Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Düzeltme; Çağatay, Mavi Balina

Düzeltme;
Çağatay, Mavi Balina kurbanı değil…
Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi’inde üç gün önce hayatını kaybeden 13 yaşındaki Çağatay Sahillioğlu adlı gencin ölüm sebebinin, internette son zamanlarda oynayanların intiharlarına sebep olan Mavi Balina Oyunu olduğu, gerek Gazetemiz, gerekse diğer lokal ve ulusal medyada ‘olayın asıl sebebi anlaşılmadan’ yanlışlıkla yayınlanmıştır.
Söz konusu bilgilerin yanlış oluşundan dolayı, Antakya Gazetesi olarak merhumun ailesinden ve tüm halkımızdan özür diler, hayatını kaybeden 13 yaşındaki Çağatay’a Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı dileriz.

Türkiye’de yıllık ihracatı en yüksek
ilk 1000 şirket belli oldu:
Hatay’dan 13 Firma
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “Türkiye’nin 2018’de İlk 1000 İhracatçısı ” araştırmasına göre, listeye ilimiz Hatay’dan 13 firma girdi. Türkiye’de yüksek ihracat gerçekleştiren ilk 1000 ihracat firması arasına giren Hataylı firmalardan bazıları şunlar:
Akyem ve Beyza Piliç A.Ş., Akaş Tarım Ürn. A.Ş., Tekasya Tarım Ltd.Şti., İlsa Dış Tic. Ltd.Şti.
Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2018 araştırması sonuçlarını göre, ilimiz Hatay’dan, Necmettin Çalışkan’ın sahibi olduğu Akyem ve Beyza Piliç A.Ş., Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı arasında, 461.sıradan 257.sıraya yükseldi. Bu arada ilk 13’e giren diğer Hatay firmaları ise isimlerinin açıklanmasını istemedi.

2019 Kontenjanı
YÖK bu yılın kontenjanlarını belirledi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kontenjanlar, tıp programında 15 bin 50, diş hekimliğinde 6 bin 680, eczacılıkta 3 bin 524, hemşirelikte ise 15 bin 33 oldu” denildi.

Yıkamadan giymeyin
Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sema Karaoğlu, cilt sağlığı açısından yeni alınan kıyafetlerinin yıkanmasının yararlı olacağı tavsiyesinde bulundu.

Yargı Paketi Hazır
Her An TBMM’de Olabilir
Gazeteciye saldırıda 1 ay tutukluluk geliyor
Bugünlerde Meclis Başkanlığı’na sunulması beklenen ve yaklaşık 18 madde olacağı belirtilen yargı paketinde, öncelikle düşünce özgürlüğünü kuvvetlendiren düzenlemeler yer alacağı öğrenildi. Pakette yer alması planlanan düzenlemelerden bir de, “uzun tutukluluk” eleştirilerini sonlandırmaya dönük maddelerden oluşacak. Özellikle Savcılık aşamasındaki soruşturma süreçlerinde tutukluluk halinin sınırlı tutulması, yargılamada esas olanın “tutuksuz yargılama” olması konusunda güçlendirici düzenlemeler yer alacak.
Avukatlara yeşil pasaport
Paket ile ayrıca, Avukatlara yeşil pasaport verilmesi de planlanıyor. Söz konusu düzenlemeyle, meslekte 15 yılını dolduran Avukatlar ile eş ve 18 yaşını doldurmamış çocuklarının yararlanabileceği öngörülüyor. Gazetecilerin dövülmesi, siyasilere fiziki saldırılar başta olmak üzere, toplumda infial uyandıran, ancak ağır bir sonucu olmadığı için ceza alt sınırından dolayı tutuksuz yapılan yargılamalarda, Savcılık aşamasında 15 gün tutuklu kalması koşulu getirilmesi beklenen yeni yargı paketinde, bu sürenin bir defa daha uzatılabileceği hükmüyle de en az bir ay tutukluluk şartı getirilmesi amaçlanmakta.

MKÜ Kampüs’te İlaçlama
Yarın ve Pazar
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), hafta sonunda kampüs komple ilaçlanıyor. Konuya ilişkin MKÜ duyurusunda, “Üniversitemiz kampüs birimlerinde görülen haşerelere karşı, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Demirel sorumluluğunda 22/06/2019 Cumartesi ve 23/06/2019 Pazar günü ilaçlama yapılacaktır” denildi.

İskenderun’da bugün halka açık müzik şöleni:
Beşses Ve Soydan Soydaş Konserleri
İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde, bugün Fener Caddesi’ndeki Millet Parkı’nda iki konser düzenleniyor. Müzik şöleni, eski karayolları alanı olarak bilinen Millet Parkı’nda saat 21.00’de başlıyor.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,
5 Temmuz Kültür Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde, Millet Parkı’nda, ses sanatçıları BEŞ- SES ve Soydan Soydaş tarafından halka ücretsiz konser verileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan
5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde, 21 Haziran Cuma Saat 21.00’da Millet Parkı’nda düzenlenecek olan Soydan Soydaş & A-Star Band konserine ve 23 Haziran Pazar Saat 21.00’da Millet Parkı’nda düzenlenecek olan BEŞ- SES konserine tüm halkımız davetlidir. Kültürel etkinliklere ağırlık veren, sanatsal faaliyetlerin her zaman içerisinde olan bir belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu anlamda çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Festival komitemizin ise çalışmaları son aşamada. Kısa bir süre sonrada festival programı kamuoyu ile paylaşılacak.”

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Aksaray Mahallesi 75.Yıl Sokağa 8:30-12:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Odabaşı Mahallesi Çağla, Defne ve Uğur Mumcu Sokaklara 13:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Fatih Sokağa 7:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 511, 506, 507, 592, 509, 510, Şehit Bedi Acar ve 513 Sokaklara 9:20-17:20 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Uğur Mumcu(İnönü), Şirin, 544, 505, 577, 550, 587, 567, 590, 551, 559, 511, 568, 569, 581, 593, 589, 583, 592, 510, 526, 529, Şehit Bedi Acar, 528, 588, 579 ve 521 Sokaklara 9:30-17:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesi 609.,904.,906.,913.,926.,940.,941., Asım Gündüz, Mustafa Dağıstanlı, Yaşar Doğu, İnönü, Umut, 905.,930.,956 ve 907 Sokaklara 9:10-17:10 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesi 913. , 926. , 912. , 929. , 928. , 930. , 914. , Yatır ve İnönü Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Bahçelievler, Cumhuriyet, Hürriyet, İsalı, İstiklal, Karamustafalı, Mahmutlu, Mustafalı, Şükrü Paşa, Yeni, Başlamış, Gökdere, Kızlarçayı, Turunçlu, Yoncadüzü, Gökgöl, Yukarıburnaz ve Aşağıburnaz Mahallerine 9:30-17:30 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Cırtıman Mahallesi Cırtıman ve Atiksuyu Sokağa 9:00-18:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Özyörük Mahallesine 9:30-12:30 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Topboğazı, Özsoğuksu, Kurtlusoğuksu, Arkıtça, Alaybeyli, Ilıkpınar, Kodallı, Çataltepe, Danaahmetli, Ceylanlı, Karamağra, Karaçağıl, Alibeyçağıllı, Tşoluk, Güzelce, Karamankaşı, Çamsarı, Saylakk, Dedeçınar, Balarmudu, Bektaşlı, Söğütlüöz, Kamışlar ve Söğütlüöz Mahallelerine 9:30-17:00 saatleri arası
Reyhanlı İlçesi Yeni Mahalleye 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mızraklı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mızraklı ve Yeşilköy Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Zam talebi
Türk-İş, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’a sundu. Seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon +3 puan refah payı talep ediliyor.

Samandağ-Sutaşı Mahallesi’nde
Parsel Numaraları Değişti
Samandağ ilçesi Sutaşı Mahallesi’ndeki gayrimenkullerde parsel numaralarının değiştiği bildirildi. Konuya ilişkin duyuru, Samandağ Belediyesi’nden geldi. Samandağ Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların emlak vergisi ile ilgili mağduriyet yaşamamaları için beyan yenilemeleri gerektiği belirtildi ve şöyle denildi:
“3402 sayı Tapu Kadastro Kanunu’na göre, Sutaşı Mahallesi’nin parsel bilgileri düzeltilmesiyle ilgili yapılan çalışma sonucunda, Sutaşı Mahallesi’nin bütün parsel numaraları değişmiştir. Mükelleflerin, emlak vergisi ile ilgili mağdur duruma düşmemeleri için, belediyemiz emlak servisinde beyanlarını yenilemelerine gerek duyulmuştur. 2019 yılı sonuna kadar beyan yenileme gerekmektedir. Sutaşı halkına duyurulur.”

KPSS 14 Temmuz’da
Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans 2019 sınavları 14 Temmuz’da yapılıyor.
ÖSYM Hatay İl Sınav Koordinatörlüğü’nün, üniversite bünyesindeki akademisyen ve kamu personeline yönelik duyurusunda, 14 Temmuz 2019 Pazar günü sabah ve öğle oturumu olarak yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Lisans-2019 için görev tercih işlemleri başlatılırken, sınavda görev almak isteyen görevlilerin http://gis.osym.gov.tr internet adresinden görev tercihinde bulunmaları gerektiği hatırlatıldı ve görev tercih işlemlerinin
19 Haziran’da başladığı, 27 Haziran’a kadar süreceği kaydedildi.

Yasaklama geliyor
Daha az zararlı olduğu düşünüldüğü için tercih edilen elektronik sigaraların da bağımlılık yaptığı, kanser ve kalp rahatsızlıklarına yol açtığı biliniyor.
ABD’nin San Francisco kenti, ülkede e-sigaraların satışının yasaklandığı ilk şehir olmaya hazırlanıyor.

YÖK’ten adım
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, turizm fakültelerine ve yüksekokullarına yönelik bir dizi iyileştirici düzenleme yapmayı planladıklarını bildirdi.

Çevreci adım
Arsuz ilçesi sahilindeki deniz kaplumbağası yuvalama alanları koruma altına alındı. Ekipler, yuva alanlarını çitlerle belirleyerek dikkatli olunması konusunda uyarıcı levhalar astı.

Askerlik Kanunu
TBMM Genel Kurulu’nda, yeni askerlik sistemi teklifinin 30 maddeden oluşan ikinci bölümü kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, muvazzaflık hizmeti sırasında sağlık kuruluşlarında tanı ve tedavide geçen süreler, yargılama sonucu beraat edenlerin gözaltı ve tutukluluk süreleri askerlik hizmetinden sayılacak.

Güven Endeksi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Buna göre; Tüketici güven endeksi, Haziran’da geçen aya göre yüzde 4,3 artış kaydetti.

‘Okul Gıdası’ logosu
MEB’e bağlı kurumların bünyesindeki kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda “Okul Gıdası” logosunun kullanımına ilişkin detaylar belirlendi.

Aşı şart!
BBC’nin haberine göre, The Wellcome Trust’ın yaptığı araştırma, aşıya güvensizliğin hastalıklarla mücadelede en önemli sorunlardan biri olduğunu ortaya koydu.

İdlib hareketliliği
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki gözlem noktalarına çok sayıda zırhlı araç, personel, personel taşıyıcı ve mühimmat içeren askeri konvoy yolladı.

Oranlar da düşmeli!
Kredi kartı taksit sayılarının artırılmasının yanında, gecikme faizlerinin de düşürülmesi gerektiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Bankalar elini taşın altına koymalı ve bu oranı aşağı çekmeli’ dedi.

TYT puanı açıklaması
ÖSYM’den, 2018’deki Temel Yeterlilik Testi’nde, sınav puanı 200 ve üzeri adayların yüzdelik dilim değerleri referans alınarak 2019-TYT’de bu değerlere karşılık gelen 200-500 aralığındaki puanlara dönüştürüleceği bildirildi.

Türkiye’nin borcu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Nisan 2019 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklandı. Buna göre; Kısa vadeli dış borç stoku, Nisan’da geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 3,4 artarak 120,6 milyar dolar oldu.

Önemli veri
28 Haziran Cuma: 10:00/Dış Ticaret Dengesi/Mayıs/Önceki: – 2.98 milyar dolar

Hatay Ekonomisi
TİM Listesi içinde
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı 2018” araştırmasına göre, listeye Hatay’dan 13 firma girdi, ancak 5 firma isminin açıklanmasını istemedi.

Sadece yüzde 1’i
KLİMİK Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Türkiye’de Hepatit B ve Hepatit C hastalığının farkında olan insanların sadece yüzde 1’i tedavi-ye ulaşmış durumda” dedi.

Spor için işbirliği
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu, ulusal ve uluslararası tenis karşılaşmalarında Türkiye’yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için işbirliğine gitti.

İŞKUR yoğunluğu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR aracılığıyla bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 571 bin 266 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.

Egzersiz şart!
Tip 2 diyabet, yaşam kalitesini düşüren ve tüm vücudu etkileyen ciddi bir hastalık. Sağlığını tekrar kontrol altına almak isteyen tip 2 diyabet hastaları için uzmanların önerileri arasında yer alan egzersiz ise diyabet hastasının yaşam kalitesini arttırmada önemli rol oynuyor.