Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay Barosu paneli bugün

Hatay Barosu paneli bugün
Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu geliyor
Hatay Barosu’nun “5 Nisan Avukatlar Günü” kutlamaları çerçevesinde bugün çok önemli bir panel var. Bugün Meclis Kültür Merkezi’nde saat 14.00’teki “Referandumda EVET mi HAYIR mı?” konulu panelde konuşmacılar; Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu, Yrd. Doç. Neval Oğan Balkız ve Av. Ertuğrul Yalçınbayır. Konusu önemli, konuşmacıları ünlü panel saat 14.00’te MKM’de Panel herkese açık.

HATAY FETÖ’DE SON BİLGİLER
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ-PDY soruşturması çerçevesinde geçtiğimiz hafta içinde meslekten atılan 6 kişi mesleklerine iade edilirken, 24 kişi gözaltına alındı ve gözaltındakilerin sayısı dün sabah itibariyle 28 oldu. Gazetemizin elde ettiği resmi bilgilere göre, Hatay FETÖ-PDY soruşturmasında dün itibariyle son bilgiler şöyle:
Açığa alınan memur : 369 kişi
İdari soruşturulan : 458 memur
İhraç edilen : 1604 memur
Halen gözaltında : 28 şüpheli
Halen tutuklu : 989 kişi
Adli Kont.Serbest : 1008 kişipanel
Tutuksuz yargılanacaklar : 910
Firari : 216 kişi
Adli soruşturma açılan : 3151 kişi
Hatay’da, geçtiğimiz hafta 24 kişi gözaltına alınırken, mesleki dağılımları; 3 il dışı Polis, 20 Adliye personeli, 4 sivil ile 1 Müftülük personeli şeklinde oldu.

Antakya Belediyesi’nde Organ Seçimleri
YENİ ÜYELER BELLİ OLDU
Antakya Belediye Meclisi, Nisan dönemi ilk toplantısında dün organ seçimlerini gerçekleştirdi.
Meclis’in dünkü toplantısı sonunda organlara seçilen üyeler şunlar oldu:
ENCÜMEN:
Abdurrahman Taşçıoğlu (AKP)
Şemsettin Günay (AKP)
H.İbrahim Toysal (AKP)
PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU:
Necip Otuzbir (AKP)
Ömer Gürbüz (AKP)
Hüseyin Yılmaz (CHP)
İMAR KOMİSYONU:
Armağan Teköz (AKP
Selahattin kazmacı (AKP)
Abdurrahman Mursaloğlu (AKP)
M.Şükrü Çuhadaroğlu (AKP)
Doğan Şahutoğlu (CHP)
ESNAF KOMİSYONU:
Ömer Gürbüz (AKP)
Zafer Türkoğlu (AKP)
Niyazi Yıldırım (AKP)
Mehmet Denizli (CHP)
İlker Kızılkan(CHP)

MART ENFLASYONU % 1,02
Geride kalan Mart ayında, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,02 arttı.
TÜFE’de, 2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,02, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,34, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,29 ve on iki aylık ortalamalara göre %8,21 artış gerçekleşti. Mart ayında en fazla fiyat artışı %1,99 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu.

45 Alkollü Sürücü
EHLİYETİ ALIKONDU
Trafik ekiplerinin kontrolleri sırasında, alkollü araç kullandıkları belirlenen 45 sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.
27 Mart ile 2 Nisan tarihlerini kapsayan dönemde, ilimizin 15 ilçesi ile ilçeler arası yollardaki kontroller sırasında alkolü araç kullandığı belirlenen 45 sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulup yüksek para cezası uygulanırken, 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlenen 13 sürücü hakkında da adli işlem yapıldı.

CHP, Hatay’a önem veriyor
3 GÜNDE 3 İSİM GELDİ
Referanduma sayılı günler kala, CHP’nin Hatay’a çok önem verdiği ortaya çıktı. Bundan 10 gün önce Muharrem İnce ilimizde 3 ayrı yerde konuşma yaparken, 17-18 gün önce de Murat Karayalçın Belen, Kumlu ve Erzin’de konuşmalar yapmıştı. Dün, Deniz Baykal, Erzin ve Defne’de konuştu, hafta sonunda ise Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Arsuz’da, Pazar günü de Antakya’ya bağlı Karlısu ile Üzümdalı Mahallelerinde konuşmalar yaptı. CHP’nin önemli isimlerinden Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de önceki gün Hatay’a geldi ve İskenderun’da konuştu.
Partinin İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile 4 Milletvekili ve İlçe Başkanları da referandum öncesi Hatay’ı karış karış geziyor ve neden ‘HAYIR’ denilmesi gerektiğini anlatıyor.

7 Günde 83 Kaza; 1 ÖLÜ, 84 YARALI
İlimizde, 27 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında, büyük bölümü trafik kurallarına uyumsuzluk nedeniyle, 27’si maddi hasarlı ve 56’sı yaralamalı olmak üzere toplam 83 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda, Tahsin Sağ adında bir kişi hayatını kaybederken, 84 kişi de yaralandı.

Havacı öğrenci alınacak
Başvuru bugün başlıyor
Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim veren Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı’na 2017 yılı öğrenci temini yapılacağı duyuruldu.
Duyuruya göre, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na girmek isteyen adaylar için başvurular bugün başlıyor. Başvurular, 15 Mayıs 2017 tarihine kadar sürecek.
Başvuru yapacak öğrencilerden hedef kitle şöyle açıklandı:
“Hv. Asb. MYO ön lisans programlarında (Uçak Teknolojileri, Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Elektrik, Hava Trafik Kontrol, İnşaat Teknolojisi, Lojistik, Güvenlik ve Koruma, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı) öğrenim görecek ağırlıklı olarak Teknik ve Çok Programlı Liseler ile Meslek Liselerinde okuyan 12’inci sınıf öğrencileridir.”

MKÜ’de “Bayırbucak Türkleri” Paneli 25 Nisan’da
Hatay MKÜ’de, “Geçmişten Günümüze Suriye’de Türk Varlığı ve Bayır-Bucak Türkleri” ile ilgili bir konferans veriliyor. Yapılan duyuruda, “Daire Başkanlığımıza bağlı olarak faaliyetlerini devam ettiren Tarih Düşünce ve Araştırma Topluluğu – Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından 25 Nisan 2017 tarihinde saat 10:00’da Atatürk Konferans Salonu’nda, ‘Geçmişten Günümüze Suriye’de Türk Varlığı ve Bayır-Bucak Türkleri’ konulu bir etkinlik düzenlenecektir” denildi.

2737 Araca Ceza
Trafik ekipleri, son 7 günde kural uyumsuzlukları nedeniyle 2737 sürücüye ceza tutanağı düzenledi. Kontroller, 27 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında ilimizin 15 ilçesinde yapıldı. Kontrolden geçirilen 18.599 araçtan kusurlu görülen 2737’si cezalandırıldı.
Bu arada 107 motosiklet de trafikten men edildi.

10.000 POLİS ALINACAK
Başvurular dün başladı, 14 Nisan’a kadar yapılabilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM), 9 bini erkek ve 1.000’i kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alımı için düğmeye bastı. Başvurular dün itibariyle başladı.
Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne 20’nci dönem polis meslek eğitimi için 1.000’i kadın, 9 bini erkek olmak üzere toplam 10 bin polis memuru adayı alımı yapılacak. Ön başvurular, 3-14 Nisan 2017 tarihleri arasında, Polis Akademisi Başkanlığına online olarak yapılıyor.

BESİCİLERE KREDİ
BAŞVURULAR 7 NİSAN’DA
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017 yılında genç çiftçilere 483 milyon lira hibe kredisi vereceğini duyurdu. Uygulamaya göre; 15 büyükbaş veya 50 küçükbaş hayvanı olanlar, 50 arılı kovanı olanlar, 2016’da genç çiftçi hibesi alanlar, projesi kabul edilmeyenler, projesi kabul edildiği halde sözleşme imzalamayanlar, öğrenci, vergi mükellefi, çalışan, aynı konuda başka bir hibeden yararlananlar, 2017 yılı genç çiftçi hibe desteğinden yararlanamayacak. Ayrıca bu şartları taşıyanların eşleri de başvuru yapamayacak. Hibe kredisi için başvurular, 7 Nisan- 5 Mayıs 2017 tarihlerinde alınacak. Başvuracak çiftçiler için dikkat edilmesi gereken çok önemli değişiklikler var.
Geçen yıl ilk kez başlatılan “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi” programı kapsamında, bu yıl da hayvancılık, bitkisel üretim, yöresel ürünler konusunda hibe kredisi verilecek. Geçen yıldan farklı olarak, hayvancılık projesi ile hibe desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçilerin, tebliğin yayınlandığı 31 Mart 2017 itibariyle 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaş hayvan sahibi olmamaları gerekiyor. Bu sayıda hayvanı olanlara destek verilmeyecek. Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği proje başvuruları için ise yine tebliğin yayımlandığı tarih itibariyle 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olanlar bu destekten yararlanamayacak.

OKULLARDA TRAFİK DERSİ
Protokol imzalandı, uygulama başladı…
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu arasında, “Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerine Yönelik Trafik Bilincinin Kazandırılması Eğitimi Protokolü” imzalandı. Bu protokol kapsamında, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kurslarında görevli Trafik ve Çevre Dersi ile Trafik Adabı Usta öğreticileri tarafından verilen eğitimler ilçelerdeki okullarda da başladı.
Defne ilçesinde, Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Şube Müdürü Ramazan Özer ile birlikte bu eğitimlerin verildiği okullardan biri olan Cengiz Topel İlkokulu´nda verilen eğitimleri yerinde izledi. Amaçlarının, ilçedeki resmî ve özel bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine, trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların neler olacağının öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi olduğunu söyleyen Müdür Kemal Gülistan, bu eğitimlerde katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.