Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Türkiye’de WEB Sitelerini en

Türkiye’de WEB Sitelerini en iyi kullanan 500 Okul
Hatay’dan 5 Okul Var…
Türkiye genelinde 2018-2019 dönemi itibariyle okul web sitelerini en etkin kullanan “İlk 500 Okul” açıklandı. 2018-2019 eğitim öğretim dönemi okul internet siteleri performans sıralaması, her gün elde edilen sıralamaların ortalaması alınarak, bir süreç değerlendirmesi sonucunda oluşturuldu.
Milli Eğitim yayınlarında yer alan habere göre, “İlk 500 Okul” içinde ilimiz Hatay’dan 5 okul bulunuyor. Bu okullar şunlar:
-Kırıkhan 75.Yıl Anaokulu
-Altınözü Cumhuriyet İlkokulu
-Erzin Yoncadüzü İlkokulu
-Reyhanlı M.Akif Ersoy Kız AİHL
-Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlkokulu
Türkiye’de WEB sitelerini en iyi kullanan İlk 500 Okul arasında, ilimizden; Antakya, Defne, İskenderun, Dörtyol, Samandağ gibi ilçelerden hiçbir okulun bulunmaması ise dikkat çekti.

Savaş, İstanbul’da
HDF Yönetici-üyeleriyle bir araya geldi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hafta sonunu İstanbul’da geçirdi. Cuma günü İtalya’dan yurda dönen ve aynı gün Hatay Dernekler Federasyonu’nun konuğu olarak Hataylı hemşerileri ile buluşan Lütfü Savaş, ilimiz ülkemiz ve İstanbul seçimleriyle ilgili görüşlerini aktardı.
Lütfü Savaş’ın, Hatay Dernekler Federasyonu yönetici ve üyeleriyle buluşmasına Milletvekilleri, işadamları, CHP İl Başkanı başta olmak üzere, bazı partililer ile bazı meclis üyeleri katıldı.
Savaş, dün de bir benzerini gerçekleştirdiği toplantılar sonrası değerlendirmesinde, “Hataylı Dernekler Federasyonu’na bağlı hemşehri derneklerimiz ve hemşerilerimizle bir araya geldik” dedi.

MKÜ-Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni
Bugün…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından 17 Haziran Pazartesi günü (Bugün) mezuniyet töreni düzenleniyor.
Mezuniyet töreni, 08.00 – 17.00 saatleri arasında Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerde il dışı tayini
Başvurular 20 Haziran’a Kadar…
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvurularını 14 Haziran Cuma gününden itibaren almaya başladı. Başvurular, 20 Haziran’a kadar devam edecek. 2019 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunanlar, Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan boş kontenjanlara bakabilecek.

Reyhanlı’da 2 TOKİ Konutu satılıyor
İlimiz Reyhanlı’da 2 adet konut, %25 peşin ve 120 ay vade imkanıyla, 20 Haziran 2019 tarihinde açık artırma ile satışa sunuluyor.TOKİ İdaresi açıklamasında, 11 ilde 69 konut, 21 ilde 240 adet işyerinin satışa sunulacağı açık artırma hakkında detaylı bilgi alınabileceği duyuruldu.

9 ayın zirvesi
Gram altının fiyatı, dolar kuru ve ons altından bulduğu destekle 9 ayın zirvesi olan 258,6 lirayı gördü.

Sağlık Müdürü, Öğrencilere tatilde
spor ve kitap okuma mesajı verdi
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, geçtiğimiz Cuma günü yaz tatiline giren ilkokul, ortaokul ile liselilere, yaz tatilinde bolca spor yapma ve kitap okuma önerisi yaptı.
Sağlık İl Müdürü Dr. Tiryaki’nin mesajı şöyle:
“2018-2019 eğitim öğretim yılını geride bırakarak karnelerini alan öğrencileri tebrik ederiz. Tatil, dinlenme ve eğlenmenin yanı sıra, düzenli egzersiz yapmak ve bol kitap okumak demektir. Sağlıklı beslenmek de ihmal edilmemelidir.”

Hem SSK’lı Hem BAĞ-KUR’lu olursa!
Bir kişinin aynı anda hem SSK’lı hem Bağ-Kur’lu olmasında, SGK açısından bir sakınca yok. Kişi, bir işverenin yanında ayın belirli günlerinde çalışıp, diğer yandan kendi işini yapabilir. Bu durumda SGK’nın hangi statüde ödenen primleri geçerli sayacağı dönemler içinde farklılık gösterir. 1 Ekim 2008 ila 1 Mart 2011 tarihleri arasında, bir kişi birden çok sigortalılık statüsüne tabiyse, 4/c’liliği yani Emekli Sandığı geçerlidir. Sosyal güvenlik sisteminde çakışan sigortalılıklar içerisinde 4/c’lilik bulunmuyorsa, bu durumda önce başlayan sigortalılık geçerlidir.
1 Mart 2011 tarihinden sonra ise aynı anda iki statüde sigortalı olan kişiler için SGK uygulaması değişti. Bu tarihten sonra aynı anda hem SSK’lı, hem Bağ-Kur’lu olan kişilerin SSK’lılıkları geçerli sayılıyor. Bir kişinin iki farklı statüde aynı anda prim ödemesi halinde, yalnızca geçerli statüde olanları emekli aylığına yansıtılır. Geçersiz statüde ödenmiş primler de iade alınabilir. Bu durumda prim iade alınabilmesi için kişinin SGK’ya prim borcu olmaması gerekir.

İnterneti sevdik
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Üst Kurul’un 2019’da yaptığı çocukların medya kullanım alışkanlıklarına yönelik araştırmaya göre, gençler, günde ortalama 2 saat 13 dakika internet kullanıyor” dedi.

Vali Doğan’dan öğrencilere tatil mesajı
Vali Rahmi Doğan, yaz tatiline giren, Hatay’da okuyan anaokulu, ilkokul, ortaokul ile liseli 400 bin civarındaki öğrenciye hitaben bir mesaj yayınladı. Vali Doğan’ın mesajı şöyle:
“Türkiye’yi güçlü yarınlara taşıyacak nesillerin yetişmesinde esas güç olan öğretmenlerimize ve idarecilerimize, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek adına gösterdikleri azim ve gayretleri için teşekkür ediyorum. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, tatil sürecini sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelerle ve kitap okuyarak değerlendirmenizi öneriyor, iyi tatiller diliyorum.”

Gençlere çağrı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı’na ilişkin olarak, “Özellikle iş fikri olan genç arkadaşlarımıza buradan bu çağrıyı yapıyorum. Bu yılın ilk çağrısı için bütçemiz 30 milyon lira” dedi.

Zam pazarlığı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Atalay, kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin zam oranının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili bir araya geldi.

TZOB uyardı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, herkesin toprağın önemini kavraması gerektiğini bildirerek, “Ülkemiz Çölleşme Risk Haritasına göre, topraklarımızın yüzde 19’u yüksek risk altında” dedi.

Bugün başlıyor
Futbolda 2019-2020 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi Türkiye için bugün resmen başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, yaz transfer dönemi, 2 Eylül’de sona erecek.

Havuza dikkat
Uzmanlar, “Sıcakların artması ile birlikte havuza ilgi arttı, ancak hijyen kurallarına dikkat edilmeyen havuzlar çeşitli enfeksiyon hastalıklarına sebep olabilir” uyarısında bulunuyor.

Hurdada ÖTV
15.000 Tl Oldu
Cumhurbaşkanlığı kararı ile 16 yaş ve üzerindeki motorlu araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkarılmasına bağlı olarak, aynı cins yeni bir aracın ilk alımında terkin edilecek ÖTV’nin üst sınırı, 10 bin liradan 15 bin liraya yükseltildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, tır çekicisi cins araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV’nin terkin edilecek üst sınırı artırıldı. İndirim miktarları yeni aracın ÖTV matrahı 70 bin liraya kadar olanlarda 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldı. Matrahı 70 bin lira ile 120 bin lira arasında olan araçlar için terkin edilecek ÖTV 12 bin lira oldu.
Yeni aracın ÖTV matrahı 120 bin lirayı aşanlarda ise söz konusu indirimi kaldırıldı. Daha önce matrahı 80 bin lirayı aşan araçlarda 3 bin lira ÖTV indirimi uygulanıyordu.

Başkan’dan medya desteği
Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Arsuz Gazeteciler Cemiyetimizin düzenlediği dayanışma kahvaltısına, Meclis Üyelerimiz ile birlikte katılım sağladık. Hizmetlerimizin halka ulaşması açısından önemli bir köprü görevi üstelenerek ilçemizin gelişimi için çaba sarf eden Gazeteci dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

İş kapısı oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR aracılığıyla, bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 571 bin 266 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.

KOBİ desteği
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Eximbank’ın içindeki KOBİ oranını yüzde 70’lere getirdik, üyesi sayısını 11 bin civarına getirdik. Hedefimiz yıl sonuna kadar bunu 12 bin 500’e çıkarmak ve KOBİ oranını da yüzde 75’e çıkarmak” dedi.

Beklenti geriledi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi’ne göre, yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 15,85’e geriledi.

Ortalama 153 bin lira
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk 4 ayında 642 bin adet gayrimenkul satılırken, tapu başına düşen ortalama değer 153 bin liraya yükseldi.

‘Devamsızlık’ Affı
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki 12. sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedilmesine ilişkin yazı tüm illere gönderildi.

Bitkinin gücü
İhracat değeri
TBMM Tıbbi Aromatik Bitkiler Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın, “Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde 700-800 milyon dolar civarında kapasitemiz var. Bu yıl 1 milyar doları geçmek istiyoruz” dedi.

Daha az çocuk
İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye’de doğurganlık oranının yüzde 2,1’e düştüğünü söyledi, bu oranın bundan 20 sene evvel yüzde 5,1 olduğuna işaret etti.

Kızılay memnun
Türk Kızılay, gönüllü kan bağışçılarından aldığı destekle, Türkiye genelinde yılın ilk 6 ayında 1 milyon 246 bin 349 ünite bağış aldı. Türk Kızılay, bu yılın ilk 6 ayındaki bağışlarda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7’lik artış da kaydetti.

Esnafın talebi:
İmar Barışı uzasın
İmar barışı başvuru süresinin yılsonuna kadar uzatılması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Dar gelirli vatandaşlarımız için yapı kayıt belgesi ücretleri taksitlendirilmeli’ dedi.

Önemli veri
17 Haziran Pazartesi: Saat 10:00/İşsizlik Oranı/Mart/Önceki: % 14.7 – Saat 11:00/Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi/Mayıs/Önceki: – 18.3 milyar TL.

37 ildeki lisanslar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nce, Türkiye çapındaki, 37 ildeki 72 maden lisansı iptal edildi.

Erişime açık
Açıköğretim Fakültesi tarafından 25-26 Mayıs tarihinde yapılan bahar dönemi sınavlarının sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına aöf mobil uygulamadan erişebiliyor.

2 Milyonu aşkın!
YKS’ye toplam 2 milyon 528 bin 110 adayın katıldığını bildiren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “YKS için yaklaşık 5 milyon adet kitapçık basıldı. Sınavlarda, toplam 692 bin 978 kişi görev aldı” dedi.