakında vatandaşlar ile buluşacak olan kartpostalların, PTT Samandağ Şubesi’nden temin edilebileceği duyuruldu.

YKS başvuruları başladı
Kısa adı YKS olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2019 için başvurular başladı. Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı(AYT) ve YDT sınavlarından hangilerine katılım sağlayacağını YKS başvurusu ile belirleyecek olan üniversite adayları, bu işlemi ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecek. YKS başvuru formunu dolduran adaylar, kılavuzda yer alan banka bilgilerine göre ücret ödemelerini yaparak, işlemlerini tamamlayabilecek. Adaylar, her oturum için 50 TL ödeyecek. Bir önceki yılın Temel Yeterlilik Sınavı’ndan 200 puan ve üzeri alan adaylar, dilerlerse sınava girmeyebilecek.

ATB’den Başsağlığı Mesajı
Antakya Ticaret Borsası (ATB), dün vefat eden Mikail Gazel’in ölümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı. ATB mesajında, “Borsamız Üyesi Sayın Mikail Gazel’in vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi.

Yakında İnternet’te
Üreticiden tüketiciye tanzim satışları noktasında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, talebe göre çeşit sayısının artacağını vurguladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, satışların internet üzerinden de yapılacağını söyledi.

Yarın Ekinci’de kısmi enerji kesintisi var
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimiz Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde küçük bir bölümde kesinti uygulayacağını duyurdu. Toroslar EDAŞ duyurusuna göre, yarın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi Tümer, Atatürk (Bahçelievler), Cengiz ve Sönmez Sokaklarına, 8:30-16:30 saatleri arasında AG-Hizmet Alım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Fiyatlarda inme var!
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 7 kalem sebzede başlatılan tanzim satışlara ilişkin, “Fiyatlarda ciddi gevşeme oldu. Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı” değerlendir-mesinde bulundu.

Beklenti düştü
Ekonomideki daralmayla birlikte iş ilanı sayısı düşüş gösterirken, gençler, asgari ücretin de altında bir maaş beklentisiyle; satış temsilcisi, çağrı merkezi elemanı, güvenlik görevlisi gibi pozisyonlara yöneldi. Bu konudaki bilgi, mavi yaka ve ara kademe pozisyonlarda hizmet veren insan kaynakları sitesi Eleman.net tarafından paylaşıldı.

5 kişi bildi
On Numara çekilişinde 10 bilen 5 kişi, 68 bin 484’er lira ikramiye kazandı. Kazandıran numaralar; 1, 5, 7, 13, 16, 17, 25, 27, 29, 30, 37, 39, 40, 42, 45, 62, 67, 68, 69, 74, 75 ve 78 olarak belirlendi. 10 bilen 5 kişi, 68 bin 484 lira 95’er kuruş ikramiye kazandı.

Onarım çalışması
Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Altınçay Mahallesi’nde çeşitli kurumlarca yapılan kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda parke onarım çalışması gerçekleştirdi.

Başvurular başladı
YKS başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Mart’a kadar alınacak.

FETÖ Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2010’da yapılan ‘Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı’nda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek bunları örgüt mensuplarına verdiklerinin tespiti üzerine, soruların verildiği 75 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

THY, “yarı zamanlı” çalışacak öğrenci arıyor
Türk Hava Yolları (THY), en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünde 3. sınıf öğrencisi olan ve yarı zamanlı çalışabilecekler için internet sitesinde ilan yayımladı.

Esnafın AVM talebi!
AVM ve marketlerin kapanış saatlerinin tüm gelişmiş ülkelerde en geç 20.00 olduğunu hatırlatan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Haftanın her günü geç saatlere kadar açık olan AVM ve marketler esnafın iş yapmasını engelleyen en önemli etken’ dedi.

Et üretimi azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kırmızı Et Üretim İstatistikleri 4’üncü çeyrek verilerini yayımladı.
Buna göre, toplam kırmızı et üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5 oranında düşerken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 azaldı.

Orman Muhafızlarına Darp!
Dörtyol’da 3 orman muhafızı, ormanlık alanda kaçak orman ürünü taşıyanlarca tartaklandı.
İlimiz Dörtyol ilçesi Beşikgöl mevkiinde, 3 orman muhafaza memuru, ormanlık alanda “orman düşmanı” kişilerin saldırısına uğradı. Alınan bilgiye göre, Dörtyol ilçesi Beşikgöl mevkiinde, kaçakçılıkla mücadele esnasında görevlerini ifa eden görevli 3 Orman Muhafaza memuruna kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Gerçekleşen saldırı sonrasında, Orman Muhafaza memurları yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, yaralılardan birinin durumu ise ağır.
Türk Orman-Sen Hatay Şube Başkanı Teyfik Gülen, saldırıyı kınayarak, “Kaçak orman emvali taşıyan araç sahiplerince, Orman Muhafaza memuru arkadaşlarımıza girişilen saldırıyı şiddetle kınıyor, bu menfur olayın faillerinin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmelerini ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını, Türk Tarım Orman-Sen Camiası olarak yetkili makamlardan bekliyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna arz ederiz” dedi.

HAC başvuruları bugün sona eriyor
Müftülük, kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getirmek isteyenler için açılan hac ek kayıtları başvurularının bugün sona ereceğini duyurdu.
Hatay İl Müftülüğünden yapılan açıklama şöyle:
“2019 Yılı hac kurasında kesin kayıt hakkı kazananlardan kayıtlarını yaptırmayan vatandaşlarımızın yerine, illerdeki boş kalan kontenjanlara, illerin kura sıra numarası gözetilerek ve organizasyon tercihine göre (Diyanet İşleri Başkanlığı-Acente) 6-13 Şubat 2019 tarihleri arasında kayıt alınacaktır. Yedek sıradan kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımıza SMS ile bilgi verilecek, aynı zamanda web sitemizden (hac kura sorgulama) de durum sorgulanabilecektir. Yedek sıradan kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlarımız, kesin kayıt yaptırabilir belgelerini http://www.hac.gov.tr adresinden alabileceklerdir. Belgesini alan vatandaşlarımız, illerin organizasyon tercih (Diyanet İşleri Başkanlığı-Acente) boşluklarına göre, kesin kayıt işlemini İl Müftülüklerine veya Başkanlığımız ile sözleşme imzalayan acentelere 13 Şubat 2019 tarihine kadar yaptıracak ve ücretlerini anlaşmalı bankalara yatıracaklardır.”