Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Enflasyon arttı… Kasım’daki artış,

Enflasyon arttı…
Kasım’daki artış, %0,38!
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım’da aylık bazda yüzde 0,38 yükselirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,08 düşüş gösterdi. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 10,56, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 4,26 oldu.

HDP, İl Kongresi yapıyor…
Pazar Günü
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hatay İl Teşkilatı, Olağan Genel Kurulunu yapıyor. HDP Hatay İl Kongresi, 8 Aralık Pazar günü yapılıyor. Halen Kerem Nalbant ile Sultan Başaran’ın il eşbaşkanlık görevini yürüttüğü HDP’deki İl Kongresi, Defne ilçesi Harbiye-Gümüşgöze yol kavşağındaki Gözde Düğün Salonu’nda 8 Aralık Pazar günü saat 10.30’da yapılıyor.

Veto yedi!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından doğru bulunmadığını ve veto edildiğini söyledi.

Kovulma nedeni
Mesai saatleri içerisinde, iş yeri bilgisayarını şahsi işlerinde kullanan, sosyal medya sitelerine giren işçi tazminatsız şekilde kapı önüne koyuldu. İş Mahkemesi’nin, ‘tazminat ödenmeli’ kararı Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nden döndü. Yüksek Mahkeme, işçinin, iş yerine ait bilgisayarını şahsi işlerinde kullanmasının ‘işverenin güvenini kötüye kullandığı’ anlamına geleceğine hükmetti.

Sıkıntılı hasat
Türkiye’nin maydanoz üretiminin yaklaşık yüzde 55’inin gerçekleştiği Hatay’da, beklenen yağışların olmaması nedeniyle, hasat sıkıntılı başladı.

Pırasa lider!
Kasımda fiyatı en fazla azalan ürün, yüzde 20,82 gerilemeyle yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan pırasa oldu. Fiyatında azalış görülen diğer ürünler ise yüzde 19,10 ile ıspanak, yüzde 15,41 ile muz, yüzde 13 ile lahana, yüzde 10,62 ile havuç ve yüzde 9,92 ile patlıcan olarak gerçekleşti.

Felç uyarısı
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, tedavi edilmeyen uyku apnesi sendromunun felce neden olabileceği uyarısında bulundu.

Çalışma başladı
Hükümetin KYK borçlarına ilişkin düzenleme yapma çalışmaları başladı. Bu kapsamda, faizlerin silinip yapılandırılması ve taksitlendirme imkanının getirilmesi gündeme geldi.

CHP’den öneri
Asgari ücret için
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretin iç talebe ivme verebilecek en önemli araçlardan biri olarak görülmesi ve aylık 2 bin 600 lira dolayında olması gerektiğini bildirdi.

Üretici-Market
TZOB: “Üretici ve market arasındaki fiyat farkı, Kasım ayında kuru incirde yüzde 361,28’i, kuru kayısıda yüzde 348,83’ü, havuçta yüzde 296,33’ü, mandalinada 268,75’i, sütte 268,45’i, nohutta 256,92’yi buldu.”

AnadoluJet’ten
İndirim kampanyası
AnadoluJet’in başlattığı kampanya kapsamında, yurt içi ve KKTC biletleri, vergi ve harçlar hariç yüzde 40 indirimli fiyatlarla satışa sunuldu.

Sigortalı değiliz
TÜİK’in Eylül ayı sonu verilerine göre, Türkiye’de trafiğe kayıtlı bulunan yaklaşık 23 milyon araçtan 4 milyonu sigortasız dolaşıyor. En yüksek oranın ise yüzde 68 ile motosikletlerde olduğu belirtildi.

Önemli veri
6 Aralık Cuma: 17:30/Nakit Bütçe Dengesi/Kasım/Önceki: – 11.9 milyar TL

Sahte servise dikkat
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Sosyal medyada markayı yazıp, teknik servis dediklerinde 5 tane teknik servis çıkıyor. İlk dört tanesi sahte. Bunların yanında reklam yazar. Tüketiciler bu nedenle dikkatli olsunlar” dedi.

Enflasyon rakamı
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım’da aylık bazda yüzde 0,38 yükselirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,08 düşüş gösterdi. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 10,56, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 4,26 oldu.

Hasılat esaslı
Vergi dönemi
Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve hasılatın tamamını elektronik ücret toplama sistemleri aracılığıyla elde eden gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin sağladıkları gayrisafi hasılatın yüzde 10’u, vergiye tabi kazanç olarak beyan edilecek.

13 bin 615 ihlal
Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı yapılan radarlı hız denetimlerinde toplam 13 bin 615 hız ihlali belirlendi.

Güzelmansur’dan Şehit Mesajı
Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bir mesajla, Hataylı Mehmetçiğin teröre kurban gitmesini kınadı, Şehidimize Allah’tan rahmet diledi. Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un başsağlığı mesajı şöyle:
“Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde Şehit olan Antakyalı hemşerimiz Uzman Çavuş Harun Çınar’a Allah’tan rahmet, kederli Ailesine ve Milletimize başsağlığı dilerim.”

Savaş’tan Şehidimiz için mesaj
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir mesajla, dün toprağa verdiğimiz Hataylı Şehidimiz Harun Çınar için Allahtan rahmet, Türk Milleti ve Ailesine sabır diledi.
Başkan Savaş’ın mesajı şöyle:
“Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde mayının infilak etmesi sonucu Şehit olan, Antakya nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Uzman Çavuş Harun Çınar’a Allah’tan rahmet, Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Hataylı 37 Yazar el ele verdi
ORTAK KİTAP HAZIRLIĞI…
Hataylı 37 Yazarın emeği ile çok yakında ortak bir kitap yayınlanıyor. 37 Şair-Yazar arkadaşı adına bir açıklama yapan Nebih Nafile, duygularını şöyle aktardı:
“Fikrin ortaya çıkmasından bu yana, her bir adımımızı, birlikte karar alarak attık. Birimizin sendelediği yerde diğeri elinden tuttu, birimizin göremediğini diğer arkadaşımız gördü. Belki de başka çalışmalara da ışık tutacak olan ortak kitabımız ‘Yürekler Dile Geldi’ öykü-anı-deneme ortak kitabımızı seveceğinizi umuyoruz. ‘Kitap Tanıtım, Dostluk-Sevgi-Kucaklaşma’ etkinlik tarihimiz netleşince sizlerle paylaşacağız.”

Konser yarın
İlimizde yarın, “Dünya Şarkıları Konseri” var. Elis Dubaz-Ricardo Moyano ile “Dünya Şarkıları Konseri”, yarın Antakya İl Kültür Merkezi’nde düzenleniyor. Konser etkinliği, saat 19.30’da.

Akademi Açılış Yapıyor
Antakya’daki özel yataklı tedavi kurumlarından Akademi Hastanesi, hizmete soktuğu “Anjiyo Kalp Damar Cerrahisi Ünitesi” için resmi açılış yapıyor. Akademi Hastanesi’nde yeni oluşturulan birimin açılış kokteyli, 7 Aralık Cumartesi günü yapılıyor.

Esnafın talebi
Perakende Yasasının güncellenmesi geciktikçe esnafın AVM ve zincir marketlere karşı kan kaybettiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımız bu kuralsızlıklara karşı her geçen gün kan kaybediyor” dedi.