Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Ne Oluyor? İskenderun’da 4

Ne Oluyor?
İskenderun’da 4 günde 4 intihar…
İlimiz İskenderun ilçesinde, son 4 günde toplam 4 intihar olayı yaşandı. Son iki ölüm, Pazartesi günü gerçekleşti.
Pazartesi günü akşam saatlerinde, İskenderun Sanayi Sitesi 320/1 sokak üzerinde bir gencin asılı olduğu haberi üzerine, 112 Acil Çağrı Merkezi bölgeye gittiğinde, bir gencin kendini iple asarak intihar ettiği ortaya çıktı. Yapılan incelemede, intihar eden kişinin Şehmuz Ok adlı genç olduğu öğrenildi. Pazartesi günü sabah saatlerinde de, 23 yaşlarındaki Vedat Oral adlı gencin kendini asarak intihar ettiği öğrenildi. İskenderun ilçemizde, son 4-5 günde 4 intihar olayı ile 4 kişinin hayatına kıyması, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. -Cemil Yıldız-

THY’den Hatay-Köln ve Berlin Seferleri
28 Haziran’da Başlıyor
Türk Hava Yolları (THY), ilimiz Hatay’dan Almanya’ya karşılıklı uçuşlar başlatıyor. Türk Hava Yolları, 28 Haziran Pazar gününden itibaren, haftanın her Pazar günü Hatay’dan Almanya’ya karşılıklı direkt uçuşlara başlıyor.
THY’nin Hatay-Köln ile Berlin karşılıklı seferleri, haftada birer gün olmak üzere şöyle gerçekleşecek:
S:17:15’te Hatay-Berlin,
S:20:55’te Berlin-Hatay,
S:06:00’da Hatay Köln,
S:10:45’te Köln-Hatay

8 kat arttı
Enuygun.com Üst Yöneticisi Çağlar Erol: “Seyahat kısıtlamasının sona ereceğinin açıklanmasıyla birlikte bir anda uçak bileti aramalarında 8 katlık bir artış ve otobüs bileti aramalarında da 5 kata yakın bir artış yaşadık.”

Kamuda Hamilelik İzni 8 Hafta Uzatıldı
Kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haberi, sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
“Bakanlığımız ve kamu çalışanı tüm hanımların hamilelik izni, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 8 Hafta uzatıldı. İdari izin, 32. hafta yerine hamileliğin 24. haftasından itibaren başlayacak. Dünyaya bir bebek gelecekse, akan sular, süren işler durmalı. Veya başkası tarafından yapılmalı.”
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazı şöyle:
“Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç), istihdam şekline bakılmaksızın, görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.”

Toplu taşımada
% 50 kalktı
İçişleri Bakanlığı, 81 Valiliğine gönderdiği genelgede, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında yüzde 50 kapasite kullanma zorunluluğunu kaldırdı. Bakanlık, 81 İl Valiliği ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na konu hakkında yeni bir genelge gönderdi.
‘Şehiriçi ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı’ konulu genelgeye göre, şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimatın yürürlükten kaldırılmasına karar verildi.

Yazlıklara ilgi
Gayrimenkul Değerlendirme Platformu Endeksa’nın Üst Yöneticisi Görkem Öğüt, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle talebi artan villalarda, kiralama fiyatlarında da artış görüldüğünü söyledi.

TZOB’dan yeni adım
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Birlik olarak, üretim aşamasındaki israfı en aza indirmek için eğitim çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

THY duyurusu
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’nin 4 Haziran’dan itibaren iç hat seferlerini artıracağını duyurdu.

İlk uçuş
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında alınan tedbirler sonrası başlatılan normalleşme sürecinin ilk uçuşu, THY tarafından yapılan İstanbul-Ankara seferiyle gerçekleştirildi.

Kamuda “hamile”
Kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak.

KOVİD riskinde
Bakanlık uyardı
Plaj alanında kalabalık oluşmasını engellemek için sosyal mesafe kurallarına uygun kapasite belirlenecek, şezlonglar arası mesafe en az 1,5 metre olacak, gölgelikler arası mesafe şezlonglar arası da mesafeye uygun olacak şekilde düzenlenecek.

Kızılay’dan çağrı
Kan bağışlayın…
Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Her gün 9 bin ünite kan toplayıp 1500 hastaneye ulaştırmak gibi milli bir ödevimiz var. Kan, acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaçtır. O yüzden kan bağışçılarımızın bağışlarına devam etmesi gerekiyor” dedi.

16 milyonu aştı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart tarihinden 31 Mayıs 2020’ye kadar 9 milyon 623 bin 325’i öğrenci, 6 milyon 689 bin 482’si veli olmak üzere, toplam 16 milyon 312 bin 807 kişiye rehberlik hizmeti verildiğini bildirdi.

Özel Okullar
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 19 Haziran’a dek uzaktan eğitime devam edeceğini, 15 Ağustos’tan sonra yüz yüze telafi eğitim yapacağını duyurdu.

Normalleşme başladı
Türkiye’deki normalleşme süreci kapsamında; 1 Haziran’dan itibaren seyahat yasakları kalktı, iç hat uçak seferleri başladı, kafe ve restoranlar yeniden açıldı.

Avrupalı Türkler
TBMM gündeminde
Avrupalı Türklerin yaz tatilinde Türkiye’ye seyahat edip edemeyeceği henüz netlik kazanmadı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yönelttiği soru önergelerinde konunun hızla açıklığa kavuşturulmasını istedi.

İki Fezleke
CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında, İletişim Başkanı Altun’a yönelik hakaret ve iftira suçu işledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Türkiye genelinde
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, 30-31 Mayıs’ta 81 ilde eş zamanlı olarak, hız ve yük taşıyan araçlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Toplam 12 bin 614 trafik kural ihlali tespit edilerek, işlem yapıldı.

BDDK kararıyla
Hak sahiplerine
10 yıldır işlem görmeyen hesaplar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredil-meden önce başvuru yapmak için tanınan son tarih, 3 ay uzatıldı.

Artık tam kapasite
Şehir içi toplu taşıma araçları ve personel servislerine araç ruhsatında belirtilen, yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimat sonlandırıldı.

Öğrenciler hazır
Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde 16 Mart’ta faaliyetlerine ara verilen okul öncesi özel eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüpleri, normalleşme kapsamında yeniden hizmete başladı. Öğrencilerin, bazı kontroller ve uygulamalarının ardından okula girdikleri görüldü.

Sektör memnun
Kamu bankalarının yerli üretim mobilyada sunduğu düşük faizli kredi desteğini memnuniyetle karşılayan sektör temsilcileri, bu sayede sektörde ciddi hareketlilik oluşacağını ve yıl sonunda 60 milyar liralık satış hacmine ulaşılabileceğini bildirdi.

Sayısal oyunlar
Artık Online!
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, internet aracılığıyla, süper sayısal oyunların (Süper On Numara, Süper Şans Topu, Süper Sayısal Loto ve Para Loto) oynatılmasına başlanıldığını bildirdi.

Ödemeler yapılıyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Yüzde 2,9 arttı
Türkiye’nin bu yılın ilk çeyreğindeki doğal gaz tüketimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artışla 16 milyar 640 milyon metreküp oldu.

Bayram havası
Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyası, salgın nedeniyle durgunluk yaşanan gayrimenkul sektöründe bayram havasına neden oldu.

THY uçuşa hazır
THY’nin, 18 Haziran’dan itibaren Avrupa’da 6 ülkedeki 16 şehirden Anadolu’daki 14 noktaya direkt uçuş gerçekleştireceği bildirildi.

Raporları geçerli
Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımından yararlananlar ve engelli aylığı alanların raporlarının ikinci bir duyuruya kadar geçerli sayılacağını bildirdi.

Kamuda normalleşme
Belirlenen tedbirler kapsamında; servis hareket saatleri yeniden belirlenecek, sosyal mesafenin sağlanamadığı ofis ortamlarında düzenlemeye gidilecek, yemek saatleri ve masa düzeni ayarlanacak.

Kask denetimi
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, 30-31 Mayıs’ta ülke genelinde eş zamanlı olarak motosiklet ve kask denetimi yapıldı.

Aracınızı temizleyin
Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Güven: “Uzun saatler geçireceğiniz araçlarınıza detaylı temizlik ve klima dezenfeksiyonu yapmadan yola çıkmayın.”

Temizlendik!
Seyahatlerin sınırlandırılması ve diğer kısıtlamalar, fosil yakıtların kullanımının azalması, Türkiye’de günlük sera gazı emisyonlarını yüzde 17,4 oranında düşürdü.

Genel Kurulu
TBMM Genel Kurulu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında 16 Nisan’da ara verdiği çalışmalarına 48 gün sonra yeniden başlıyor.