Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Mari Gazel Vefat Etti

Mari Gazel Vefat Etti
Antakya Ortodoks Hristiyan Cemaati içinde tanınan ve bilinen eski isimlerden Mari Gazel vefat etti. MKÜ’de Öğretim Üyesi olan Mona Gazel’in annesi olan Mari Gazel, dün öğleden sonra saat 14.00’te Ortodoks Kilisesi’nden kaldırılan cenazesi toprağa verildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Türkiye’de 13.000 okula ihtiyaç var
Okullara Bağış Kampanyası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, “Okullardan Yarınlara” kampanyası başlatıldı. Okul yaptırmak isteyenler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçecek, diğer yardımlar ise Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Saymanlığı banka hesap numarasına yatırılacak. Bağışlar, depremde öncelikli bölgelere ve katma değeri yüksek projelere yönlendirilecek.
Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan 13 bin yeni okul binasının yapımına ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarına katkı vermek isteyen hayırseverler, “Okullardan Yarınlara” Kampanyası kapsamında, ayni ve nakdi yardım yapabilecek.

10 Mart’a kadar
Türk Hava Yolları (THY), Çin seferlerinin 29 Şubat’a kadar durdurulduğunu, İran içinse, Tahran’a düzenlenen uçuşlar hariç, bu ülkedeki tüm noktalara olan seferlerin 10 Mart’a kadar iptal edildiğini bildirdi.

SGK yalanladı
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında emeklilerden ilave sağlık kesintisi yapılacağı, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, yeniden sosyal güvenlik destek primi kesintisine gidileceği yönünde haberler yalanlandı.

Sınırda kontrol
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Türkiye’den İran’a ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Başarıyı artırıyor
Yapay Zeka ve Kodlama Eğitimcisi Zafer Demirkol, kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar fayda sağlanacağını söyledi.

Önemli veri
27 Şubat Perşembe: 10:00/Ekonomik Güven Endeksi/Şubat/Önceki: 97.1

İsrafa dikkat!
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, “Dünyada gıda israfının büyüklüğü yaklaşık 1,3 milyar ton. Dünyada 821 milyon insan ise açlık sınırında yaşıyor. 1,3 milyar ton israf edilen gıda, 821 milyon insanı 3 defa doyurabilir” dedi.

Tek sayfada
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dijital Türkiye Portalı üzerinden yakın zamanda kullanıma açılacak ‘Araçlarım’ sayfası ile beraber, vatandaşların, araçlarına ait farklı kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgilerine tek bir sayfa üzerinden erişileceğini bildirdi.

Döner’e standart
Uluslararası Döner Federasyonu: “Döner üretiminin, çiftlikten çatala kadar denetimli olduğunun tüketici tarafından bilinmesi için, sertifikasyon uygulaması getiriyoruz. 2020 içerisinde uygulamayı hayata geçireceğiz.”

1 Dolar’a bilet
AnadoluJet, 29 Mart itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanlarından başlayacağı yeni yurt dışı uçuşları kapsamında, 1 dolardan başlayan fiyatlarla seyahat imkanı sunacak.

MEB Kampanyası
Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan 13 bin yeni okul binasının yapımına ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarına katkı vermek isteyen hayırseverler, “Okullardan Yarınlara” kampanyası kapsamında ayni ve nakdi yardım yapabilecek.

Sahtekarlık uyarısı
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Mobil cihazlarımıza yüklediğimiz uygulamaların resmi kurumlara ait olup olmadığına dikkat etmeliyiz” dedi.

3 aylar başladı
İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan’ı kapsayan manevi yenilenme ve arınma mevsimi üç aylar, 25 Şubat Salı günü başladı.

Erdoğan’dan çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, imkanı olan hayırsever vatandaşları, yurt genelinde derslik ve okul yapımı için bağışta bulunmaya davet etti.

842 kişi yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, son bir haftada 65 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 842 şüpheli gözaltına alındı.

İthalatı yasaklandı
Elektronik sigara ve bunlarda kullanılan mamuller ile elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonlarının ithalatına yasak getirildi.

İsteyen herkes…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’de genel başkan adayı olmak isteyen hiç kimsenin bir engelle karşılaşmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bugün son gün
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca, 12 Nisan’da uygulanacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/1) için başvurular bugün sona erecek. Öte yandan YDS/1 için geç başvuru günü ise 10 Mart olarak belirlendi.

1525 sürücüye ceza
Türkiye genelinde 21-22 Şubat’ta gerçekleştirilen denetimlerde, 1525 sürücünün alkol, 7 sürücünün uyuşturucu etkisinde olduğu tespit edildi.

8 ayda 102 bin
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı gönüllüsü olmak için, 8 ayda, Türkiye genelinde 102 bin kişi başvuru yaptı.