Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Grup Yorum Konserine “Yasaklama”

Grup Yorum Konserine
“Yasaklama” İddiası!
Samandağ Kalkındırma Derneği koordinesinde önümüzdeki hafta kutlanacak olan “Evvel Temmuz” şenlikleri kapsamında Grup Yorum’un Samandağ sahilinde öngörülen Halk Konseri’nin yasaklandığı öne sürüldü.
Kendilerine “Hatay Grup Yorum Gönüllüleri” adını veren bir grup adına kaleme alınan yazıda, Grup Yorum Halk Konseri ile ilgili ilçede yapıştırılan Panel ve konser afişlerinin yırtıldığı, Hatay Valiliği ve Samandağ Kaymakamlığı kararıyla da Grup Yorum’un 16 Temmuz Salı günkü Samandağ konserinin yasaklandığı öne sürülerek şöyle denildi:
“Hatay Valiliği ve Samandağ Kaymakamlığı, halkın yüzlerce yıllık tarihsel değerini, gelenek ve kültürünü ve bu kültürün artık ayrılmaz bir parçası haline gelen Grup Yorum’u ve konserlerini kriminalize etme çabalarından derhal vazgeçmelidir. Halkın değerlerine yasak koyulamaz. Konserimizi yasaklamaktan derhal vazgeçin.”

LYS Tercihinde son gün
Liselere giriş puanlarına göre tercih takvimi sona ermek üzere. LYS adayları, puanlarına göre, girmek istedikleri okulları bugün en geç saat 17.00’ye kadar işaretleyip tercih etmek durumundalar. Tercihte bulunmayanlar, açık öğretim liselerine aktarılacak.

Samandağ Belediyesinde
4 Başkan Yardımcısı
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, 3 ay içinde 4.Başkan Yardımcısını atamaya hazırlanıyor.
Göreve başladıktan hemen sonra kendisine Başkan Yardımcısı olarak Aydın Duran ve Timurlenk Bozoğlan’ı atayan Refik Eryılmaz’ın, Başkan Yardımcılığı için düşündüğü ve resmi yazışmaların yapıldığı diğer 2 isim ise, Tahsin Demir ile Bayram Öksüz. Başkan Yardımcılıkları planlanan Bayram Öksüz, Hatay BŞB’de daire başkanlığı görevinde bulundu, Tahsin Demir ise eğitimci.

Reyhanlı’da 6 ayda 283 Suriyeli sınır dışı
Reyhanlı ilçesinde,1 Ocak ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında, Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapılan 60 bin 669 Suriyeliden, aranan ve suça karıştığı tespit edilen 283’ünün sınır dışı edildiği öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Reyhanlı ilçesinde Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahalle, ev, iş yerleri ve cami önlerinde GBT kontrolü yapılıyor. Güvenlik güçleri tarafından, farklı zamanlarda yapılan çalışmalar kapsamında, 60 bin 669 Suriyelinin kimlik kontrolü yapıldı, aranan ya da suçlu olan 283 Suriyeli sınır dışı edildi.

81 İl’de Operasyon
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda kaçak ve sahte alkol denetimi gerçekleştirildi.
Gece vakti gerçekleştirilen operasyonda, içki satışları ile işletmelerin gıda güvenliği açısından uygunluğu denetlendi.

Hatay’da Haziran’da 72.984 yolcu uçakla seyahat etti
Resmi bilgilere göre, ilimiz havalimanından, geride kalan Haziran ayı içerisinde 72.984 yolcu yararlandı. DHMİ verilerine göre, bu rakam, 2018 yılı Haziran ayına göre % 5 dolayında daha düşük.

İkramiye devretti
Sayısal Loto oyununun 1234. çekilişinde kazandıran numaralar 5,14, 24, 37, 44 ve 49 olarak belirlendi. Sayısal Loto oyununun 1234. hafta çekilişinde 6 bilen çıkma-yınca, 1 milyon 77 bin 801 lira 55 kuruş devretti.

Kanser riski!
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içece-ğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Defne Belediye Başkanı Güzel’den 15 Temmuz Mesajı:
Darbenin Her Türlüsüne Karşıyız
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, darbenin her türlüsüne karşı oldukları vurgusunu yaptı.
Başkan Güzel, mesajına şöyle devam etti:
“Baskının, şiddetin, darbenin her türlüsüne karşıyız. Bizler, aydınlık ve çağdaş bir ülkede, insanca ve özgürce yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızı güvenle büyütmek, yarınlara umutla bakmak istiyoruz. Türkiye, yakın siyasi tarihi boyunca darbelerden çok ciddi zararlar görmüş, iktisadi, siyasi ve sosyal olarak yaralar almış, ulusal ve uluslararası arenada imajı zedelenmiştir. Bizler, darbenin her türlüsünü reddediyor, demokrasi ve özgürlükleri savunuyoruz. Ülkemizde, demokrasi dışındaki hiçbir seçenek kabul edilemez. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Demokrasiyi, insan haklarını ve hukuk sistemini askıya almaya çalışan her eylem, her söylem ülkeye ve toplumsal barışımıza yapılan bir ihanettir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

HTO’dan Başsağlığı Mesajı
Hatay Tabipler Odası, Dörtyollu üyeleri Dr. Bahadır Amaç’ın evladının vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı. Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, mesajında şöyle dedi:
“Dr. Bahadır ve Gülsüm Amaç’ın evlatları, elim bir kaza sonucu genç yaşta yaşamını yitirdi. Meslektaşlarımıza sabırlar ve Allahtan rahmet diliyoruz.”

İnegölspor tribün temsilcisi vefat etti
Futbol kulüplerinden İnegölspor’da, tribünlerin sevilen adamı Şükrü Karaaslan vefat etti. Eski bir gazeteci olan ve Hatayspor ile Antakya’da iki yıl önce oynanan maçta taraftarlarını coşturan Şükrü Karaaslan vefat etti.

Antakya Belediyesi’nden Yabancı Dil Hizmeti
İngilizce Kursu…
Antakya Belediyesi, lise ve üniversite başlangıcı seviyesindekilere hitap edecek temel İngilizce kursları düzenliyor. Antakya Belediyesi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Pek çok alanda yürüttüğümüz ücretsiz kurs hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Üniversite ve lise öğrencilerimize yönelik, Antakya Belediyesi ücretsiz A1 ve A2 konuşma kurslarımız da bunlardan sadece bir tanesi. 3 farklı seviye ve 3 farklı yaş grubundan oluşacak olan kurslarımızda, öğrencilerimize, konusunda uzman, deneyimli ve güncel bilgilere sahip eğitmenlerimizle, birinci sınıf kalitede eğitim hizmeti sunuyoruz. 22 Temmuz tarihinde başlayacak olan kurslarımıza, 19 Temmuz tarihine kadar başvurular devam edecek. İngilizce kursumuzdan, öğrencilerimiz, kontenjanlar dâhilinde yararlanabilirler. Kurslar, haftanın 4 günü verilecek. Eğitim dâhilinde toplam 8 hafta sürecektir. Kurslar için başvurular, Bağrıyanık Mahallesi Askeri Kışla Karşısı’nda bulunan Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu’nda alınmaktadır. Detaylı bilgi için 0326 213 03 04 numaralı telefonu arayabilirsiniz.”

Kütüphane sayısı
Ülke genelinde, geçen yıl itibarıyla biri milli, 1162 halk, 598 üniversite, 29 bin 690 örgün ve yaygın eğitim kurumu olmak üzere, toplam 31 bin 451 kütüphane faaliyet gösteriyor.

Esnafın prim derdi
Esnafın toplumda en çok çalışan kesim olmasına rağmen diğer sigortalılardan daha çok prim ödediğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Esnaf ve sanatkarın yıpranma payı düşünülerek, ödemesi gereken prim gün sayısı 7 bin 200’e indirilmeli’ dedi.

Mayıs’ta fazla verdik
TCMB tarafından, Mayıs 2019 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. Buna göre; Cari işlemler hesabı Mayıs’ta 151 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari açık 2 milyar 370 milyon dolar oldu.

Kesin sonuçlar
YSK, tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman’ın Kesmetepe Beldesi, Artvin’in Yusufeli, Denizli’nin Honaz ve Kırıkkale’nin Keskin Belediye Başkanlığı seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı.

Bugün sona eriyor
MEB tarafından 1 Haziran’da gerçekleştirilen merkezi sınavın sonuçları 24 Haziran’da açıklanmıştı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, 1 Temmuz’da başlatılan lise tercihleri bugün saat 17.00’de sona erecek.

Torba Teklif
Ekonomi alanında önemli düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin ilk 7 maddesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Personel alınacak
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TMO tarafından 231 pozisyon için personel istihdam edilecek. Ataması yapılacak 231 personel için ÖSYM tarafından duyuru yapılırken, tercihler 9-18 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Cezalara ayar gelecek
On Birinci Kalkınma Planı’na göre kaçakçılığın önlenmesi için 2023 yılına kadar Gümrük Kanunu’nda öngörülen cezalar gözden geçirilerek daha ölçülü hale getirilecek.

Teneffüs arttı
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, daha önce 10 dakika olan tam gün eğitim yapılan ilköğretim okullarındaki teneffüs süreleri en az 15 dakikaya çıkarıldı.

Esnaftan yerele çağrı
Başta Ankara olmak üzere birçok ilde doğalgaz ve su yükleme makinelerinden kesilen cihaz kullanım bedeline zam yapıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Bu haksızlığın uygulandığı illerdeki tüm yerel yönetimler bu konuya müdahale etmeli’ dedi.

500 Büyük listesi
İstanbul Sanayi Odası (İSO), sanayi kuruluşlarının 2018 yılı verileri üzerinden yaptığı “İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu- 2018” araştırma-sının sonuçlarını açıkladı.

Önemli veri
23 Temmuz Salı: 10:00/Tüketici Güven Endeksi/Temmuz/Önceki: 57.6

KDV kaldırılsın
Yumurta ihracatının Irak’ta yaşanan ‘alımı durdurma’ krizi Meclis gündemine taşındı. Muhalefet partileri krizi aşmak için fiyatlar normale dönene kadar üreticilerin kredi borçları ve sigorta primlerinin ertelenmesi talebinde bulundu.

İthal kurban yok!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, “Kurbanlıkların yüzde 100’ü yerli olacak. Bu sene kurbanda ithalat düşünülmüyor” dedi.