Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

CHP Antakya’da Vekil: Gökay

CHP Antakya’da Vekil: Gökay Gökdemir

CHP Antakya İlçe Başkanı M.Ramiz Parlar’ın 10 gün süreyle il dışına çıkması nedeniyle İlçe Başkanlığı’na Gökay Gökdemir vekalet ediyor. Gökdemir’in CHP Antakya İlçe Başkanlık vekaleti 26 Ocak tarihine kadar sürecek.

 

MKÜ’deki bugünkü Panel’in konusu

STRESLE BAŞA ÇIKMA

MKÜ’de, bugün, “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri “konulu bir toplantı düzenleniyor. Üniversite Personel Daire Başkanlığı tarafından, 16 Ocak Pazartesi günü (Bugün) saat 13.30’da Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan  “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu etkinliğin herkese açık olduğu duyuruldu.

 

Yayladağı’ndaki Suriyeliler Altınözü’ne taşınıyor

5 yılı aşkın süredir TEKEL çadır kentinde kalan Suriyeli sığınmacılar, Altınözü’nde yaptırılan konteyner kente taşınıyor.  Geçtiğimiz hafta sığınmacıların bir bölümü taşındı, taşınma işlemleri de sürüyor. Suriyeliler, eşyalarıyla kamyonlara bindirilerek Altınözü konteynırlarına götürülüyor. Taşınma işleminin bu hafta sonuna kadar süreceği ifade edildi.

 

Kırıkhanlı  Polis Memuru kansere yenik düştü

Kırıkhanlı Polis Memuru İlhan Kurt (33), yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Kırıkhanlı Polis Memurunun, yaklaşık 3 ay önce memleketi Hatay’da göreve başladığı, ancak tüm tedavilere rağmen kurtarılamadığı ve öldüğü bildirildi. Genç yaşta ölen Polis Memuru İlhan Kurt’un, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

 

SAVAŞ’tan  Şehit için başsağlığı mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 14 Ocak Cumartesi günü Bitlis’te teröristlerle çıkan çatışmada, aralarında Hassalı hemşehrisi 36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Veysel Şirin’in de bulunduğu kahraman Şehitler için bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Savaş’ın mesajı şöyle: “12 Ocak’ta başlatılan ‘Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma Operasyonu’ sırasında meydana gelen acı haberi derin bir üzüntü içinde karşıladım. Terörün kalleş ve çirkin yüzü kendini bir kez daha alçakça gösterdi. Cennet vatanımızın topraklarına sahip olmak isteyen gözü dönmüş terörist ve işbirlikçileri emellerine asla ulaşmayacaklar. Millet olarak yaşadığımız bu zor günlerde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin ayrılmaz birlikteliği için canını feda eden kahraman Mehmetçiklerimizin emanetine sahip çıkacağız. Kahraman Şehit Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.”

 

SEMİRE AK  VEFAT ETTİ

Antakyalı, bir süre Defne Belediyesi’ne ait Koza ve İpek Böcekçiliği Merkezi’nde kursiyerlik yapan Semire Ak vefat etti. Antakyalı Mehmet Ak ile evli olan ve bir süredir tedavi gördüğü öğrenilen Semire Ak’ın vefatı, tanıyanlarını ve yakınlarını üzdü. Kurs Hocası Tülay Genç, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında, “Bu fotoğrafta ne kadarda mutluyduk. Her şeyi geride bırakacaktık. Canımız, bir tanemiz, seni çok özleyeceğiz. Bu sana hiç yakışmadı. Kursiyerlerimizden Semire Ak hayatını kaybetti, başımız sağ olsun, çok üzgünüz. Güzeller güzelim, nurlar içinde yat. Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabırlar versin” dedi.

ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

 

CHP İl Başkanı Güzelmansur’un Başsağlığı Mesajı

CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Bitlis’te şehit düşen Hataylı Asker için başsağlığı mesajı yayınladı. CHP İl Başkanı Güzelmansur’un mesajı şöyle: “Bitlis’te, terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu hayatını kaybeden Şehidimiz Uzman Çavuş Veysel ŞİRİN’i Hassa’da düzenlenen tören ile defnettik. Şehidimize Allah’tan rahmet, Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

 

Suriye sınırı hareketli

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, 14 Ocak günü, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 676 şahıs ve Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 18 şahıs yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda, bir adet sivil araç ile 90 paket kaçak sigara ele geçirildi.

 

İhracatçıya ayrıcalık

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Yaklaşık 16-17 bin ihracatçımıza, belirlediğimiz bazı şirketlerimize yeşil pasaport vereceğiz. En kısa sürede, belki Ocak bitmeden de bu sistem devreye girmiş olacak” dedi.

 

CHP’li Vekil TOPAL’dan “Ras-el seni” Mesajı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Rumi Takvim’e göre ayın 1’ine denk gelen ve geleneksel yılbaşı olan Ras El Seni’yi kutladı. Milletvekili Serkan Topal’ın mesajı şöyle: “Yüzlerce yıldır devam eden bir anlayış olan yılbaşı kutlaması, bir bayram havasında geçiyor. Coğrafyamızda, hoşgörü, saygı ve sevgi ile kutladığımız Ras El Seni’nin, halkımıza ve özellikle coğrafyamıza barış getirmesini temenni ediyorum.”

 

Esnaf, indirim istiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde akaryakıt fiyatlarının gereğinden fazla artırılmasının ve 14 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak benzine 14, motorine 12 kuruş zam gelecek olmasının yanlış olduğuna dikkat çekerek, fiyatlarda acilen indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

 

Vatandaşa uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tek senetle yapılan taksitli alışverişlerdeki risklere dikkat çekerek, vatandaşın evlerine hacze varan boyutlarda mağdur edildiğini bildirdi.

 

Büyükşehir’den istek var

HAVALİMANI’NA OTOBÜS

Hataylılar, Havalimanı’na, ilçelerden de otobüs seferleri konulmasını istiyor. İlimizin tanınmış isimlerinden Müzisyen Durmuş Çiğdem, bu konudaki isteğini sosyal medyadan şöyle  duyurdu: “Hatay Havalimanı’mıza otobüs seferleri istiyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’tan ricamız, Hatay Havalimanımızın gelişmesi ve daha sık kullanılması için, ilçelerimizden otobüs seferleri başlatmasını istiyoruz. Dile getirirseniz çok sevinirim, saygılarımla.”

 

SHIRLEY,  30 Ocak’ta Antakya’da

Ödüllü Usta Oyuncu Sumru Yavrucuk’tan muhteşem bir komedi! “Shirley”,  bu ayın sonunda ilimizde sahneleniyor. Oyun, 30 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de Meclis Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

 

810 İcra Katibi alınacak: Başvurular sonlanıyor

Adalet Bakanlığı, genel idare hizmetleri sınıfında bulunan 5-12 dereceli kadrolara, “Sınav Birimi” olarak yetki verilen Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonları tarafından yapılacak uygulama ve Bakanlıkça yapılacak sözlü sınavlarıyla, açıktan atama suretiyle 810 icra kâtibi alınacak. İcra kâtipliği kadrolarına atanmak isteyenlerin;  35 yaş altı, merkezi sınavda (KPSS-2016’da lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olma kriteri aranıyor. Adaylar 2 Ocak 2017 tarihinde başlayan başvurularını 16 Ocak 2017’ye (bugün) kadar yapabilecekler. Ülke genelindeki toplam 810 İcra Katipliği için sınav günü ve yeri, 27 Ocak 2017 Cuma günü, sınav birimlerinin bulunduğu adliyelerin internet sitelerinde ilan edilecek. Uygulama sınavı, sınav birimlerinin bulunduğu adliyelerde, 4 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 09.00’da yerine getirilecek.

 

BAŞVURULAR BUGÜN SON

Hatay’da 11 Camiye İmam Vekili alınacak

Hatay İl Müftülüğü, herhangi bir sebeple ‘görevlisi’ geçici olarak en az 3 (üç) ay süreli görevinden ayrılan ve ayrılacak olan (yurtdışı görevi, ücretsiz izin, istirahat raporu, geçici görevlendirme vb.) şeklindeki İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların yerine 2/3 maaşla Vekil Müftü ataması yapacak. Hatay’da, bu türde boşluk olan D Grubu’ndan 11 Cami bulunuyor. Müftülük, bu 11 Cami için vekil imam ve kayyım hatip arıyor.

Vekil Müezzin-Kayyımlık için en lise ve dengi okul mezunu olup ve hafız olmak (İmam-Hatip Lisesi mezunu için Hafızlık şartı aranmıyor) gerekiyor.   En son yapılan 2016 DHBT sınavına (Ortaöğretim KPSSP122, Ön lisans KPSSP 123, Lisans KPSSP 124) girmiş ve en az 60 ve üzeri puan almış olmak ise kriterlerden biri olacak. Vekil Müftü olmak isteyen adaylar, istenilen belgelerle birlikte 16 Ocak Pazartesi gününe kadar (Bugün son) İl Müftülüğü’ne başvuruda bulunabilecekler.  Müftülük, başvurucu adaylara yönelik mülakat tarihini, 17.01.2017 tarihinde İl Müftülüğü’nün hatay.diyanet.gov.tr web adresinde ilan edecek. Ayrıca adaylara tebligat yapılmayacak. Hatay İl Müftülüğü’nün D türü Vekil İmam aradığı 11 Cami şu ilçelerde yer alıyor:

Altınözü-Kılıçtutan

Altınözü-Tokdemir

Arsuz-Höyük

Arsuz-Kozaklı

Belen-Kömür Çukuru

Erzin-Karıncalı

Kırıkhan-Arkıtça

Kırıkhan-Sucu

Reyhanlı-Haran

Reyhanlı-Varışlı

Yayladağı-Yenice