Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

HTO Kınaması Hatay Tabip

HTO Kınaması
Hatay Tabip Odası (HTO), Kanal D ekranlarında yayınlanan “Hekimoğlu” dizisinde, sağlık çalışanlarını kötüleyici görüntüler üzerine olayı kınadığını duyurdu. HTO Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, açıklamasında, Hatay Tabip Odası olarak, “Hekimoğlu dizisinde ‘sağlık çalışanlarına karşı yaptığı onur kırıcı yayından’ dolayı Kanal D’yi kınıyoruz” dedi
Kanal D ekranlarındaki bu dizide, kadın mümessilin, sağlıkçı erkekle birlikteliği işleniyor.

Kırıkhan’da Cinayet
Suriyeli, ayrıldığı eski eşini öldürdü…
Kırıkhan’da Suriyeli bir kişi, eski eşini, konuşmak için çağırdığı sokak ortasında silahla vurarak öldürdü. Çarşamba günü, ilçenin Barbaros Mahallesi’nde yaşanan olayda, Suriye uyruklu Süleyman M. (25), eşi Meryem Sıdo ile bir süre önce ayrıldı. Bunun üzerine Meryem Sıdo, yaşadığı Antalya’dan, babaevi Hatay’a geldi. Süleyman M., Hatay’a gelerek eski eşiyle konuşmak istedi. Muhammed M., sokağa çağırdığı eski eşini, yanında bulunan silahla vurarak ağır yaraladı. Yaralı kadın kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan katil şüphelisi ise aranıyor.

Kitap Fuarı 20-29 Mart’ta
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce (HBB) bu yıl 4.sü düzenlenecek olan “Kitap Fuarı”, önümüzdeki ayın sonunda yapılıyor. 20-29 Mart tarihleri arasında, HBB Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan 4.Hatay Kitap Fuarı, 10 gün boyunca kitapseverlerin cazibe merkezi olacak. 20 Mart Cuma günü saat 10.00’da kapılarını açacak ve on gün devam edecek Kitap Fuarı’na, Türkiye’nin seçkin yayınevleri ve önde gelen yazarları katılacak. Kitapseverler; İmza günleri, söyleşiler, paneller ve konferanslarla dolu dolu bir 10 gün geçirecek.

İlginç Olay!
Kendisine ceza yazan trafik ekibine mini bir konser verdi
Antakyalı Rasim Tecimlen adlı vatandaş, üç gün önce, gece yolda seyir halindeyken, şehir içindeki yol uygulaması kapsamında, trafik kontrolü sırasında aracının trafik sigortasının olmaması dolayısıyla cezaya maruz kaldı.
Antakya Kışlasaray Mahallesi, Atatürk Parkı ile Asi Nehri arasındaki yolda trafik kontrolü yapan ekipler, Rasim Tecimlen’in aracının trafik sigortası olmadığını ortaya çıkartınca, ceza tatbik etti. Gelişme üzerine Rasim Tecimlen, hiç itiraz etmedi ve durumu üzüntüye karşıladıktan sonra, otomobilinden çıkardığı sahne ekipmanlarıyla, trafik polislerine ve çevredeki vatandaşlara mini bir konser vererek üzüntüsünü dile getirmeye çalıştı. Bu durum, polis ve çevredeki vatandaşlarca, cep telefonu kamerasına kaydedildi.

İMO Kongre Yapıyor
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Hatay Şubesi 14.Olağan Genel Kurulu, 22. Şubat Cumartesi günü yapılıyor. Yarın saat 10.00’da başlayacak olan kongrenin ilk gününde faaliyet raporu okunacak, konuşmalar yapılacak, Pazar günü de İMO organ seçimleri yapılacak.

Benzin-motorine Zam!
Akaryakıt türlerinden benzin ile motorine zam geldi. Zam miktarı, bölgelere göre değişen oranlarda, benzinde 2 kuruş, motorinde ise 1 kuruş oldu.

Antakya’da CHP’ye 2 katılım
AKP’den İstifa Ettiler
Antakya’da iki vatandaş, üyesi oldukları AKP’den istifa ederek CHP’ye geçti. CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, Oğuzhan Okutur ve Arefet Beklere adlı kişilere CHP rozeti takarak üyeliklerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “İki yeni üyemize, Partimizin onurlu rozetlerini taktım. Cumhuriyet Halk Partisi Antakya ailesi olarak büyümeye, Partimizin iktidarının ayak seslerini duyurmaya söz veriyoruz” dedi.

Öğretmen ataması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin ek Öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Başkan Yılmaz, hizmet yolunda emin adımlarla
çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi.
Kaynakları, Milletin Emrinde Kullanıyoruz…
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, millete hizmet yolunda emin adımlarla çalışmalarını yürüttüklerini, belediyecilik hizmetlerinin temelinde, vatandaşların istek ve ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade ederek, “Şehrin hangi noktasında olursa olsun, kaynakları milletin emrinde kullanmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, belediyelerin temel fonksiyonunun millete hizmet etmek olduğunu belirtti, tahsis edilen kaynakların da milletin yaşam kalitesini arttırmak, eğitim, kültür, sağlık, spor, sanat gibi alanlarda kenti iddialı bir yere taşımak için kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Millete hizmet etmenin en önemli mercilerinden birinin de belediyeler olduğuna değinen Başkan Yılmaz, “Antakya, hak ettiği ve beklediği hizmetleri eksiksiz almalıdır. Gönderilen her kuruşu, yine millete tahsis etmek anlayışıyla hareket ediyoruz. Milletimize söz vermiştik. Gecikmeden, ötelemeden, ertelemeden tek tek yerine getireceğiz. Şehrin hangi noktasında olursa olsun, kaynakları milletin emrinde kullanmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Belediyelerin hizmet yeri olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Göreve talip olurken, ‘gönülleri kırmaya değil, gönülleri kazanmaya geleceğimizi’ ifade etmiştik. Çünkü gönül kırmak çok kolay, ama kırdığınız gönlü kazanmak biraz zor olur. Ne söylediysek, aynı yerdeyiz. Milletimize vermiş olduğumuz sözleri öncelik sırasına göre, sırasıyla yerine getirmeye çalışacağız. Samimiyet ve gayretle, yönettiğimiz değerle, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeten, çevreye ve doğaya dikkat ederek, tasarruflu bir şekilde, modern zamanın akıllı bilişim sistemlerini kullanarak, mekana hakim olan ve doğumdan ölüme hizmet eden bir belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizle var olmak istiyoruz. Gerçekten yapacak çok işimiz var. ‘Millet ne derse o olur’ dedik. Allah’ın izniyle ve nitekim millet ne derse, o oldu.”

Özhavare Yeni Yerinde
İlimizdeki süper marketler zincirlerinden biri olan Özhavare Süpermarket, Antakya eski Otogar arkasındaki çarşı şubesini, İstiklal Caddesi İş Bankası karşısına taşıdı. Dün gerçekleşen taşıma işlemi sonrasında, Özhavare, yeni yerinde satış yapmaya başladı. Bu arada yapılan duyuruda, “Açılışa özel dev indirimler Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü devam edecektir. Açılışa özel bu dev indirimleri kaçırmamak adına, sizleri, İstiklal Caddesi İş Bankası karşısındaki Çarşı Şubemize bekleriz” denildi.

“Bir Pulsuz Dilekçe”
25 Mart’ta Samandağ’da
Samsun Dostlar Tiyatrosu, merhum Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun eserinden uyarlanan “Bir Pulsuz Dilekçe” adlı oyunu ilimizde sahneleyecek. “Bir Pulsuz Dilekçe” adlı oyun, Samandağ Kültür Merkezi’nde 25 Mart günü akşam saat 20.00’de, Samandağlı sanatseverlerle buluşacak.

Resmi Gazete’de
Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu’nda önemli değişiklikler içeren yasa Resmi Gazete’de yayımla-narak yürürlüğe girdi.

54 Üniversiteden
Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde seramik ve cam bölümlerinde görev yapan öğretim görevlilerinin eserlerinden oluşan karma sergi, “Bir Arada” temasıyla, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Trans Yağ için
Sınırlama geliyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bütün bitkisel ve bitkisel kaynaklı gıdalardaki trans yağ mikta-rına sınırlama getireceklerini belirtti.

Mahkeme heyetine
GEZİ incelemesi
HSK, Gezi Parkı Dava-sı’nda 9 sanıkla ilgili beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında inceleme başlattı.

CİMER’i sevdik
İletişim Başkanlığının Twitter adresinden paylaşılan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) geçen yıl 3 milyon 138 bin 233 başvuru yapıldı.

TRT Çocuk
TRT Çocuk, televizyonda yayınlanan ve büyük bir hayran kitlesine ulaşan çizgi filmlerin kahramanları “Kaptan Pengu” ve “Aslan”ı minik sinemaseverlerle buluşturacak.

14 Şubat’ta
Elimiz cebimizde!
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı gününe göre yüzde 28 artarak 3,3 milyar liraya yükseldi.

Sıfır Atık Mavi
Türkiye genelinde deniz ve su varlıklarının temizliği için başlatılan “Sıfır Atık Mavi” Projesi kapsamında, geçen yıl deniz ve kıyılardan 180 bin metreküp çöp toplandı. Çıkarılan çöpler arasında, en fazla plastik atık ve sigara izmaritine rastlandı.