Kısa kısa haberler

Tahtaköprü 9 M. Uzuyor Amik Ovası’nı sulamak için yapılan İslahiye’deki Tahtaköprü Barajı’nda yükseltme çalışmaları devam ediyor. 2017 yılından bu yana başlatılan 9 metre yükseltme çalışmaları tamamlandığında, barajın yüksekliğinin 55,5 metreye çıkması öngörülüyor. Açıklamaya göre, Tahtaköprü Barajı yükseltme çalışmaları tamamlandığında, Amik Ovası’nda suya kavuşmayan nokta kalmayacak. Samandağ’da Hortum İlimiz Samandağ Çevlik sahilinde, dün sabah hortum çıktı. […]

Tahtaköprü 9 M. Uzuyor
Amik Ovası’nı sulamak için yapılan İslahiye’deki Tahtaköprü Barajı’nda yükseltme çalışmaları devam ediyor. 2017 yılından bu yana başlatılan 9 metre yükseltme çalışmaları tamamlandığında, barajın yüksekliğinin 55,5 metreye çıkması öngörülüyor. Açıklamaya göre, Tahtaköprü Barajı yükseltme çalışmaları tamamlandığında, Amik Ovası’nda suya kavuşmayan nokta kalmayacak.

Samandağ’da Hortum
İlimiz Samandağ Çevlik sahilinde, dün sabah hortum çıktı. Büyük korku yaratan hortum, bir süre sonra kendiliğinden kayboldu.

BŞB Tiyatrosu çocuk oyunu ücretsiz
Pazar Günü 13.00 ve 15.00’te
Hatay Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, hafta sonunda çocuklara yönelik bir oyun sahneleme hazırlığında. Büyükşehir Tiyatrosu, “Kralın Elbiseleri” adlı oyunu sahneleyecek. Oyun, 17 Kasım Pazar günü sahnelenirken, bu konuda yapılan duyuru şöyle:
“17 Kasım Pazar günü saat 13.00 ve 15.00’da, Hatay İl Kültür Merkezi’ndeyiz, çocukları bekliyoruz. (7-10 yaş çocuklar için- ücretsiz)”

Öğretmenlere PTT Kargoda
7 gün süreli; % 25 İNDİRİM…
Ulaştırma Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü hizmetlerinde, yaklaşan
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Öğretmenlere kısa süreli indirim uygulanacağını bildirdi.
PTT duyurusuna göre, PTT tarafından 18-22 Kasım tarihleri arasında, Öğretmenler için APS kurye ve posta kargosu fiyatlarında yüzde 25 indirim sağlanacak.

ÖSYM, 2018’deki sınav sorularını erişime açtı
2018 Yılı (DGS, KPSS Lisans, ÖABT, DHBT, TUS 2. Dönem, DUS, ALES/2, ALES/3, KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, YDS Sonbahar Dönemi ve YDS/3) sınavlarının soruları erişime açıldı. 2018 yılı sınavlarına ait soruların, http://www.osym.gov.tr adresinde yer alan ‘Geçmiş Yıllardaki Sorular’ sekmesinden erişime açıldığı bildirildi.

Hac ön kayıtları başladı
Hac ibadetini yapmak üzere 2020’de kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, dünden itibaren başvuru yapmaya başladı. Başvurular, 13 Aralık’a kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Bu yıl ilk defa kayıt yaptıracaklar, 13 Aralık tarihine kadar, ilgili bankalara 25 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Daha sonra “www.hac.gov.tr” adresinde yayımlanacak linkten, e-devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla ön kayıt yapabilecek. Vatandaşlar, daha sonra elektronik ortamda “http://hac.diyanet.gov.tr” internet sitesine veya müftülüklere başvurup, “Oda Tercihli Konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıt olacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek.

17 Muhasebeci Adayı, sınavı kazandı…
Stajer Oldular
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimi, mesleğe giriş yapmak isteyen 17 kişinin sınavı kazanmak suretiyle stajyerlik hakkı elde ettiğini bildirdi.
Hatay Muhasebeciler Odası Başkanı Tahsin Kırık, 2019/3 Dönem Staja Giriş Sınavı’nı kazanan aday meslektaşlarını kutladı ve başarı dileğinde bulundu.
Hatay SMMO stajyerliğine girmeye hak kazanan muhasebeci adayları şunlar:
Mehmet Emin Kurtuluş, Serkan Bök, Süleyman Ceylan, Melis Mışraklı, Bahar Ezdeşir, Yonca Dinç, Süheyla Şahin, Mehmet Dibooğlu, Menekşe Demirkol, Mehmet Ay, Emrah Türkmen, Mehmet Şimşek, Gökmen Bektaşlı, Barış Çelebi, Sabri Karadeniz, Seher Bayrakçı, Ali Can Alagöz.

İSTE’de Öğretim Elemanı Alımı
Bugün Sınav Hakkı Kazanan 9 Kişi
İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) alınacak Öğretim Elemanı ile ilgili süreç işliyor. Edinilen bilgiye göre, 16 Ekim ile 30 Ekim tarihleri arasında gelişen Öğretim Elemanı alım işleminde, 9 kişinin koşulları uyuyor. İSTE-Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Bölümü’ne alınacak Öğretim Elemanı için bugünkü sınava katılabileceği duyurulan 9 isim şöyle:
Refik Canımoğlu, Hakan Arslanhan, Artun Tomatır, Barış Hazar, Şafiye Özlem Kaçman, Afet Çağatay, Ömer Karakoç, Orçun Pıtır, Bünyamin Sarıcan.
Bu arada, başvuruları sonrası sınava girmeye hak kazanamayan 2 kişinin, M.Ali Topaloğlu ile Mehmet Toprak olduğu açıklandı.

Kayıp İbrahim Eraslan bulundu
Geçtiğimiz hafta sonunda gittiği İzmir’de kaybolan Antakyalı, 74 yaşlarındaki İbrahim Eraslan’ın bulun-duğu öğrenildi. Toplum Gönüllüleri duyurusuna göre, İbrahim Eraslan, yaklaşık 40 saat süreyle, İzmir-Konak ile Bornova arasında onlarca km. yol yürüdükten sonra, en yakın Polis Karakolu kanalıyla yakınlarına teslim edildi.

N.Turgut Anlar A.L. Kantini kiralanacak
İhale Bugün
Antakya’daki eğitim kurumlarından Nihal Turgut Anlar Anadolu Lisesi’nin kantini kiralanıyor. Edinilen bilgiye göre, 434 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü okul kantini için yıllık 40.000 TL ücret talep ediliyor. İhale, bugün Antakya İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nde saat 09.00’da yapılıyor.

SMMO Semineri Bugün
Hatay Serbest Muha-sebeci Mali Müşavirler Odası’nın üyesi meslek mensuplarına yönelik eğitim seminerlerinden biri daha yapılıyor. “e-uygulamalar” konulu eğitim semineri, bugün Oda binasında, saat 15.00’te yapılacak. Sunumu, İstanbul Muhasebeciler Odası Eğitim Müdürü İnci Şakı yapacak.

TOKİ Okulu Kantini kiralanacak
İhale Yarın
İlimiz Antakya ilçesindeki TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu’nun kantini kiralanıyor. İhale, yarın. 1200 öğrencinin öğrenim gördüğü okul kantini için yıllık 40.000 TL talep ediliyor. İhale, yarın Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, saat 10.00’da yapılıyor.

AÖF Sınavı 14-15 Aralık’ta
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi ara sınavı, 14-15 Aralık 2019 tarih-lerinde yapılıyor. Sınav öncesi koordinatörlük görevi üstlenen üniversiteler, hazırlıkları sürdü-rürken, Hatay MKÜ ise yayınladığı duyuruda görev almak isteyenlere mesaj gönderdi. Mesaj şöyle: “Sınavda görev almak isteyen görevliler, tercih işlemini 17 Kasım 2019 Pazar Günü’ne, kadar https:// augis. anadolu. edu.tr adresinden yapması gerekmektedir. Görev tercihi yapmayan görevlilere, merkez tarafından görevlendirme yapılmamaktadır.”

Exit mobile version